آسانسور گیرلس به دلیل مزایای بی شماری که نسبت به آسانسور دنده ای دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این نوع آسانسور، یکی از انواع آسانسورهای کششی است. نکته دیگری که در رابطه با اسانسور گیرلس وجود دارد، این است که هیچ محدودیتی در ارتفاع ندارند و می توان از آن در ساختمان هایی با هر ارتفاعی استفاده کرد. در ادامه به مقایسه بیشتر گیرلس و گیربکس، و عوامل موثر بر قیمت آسانسور گیرلس پرداخته شده است.
از لحاظ لغوی، اصطلاح گیرلس از واژه انگلیسی Gearless گرفته شده است. این کلمه از دو بخش گیر (gear) به معنی دنده و لس (less) یعنی بدون تشکیل شده است که از ترکیب این دو بخش با هم، معنای کامل آن یعنی بدون دنده، شکل می گیرد. در صنعت آسانسور سازی، گیرلس به سیستمی گفته می شود که موتور آسانسور، بدون جعبه دنده یا گیربکس کار می کند.
متخصصان در حوزه آسانسور، برای بهبود عملکرد و رفع نواقص در آسانسورهای قدیمی تر که دارای جعبه دنده بودند، به طراحی گیرلس آسانسور روی آوردند. بر اساس این طرح جدید، تکان ها و لرزش ها در مقایسه با آسانسورهای گیربکس دار، کمتر شده است. زیرا دور موتور آسانسور گیرلس ۱۵۰ دور در دقیقه است در حالی که دور موتور آسانسور گیربکس دار ۱۵۰۰ دور در دقیقه است. علاوه بر آن، موتورهای با جعبه دنده در ترافیک کاری بالا و استفاده ی زیاد داغ می کنند. این امر باعث حساس شدن سنسور دما و خاموش شدن موتور جهت پایین تر آمدن دما می شود. در نتیجه برای مدتی نمی توان از آسانسور استفاده کرد. در حالی که موتورهای گیرلس ، این ایراد را رفع کرده و در استفاده ی طولانی مدت و پیاپی، داغ نمی کنند و دیگر نگران از کار افتادن موتور به منظور خنک شدن، نیستیم.
قیمت آسانسور گیرلس از لحاظ نگهداری، مقرون به صرفه تر از آسانسور دنده ای است. البته این را هم باید در نظر گرفت که اصلی ترین فاکتور تاثیر گذار بر قیمت آسانسور گیرلس ، موتور آن است. از آنجایی که قیمت موتورهای گیرلس ، بالاتر از موتورهای گیربکسی است، در ایران بیشتر از موتورهای گیربکسی استفاده می شود. از لحاظ بهتر بودن موتورهای داخلی یا خارجی، باید به برند یا شرکت سازنده موتور توجه کرد. در واقع هر چقدر کیفیت بالاتر باشد، قیمت هم افزایش خواهد یافت. برخی از برندهای معروف و با کیفیت خارجی شامل زیلابگ آلمان، ویتور آلمان، آلبرتو ساسی ایتالیا، سیکور ایتالیا، مونتاناری ایتالیا، مونا درایو چین، بلولایت چین و آکیش ترکیه هستند. همچنین برندهای معروفی هم در ایران موتورهای خوب و باکیفیت تولید می کنند که بهترین آن ها الکو، بهران، وبر و یاران است.
علاوه بر موتور که مهم ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت فروش آسانسور گیرلس می باشد، عوامل دیگری همچون جنس و ابعاد کابین، تزئینات به کار رفته در ساخت کابین، تعداد توقف و ظرفیت بر روی قیمت آسانسور گیرلس تاثیرگذار هستند.
شرکت عمران مدرن علاوه بر آسانسور مجری انواع بالابر خانگی نیز می باشد. به منظور استعلام قیمت بالابر خانگی با کابین یا بدون کابین می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.
