استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بلوک گازی – روش اجرای دیوار و الزامات

روش اجرای بلوک گازی

در روش اجرای بلوک گازی از دو روش غیر پیوسته و چسبانده استفاده می شود. دیوار ها می توانند به شکل غیر ‫پیوسته و چسبانده شده به دیوار یا میان قابی طراحی شده و اجرا گردند. دیوار های غیر پیوسته به دیواری گویند که به جز کف ها، با پیش بینی درز انقطاع از سازه باربر جانبی، جدا گشته و در سختی آن دخالت نداشته باشند. این دیوار ها مزاحمتی برای رفتار سازه ایجاد نمی کنند. اصلی ترین مورد برای کنترل دیوارهای غیرپیوسته ی خارجی بحث کنترل نیروهای اینرسی است. در کلیه ساختمان های بلندتر از ۴ طبقه و نیز در ساختمان های با اهمیت بسیار زیاد، دیوار هبلکس چسبانده شده به سازه یا میان قابی در سختی آن دخالت دارند. در روش اجرای بلوک گازی با دیوار های میان قابی تحت این شرایط، بایستی برآورد نیرو های وارد بر آن، دخالت داده شوند.

‫روش اجرای بلوک گازی در دیوار های خارجی

‫می توان دیوار های خارجی را با ایجاد درز پیوسته بین آن ها و سازه محیطی نا پیوسته کرد. برای این دیوار ها لازم است ‫اتصالاتی در نظر گرفته شود که حرکت داخل صفحه و مهار خارج از صفحه را برای دیوار ممکن سازند. فواصل جداسازی دیوار ها از قاب می بایست با مواد تراکم پذیری چون پشم سنگ پر شوند. توصیه می شود جهت جلوگیری از ترک خوردگی در نازک کاری از رابیتس یا یک لایه شبکه الیاف بر روی مواد تراکم پذیر استفاده شود. در بیمارستان ها و ساختمان ها برای جلوگیری از ایجاد ترک خوردگی در نازک کاری گوشه های دیوار در هنگام زلزله لازم است تا از اتصالات کشویی سرتاسری در کناره ها و تراز سقف استفاده شود. در صورت استفاده از ساختمان هایی که درجه اهمیت بالایی دارند، استفاده از این ضابطه برای اجرای بلوک گازی ضروری است.

‫محدودیت ابعاد هندسی در روش اجرای بلوک گازی

‫طول آزاد روش اجرای بلوک گازی خارجی در پلان و ارتفاع آزاد آن به ترتیب نباید از ۴ متر و ۳۵ متر بیشتر لحاظ شود. اگر با دیوارهایی سروکار داشتیم که طول آن بیش از ۴ متر است، نیاز به اعضای قائم با مقطع فولاد یا بتن دارید که تکیه گاه مهاری خارج از صفحه ی دیوار یا وادار را ایجاد کند. در دیوارهایی با بیش از ۳۵ متر ارتفاع نیاز است از عضو افقی با مقطع فولاد و بتن و تیرک استفاده شود تا ارتفاع آزاد کاهش یابد.  جزئیات وادار ها و تیرک ها در ادامه داده شده است. در دیوار های پانلی کارخانه ای، ارتفاع دیوار تا اندازه ای که برای برش و خمش عمود بر صفحه طراحی شده است، در نظر گرفته شود.

‫روش اجرای بلوک گازی و طراحی دیوار ها

‫حین طراحی و اجرای بلوک گازی ، دیوار ها باید برای بار های اینرسی ایجاد شده، در جهت داخل صفحه و در جهت عمود بر صفحه، طراحی گردند. دیوار ها در جهت داخل صفحه، تحت اثر خمش و برش و در جهت عمود، تحت اثر بار های محوری حاصل از وزن دیوار، برش و خمش خارج از صفحه افقی و عمودی قرار دارند. روش طراحی این دیوار ها در ضابطه شماره ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارائه شده است. شرایط مرزی تحت نیرو های عمود بر صفحه باید به صورت مفصلی در نظر گرفته شود.

‫دیوارهای خارجی که تمام ارتفاع طبقه را پوشش نمی دهند (دیوار کوتاه) ، به خصوص در ساختمان های بتنی، همواره باید از قاب سازه ای جدا شوند. جدا نشدن این دیوار ها زا قاب سازه می تواند سبب تشکیل ستون کوتاه در سازه گردد.

‫عرض درزهای انقطاع (فاصله جداسازی)

‫فاصله جدا سازی دیوار و ستون ها به اندازه ۰.۰۱ مقدار ارتفاع کف تا کف طبقه است. فاصله جداسازی از سقف نیز برابر بیشترین دو مقدار ۲۵ میلیمتر و حداکثر خیز دراز مدت تیر می باشد.

