چسب بلوک یکی از انواع چسب های ساختمانی است که برای اتصال بلوک های سیمانی سبک و همچنین بلوک های هبلکس طراحی شده است. چسب بلوک یک چسب پودری بر پایه پلیمر است و سیمان پرتلند، آهک هیدراته و ماسه نیز در ترکیبات خود دارد. این چسب به علت داشتن پلیمر در ساختار خود، بعد از مخلوط شدن با آب واکنش شیمیایی می دهد و یک خمیر چسب قوی تولید می کند. در هنگام مخلوط کردن پودر چسب بلوک با آب، ساختار چسب دستخوش تغییر می شود و موجب تقویت و چسبندگی ذرات سیمان و ماسه می شود. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد چسب بلوک، این محصول جایگزین ملات سیمانی در دیوارچینی شده است.
قیمت چسب بلوک
همان طور که پیش تر بیان شد، چسب بلوک امروزه به جای ملات سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت چسب بلوک برای دیوارچینی، بسیار کمتر از ملات سیمانی است. در مقایسه بین انواع چسب های ساختمانی نیز، قیمت چسب بلوک ، متوسط محسوب می شود. عوامل مختلفی روی قیمت چسب بلوک موثر هستند. برند محصول، نوع آن و حجم بسته بندی از مهم ترین عواملی هستند که روی قیمت چسب بلوک تاثیرگذارند.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت چسب بلوک ، حجم بسته بندی است. چسب بلوک معمولا در کیسه های 20 و 25 کیلویی عرضه می شود. با افزایش حجم بسته بندی، قیمت چسب بلوک برای مصرف کننده مقرون به صرفه تر خواهد بود. رنج قیمت چسب بلوک برای یک کیسه 20 کیلویی بین 50 تا 350 هزار تومان است. این تفاوت در قیمت چسب بلوک به علت تفاوت در برند، مواد سازنده و رنگ چسب است. قیمت چسب بلوک سفید از خاکستری بیشتر است.
نوع محصول نیز بر روی قیمت چسب بلوک تاثیرگذار است. چسب بلوک انواع متفاوتی دارد. نوعی از آن برای بلوک های سبک CLC و AAC است و نوع دیگر آن مخصوص بلوک سبک هبلکس است. هر کدام از این چسب ها قیمت متفاوتی دارند.
عامل دیگر تاثیرگذار بر قیمت چسب بلوک ، مواد تشکیل دهنده چسب است. در صورت استفاده از مواد مرغوب در ساختار چسب، قیمت چسب بلوک بالا تر خواهد رفت. به همین دلیل برند هایی که در این زمینه معروف هستند، به علت تولید چسب باکیفیت، محصولات خود را با قیمت بالاتری عرضه می کنند.
ویژگی های چسب بلوک
چسب بلوک ، ویژگی هایی دارد که امروزه آن را به اولین انتخاب مهندسان و معماران برای اتصال بلوک های سیمانی و دیوار چینی تبدیل کرده است. از جمله این ویژگی ها می توان به ایجاد مقاومت بسیار بالا در برابر نیرو و شکستگی اشاره کرد. این ویژگی از ترک خوردن دیوار جلوگیری می کند. همچنین چسب بلوک عایق رطوبت و حرارتی است که این ویژگی آن را متمایز می کند.
برای استفاده از چسب بلوک در دیوار چینی، تنها به یک لایه نازک از چسب نیاز است. ضخامت این لایه نازک حدود 3 تا 5 میلیمتر است. به دلیل حجم کم مورد نیاز، استفاده از این چسب برای مصرف کننده مقرون به صرفه محسوب می شود. همچنین دیوار چینی با چسب بلوک ، کاری تمیز و بدون دردسر است. برای استفاده از این چسب تنها کافی است آن را با مقداری آب مخلوط کرد. به همین دلیل می توان کار را تمیز انجام داد. از آنجایی که استفاده از این چسب دور ریز زیادی ندارد، با محیط زیست نیز سازگار است.
