استعلام قیمت
ثبت درخواست
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بتن ریزی

بتن ریزی
قیمت بتن ریزی

بتن ریزی به معنای ریختن بتون در محل اجرای سقف ، کف ، فونداسیون و … می باشد. به منظور شکل دهی بتون از قالب بتن ریزی استفاده می گردد که در انواع چوبی و فلزی موجود می باشد. پس از گیرش بتون و رسیدن آن به مقاومت مورد نظر، قالب بتن ریزی برداشته می شود.

مراحل بتن ریزی

پیش از آغاز بتون ریزی رعایت چند نکته ضروری است. یکی از این موارد شرایط به کارگیری نیروهای انسانی است. بتون ریزی باید به نیروهای صاحب صلاحیت و دارای تجربه و دانش کافی واگذار گردد. تمامی وسایل و تجهیزاتی که به منظور اختلاط بتون مورد استفاده قرار می گیرند باید کاملا تمیز باشند. حتی الامکان پیمانه کردن مصالح تشکیل دهنده بتون باید به طریق وزنی انجام شود. شایان ذکر است که رواداری توزین هر یک از این اجزا ۳%± می باشد.

بتن ریزی
بتون ریزی

از دیگر نکاتی که پیش از بتون ریزی باید به آن توجه نمود، آماده سازی محل بتون ریزی است. تمامی مواد زاید باید از محل بتون ریزی زدوده شده و قالب بتن ریزی نیز کاملا تمیز و روغن اندود گردد. آرماتورها باید پیش از بتون ریزی مطابق با نقشه های اجرایی در جای خود قرار داده شوند. تمامی میلگردهای قطعه بتون آرمه باید تمیز و عاری از هر گونه آلاینده گردند. پس از آن، آرماتوربندی انجام شده از نظر قطر میلگردها ، تعداد و فاصله مورد بررسی قرار می گیرند. شایان ذکر است که مصالح بنایی که در تماس با بتون قرار دارند باید به خوبی خیس شوند.

پس از بررسی های انجام شده، عملیات بتون ریزی با دستگاه بتن ریز انجام می شود. استفاده از ویبراتور در حین بتون ریزی به منظور متراکم کردن بتون ضروری است. تنها زمانی می توان از ویبراتور استفاده نکرد که بتون از نوع خود تراکم باشد. یکی از مواردی که در عملیات بتون ریزی باید بدان توجه داشت، رعایت حداقل پوشش روی میلگردها می باشد. به طور کلی مراحل بتن ریزی شامل آماده سازی بتون ، آرماتوربندی و قالب بندی ، بتون ریزی و متراکم کردن بتون با ویبراتور است.

حداکثر دمای بتن ریزی

 

ویبراتور بتن

بعد از بتون ریزی نیز نیاز به اقداماتی برای نگهداری بتون می باشد. از مهم ترین نکات پس از بتون ریزی زمان مناسب قالب برداری می باشد. قالب بتن ریزی نباید پیش از رسیدن بتون به مقاومت مورد نیاز برداشته شود. پس از برداشتن قالب ها به منظور جلوگیری از ترک خوردن بتون عمل آوری انجام می شود که به دو صورت عایقی و آب دادن به بتن بعد از بتن ریزی قابل انجام است.

بتن ریزی سقف

مطابق بند ۷-۴-۹ مبحث نهم مقررات ملی ، مراحل بتن ریزی سقف باید در یک جهت و به طور متوالی انجام شود. محموله های بتون نباید در نقاط مختلف سطح و به صورت پراکنده ریخته و سپس پخش و تسطیح شوند. همچنین بتن نباید در یک محل و در حجم زیاد تخلیه و سپس به صورت افقی در طول قالب حرکت داده شود. با توجه به حجم بتن و روش های حمل و تخلیه ، عملیات باید به صورتی انجام شود که تا حد امکان از به وجود آمدن درز سرد دال ها جلوگیری گردد.

بتن ریزی سقف

 

بتون ریزی سقف

در پروژه های با حجم بالا ، باید محل قطع بتن ریزی از پیش تعیین و در نقشه های اجرایی مشخص گردد. عملیات بتون ریزی باید تا محل درزهای اجرایی ادامه یابد. در صورتی که به دلیل بروز مشکلی بتون ریزی متوقف گردد، به منظور از سر گیری عملیات، باید محل قطع بتون ریزی آماده شود.

بتن ریزی فونداسیون

پیش از آغاز اجرای فونداسیون ساختمان ، باید بستر فونداسیون با بتن مگر آماده و رگلاژ شود. حداقل ضخامت اجرای بتن مگر به این منظور ۱۰ سانتی متر می باشد. پس از آرماتوربندی و قالب بندی ، عملیات بتن ریزی فونداسیون انجام می شود. در صورت عدم نیاز به قالب بندی باید با کمک پوشش پلاستیکی و سایر روش های مشابه از جذب آب بتن توسط زمین اطراف شالوده جلوگیری به عمل آید.