‫دیوار های پانلی

‫دیوار های پانلی کارخانه ای که به صورت نوار قائم در طول دیوار نصب شده اند، می توانند ساختمان ها به عنوان دیوار خارجی استفاده شوند. این دیوار به صورت یک دال یک طرفه عمل خواهند کرد. دیوار باید با استفاده از نبشی یا المان مشابه درجه خارج از صفحه، در تراز سقف و کف مهار شود. در این حالت باید اتصال پانل دیوار در تراز سقف با نبشی به صورت کشویی بوده و دیوار قادر به جابجایی در صفحه باشد. در روش اجرای بلوک گازی با این نوع از دیوار ها، نیازی به اجرای وادار نمی باشد.

‫در صورتی که ارتفاع دیوار به قدری باشد که پانل، قابلیت تحمل بار خمشی وارد بر آن را نداشته باشد، باید از ‫تیرک در تراز میانی و وادار انتهایی استفاده نمود. در این شرایط برای روش اجرای بلوک گازی ، تیرک مورد استفاده به وادار متصل شده و از اتصال آن به ‫ستون ها پرهیز می شود. آن دسته از دیوار های پانلی در صنعت ساختمان مجاز به استفاده هستند که گواهی نامه فنی ‫مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را دارا باشند. استفاده از دیوار های خارجی پانلی در بیمارستان ها توصیه ‫می شود.

جزئیات روش اجرای بلوک گازی داخلی و خارجی

‫در برابر نیروهای خارجی مانند زلزله و باد و … نیاز است اتصالات دیوار به سازه به نحوی طراحی و اجرا شود که تحت اثر خیز تیرهای بالا  و پایین دیووار، جابجایی نسبی طبقه کاهش پیدا کند و سازه پایداری خود را حفظ کند. همچنین باید عملکرد آن حفظ شده و از ایجاد ترک شدید در دیوار جلوگیری شود. در این بند، نمونه هایی از اتصالات مورد قبول ارانه شده است. جزئیات کامل به همراه جداول مقاطع محاسبه شده در راهنمای طراحی سازه ای و جزئیات اجرایی دیوار های غیر سازه ای در ضابطه ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یافت می شود. برای روش اجرای بلوک گازی با توجه به عملکرد ۲ طرفه آن ها در جهت افقی، بایستی با کمک ابزار مناسب فرآیند مسلح سازی انجام شود.

روش اجرای بلوک گازی و مسلح سازی دیوار

مسلح سازی در روش اجرای بلوک گازی

مسلح سازی دیوار با استفاده از میلگرد بستر خرپایی یا نردبانی انجام می شود. دیوارهایی که با ملات بستر نازک اجرا می شوند و دیوارهایی که ضخامت ملات آن ها کمتر از ۲ میلیمتر است و با چسب پلی یورتان اجرا می‌شود، با استفاده از بست های نازک فولادی منقطع فرآیند مسلح سازی پیش خواهد رفت.

میلگرد ها و بست های مورد استفاده باید طبق ضوابط مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان در مواقع نیاز از جنس فولاد ضد زنگ، گالوانیزه و یا میلگرد آجدار سرد نورد باشند. بیشترین فاصله ی قائم قطعات مسلح کننده در ارتفاع دیوار برابر با یک متر خواهد بدو. نیاز است تا قطعه بر اساس آنچه طراح و محاسب ارائه کرد است مطابق داشته باشد.

روش اجرای بلوک گازی

میلگرد بستر خرپایی یا نردبانی

روش اجرای بلوک گازی
روش اجرای بلوک گازی

بست های فلزی منطقع در دیوار بلوک گازی ساخته شده از ملات بستر نازک

روش اجرای بلوک گازی

جزئیات اجرایی اتصال تیرک و وادار در دیوار بلوک گازی با ارتفاع بیش از ۳.۵ متر

‫روش های اتصال دیوار به اعضای قائم سازه ای در روش اجرای بلوک گازی

‫اتصال لبه قائم دیوار ها به ستون ها و دیوار های برشی در روش اجرای بلوک گازی ساختمان یا هر عضو قائم دیگر سازه ای در سازه بایستی به شکلی باشد که در برابر جابجایی نسبی، ممانعتی ایجاد ننماید. در دیوار های پانلی نیازی به متصل شدن دیوار و ستون وجود نداشته و فواصل بین این دو باید با مواد تراکم پذیری مانند پشم سنگ پر شود . میتوان از لایه های نازک الیاف یا رابیتس کاری روی آن استفاده کرد.

‫۱ – اتصال کشویی با استفاده از دو نبشی یا ناودانی

اتصالات کشویی در محل های تلاقی که به وسیله ی نبشی یا ناودانی هم به صورت پیوسته و هم به صورت منقطع بر قرار شود روش خوبی برای اجرای بلوک گازی و اتصالات قائم است. بهتر است از نبشی یا ناودانی با نورد گرم یا سرد در طرفین دیوار به نحوی استفاده شود که به عضو قائم سازه اتصال داده شود.

