استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت
شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت بر اساس توافقات مکتوب طرفین در قرارداد و یا به صورت قانونی امکان پذیر است. امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت زمین و مسکن تنها تحت شرایط ویژه ای وجود دارد. حق فسخ به معنای اختیار بر هم زدن توافق و قرارداد است که اصطلاحا به آن خیار گفته می شود. بنابراین شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت تنها در دو حالت، خیارات قانونی یا خیارات قراردادی وجود دارد.

شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

همان طور که پیش تر بیان شد برای ابطال قرارداد مشارکت در ساخت یا باید از نظر قانونی اقدام کرد و یا اینکه باید شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، در قرارداد بین طرفین لحاظ شده باشد. حالت اول که به آن خیار قانونی گفته می شود، فسخ منوط به تصمیم دادگاه است. در حالت دوم یا همان خیار قراردادی، زمانی قابل انجام است که در متن قرارداد به طور صریح به حق فسخ طرفین اشاره شده باشد. در این حالت امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد.

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

نحوه فسخ قرارداد مشارکت در ساخت به صورت قانونی

در قانون برای امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت شرایطی در نظر گرفته شده است. یکی از این شرایط این است که هر دو طرف معامله همچنان در مجلس عقد قرارداد حضور داشته و مکان را ترک نکرده باشند. در این حالت امکان فسخ قرارداد مشارکت در ساخت وجود داشته که به آن خیار مجلس می گویند.

حالت دوم زمانی است که در قرارداد تعیین شده باشد که تا مدت زمان مشخصی طرفین حق فسخ قرارداد را دارند. به این شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، خیار شرط گفته می شود. حالت سوم یا خیار تاخیر ثمن به معنای این است که سازنده یا همان سرمایه گذار، در پرداخت ثمن (وجه نقد، صورت ها منفعت و عمل) تعلل و کوتاهی نماید. خیار رویت برای شرایطی است که ملک قرارداد با وصف مالک مطابقت نداشته باشد. در این حالت، سازنده حق دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت را دارا می باشد.

عامل دیگر که امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت را فراهم می نماید، زمانی است که یکی از طرفین دریابد که قرارداد انجام شده برای او ضرر زیادی به همراه دارد. تحت این شرایط (خیار غبن) قانون به او اجازه دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت را می دهد. اگر سازنده متوجه شود که در مورد معامله شده عیب و ایرادی وجود دارد، به طور مثال زمینی که قرار است در آن ساخت و ساز انجام شود معیوب باشد، می تواند اقدام به ابطال قرارداد مشارکت در ساخت نماید. به این حالت خیار عیب گفته می شود. مورد آخر یا فسخ قرارداد با خیار تدلیس زمانی قابل انجام است که یکی از طرفین ادعا نماید که فریب خورده است.

شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت برای مالک

چنانچه در قرارداد ذکر شود که در صورت تاخیر در انجام به موقع تعهدات (همچون دریافت جواز، تحویل واحدها و …) مالک قادر به فسخ قرارداد خواهد بود، وی می تواند نسبت به ابطال قرارداد مشارکت در ساخت اقدام نماید. اگر مالک به سازنده اجازه پیش فروش نداده باشد و سازنده خلاف تعهد عمل نماید، مالک می تواند نسبت به تنظیم دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت اقدام نماید. مواردی همچون عدم رعایت مفاد قرارداد در زمینه ضوابط ساخت و ساز، نقشه ها و طرح های اجرایی به مالک اجازه فسخ قرارداد مشارکت ساخت را می دهد. اگر این شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت در متن قرارداد ذکر شده باشد مالک می تواند نسبت به فسخ قراردادی و در غیر این صورت نسبت به فسخ قانونی اقدام نماید.

نحوه فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت برای سازنده

سازنده نیز می تواند تحت شرایط خاصی نسبت به فسخ قرارداد مشارکت ساخت اقدام نماید. به طور مثال چنانچه مالک در موعد مقرر ملک را تخلیه نکند و به سازنده تحویل ندهد، سازنده می تواند درخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت بدهد. به طور کلی لازم است هر دو طرف پیش از اقدام به فسخ نسبت به اثار فسخ قرارداد مشارکت در ساخت اطلاعات لازم را کسب نمایند.

نحوه فسخ قرارداد مشارکت در ساخت پس از شروع پروژه

این پرسش که آیا بعد از شروع ساخت و ساز و پیشرفت آن، باز هم امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد یا خیر از اصلی ترین سوالاتی است که برای مالک مطرح می شود. تحت چنین شرایطی نیز امکان فسخ وجود دارد. در این حالت نحوه فسخ قرارداد مشارکت در ساخت به این صورت خواهد بود که مالک موظف است هزینه های پرداخت شده توسط سازنده تا پیشرفت این مرحله از پروژه را به وی پرداخت نماید. اگر مالک توان مالی کافی برای پرداخت را نداشته باشد، سازنده بر اساس هزینه ای که انجام داده است، در ساختمان با مالک شریک می شود.

ابطال قرارداد مشارکت در ساخت بعد از پیش فروش

یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که آیا پس از پیش فروش واحدها توسط سازنده، باز هم شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد یا خیر. چنانچه در قرارداد به سازنده حق پیش فروش داده نشده باشد یا این حق تا موعد مقرری از وی سلب شده باشد و سازنده خلاف قرارداد عمل کند، در این صورت امکان ابطال قرارداد مشارکت در ساخت بعد از پیش فروش وجود خواهد داشت. اثار فسخ قرارداد مشارکت در ساخت هم متوجه سازنده و هم متوجه خریدار خواهد بود. به عبارتی علاوه بر سازنده، خریدار نیز خوانده قرار می گیرد.

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

برای تهیه دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، به مشخصات کامل طرفین قرارداد نیاز است. موضوع قرارداد و تعهدات طرفین نیز باید به طور مختصر در دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ذکر شود. سپس دلایل محکمه پسند و قانع کننده برای علت دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت بیان گردد. چنانچه دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت به علت عدم رعایت شرایط و توافقات ذکر شده در متن قرارداد باشد، می توان متن قرارداد را در دادگاه ارائه نمود. با توجه به دلایل و مدارک ارائه شده برای دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، رای صادر می گردد. بنابراین تهیه و تنظیم دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت بسیار حائز اهمیت است. برای تنظیم آن باید از یک حقوقدان و فرد متخصص کمک گرفت.

برای مطالعه بیشتر:

درصد مشارکت در ساخت

قانون مشارکت در ساخت

بلاعوض مشارکت در ساخت

مراحل مشارکت در ساخت

صفر تا صد مشارکت در ساخت

تعرفه کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت

خطرات مشارکت در ساخت

نحوه مشارکت در ساخت و ساز

شرایط مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت زمین

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

مشکلات قراردادهای مشارکت در ساخت

نکات قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

سوالات مشارکت در ساخت

انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت مشهد

مشارکت در ساخت ارومیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!