استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
خدمات مهندسی

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت برای پروژه های مختلف متفاوت بوده و تحت شرایط پروژه تغییر می یابد. قراردادهای مشارکت در ساخت آماده، تنها با هدف راهنمایی مالکان و سازندگان و دادن یک دید کلی به آنها تهیه می شود. تنظیم قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت ویلا و مسکن ، زمانی که مالک بیشتر از یک نفر باشد، نسبت به قراردادی که سازنده تنها با یک مالک روبرو است، دشوارتر است. زیرا در این حالت باید سهم تک تک مالکان، بلاعوض مختص آنها، متراژ و محل قرارگیری واحدهای هر یک از مالکان تعیین و مشخص گردد.

انواع قرارداد مشارکت در ساخت

انواع قرارداد مشارکت در ساخت می تواند شامل قرارداد ساخت آپارتمان، ویلا، ساختمان تجاری، شهرک ویلایی و … باشد. برای انعقاد انواع قرارداد مشارکت در ساخت باید از نظارت یک فرد یا وکیل متخصص در زمینه قرارداد مشارکت ساخت استفاده کرد. ممکن است طرفین بر این باور باشند که کمک گرفتن از یک وکیل متخصص هزینه اضافی است. اما در مقابل اختلافات و مشکلاتی که ممکن است به دلیل عدم تنظیم درست قرارداد با آن مواجه شوند و همین طور احتمال به خطر افتادن سرمایه طرفین، هزینه مربوط به وکیل متخصص، کاملا منطقی و مقرون بصرفه است.

انواع قرارداد مشارکت در ساخت بر اساس نحوه انتقال سند به سه نوع تقسیم بندی می شود. یکی از حالت ها این است که مالک در ابتدای پروژه سهام سازنده را به وی منتقل می نماید و چک تضمین دریافت می کند. نوع دوم به این صورت است که سهام در انتهای پروژه انتقال داده می شود که در این حالت مالک به سازنده چک تضمین می دهد. نوع سوم قرارداد مشارکت ساخت هم شامل انتقال مرحله ای است. به عبارتی طرفین قرارداد توافق می کنند که طی چند مرحله و با پایان یافتن کدام مراحل، سند به سازنده انتقال یابد.

انتخاب سازنده قراردادهای مشارکت در ساخت

از مهم ترین چالش هایی که مالک با آن مواجه است و در انجام آن باید دقت زیادی به خرج دهد، انتخاب سازنده است. سازنده باید فردی متخصص و متعهد بوده و از توان مالی کافی برای ساخت و ساز برخوردار باشد. برای اطمینان، بهتر است مالک از نمونه کارهای سازنده بازدید کرده و حتی بهتر است با مالکان آن پروژه ها صحبت کرده و اطلاعات بیشتری در خصوص تحویل به موقع، استفاده از متریال مرغوب و … دریافت نماید.

قرارداد مشارکت در ساخت زمین

در ابتدا باید توجه نمود که در سربرگ تمامی صفحات، عبارت قرارداد مشارکت در ساخت نوشته شده باشد. عباراتی همچون مبایعه نامه، معامله و … فاقد اعتبار است. یکی از اولین بندها در قرارداد مشارکت در ساخت زمین ، مشخصات مالک یا مالکین و نماینده آنها و مشخصات سازنده یا سازندگان می باشد. تمامی اطلاعات دقیق طرفین باید ثبت شده و اصل مدارک نیز مورد بررسی قرار گیرد. موضوع قرارداد که شامل نوع ساختمان احداثی، متراژ زمین و موقعیت جغرافیایی آن می باشد هم در متن قرارداد مشارکت ساخت ذکر می گردد. آورده هر یک از طرفین قرارداد مشارکت در ساخت زمین نیز ارائه می شود. اورده مالک شامل ملک او و متعلقات آن (مثل آب، برق و گاز) می باشد.

آورده سازنده قراردادهای مشارکت در ساخت شامل مواردی همچون هزینه های مرتبط با اجرای موضوع قرارداد، از جمله هزینه اخذ جواز ساخت، احداث بنا، پایان کار و دریافت صورت مجلس تفکیکی، است. مبلغ بلاعوض پرداختی هم باید در قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان ذکر شود. همچنین می توان برای عدم پرداخت به موقع مبلغ بلاعوض، وجه التزام در نظر گرفت. در واقع وجه التزام مبلغی است که به عنوان خسارت یا جریمه دیرکرد انجام تعهد، در قرارداد مشارکت ساخت ساختمان مسکونی لحاظ می گردد.