روش اجرای بلوک گازی

مهار دیوار خارجی ساخته شده از بلوک گازی به ستون با استفاه از نبشی یا ناودانی

‫۲ – اتصال با بست های انعطاف پذیر U شکل

در صورتی که در روش اجرای بلوک گازی نیاز به آزادی حرکت درون صفحه وجود داشته باشد میتوان از اتصالات u شکل لغزشی استفاده کرد تا امکان مهار خارج از صفحه فراهم شود.

‫۳ – شاخک انتهایی

‫در صورت استفاده از میلگرد بستر از شاخک انتهایی آن جهت اتصال دیوار به ستون در جهت خارج می توان استفاده کرد و نیازی به استفاده از نبشی یا ناودانی نیست.

روش اجرای بلوک گازی

            

اتصال دیوار ساخته شده از بلوک به ستون با استفاده از بست ارتجاعی U شکل – استفاده از شاخک انتهایی به همراه میلگرد بستر

روش های مهار دیوار به ستون جهت نیروی خارج از صفحه

اجرای نعل درگاه و نصب پنجره

قرار گیری درب و پنجره در روش اجرای بلوک گازی با چالش هایی همراه است. در شرایطی که در دیوار ها درب یا پنجره وجود داشته باشد، اجرای نعل درگاه و نصب پنجره یا درب بایستی طبق جزئیات ‫مشابه انجام پذیرد. برای بازشو هایی که از ۲۵ متر بزرگ تر هستند، به اجرای وادار و نعل درگاه در کنار بازشو نیاز است. در صورتی که از چهار چوب های فلزی مناسب استفاده شود، برای پنجره هایی با بازشوهای کوچک ، نیازی نیست وادار در کنار بازشو نصب شود و همین چهارچوب ها توان تحمل وارد وارده را دارد. اما اگر از این چهارچوب ها استفاده نشود باید برای این دهانه ها از وادار استفاده کرد.

روش اجرای بلوک گازی

‫روش اجرای بلوک گازی در دهانه های مهاربندی

‫هنگام روش اجرای بلوک گازی در دهانه های مهاربندی تمام ساختمان ها، دیوار باید در جهت داخل صفحه از قاب سازه ای، جداسازی شود. اجرای دیوار در محور مهاربند یا با هرگونه تماس یا اتصال به مهاربند، به دلیل ایجاد اختلال در عملکرد صحیح و رفتار مناسب مهاربند، ممنوع است. دیوار باید خارج از محور مهاربند و با جزئیات جداسازی ارائه شده، اجرا شود. در صورت نیاز جهت پنهان کردن مهاربند از دو دیوار در دو سمت مهاربند که فاقد هر ‫گونه اتصال و درگیری با مهاربند هستند، استفاده نمود.

‫جزئیات روش اجرای بلوک گازی در بیمارستان ها

حساسیت در بیمارستان ها در مورد ترک خوردگی بسیار بیشتر است. یکی از روش های جلوگیری از ترک خوردگی روی دیوارها هنگام زلزله قرار دادن مواد تراکم پذیر مانند پشم سنگ عایق رطوبت در مجاورت تیر و ستون و ناودانی حدود ۱ درصد ارتفاع طبقه است. به این ترتیب هنگام تنش هایی مانند زلزله امکان ایجاد ترک خوردگی و تداخل فضای استریل از سرویس بهداشتی کاهش پیدا خواهد کرد. این جزئیات در روش اجرای بلوک گازی و یا پانلی، لازم الاجرا است.

اجرای نودانی سر تا سری در مجاورت تیر و ستون در دیوارهای بیمارستانی

روش اجرای بلوک گازی

روش اجرای بلوک گازی

عدم اتصال ناودانی قائم به کف طبقه

عدم اتصال ناودانی سرتاسر به تیر و ستون

جزئیات اتصال ناودانی سرتاسری به ستون و تیر

روش اجرای بلوک گازی و وادار ها

‫در صورتی که طول دیوار از مقادیر مجاز بر اساس طراحى (حداکثر F متر) بیشتر شود، از عضو قائم با مقطع فولادى ‫یا بتنى (وادار) به عنوان تکیه کاه جهت مهار خارج از صفحه دیوار و اجزاى مسلح کننده آن استفاده می شود. وادار باید به نحو مناسبى با اتصال مفصلی به کف سازه متصل شود ولى اتصال آن در زیر تراز سقف برای امکان جابجابى درون صفحه دیوار بایستی در ‫راستاى داخل صفحه به صورت کشویى باشد. در روش اجرای بلوک گازی خارجى روى سطح وادار باید به وسیله پشم سنگ ضد رطوبت، پوشانده شود و بر روى آن نیز یک لایه مش ‫الیافى یا رابیتس جهت جلوگیرى از ترک خوردگى نازک کارى اجرا شود.

