طراحی داخلی به سبک کلاسیک حتی اگر به تدریج با جزئیات و تفسیرهای جدید هم روبرو شود باز از عرصه مد خارج نمی شود. یکی از این تفسیرهای جدید و مدرن، طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک است. این سبک تمام ویژگی های اساسی سبک دکوراسیون کلاسیک را دارد و ترکیبی از آن است ولی خیلی بهتر از سبک دکوراسیون کلاسیک با واقعیت خانه ها و آپارتمان های مدرن سازگار است.
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک را میتوان اینگونه تعریف کرد که ترکیب تمایلات مدرن با ویژگی های کلاسیک که منجر به سبکی پرنشاط می شود. این سبک برخی محدودیت های سبک کلاسیک را کنار می گذارد و در نهایت به نوعی دکوراسیون لوکس و لاکچری همراه با کارایی مفید و اقتصادی منجر می شود. این سبک از طراحی می تواند در دکوراسیون داخلی خانه، سالن های زیبایی، ویلا، مزون ها، فروشگاه های طلا و جواهر و غیره مورد استفاده قرار گیرد.
تاریخچه سبک نئوکلاسیک
پیدایش طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک به قرن ۱۸ میلادی باز می گردد و اساسا چیزی مابین سبک مدرن و کلاسیک است. در این سبک با گرایش مینیمالیستی به استقبال ویژگی های سبک کلاسیک می روید و هیچ محدودیتی در اجرا، سادگی و استفاده از مواد ندارید. در این سبک رعایت تقارن و استفاده از وسایل و مراکز برجسته اهمیت بسیار زیادی دارند.
ویژگی های بارز طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
برخی ویژگی های بازر طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک عبارت است از موارد زیر:
- رعایت تناسبات هندسی کلاسیک در کنار عملکردگرایی معاصر
- استفاده از طرح ها و نمادهای معماری کلاسیک همراه با نورپردازی داخلی مدرن
- استفاده از مبلمان سبک کلاسیک که باعناصر مدرن ترکیب شده اند.
- استفاده از سنگ، بتن، چوب، شیشه، فولاد و سایر عناصر ساخته شده از فلزات
- استفاده از آینه های بزرگ و شیشه های رنگی در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
- استفاده از رنگ های کرم، طلایی و رنگ های خیره کننده مانند بنفش، قرمز و فیروزه ای
- استفاده از مبلمان با شکوه مخملی و عتیقه جات گرانبها
- استفاده از لوسترهای بلند و لوکس در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
مصالح مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک اغلب از متریال های طبیعی مانند چوب و سنگ استفاده می شود که ترکیب شان با فلز یک ترکیب ساده اما بسیار شیک را پدید می آورد. دیوارها معمولا در فضای داخلی سبک نئوکلاسیک با قالب و تابلوهایی با اشکال و خطوط ساده تزئین می شوند و می توان به عنوان جایگزین از کاغذ دیواری هایی با رنگ های خنثی، ساده و یا با نقوش گل نیز استفاده کرد. اگر از بیرون به یک خانه با طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک نگاه کنید، متوجه تعداد پنجره های یکسان در هر طرف با اندازه های برابر خواهید شد. از طرفی دیگر وجود درب های چوبی با کنده کاری های ساده و راه پله از دیگر ویژگی هایی است که به چشم می خورد. از طرفی دیگر در داخل خانه های نئوکلاسیک، سقف های بلند، فضای بزرگ و وسیع، تزئینات نئوکلاسیک مانند ستون ها، قالب های گچ بری شده و وسایل تزیینی، پایه های ثابت هستند. قالب های گچبری مدرن می توانند از ساده تا پیچیده در خانه ها بکار روند.
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک را می توان یکی از انعطاف پذیرترین سبک های دکوراسیون داخلی دانست. در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک فقط محدود به استفاده از متریال چوب نیستید بلکه می توانید به شکل ترکیبی از سنگ، چوب، مواد طبیعی یا مصنوعی استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که بهتر است این نوع شیوه ترکیبی در یک وسیله خود را نشان دهد تا اینکه بخش های مختلف خانه را ترکیب با متریال های مختلف کنید. به عنوان مثال مبل چوبی با پایه فلزی نمونه ای از آن است و بهتر از ترکیب مبل تمام چوبی با پنجره های فلزی است.