بهتر است چسب بلوک را به دور از نور خورشید و رطوبت نگه داری کرد. بهترین دما برای نگه داری این چسب بین 12 تا 35 درجه است. در این شرایط بسته چسب بلوک قابلیت استفاده تا یک سال را دارد.
برتری چسب بلوک نسبت به ملات سیمانی
چسب بلوک چند ویژگی عمده دارد که باعث برتری آن نسبت به ملات سیمانی شده است. مهم ترین ویژگی این چسب، اتصال قوی آن است. با توجه به مواد سازنده چسب بلوک ، این چسب دارای ویژگی چسبندگی فوق العاده بالایی است. می توان گفت که قدرت چسبندگی آن 4 برابر ملات سیمانی است.
یکی دیگر از ویژگی های مهم چسب بلوک ، کاهش بار مرده ساختمان است. از آنجایی که چسب بلوک وزن بسیار کمتری نسبت به ملات سیمانی دارد، موجب کاهش وزن ساختمان می شود. این موضوع در مناطق زلزله خیز اهمیت بیشتری پیدا می کند.
مقاومت در برابر آب و رطوبت نیز از ویژگی هایی است که چسب بلوک را نسبت به ملات سیمانی متمایز می کند. استفاده از این چسب به جای ملات سیمانی از نفوذ آب و رطوبت در بنا جلوگیری می نماید. همچنین به علت راحتی استفاده نسبت به ملات سیمانی، این چسب راحتی فرایند دیوار چینی را بالا می برد و مدت زمان آن را کاهش می دهد. این ویژگی باعث کاهش هزینه نیروی انسانی می شود و مقرون به صرفه تر است.
یکی دیگر از مواردی که می توان به آن اشاره کرد، کم بودن زمان مورد نیاز برای فرآوری چسب بلوک است. بعد از دیوار چینی با استفاده از چسب، دیوار بعد از 24 تا 48 ساعت برای عملیات بعدی آماده است. این درحالی است که این مقدار برای استفاده از ملات سیمانی به 7 روز افزایش می یابد. قبل از خشک شدن چسب نباید هیچ فشاری به دیوار وارد کرد.
نحوه استفاده از چسب بلوک
اولین مرحله برای استفاده از چسب بلوک ، پاکسازی سطح کار است. سطح بلوک ها باید عاری از گرد و غبار یا هرگونه چربی باشند. همچنین نقص های سطح کار مانند سوراخ یا ترک ها باید قبلا از استفاده از چسب رفع شوند. بهتر است بلوک های سیمانی را قبل از استفاده از چسب بلوک زنجاب کرد.
مرحله بعد نوبت به آماده سازی چسب می رسد. برای استفاده از چسب بلوک باید آن را با مقدار مشخصی از آب مخلوط کرد. مقدار آب معمولا باید 30 درصد وزن چسب باشد. اما مقدار دقیق آن به غلظت مورد نیاز از چسب بستگی دارد. مخلوط کردن چسب با آب می تواند به صورت دستی باشد و یا به وسیله میکسر های برقی انجام شود. بهتر است برای این فرآیند از آب آشامیدنی تمیز استفاده کرد. دقت شود که پس از آماده سازی چسب و مخلوط کردن آن با آب، تنها دو ساعت برای استفاده از آن فرصت هست.
برای اعمال چسب روی بلوک های سیمانی، باید از یک ماله استفاده کرد. دقت شود ضخامت هر لایه بین بلوک های سیمانی یکسان باشد. همچنین چسب اضافی که با اعمال فشار از سطح بیرون می زند، باید پاک شود. میزان مصرف چسب بلوک برای هر متر مربع، 3.5 تا 5 کیلوگرم است.
برای مطالعه بیشتر:
سلام خیلی عالی بود خیلی دوست دارم مصالح ساختمانی از قبیل اجر و بلوک هم دچار تعقیرات میشد و ارزان تر دست خریدار میرسید