روش اجرای بلوک گازی

اجرای عایق پشم سنگ و مش الیاف یا رابیتس بر روی وادار

‫اتصال به وادار ها

‫در دیوار های غیرسازه ای در فواصل بین ستون ها برای مهار خارج از صفحه دیوار ها بسته به نوع و طول دیوار، ممکن است نیاز به وادار باشد. اتصالات جوشی یا اتصالات پیچی امکان انتقال ایمن بار به وادار را خواهد داد. با این حال نباید از مقاومت اصطکاکی ناشی از بار های ثقلی استفاده شود.

در روش اجرای بلوک گازی برای محاسبه ی حداقل طول دیوار موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. کنترل بارهای وارد شده در لبه بالایی
  2. کنترل بارهای وارد شده در لبه های قائم
  3. کنترل بارهای وارد شده در لبه های مرزی

 ‫فواصل وادار ها را می توان بر پایه محاسبه ظرفیت خمشی پانل دیوار با فرض شرایط تکیه گاهی لبه ها و با اعمال بار وارد بر دیوار تعیین نمود. باید توجه نمود که جزئیات ارائه شده در این پیوست شرایط مفصلی را تامین میکند. این ‫کنترل برای دیوار های بلوکی به صورت دال دو طرفه براساس ضابطه شماره ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه، مسکن و ‫شهرسازى انجام می گردد.

روش اجرای بلوک گازی

میلگرد بستر در فاصله بین وادارها و اتصال آن به وادار

‫اتصال وادار به قاب سازه اى

‫در روش اجرای بلوک گازی که نیاز به وادار دارد به منظور تامین حرکت جانبى داخل صفحه دیوار ها، مجموعه دیوار و وادار همزمان از آزادى در حرکت جانبى برخوردارند. نباید وادار ها به تیر هایی که تنها برای جاوگیری از حرکت خارج صفحه ای نصب شده اند، جوش داده شوند. با توجه به اتصال کشویی وادار نیازى به رعایت فاصله جداسازى دیوار در مجاورت وادار ها نبوده و دیوار مى تواند از بر وادار چیده شود.

‫در اجرای دیوار بلوکی واقع در خارج قاب، وادار هاى دو انتهاى دیوار باید در برابر حرکت جانبى در هر دو جهت مقید ‫(به صورت اتصال تلسکوپى) شوند و به دیوار اجازه حرکت داده شود. در این حالت جزئیات اتصال دیوار به این وادار ها همانند اتصال آن ها به ستون ها بوده و در این فاصله جداسازى بین وادار و دیوار می بایست رعایت شود.

روش اجرای بلوک گازی

به صورت اتصال کشویی با استفاده از نبشی

اتصال وادار انتهایی در دیوارهای خارج از قاب به صورت تلسکوپی

اتصال وادار به سقف

‫تیرک ها (دیوار های با ارتفاع بیش از ۳۵ متر)

‫در دیوار های با ارتفاع بیش از ۳۵ متر باید با استفاده از عضو افقی با مقطع فولادی یا بتنی، ارتفاع آزاد دیوار ‫را کاهش داد. برای جداسازی دیوار از قاب سازه ای به نحو مناسب، نیاز به اجرای وادار ‫انتهایی برای حفظ و نگه داشتن تیرک است. نحوه اجرای تیرک به این صورت است که تیرک باید به صورت کامل بر روی دیوار نشسته و بار ثقلی دیوار فوقانی نباید به تیرک منتقل شود. اتصال انتهای تیرک به ستون نیز می بایست به صورت نشیمن و با قابلیت جابجایی در راستای دیوار ‫باشد.

روش اجرای بلوک گازی

دیوارهای بلوک با ارتفاع بیش از ۳.۵ متر دارای تیرک و وادار به عنوان نمونه یک دیوار با ارتفاع ۶ متری

روش اجرای بلوک گازی

جزئیات اجرایی اتصال تیکر و وادار در دیوار با ارتفاع بیش از ۳.۵ متر

برای مطالعه بیشتر:

بلوک سبک اتوکلاو شده

دیوار AAC

سنگ کاری روی بلوک هبلکس

جنس بلوک هبلکس

بتن هوادار اتوکلاو شده

دیوار هبلکس قیمت

بلوک عایق صدا و حرارت

بلوک لیکا بهتر است یا آجر سفال

کارخانه لیکا ساوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.81 ( 5 نظر)

یک نظر

  1. بلوک گازی چه تفاوتی با بلوک aac دارد؟