بتن ریزی فونداسیون

 

بتون ریزی فونداسیون

بتن ریزی ستون ، دیوار و تیرهای اصلی

مطابق بند ۷-۴-۱۰ مبحث نهم مقررات ملی ، بتون ریزی دیوارها باید در لایه های افقی و با ضخامت یکنواخت انجام شده و هر لایه پیش از ریختن لایه بعدی کاملا متراکم گردد. به منظور جلوگیری از ایجاد درز و در پی آن عدم یکپارچگی بتن ، لایه جدید باید زمانی ریخته شود که لایه قبلی همچنان در حالت خمیری است.

بتون ریزی باید از گوشه های عضو شروع شده و تا قسمت مرکزی ادامه یابد. بتون ریزی باید به صورتی انجام شود که از جمع شدن آب در انتها و گوشه ها جلوگیری به عمل آید. از دیگر مواردی که در بتون ریزی ستون و دیوار باید به آن توجه نمود، ارتفاع سقوط آزاد بتن می باشد. به منظور جلوگیری از جدا شدن اجزا، حداکثر ارتفاع بتن ریزی باید به ۱/۲ متر محدود گردد.

مراحل بتن ریزی سقف نحوه بتن ریزی ستون

 

بتن ریزی ستون

قالب بتن ریزی

به منظور قالب بندی بتن از قالب های فلزی و چوبی استفاده می گردد. گاهی نیز برای قالب بندی فونداسیون از آجر استفاده می شود. در پروژه های کوچک می توان از قالب های چوبی استفاده نمود. اما به طور کلی قالب های فلزی نسبت به نوع چوبی دارای مزایایی همچون ایجاد سطح صاف تر ، مقاومت در برابر احتراق و عمر بیشتر می باشند. در قالب بندی آجری فونداسیون به منظور جلوگیری از جذب آب بتن توسط آجر ، از پلاستیک استفاده می نمایند. پس از آن اقدام به بتن ریزی فونداسیون می نمایند.

همان طور که پیشتر نیز ذکر گردید، پیش از آغاز عملیات بتون ریزی سطح قالب ها باید تمیز گردند. در مواردی که دسترسی به کف قالب ها دشوار یا غیر ممکن است، باید با تعبیه دریچه های بازدید و کفشوی قالب ، امکان تمیز کردن قالب پیش از بتون ریزی را فراهم نمود. به منظور جلوگیری از اختلال در کار بتون ریزی ، باید حتی الامکان از به کار بردن بولت و کش های درونی در قالب پرهیز کرد.

قالب بتن ریزی

 

قالب بندی

تجهیزات مورد نیاز برای بتون ریزی

پمپ، ویبراتور و میکسر بتن از جمله تجهیزات مورد استفاده در عملیات بتن ریزی می باشند. پمپ بتن به کمک یک لوله، بتون را به محل بتون ریزی انتقال می دهد. از این دستگاه بتن ریز برای بتون ریزی های متوسط تا حجیم و یا با مسیر پیچیده استفاده می گردد. پمپ بتون دارای انواع هوایی و زمینی می باشد. از پمپ هوایی می توان برای بتون ریزی فضاهای محدود و باریک استفاده کرد.

عکس بتن ریزی

 

عکس بتن ریزی

ویبراتور بتن برای خارج کردن حباب هوا و متراکم کردن بتن مورد استفاده قرار می گیرد. این عملیات توسط شلنگ ویبراتور انجام می شود. موتور این دستگاه در انواع برقی، دیزلی و بنزینی می باشد. این دسته بندی بر اساس سوخت مورد نیاز برای روشن کردن دستگاه انجام می شود.

میکسر بتن برای بتن ریزی در حجم های کم تا متوسط، استفاده می شود. این دستگاه با نام هایی همچون بتونیر و خلاطه نیز شناخته می شود. میکسر بتن در انواع دنده زیر و دنده کمر و در احجام مختلف تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت میکسر بتن 1000 لیتری به دلیل بیشتر بودن ظرفیت آن نسبت به سایر خلاطه های دستی بیشتر است. بتونیر با توجه به سوخت مصرفی به انواع برقی، دیزلی و بنزینی تقسیم بندی می گردد. به منظور استعلام قیمت انواع بتونیر از جمله قیمت خلاطه دیزلی می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.