برخی از متریال های مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک عبارت اند از:
- کف پوش پارکت و لمینت
- استفاده از ورق های خطی برنز و آب طلا در دیوار و کف
- استفاده از لوستر های کریستالی-برنزی در سالن پذیرایی و فضای ناهار خوری
- قاب بندی های دیوار با استفاده از گچبری و یا ابزارهای پیش ساخته پلی اورتان
- استفاده از سنگ های طبیعی مرمریت و … بصورت بوک مچ و فور مچ در دیوار
- میز کنسول های متنوع از جنس سنگ طبیعی و فولاد آبکاری شده
- استفاده از مبلمانهایی مانند چسترفیلد در دکوراسیون داخلی خانه
رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
استفاده از رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک بسیار پر اهمیت است. طرح های رنگی نئوکلاسیک شبیه به پالت رنگ کلاسیک است. گسترده و متنوع است اما روند کلی به وضوح معلوم است. رنگ پس زمینه می تواند هم تاریک و هم روشن باشد: سفید، بژ، خاکستری، سایه های قهوه ای، ماسه ای و ترکیبی از همه ی این ها. رنگ های روشن و اشباع بیشتر برای دکوراسیون استفاده می شوند: مانند مبلمان ، پارچه ، لامپ ، نقاشی و غیره.
رنگ هایی مثل: کبود، زمرد، خردلی، زیتونی رنگ هایی هستند که نباید به یکباره زیاد از آن ها استفاده کرد و اگر در چند وسیله به کار برده شود کافی است. اگر کلاسیک ها به ترکیبات گرم گرایش دارند ضروری نیست که در فضای طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک هم از این ترکیبات استفاده شود بلکه در اینجا استفاده از پالت سرد و تیره و حتی دو رنگ متضاد رایج است. نکته اصلی این است که اندازه اتاق این اجازه را به ما بدهد که از این رنگ ها استفاده کنیم و فضای داخلی بیش از حد پر و تاریک به نظر نرسد. احساس راحتی کنید و همه سایه های طبیعی را باهم ترکیب کنید: نقره ای، کرم، طلایی، آبی و شکلاتی. این رنگ ها در هر ترکیبی خوب می شوند و همیشه زیبا و گران به نظر می رسند.
دیوارها و سقف در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
برای طراحی دیوار در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک معماری، از رنگ یا کاغذ دیواری استفاده کنید. رنگ روشن برای فضای کوچک و رنگ تیره برای فضای بزرگ باشد. استفاده از قاب و تابلوهای هنری بزرگ اکیدا توصیه می شود. به هیچ وجه از دیوارپوش فومی، پتینه و غیره برای تزئین دیوار در این سبک استفاده نکنید.
نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
معماری داخلی، در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک باید کاملا روشن باشد. بنابراین مبحث نورپردازی بسیار حائز اهمیت است. در سبک نئوکلاسیک شما به یک لوستر، لامپ های بلند روی زمین، گلدان های تزئینی، لامپ های کوتاه رومیزی و آباژور احتیاج خواهید داشت. در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک می توانید از نورپردازی های تزئینی جهت زیبا سازی فضا استفاده کنید. به طور مثال می توانید از عناصری مانند آویز و المان های کریستالی برای تزئین لوستر خود استفاده نمایید.
چیدمان در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک اغلب از تابلوها و قالب ها به همراه اشکال هندسی مختلف استفاده می شود. تزئینات ساده گل آرایی در این سبک وجود دارد. پنجره ها و درها با گچ بری های ساده تزیین می شوند. از ویژگی های سبک نئو کلاسیک در مورد اثاثیه منزل می توان گفت که تنها از لوازم و وسایل ضروری در قسمت های مختلف خانه استفاده می شود. برای مثال در اتاق نشمین، صرفا می توان از چند صندلی، قفسه کتاب و مبل استفاده کرد.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید