استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت
تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت از مهم ترین و پرچالش ترین موضوعات در ساخت و ساز مشارکتی است. طرفین قرارداد باید پیش از عقد قرارداد در این مورد به تفاهم برسند. در متن قرارداد باید میزان سهم هر طرف و همین طور محل واحدها ذکر گردد. مشخص کردن نحوه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت ، می تواند از اختلافات و درگیری ها پس از پایان ساخت جلوگیری نماید. ساخت و ساز به صورت مشارکتی دارای مزایایی همچون افزایش سرمایه و ارزش ملک، ساخت آپارتمان مدرن و مقاوم می باشد.

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

نحوه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت ، در صورتی که سهم طرفین ۵۰ درصد و تعداد واحدهای ساخته شده زوج و مساحت آنها برابر باشد، نسبت به سایر شرایط کار آسان تری است. به طور مثال اگر یک آپارتمان دارای ۱۰ واحد بوده و قدرالسهم هر یک از طرفین ۵۰ درصد باشد، سهم مالک و سازنده هر کدام ۵ واحد می باشد. البته باید طبقه و محل واحد (از نظر شمالی، جنوبی، شرقی یا غربی بودن) تعیین شده و در قرارداد لحاظ شود. علاوه بر این باید تعیین گردد که کدام پارکینگ و انباری مختص مالک و کدام مختص سازنده است. البته غالبا در تقسیم پارکینگ در مشارکت در ساخت و انباری اختلافی بین طرفین قرارداد به وجود نمی آید و راحت تر انجام می شود. به طور کلی برای تقسیم بهتر واحدها در مشارکت در ساخت ، باید مساحت و مرغوبیت واحدها را نیز مدنظر قرار داد.

گاهی ممکن است یکی از واحدها بنا به دلایلی قابلیت تقسیم نداشته باشد. در چنین مواردی دو راهکار پیش رو است. یکی از راهکارها این است که یکی از طرفین سهم خود را به طرف مقابل انتقال داده و وجه معادل آن را دریافت نماید. راهکار دوم تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت تحت این شرایط، مشاع در نظر گرفتن آن واحد است. در این حالت پس از پایان پروژه و فروش واحد، وجه آن بین طرفین تقسیم می گردد.

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم نامه واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم نامه که مشخص کننده مالکیت افراد بر واحدهای جدید است به دو نوع عادی و محضری (رسمی) دسته بندی می شود. قراردادی که مالک و سازنده برای تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت بین خود منعقد می کنند، تقسیم نامه عادی است. اما در اکثر مناطق برای معملات ملکی ثبت رسمی نیز الزامی می باشد. پس از پایان پروژه و تحویل واحدها، سازنده با استفاده از تقسیم نامه عادی می تواند رسما نسبت به تقسیم واحدها اقدام نماید.

سازنده با پایان یافتن ساخت و ساز و دریافت پایان کار، به اداره ثبت مراجعه می نماید. سپس اداره ثبت صورت مجلس تفکیکی در اختیار سازنده قرار می دهد. مالک و سازنده صورت مجلس را به دفتر خانه اسناد رسمی ارائه داده و تقسیم نامه محضری یا رسمی دریافت می نمایند. لازم به ذکر است که تا مرحله دریافت صورت جلسه تفکیکی، بر عهده سازنده و وظیفه او بوده و برای دریافت تقسیم نامه محضری، مالک و سازنده هر دو باید حضور داشته باشند. همچنین مالک باید از دادن وکالت امضای تقسیم نامه به سازنده، جدا پرهیز نماید.

نمونه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

از معمول ترین تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت با قدرالسهم ۵۰-۵۰ یا ۶۰-۴۰ به نفع مالک می باشد. به طور مثال در حالت ۶۰ به ۴۰، چنانچه آپارتمان ۵ طبقه و تک واحدی باشد، ۳ طبقه متعلق به مالک و ۲ طبقه متعلق به سازنده خواهد بود. از نظر محل طبقات نیز غالبا عرف به این صورت است که طبقات فرد (۱، ۳ و ۵) برای مالک و طبقات زوج (۲ و ۴) برای سازنده است.

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت با قدرالسهم ۵۰-۵۰ دارای ۲ حالت است. یکی زمانی که تعداد واحدها فرد و دیگری هنگامی که تعداد واحدها زوج باشد. در صورتی که تعداد واحدها فرد باشد، یکی از حالات تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت بدین صورت است که طبقات زوج برای سازنده (۲ و ۴)، طبقات فرد مختص مالک (۳ و ۵) و طبقه اول به طور مساوی بین طرفین تقسیم شود. چنانچه تعداد واحدها زوج باشد، به طور مثال آپارتمان دارای ۶ طبقه و واحد باشد، غالبا طبقات فرد برای مالک و طبقات زوج برای سازنده خواهد بود. البته تمامی موارد ذکر شده نمونه ای از عرف تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت بوده و توافق بین طرفین می تواند به صورت دیگری نیز صورت پذیرد.

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

مزایای تعیین تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

همان طور که بیان شد تعیین نحوه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت ، از درگیری و اختلافات احتمالی جلوگیری می نماید. علاوه بر این با مشخص بودن واحدها و محل دقیق آنها و ذکر اجازه فروش یا پیش فروش در قرارداد، هر یک از طرفین می تواند حتی پیش از اتمام پروژه، اقدام به فروش واحد خود نماید. به طور کلی اگر تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت به صورت درست و اصولی انجام شود، این قرارداد برای هر دو طرف با سود همراه خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر:

درصد مشارکت در ساخت

قانون مشارکت در ساخت

بلاعوض مشارکت در ساخت

مراحل مشارکت در ساخت

صفر تا صد مشارکت در ساخت

تعرفه کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت

خطرات مشارکت در ساخت

نحوه مشارکت در ساخت و ساز

شرایط مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت زمین

ابطال قرارداد مشارکت در ساخت

مشکلات قراردادهای مشارکت در ساخت

نکات مهم در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

سوالات مشارکت در ساخت

انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد محضری مشارکت در ساخت

سقف هالوکور پیش ساخته

قیمت بالابر مغازه

قیمت تیر برق بتنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.54 ( 6 نظر)

یک نظر

  1. سلام،من و شخصی زمینی رو به صورت سه دانگ من و سه دانگ ایشون خریدیم،سه واحد توسط ایشون ساخته شده طی پنج سال و بنا بر این بود که یک واحد برای من و دو واحد برای ایشون باشه اما الآن قبول نمیکنند و خیلی اذیت میکنند حرف بنده این هست که مگر نه اینکه نصف زمین برای بنده هست آیا یک واحد حق من نیست ضمن اینکه ایشون تنها هزینه کردند و من تمام رفت و آمدهای شهرداری و خرید مصالح و وسایل و بالای سر کارگر بودن رو بر عهده داشتم و وقت گذاشتم
    نمی دونم با چه زبانی باید قانعشون کنم
    لطف می کنید راهنمایی کنید