قرارداد مشارکت ساخت ساختمان مسکونی

از مهم ترین پارامترهای انواع قرارداد مشارکت در ساخت ، میزان مالکیت طرفین بر روی ساختمان احداثی و تقسیم نامه می باشد. سهم هر کدام از طرفین به همراه محل دقیق واحدها باید تعیین گردد تا پس از پایان پروژه و در زمان تحویل، اختلافی به وجود نیاید. نحوه تقسیم انباری ها و همین طور پارکینگ ها نیز باید در قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان مشخص شود.

ضمانت اجرای قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان

ضمانت اجرا در انواع قرارداد مشارکت در ساخت به این منظور تعیین می شود که در صورت عدم اجرای تعهدات هر کدام از طرفین، طرف مقابل بتواند به صورت قانونی اقدام نموده و حقوق خود را مطالبه نماید. در قرارداد، ضمانت اجرا باید به نحوی تنظیم شود که عامل بازدارنده باشد و به هیچ عنوان هیچ یک از طرفین خلف وعده نکنند. به این منظور می توان خسارت مالی یا فسخ قرارداد در نظر گرفت. خسارت مالی می تواند به صورت روزانه دریافت گردد. به عبارتی تعیین شود که چنانچه تحویل واحدها از موعد مقرر به تاخیر بیفتد، به ازای هر روز دیرکرد مبلغ مشخصی به مالک تعلق گیرد.

تعیین داور در قراردادهای مشارکت در ساخت

ممکن است در حین انجام کار، مشکلاتی به وجود آید که باعث بروز اختلاف بین طرفین گردد. برای رفع اختلافات احتمالی در آینده، باید از پیش یک داور تعیین نمود. داور باید به قوانین حقوقی انواع قرارداد مشارکت در ساخت تسلط کامل داشته باشد. علاوه بر این باید مورد اعتماد طرفین و کاملا بی طرف باشد. انتخاب داور می تواند به رفع سریع تر اختلافات کمک نماید.

قرارداد مشارکت در ساخت ویلا

یکی از بندهای قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت می تواند مربوط به این موضوع باشد که هر گونه تغییر اوضاع و احوال، شامل کاهش یا افزایش قیمت ملک، مصالح ساختمانی، دستمزدها و … تاثیری بر مفاد قرارداد مشارکت ساخت نداشته باشد. همچنین طرفین حق هر گونه اعتراض و ادعایی را در این زمینه از خود سلب و ساقط می نمایند. شرایط ادامه پروژه در صورت فوت یکی از طرفین نیز باید در قرارداد مشارکت در ساخت ویلا تعیین گردد. به طور مثال مقرر می شود که در صورت فوت مالک، وراث وی ملزم به انجام تعهدات قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت می باشند.

قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت

در قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت بهتر است حق گرفتن وام به سازنده داده نشود. زیرا در غیر این صورت، ملک در گروی بانک قرار می گیرد. در چنین حالتی احتمال مصادره ملک توسط بانک وجود دارد. سلب حق پیش فروش سازنده هم از دیگر مواردی است که جهت تاکید در قرارداد جامع و حرفه ای مشارکت در ساخت ذکر می شود.

برای مطالعه بیشتر:

بلاعوض مشارکت در ساخت

قدرالسهم مشارکت در ساخت

قانون مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

مراحل مشارکت در ساخت

صفر تا صد مشارکت در ساخت

معایب مشارکت در ساخت

نحوه انتقال سند در مشارکت ساخت

شرایط مشارکت در ساخت

کمیسیون مشارکت در ساخت

دادخواست فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

مشکلات قراردادهای مشارکت در ساخت

نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت

ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت

سوالات مشارکت در ساخت

انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت ارومیه

آخرین عناوین

خرید هبلکس از کدام کارخانه برای شیراز به صرفه تر است

در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…

13 ساعت پیش

نکات جوشکاری اسکلت فلزی

جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…

14 ساعت پیش

نحوه تمیز کردن وان جکوزی

تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…

15 ساعت پیش

وزن بلوک پوکه ای

وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…

17 ساعت پیش

ترک در ساختمان اسکلت فلزی

ساختمان‌ های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف‌ پذیری در…

18 ساعت پیش

مقدار آهن مصرفی در اسکلت فلزی

آهن از اصلی ‌ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…

2 روز پیش