استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

گچ کاری روی هبلکس

گچ کاری روی هبلکس
گچ کاری روی هبلکس

اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی‌ های خاص این نوع بلوک، نیازمند اجرای تکنیک ‌ها و استفاده از موادی است که باعث افزایش دوام و کیفیت نهایی کار شود. بلوک هبلکس با توجه به وزن سبک، عایق حرارتی و صوتی و همچنین سرعت نصب و اجرای بالا، در اغلب ساخت و سازهای مدرن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. به همین دلیل اطلاع از نحوه اجرای پلاستر روی هبلکس حائز اهمیت است. در این مقاله از عمران مدرن، نکات و مراحل مهم گچ‌ کاری روی هبلکس را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

عمران مدرن مرجع تخصصی فروش مصالح ساختمانی از جمله بلوک هبلکس می باشد. جهت استعلام قیمت هبلکس و هزینه اجرای گچ روی هبلکس کافیست با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

قیمت گچ کاری روی هبلکس

در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ قیمت گچ کاری روی هبلکس به ازای هر متر مربع بین ۱۵۰,۰۰۰ تا ۲۰۰,۰۰۰ تومان می باشد. قیمت اجرای گچ روی هبلکس به عوامل متعددی از جمله نوع ملات گچ و کیفیت آن، هزینه ‌های حمل و نقل، متراژ سطح مورد نظر و دستمزد کارگران جهت گچ کاری روی هبلکس بستگی دارد. از عوامل مهم و تاثیرگذار بر قیمت گچ کاری روی هبلکس ، می توان به کیفیت گچ خریداری شده اشاره کرد. هرچه کیفیت گچ های مصرفی بالاتر باشد، قیمت فروش آن ها بیشتر است؛ چرا که استفاده از این گچ ها، زیبایی و نتیجه کار را تحت تاثیر قرار می دهند. دستمزد کارگران و استادکاران نیز از دیگر موضوعات دخیل بر قیمت سیمان کاری روی هبلکس است. اغلب دستمزد افراد حرفه ای و ماهر در این زمینه بیشتر می باشد.

هزینه مربوط به حمل و نقل، میزان و حجم خرید گچ ها نیز بر قیمت نهایی تاثیر می گذارد. اصولا خرید به صورت عمده، صرفه جویی مالی و اقتصادی بالایی به همراه خواهد داشت. برای استعلام دقیق قیمت گچ کاری روی هبلکس می توانید با کارشناسان عمران مدرن تماس حاصل نمایید.

گچ کاری روی هبلکس
اجرای پلاستر روی هبلکس توسط نیروی کار ماهر

پلاستر روی هبلکس

پلاستر به یک لایه ی پوششی گفته می شود که روی اجزای مختلف سازه، مانند دیوارها، ستون ‌ها، سقف و کف ساختمان اجرا می ‌شود و هدف اصلی از اجرای پلاستر، پوشش دادن و محافظت از عناصر سازه است. پلاسترها در انواع مختلف گچی، سیمانی و آهکی اجرا می شوند و نحوه اجرای آن ها روی بلوک لیکا، بلوک لیپر، بلوک سیمانی و انواع بلوک ها متفاوت است.

پلاستر گچی، اصلی ترین متریال جهت استفاده در پوشش محیط های داخلی و خارجی ساختمان است و به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز شناخته می شود. از این رو، استفاده از گچ به عنوان پلاستر روی هبلکس مورد استقبال بسیاری از پیمانکاران قرار گرفته است. استفاده از پلاستر سیمانی پوششی محکم را در محیط های خارجی ساختمان ایجاد می کند و به عنوان ملات نفوذ پذیر نیز شناخته می شود. البته در برخی از موارد با توجه به نیاز، در محیط داخلی ساختمان نیز از پلاستر سیمانی استفاده می شود.

پلاستر سیمانی یک نوع عایق رطوبت، صوت و حرارت است که به عنوان یک پلاستر روی هبلکس نیز قابل اجرا می باشد. در این میان استفاده از پلاستر آهکی در مقایسه با پلاستر گچی، پوشش بهتری بر روی هبلکس ارائه می دهد ولی در مقایسه با پلاستر سیمانی، از مزایای کمتری برخوردار است. به طور کلی جنبه تزئینی و زیبایی پلاسترهای آهکی، از سایر پلاسترهای معرفی شده، بیشتر است.