گیرلس آسانسور می تواند تا ۵۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کند و به موجب آن کمتر به محیط زیست آسیب می رساند. با توجه به این که در این نوع آسانسور تعداد قطعات تشکیل دهنده کمتر است، طول عمر آن بیشتر شده است و هزینه تعمیرش به حداقل می رسد. از آنجایی که در موتورهایگیرلس چرخ دنده وجود ندارد، می توانند کوچک تر از موتورهای آسانسور دنده ای باشند. به همین دلیل نیازی به ایجاد فضای زیاد برای موتورخانه ندارند. در آسانسور های گیرلس چندین فناوری امنیتی به کار رفته است. از این رو دارای امنیت بالایی هستند و می توان از عملکرد آن ها اطمینان داشت. لازم به ذکر است که گیرلس آسانسور معایب خاصی ندارد و فقط قیمت آن ها بالاتر است.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، اسانسور گیرلس و گیربکس دار هر دو جزو آسانسورهای کششی هستند. یعنی هر دوی آن ها از سیستم سیم بکسل و وزنه تعادل برخوردارند. یک سر سیم بکسل به کابین آسانسور و سر دیگر آن به وزنه تعادل متصل است. در میان سیم بکسل، قرقره ای قرار دارد. وقتی روتور در داخل موتور آسانسور گیربکسی شروع به گردش می کند، باعث چرخش میله ای که روتور و گیربکس را به هم وصل کرده است، می شود.
قرقره هم بر اثر گردش چرخ دنده های گیربکس، به حرکت در می آید و سیم بکسل را می کشد. به موجب این ساز و کار، کابین آسانسور به بالا یا پایین حرکت می کند. اما در آسانسور گیرلس ، نیروی چرخش روتور به طور مستقیم و بدون استفاده از میله به فلکه موتور انتقال می یابد. دور فلکه کششی (هرزگرد) در اسانسور گیرلس ، به وسیله اینورتر و درایو سرعت کنترل می شود.
چیزی که باعث شده است آسانسور گیرلس نسبت به نوع گیربکس دار آن محبوب تر باشد، عدم نیاز به روغن کاری است. از آن جایی که در موتور گیربکس دار، چرخ دنده و دنده ماردون به کار رفته شده است، این نوع موتورها نیاز به روغن کاری دارند تا بتوانند راحت تر و بدون اصطکاک کار کنند. اما موتورهای گیرلس که فاقد چرخ دنده هستند، احتیاجی به روغن ندارند. به همین دلیل، پیچیدگی کمتری دارند و تعمیر و نگهداری آن ها آسان تر است و هزینه سرویس کمتری دارند. در کنار موضوعات گفته شده، حرکت اسانسور گیرلس سریع تر از آسانسور با جعبه دنده است. به همین دلیل می توانند مسافت زیادی را طی کنند و برای ساختمان های با ارتفاع زیاد هم مناسب هستند. از دیگر برتری های گیرلس این است که وزن و صدای کمتری دارند و همچنین دارای راندمان بالاتری هستند.
به دلیل افزایش جمعیت و گسترش ساخت و ساز ساختمان های بلندمرتبه، خرید و فروش آسانسور نیز گسترش یافته است. شرکت های بسیاری در زمینه فروش آسانسور گیرلس مشغول به فعالیت هستند که شناخت و انتخاب بهترین شرکت می تواند به خریدی مطمئن منجر شود. عمران مدرن با دارا بودن نیروهای مجرب در زمینه نصب و فروش آسانسور گیرلس و سایر انواع آسانسور، مشغول به فعالیت می باشد. کاربران گرامی می توانند برای مشاوره و استعلام قیمت آسانسور گیرلس با شرکت عمران مدرن در ارتباط باشند.
برای مطالعه بیشتر:
تاییدیه استاندارد آسانسور هیدرولیک
الزامات جدید استاندارد آسانسور
سوالات متداول استاندارد آسانسور
نمای ساختمان یکی از عوامل کلیدی در زیبایی و هویت یک بنا می باشد. انتخاب…
اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی های خاص این نوع بلوک، نیازمند…
قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…
ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…
دیوار پیش ساخته گچی یکی از مصالح مدرن و کارآمد در صنعت ساختمان سازی است…