علت استفاده روزافزون از چسب هبلکس چیست و چرا جایگزین ملات ماسه سیمان شده است؟ کاربرد چسب هبلکس چیست و آیا تنها برای اجرای بلوک سبک استفاده میشود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می دهیم و در خصوص چسب هبلکس و ویژگی هایش جزئیات بیشتری را بررسی می کنیم. چسب هبلکس، پودری آماده مصرف است که برای اجرای بلوک های هبلکس در دیوار و کف و همچنین برای اجرای کاشی و سرامیک در بعضی موارد قابل استفاده است. در واقع تولیدکنندگان بلوک های سبک بتنی جهت اتصال بهتر و چسبندگی بیشتر اقدام به تولید چسب هبلکس نموده اند. این چسب ها علاوه بر استفاده آسان، سازگاری بیشتری با ساختار بلوک هبلکس دارند و باعث کاهش هزینه های نگهداری و اجرا میشوند.
از شناخته شده ترین و پرکاربردترین برندهای این محصول می توان به اردکان هبلکس ، بلوک ساروج ، هبلکس مرند و هبلکس رضوی اشاره کرد. به منظور خرید هبلکس در شهرهای مختلف ایران از جمله خرید از کارخانه بلوک هبلکس اصفهان ، هبلکس همدان ، هبلکس بیرجند و … استعلام قیمت برندهای مختلف همچون قیمت هبلکس پرین نیشابور می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.
در گذشته برای اجرای انواع بلوک سفالی ، بلوک سیمانی و بتنی و همچنین کاشی و سرامیک از ملات ماسه و سیمان استفاده میشده است. مصالح نوین ساختمانی مانند چسب هبلکس دارای برتری هایی می باشند که امروزه در میان پیمانکاران ساختمانی محبوبیت یافته اند. در ادامه به این پرسش که تفاوت ملات و چسب هبلکس چیست پاسخ داده شده است.
انواع ملات های ساختمانی از سیمان، آهک یا گچ، ماسه و آب تهیه میشوند. برای ساخت ملات، مواد اولیه در محل ساخت انبار میشود و بنا به ضرورت ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد. این امر تولید ضایعات ساختمانی، اشغال شدن فضا و مصرف بیش از حد آب را در پی دارد. در مقابل چسب هبلکس از سیمان پرتلند یا سیمان سفید ، مواد معدنی، ریزدانه ها و چسب های پلیمری به صورت کارخانه ای تولید میشوند. استفاده از پلیمر در ترکیب چسب هبلکس، چسبندگی، دوام و استحکام چسب را افزایش میدهد این چسب ها به صورت پودری در بسته بندی های کیسه ای یا پاکتی عرضه می گردند و به راحتی انبار می شوند. برای آماده سازی به مقدار کمی آب احتیاج دارند و محیط کارگاه را آلوده نمیکنند و دور ریز بسیار کمتری دارند.
تفاوت مقدار مصرف ملات و چسب هبلکس چیست و چه تاثیری در هزینه ها دارد؟ به دلیل جذب آب بلوک، لازم است که ضخامت ملات مصرفی به اندازه ای باشد که آب خود را از دست نداده و چسبندگی لازم را بین بلوک ها ایجاد نماید. این ضخامت بیشتر از 2 سانتیمتر است. چسب هبلکس برای بلوک هایی با جذب آب طراحی و تولید شده است و ضخامت استفاده از آن بین 3 تا 6 میلیمتر متغیر می باشد. مقدار مصرف چسب و ملات در هر مترمکعب نیز متفاوت است. در هر مترمکعب بین 20 تا 30 کیلوگرم از چسب لازم است در حالی که میزان مصرف ملات بیشتر از 4 برابر این مقدار می باشد. مقدار مصرف فاکتور مهمی در تعیین قیمت دیوار هبلکس است و در برآورد هزینه ها باید در نظر گرفته شود.
در آماده سازی چسب باید به اندازه 20 تا 25 درصد وزنی پودر از آب استفاده شود. این مقدار در حدود 4 تا 9 لیتر آب بسته به وزن چسب متغیر است. در ملات سیمان این مقدار حدود 10 برابر بیشتر خواهد بود.
