بیمارستان از جمله بناهای ارزشمند هر شهر و منطقه می باشد که طراحی آن اعم از طراحی داخلی و طراحی نمای بیمارستان از اهمیت بالایی برخوردار است. بیمارستان علاوه بر آنکه باید امکانات درمانی مناسبی ارائه دهد، از لحاظ ظاهری نیز باید دارای شرایط دلنشین و مطلوبی باشد. نمای بیمارستان، بخش مهمی از طراحی است که باید بر اساس ضوابط و اصول معینی طراحی شود. در این مطلب قصد داریم به مهم ترین نکات در خصوص طراحی نما بیمارستان و عوامل موثر بر هزینه ی طراحی نمای بیمارستان بپردازیم.
یکی از مهم ترین فاکتورها برای طراحی نمای بیمارستان ، بودجه ی کارفرما است. لذا برآورد هزینه ی تمام شده ی آن، از الزامات پیش از شروع طراحی می باشد. به طور کلی مراحل اصلی در طراحی نمای بیمارستان به شرح زیر هستند.
هزینه ی نهایی، شامل هزینه ی طراحی، اجرا و دستمزد کارکنان است. همچنین بدیهی است که با افزایش متراژ، ارتفاع و انتخاب سبک های طراحی با دیتیل بیشتر همچون سبک رومی، هزینه بالاتر خواهد رفت. برای استعلام قیمت و اطلاع از جزئیات بیشتر طراحی نما بیمارستان ، با همکاران ما در شرکت عمران مدرن تماس بگیرید.
به طور کلی مصالح مناسب جهت طراحی نمای بیمارستان ، باید در جهت ایجاد ایمنی، خوانایی و زیبایی نما انتخاب شوند. دارا بودن ویژگی های زیر، برای متریال های به کار رفته در طراحی نما بیمارستان الزامی است.
یکی از سبک های طراحی نمای بیمارستان که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است، سبک مدرن و مینیمال می باشد. از آنجا که میزان پرداخت و کاربرد المان های تزئینی جزئیات در این سبک طراحی نمای بیمارستان به حداقل می رسد، اهمیت متریال ها، بیشتر از سبک های دیگر می باشد. پر کاربردترین مصالح مورد استفاده در طراحی نما بیمارستان ، شامل مورد زیر هستند.
در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی های تعدادی از متریال های پر کاربرد در طراحی نمای بیمارستان خواهیم پرداخت.
مهم ترین ویژگی آلومینیوم کامپوزیت مصرفی برای طراحی نما بیمارستان ، در راستای ایجاد سبکی و آزادی در معماری ساختمان می باشد. آلومینیوم کامپوزیت به دلیل دارا بودن لایه ی پلی اتیلن، عایق خوبی در برابر آلودگی صوتی و سر وصدا است. در نتیجه می تواند یکی از متریال های مناسب طراحی نما بیمارستان ، به جهت تامین آرامش لازم در محیط داخلی ساختمان باشد. همچنین از دیگر مزیت های این متریال، می توان به تنوع بالا در رنگ و طرح، ثبات رنگ، مقاومت بالا، امکان تعمیر و اجرای آسان، عایق خوب حرارتی و … اشاره کرد. لازم به ذکر است که استفاده از این متریال معایبی همچون هزینه ی بالای نوع نسوز آن، امکان جرم پذیری و جذب آلودگی و کثیفی را نیز به همراه دارد.
یکی از قدیمی ترین متریال ها برای طراحی نمای انواع ساختمان ها اعم از مسکونی، درمانی و اداری، سیمان می باشد. سیمان به دلیل دارا بودن ویژگی های مثبتی همچون سادگی، زیبایی، فرم دهی آسان و مقاومت در برابر پدیده های جوی، یکی از متریال های محبوب برای طراحی نمای بیمارستان است.
علاوه بر سیمان، یکی دیگر از متریال های پرکاربرد در طراحی نمای بیمارستان ، سنگ می باشد. دارا بودن مزایایی همچون زیبایی، استحکام و مقاومت بالا، تنوع زیاد و …، به محبوبیت این متریال در طراحی نما بیمارستان کمک کرده است.
متریال HPL مخفف High Pressure Laminate و شامل ترکیب چند لایه مانند لایه های سلولزی و رزین های فنولیک است. در واقع این متریال همچون یک روکش نازک عمل می کند که بر روی چوب های دیگر نصب می شود و متریال پر کاربرد برای طراحی نمای بیمارستان است. از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان به خاصیت ضد خش، مقاومت بالا در برابر حرارت، مقاومت مکانیکی، بی نیازی از شستشو، خاصیت ضد باکتری، نصب آسان و تنوع بالا اشاره کرد. این متریال مانند سنگ کدر و همچون کامپوزیت کثیف نمی شود. همچنین مانند چوب آتش نمی گیرد و نیاز به تعمیر ندارد.