سیمان کاری روی هبلکس

از آنجایی که سطح بلوک هبلکس صاف و صیقلی است، انجام سیمان کاری روی هبلکس به ملات زیادی نیاز ندارد و معمولا در حد ۱ الی ۲ سانتی متر سیمان کفایت می کند. قبل از انجام هرگونه پلاستر روی هبلکس ، لازم است بلوک هبلکس کاملا خیس شود. با این کار سیمان کاری روی هبلکس ساده تر انجام می گیرد چرا که خاصیت چسبندگی هبلکس در حالت مرطوب، افزایش می یابد. همچنین در سیمان کاری روی هبلکس باید به این نکته توجه شود که دوغاب با بلوک ها در یکپارچگی کامل باشد طوریکه در هنگام زلزله، ملات از سطح نما جدا و آوار نشود.

گچ کاری روی هبلکس
سیمان کاری روی هبلکس

مراحل اجرای گچ روی هبلکس

پیش از شروع اجرای گچ روی هبلکس می بایست سطح آن را کاملا از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک کرد. پس از پاکسازی نیاز است که سطح هبلکس کاملا مرطوب (زنجاب) شود. این کار باعث می شود که خلل و فرج های سطح هبلکس که جاذب رطوبت است، بسته شود و بتوان از این بلوک در تمامی مناطق حتی در شمال کشور نیز استفاده کرد. همچنین اگر بدون زنجاب کردن، گچ کاری روی هبلکس انجام شود؛ بلوک هبلکس رطوبت گچ را به خود جذب کرده و گچ ترک خواهد خورد. پس از اتمام مرحله گچ کاری روی هبلکس ، فرآیند عمل آوری باید به مدت سه روز انجام شود و سطح بلوک‌ ها مرطوب نگه داشته شود. اگرچه مرطوب کردن سطح هبلکس در ابتدا لازم است، اما پس از گچ ‌کاری باید از افزایش رطوبت زیاد و مداوم اجتناب کرد.

همچنین در زمان خشک شدن گچ، نباید سطح گچ ‌کاری شده را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار داد، زیرا این موضوع موجب ترک ‌خوردگی سریع سطح می‌ شود. علاوه بر این موارد، از آنجایی که سطح بلوک هبلکس صاف می باشد؛ ملات مورد استفاده در گچ کاری روی هبلکس با ضخامت کمتری اجرا می‌ شود. بر اساس نشریه ۵۵ حداقل ضخامت اندود گچ ۲/۵ سانتی متر و مدت زمان گیرش گچ سنتی حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۶ ساعت می باشد. همچنین نشریه ۵۵ تاکید دارد که جهت جلوگیری از ایجاد ترک هایی که در اثر نامتناجس بودن زیرسازی (مانند ترک های ایجاد شده در فصل مشترک دیوار هبلکس و ستون فلزی) در سطح اندود ظاهر می شود، از مش فایبرگلاس و یا رابیتس و توری سیمی باید استفاده کرد.

گچ کاری روی هبلکس
پلاستر روی هبلکس

هدف از گچ کاری روی هبلکس چیست

اجرای پلاستر روی هبلکس مزایای بسیاری به همراه دارد. محافظت از دیوار در برابر رطوبت و نم زدگی اولین مزیت سیمان کاری روی هبلکس است. سایر مزایای اجرای گچ روی هبلکس عبارتند از:

  • ایجاد عایق حرارتی قوی
  • تقویت سطح خارجی بلوک هبلکس در برابر ترک خوردگی، خراشیدگی و ساییدگی
  • ایجاد ظاهری جذاب و متنوع
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت
  • مانع نفوذ آب و باران، گرد و خاک
  • ایجاد یک سطح صاف بر روی سازه
گچ کاری روی هبلکس
اجرای گچ روی هبلکس

جمع بندی

گچ ‌کاری روی هبلکس به دلیل ساختار ویژه این بلوک ‌ها نیازمند رعایت اصول و شرایطی است که از ترک ‌خوردگی و کاهش دوام گچ جلوگیری کنند. اجرای صحیح گچ ‌کاری به کمک مرطوب کردن سطح بلوک های هبلکس، استفاده از توری فایبرگلاس و رعایت شرایط خشک‌ شدن، باعث ایجاد سطحی زیبا، مقاوم و بدون ترک خواهد شد. جهت استعلام قیمت بلوک هبلکس و هزینه اجرای گچ کاری روی هبلکس با عمران مدرن تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز کاربران: 4.56 ( 2 نظر)