چسب هبلکس در محل اتصال بسیار مقاوم است. مقاومت کششی و فشاری چسب در مقایسه با ملات چنانچه با یک ضخامت مصرف شوند، بیشتر است. استفاده از پلیمر و ریزدانه های کلاسه بندی شده در شرایط تولید کارخانه ای، استحکام، دوام و چسبندگی بیشتر این محصول را تضمین میکند. این موضوع پاسخی است به این پرسش که دلیل مقاومت بیشتر چسب هبلکس چیست.
چسب هبلکس پودر آماده مصرف است که پس از اختلاط با آب به شکل خمیری در می آید. این خمیر با غلظت مناسب در سطوح افقی و عمودی قابل استفاده است و شره نمیکند. این در حالی است که ملات در حین انجام دیوارچینی ساخته میشود و چسبندگی خمیر را ندارد. اگر میزان سیمان و ماسه و آب در ملات با نسبت مناسب ترکیب نشود، ملات شره میکند و چسبندگی مناسبی نخواهد داشت
استفاده از چسب هبلکس مزایایی در پی دارد که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.
یکی از مهمترین مزایای چسب هبلکس چیست و چه تاثیری در ساختمان سازی دارد؟ چسب هبلکس عایق رطوبتی است و پس از خشک شدن اجازه نفوذ آب را بین بلوک ها نمیدهد. همچنین این چسب ها عایق صوتی هستند که در مقایسه با ملات مزیت بزرگی محسوب میشود. چسب هبلکس غیر قابل اشتعال است و در برابر آتش میتواند تا حدود 4 تا 5 ساعت مقاومت کند. تمام این خصوصیات باعث کاهش اتلاف انرژی تا حدود 30 درصد در ساختمان میشوند. بنابراین چسب هبلکس گزینه مناسبی برای دیوارچینی و اجرای کف محسوب میگردد.
مضرات چسب هبلکس چیست و آیا برای محیط زیست ضرر دارد؟ چسب هبلکس دوستدار محیط زیست است و مواد به کار رفته در این چسب برای محیط زیست مضر نیستند. همچنین چسب هبلکس ضایعات ساختمانی تولید نمیکند و یکی دیگر از دلایل محبوبیت و استفاده پیمانکاران این مزیت از چسب هبلکس است.
چسب بلوک هبلکس سبک است و تاثیر بسزایی در کاهش بار مرده ساختمان دارد. مقاومت ساختمان در برابر تنش های وارده و نیروهای طبیعی با وزن ساختمان در ارتباط است. هر چه بار مرده ساختمان کاهش یابد، مقاومت بیشتر خواهد بود.
چسبندگی بالا و مقاومت کششی چسب هبلکس از بروز ترک های ناشی از نیروهای کششی جلوگیری میکند. این چسب در برابر نیروهای وارد در محل اتصال در حین اجرا و پس از آن به خوبی مقاومت میکند.
چسب هبلکس دارای پلیمرهای قوی نگهدارنده آب است و پس از اجرا نیازی به عمل آوری ندارد. شاید این سوال پیش بیاید که مزیت عدم نیاز به عمل آوری چسب هبلکس چیست. علاوه بر مصرف آب کمتر در آماده سازی چسب هبلکس، عدم نیاز به عمل آوری پس از اجرا نیز باعث صرفه جویی در مصرف آب میشود. بنابراین هزینه های اجرای کار کاهش پیدا میکند.
مقاومت چسب هبلکس بالا است و طول عمر سازه را افزایش میدهد. علاوه بر آن هزینه های نگهداری ساختمان به دلیل دوام چسب هبلکس کم میشود. میتوان گفت این امر باعث کاهش نگرانی ساکنین از خرابی دیوار و ترک خوردن در طولانی مدت میگردد.
از آنجایی که در ترکیب چسب هبلکس از سیمان استفاده میشود، شرایط نگهداری از چسب مشابه سیمان است. چسب باید دور از نور مستقیم خورشید و در دمای بالاتر از 10 درجه سانتیگراد نگهداری شود. چسب هبلکس باید دور از یخبندان و حرارت مستقیم و رطوبت باشد. همچنین با فاصله از زمین روی پالت قرار بگیرد. تعداد بسته هایی که مجازند روی هم انبار شوند، از تولیدکننده باید استعلام شود.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…