یکی دیگر از متریال های محبوب و پر کاربرد درصنعت ساختمان سازی به ویژه ساختمان های عمومی مانند فضاهای درمانی، شیشه می باشد. این ماده شفافیت و زیبایی بی نظیری در پی دارد که به دلباز شدن محیط و ایجاد فضایی روشن کمک می کند. همچنین امکان ترکیب با سایر نماها و سبکی ساختمان نیز، از دیگر مزایای استفاده از شیشه در طراحی نمای بیمارستان محسوب می شود. توجه داشته باشید که استفاده از نمای شیشه ای برای بیمارستان، معایبی نیز به همراه خواهد داشت. اصلی ترین معایب استفاده از شیشه در طراحی نما بیمارستان ، شامل موارد زیر می باشد.
بسیاری از طراحی نمای بیمارستان ها ، توسط سرامیک انجام شده است. اصلی ترین دلایل استفاده از سرامیک برای طراحی نما بیمارستان ، مقاومت بالای آن در برابر اشتعال، ضربه، رطوبت، آتش سوزی و همچنین اجرا و نگهداری آسان آن می باشد. تنها معایب احتمالی استفاده از سرامیک در طراحی نما بیمارستان ، عایق نبود آن در برابر سر و صدا و نفوذ گرما و سرما است.
تفاوت ترموود با نوع معمولی چوب، در مقاومت آن در برابر آب و رطوبت است. استفاده از ترموود در طراحی نمای بیمارستان ، علاوه بر ایجاد حس سرزندگی و برگرفته از طبیعت، شامل مزایای زیر نیز می باشد.
لازم به ذکر است که هزینه ی بالا، آسیب به محیط زیست و نداشتن مقاومت لازم در برابر اشعه ماورا بنفش در صورت عدم استفاده از رنگ های مخصوص ترمود، معایب این نوع طراحی نما بیمارستان هستند.
یکی از گزینه های جذاب برای طراحی نمای بیمارستان ، استرچ متال می باشد. در این نوع نما، ورقه های فلزی توسط دستگاه های مخصوصی برش داده شده و سپس به فرم های دلخواه تبدیل می شوند. در واقع طراحی نمای استرچ متال، توسط شبکه های فلزی توری شکل، صورت می گیرد. مهم ترین ویژگی های طراحی نما بیمارستان به این روش، شامل موارد زیر می باشد.
ممکن است در برخی مواقع، سازه های فلزی این نوع طراحی نما بیمارستان ، از مقاومت بالایی برخوردار نباشند. همچنین از دیگر معایب نمای استرچ متال، می توان به امکان نفوذ سرما به فضاهای داخلی اشاره کرد.
نورپردازی یکی از مهم ترین نکات در طراحی نمای بیمارستان است که باید اصولی و فکر شده طراحی شود. معمولا نورپردازی در شب، بیشتر از نورپردازی نما در طول روز مورد توجه قرار می گیرد. اما توجه به تامین روشنایی مورد نیاز در طول روز و بهره مندی از نور طبیعی خورشید نیز، از اصول طراحی نمای بیمارستان می باشد. از این رو ضروری است که علاوه بر توجه به نورپردازی نما در شب، به نورپردازی در روز نیز توجه شود. نورپردازی در طراحی نما بیمارستان باید ملایم و بدون ایجاد خیرگی و آسیب به چشم، طراحی گردد. توجه داشته باشید که نورپردازی علاوه بر تامین روشنایی، به شاخص شدن طراحی نما بیمارستان نیز کمک می کند. در نتیجه آن را نادیده نگیرید. بسیاری از بیمارستان های معروف دنیا، به خاطر امکانات درمانی مشهور نشده اند، بلکه دلیل معروفیت آن ها، معماری خاص و طراحی نمای بیمارستان می باشد.
طراحی نمای بیمارستان باید طبق اصول و ضوابط صورت گیرد تا بهترین نتیجه را از لحاظ همسویی با فعالیت های درمانی و تامین آسایش و راحتی کاربران داشته باشد. موارد زیر برخی از مهم ترین موارد قابل توجه در طراحی نما بیمارستان هستند.
برای مطالعه بیشتر:
دکوراسیون مطب دندانپزشکی لاکچری
بهترین رنگ برای مطب دندانپزشکی
نمای ساختمان یکی از عوامل کلیدی در زیبایی و هویت یک بنا می باشد. انتخاب…
اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی های خاص این نوع بلوک، نیازمند…
قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…
ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…
دیوار پیش ساخته گچی یکی از مصالح مدرن و کارآمد در صنعت ساختمان سازی است…