بتن یزی در هوای بارانی

 

بتن یزی کف حیاط

بتن ریزی در هوای سرد و گرم

ضوابط بتن ریزی در هوای سرد

در حالتی که بتن ریزی در هوای سرد انجام شود به منظور اطمینان از عدم یخ زدگی بتون و همچنین دارا بودن کیفیت لازم ، باید دقت لازم در انتخاب مصالح مصرفی ، طرح اختلاط بتون ، شرایط اختلاط ، حمل ، ریختن و عمل آوری اعمال گردد. دمای بتون در طول مدت بتون ریزی و عمل آوردن بتون باید ثبت گردد تا اطمینان حاصل شود که محدوده توصیه شده در مبحث نهم مقررات ملی حفظ شده باشد.

استفاده از سیمان های آمیخته به ویژه سیمان پوزولانی در بتن ریزی در هوای سرد توصیه نمی شود. استفاده از مواد حباب زا و ساخت بتن با حباب هوا برای بتن هایی که در معرض یخ زدن و آب شدن های متوالی قرار می گیرند الزامی است.

بتن ریزی در هوای سرد

 

بتن ریزی در هوای سرد

شرایط بتن ریزی در هوای گرم

در هوای گرم شرایط سرعت بالای وزش باد ، دمای بالای محیط و نیز رطوبت نسبی کم حاکم می باشد که موجب کاهش کارایی و زمان گیرش ، مقاومت فشاری و دوام بتون می گردد. از این رو بهتر است که در چنین محیط هایی بتون ریزی زمانی از شبانه روز انجام شود که شرایط هوای گرم وجود نداشته و یا از شدت آن کاسته شود. همچنین در صورت تجاوز دمای بتن از حد تعیین شده در مقررات ملی ، باید پیش از آغاز بتون ریزی اقدام به کاهش دمای مخلوط به کمک سرد کردن مصالح مصرفی نمود.

بتن ریزی در هوای گرم و خشک

 

بتن ریزی در هوای گرم و خشک

نکات بتن ریزی

به منظور جلوگیری از کاهش کارایی بتن باید حتی الامکان محل ساخت مخلوط و بتون ریزی نزدیک به هم انتخاب گردد. در هنگام بتون ریزی ، بتون باید حالت خمیری داشته باشد تا به راحتی به فضای بین میلگردها نفوذ کرده و آنها را بپوشاند. در بتون ریزی قطعات سازه ای باید از مصرف بتون نیمه سخت و یا آلوده به مواد زیان آور خودداری گردد.

همچنین باید از مصرف بتن با اسلامپ کمتر از میزان مقرر نیز خودداری شود. با این وجود افزودن اسلامپ بتن تا هنگامی که هنوز از مخلوط کن تخلیه نشده، فقط با اجازه دستگاه نظارت و با افزودن دوغاب سیمان با یا بدون مواد افزودنیهای بتن روان کننده میسر می باشد. مشروط بر اینکه نسبت آب به سیمان از حداکثر مقدار مجاز طرح فراتر نرود.

قیمت بتن ریزی

 

عملیات بتن ریزی

مطابق بند ۷-۴-۵ مبحث نهم مقررات ملی ، در محدوده درزها یا درزهای از پیش تعیین شده قطعات ، بتون ریزی باید از آغاز تا پایان به صورت عملیاتی سریع و پیوسته ادامه یابد. همان طور که پیشتر نیز ذکر گردید دمای بتن ریزی و عمل آوری باید ثبت گردد. حداقل دمای مجاز بتن ریزی و نگهداری آن به شرح زیر می باشد:

 

حداقل دمای بتن هنگام ریختن و نگهداری

قیمت بتن ریزی

یکی از عوامل موثر بر قیمت بتن ریزی ، محل اجرای آن می باشد. قیمت بتن ریزی فونداسیون با سقف یا دیوار متفاوت می باشد. ضخامت بتون ریزی نیز بر روی هزینه آن موثر است، به طوری که با افزایش ضخامت، هزینه بتون ریزی نیز افزایش می یابد. غالبا با افزایش مساحت بتون ریزی از قیمت بتون ریزی کاسته می شود. وسایل و دستگاه بتون ریزی و همچنین فاصله حمل بتون تا محل پروژه از دیگر عوامل موثر بر قیمت تمام شده بتون ریزی می باشد. افزایش فاصله حمل موجب افزایش هزینه می گردد. علاوه بر موارد ذکر شده عیار بتون یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت بتن ریزی می باشد. با تغییر عیار بتون قیمت هر متر مکعب بتن ریزی نیز تغییر می یابد.

قیمت بتن ریزی سقف و پاشنه تیرچه

بتن پاشنه تیرچه برای جلوگیری از قالب بندی بخش پایینی جان تیر انجام می شود. حداقل عرض بتن پاشنه ۱۰ سانت است. ارتفاع پاشنه باید در حدی باشد که سطح زیر بلوک با تیرچه یکسان شود. ضخامت بتن پاشنه چیزی حدود ۴/۵ تا ۵/۵ سانت است. عرض نیز در نهایت حدود ۱۰ تا ۱۶ سانت خواهد بود.

پیش از بتن ریزی لازم است کنترل های لازم انجام شود. نحوه بسته شدن آرماتورها و قطر و تعداد و فواصل و همگی توسط مهندس ناظر چک می شود. میلگردهای تقویتی و حرارتی کنترل می شود. میلگردهای طولی و عرضی چک می شوند. خیز منفی تیرچه بلوک ها و میلگرد اتکا برای هر تیرچه کنترل می شود. سپس به سراغ شمع می روند. فواصل مجاز ۸ سانتی برای شمع ها کنترل می شود. در مرحله بعدی خاموت ها و محل اتصال تیر به ستون کنترل می شود و فواصل خاموت چک می شود. لازم است پوشش لازم روی بتن در اختیار داشته باشید.

عمران مدرن ارائه دهنده انواع فرآورده های بتنی همچون نیوجرسی جاده ، جدول دور باغچه و … می باشد. به منظور استعلام قیمت جدول دور باغچه و سایر فرآوروده ها و همچنین دریافت مشاوره در خصوص ابعاد جدول بتنی پیش ساخته می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.

برای مطالعه بیشتر:

اجرای سازه بتنی

بتن الیافی

خانه پیش ساخته بتنی شیراز

لیست قیمت خانه پیش ساخته بتنی

بتن اکسپوز

فوم بتن

دیوار پیش ساخته بتنی یزد

مجری بتن سخت

قیمت دیوار پیش ساخته بتنی کرمانشاه

بتونیر

بتن مسلح

قیمت دیوار پیش ساخته بتنی کرمان

آزمایش بتن

اسپیسر بتن

واش بتن

بتن رنگی

زودگیر کننده بتن

تست غیر مخرب بتن

دیوار پیش ساخته بتنی

خرید ضد یخ بتن

کندگیر کننده بتن

واتراستاپ

قیمت بتن

روان کننده بتن

قالب بتن

بتن آماده

بتن آماده رشت

دیوار پیش ساخته بتنی مشهد

بتن آماده قزوین

قیمت بتن آماده در شیراز

خرید بتن آماده در کرج

بتن آماده اردبیل

قیمت بتن آماده در اصفهان

دیوار پیش ساخته بتنی اهواز

قیمت بتن آماده در مشهد

دیوار پیش ساخته بتنی کرج

بتن آماده تبریز

دیوار پیش ساخته بتنی یزد

میکروسیلیس

دیوار پیش ساخته بتنی اصفهان

دیوار پیش ساخته بتنی تبریز

ضد یخ سیمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.79 ( 7 نظر)

۱۵ نظر

  1. سلام ، چرا بتن ریزی رو اکثرا در هوای گرم انجام میدن
    بتن ریزی در هوای گرم و فصل های گرم سال چه ویژگی برتری به انجام این کار در هوای سرد داره مگه ؟؟!!

  2. ممنون بخاطر فیلمی که در ارتباط با بتن ریزی در سایت گذاشته بودین

  3. برای بتن ریزی در هوای گرم از سریع کننده استفاده میشه یا کند کننده

  4. سلام عیار بتن روی قیمت نهایی بتن ریزی تاثیر داره و اونوقت چه چیزی باعث زیاد یا کم شدن عیار بتن میشه؟

  5. استفاده از ویبراتور بتن ریزی مقدار استفاده ازش در همه طبقات و همه فصول یکسانه؟

  6. ایا ترک برداشتن بتن به قالب مربوطه یا بتن خریداری شده

  7. قالب های بتن ریزی جنس های مختلفی داره ؟

  8. بتن ریزی هر طبقه حدودا چند روز طول میکشه؟

  9. بتن ریزی در تهران و شهرستان های تهران با بالاترین کیفیت بتن ریزی و بهترین پرسنل، حمل رایگان بتن، لطفا تماس بگیرید

  10. میشه در مورد بتن ریزی ستون بلند مثلا ۵/۵ متر که بیشتر از یک مرحله بتن ریزی نیاز داره هم توضیح بدید.

  11. مطلب بتن ریزی خیلی جامع بود تشکر

  12. مطلبتون در مورد بتن ریزی خیلی کامل و جامع بود، ممنون.

  13. استفاده از ویبراتور در بتن ریزی الزامی است؟

  14. بتن ریزی یکی از حساسترین مرحله های ساخت است، امیدوارم مطالب مفیدتون چراغ راه مبتدیان باشد.