استعلام قیمت
۰۲۱-۶۵۰۲۳۱۵۷
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

روش های نورپردازی نمای ساختمان

روش های نورپردازی نمای ساختمان
روش های نورپردازی نمای ساختمان

امروزه برای نمایش زیبایی ها و معماری چشمگیر نمای خارجی ساختمان ها در شب، از انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان استفاده می شود. این هنرنمایی نور و رنگ، به شیوه ها و روش های گوناگون توسط تجهیزات و ابزارهای مختلف به اجرا در می آید. انتخاب مناسب ترین روش های نورپردازی نمای ساختمان علاوه بر جلوه خود ساختمان، برای چشم انداز شهری نیز اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر تاثیر نورپردازی خارجی آپارتمان ها بر زیبایی مناظر شهری پس از غروب خورشید، باعث بالارفتن امنیت منطقه نیز می شود.

در انتخاب روش های نورپردازی نمای ساختمان ، عوامل متعددی از جمله سبک معماری نما، مصالح نما و بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای آن، تاثیر دارند. انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان به سه حالت کلی دسته بندی می شوند؛ نورپردازی از زمین، نورپردازی از سقف و نورپردازی از دیوار. بسته به آن که طراحی نمای ساختمان مانند دیوارها، ستون ها، بالکن ها و لبه های نما به چه شکل بوده، می توان روش نورپردازی نمای ساختمان و تجهیزات مناسب آن را برگزید  در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان و منابع نوری مناسب برای هرکدام از شیوه ها را بررسی خواهیم کرد.

نورپردازی نما
نورپردازی نما

۳ حالت کلی روش های نورپردازی نمای ساختمان 

انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان به ۳ حالت کلی و اصلی نورپردازی از سقف، نورپردازی از زمین (کف) و نورپردازی دیواری دسته بندی می شوند. سپس برای هر یک از حالات یاد شده، می توان روش های مختلف نورپردازی مانند نورپردازی مخفی، نورپردازی مستقیم و یا نورپردازی تاکیدی را به اجرا درآورد.

نورپردازی از سقف

در روش های نورپردازی نمای ساختمان از سقف، منابع و تجهیزات نوری بر بالای ناحیه ای که قصد نور تاباندن بر آن داریم، قرار می گیرند. همچنین می توان چراغ ها را بر لبه بام ساختمان یا ناودان ها به سمت پایین نصب کرده تا سطح نما را روشن کنند. نورپردازی نما از سقف بر شکوه و زیبایی نما افزوده و توجه بسیاری را به خود جلب می کند. این روش نورپردازی نما به دلیل سایه و روشنایی زیبایی که بر لبه بالایی بنا ایجاد می کند، برای ساختمان های بلند نیز انتخاب بسیار مناسبی است. برای ساختمان هایی که ارتفاع کمی دارند، استفاده از منابع نوری پرتابی که پخش نور متمرکز دارند، همچون جت لایت ها، چراغ های سقفی و لامپ های COB، مناسب است. زیرا سایه های بلندتری ایجاد کرده و به بلندتر دیده شدن نمای ساختمان کمک می کند. اما در حالت کلی علاوه بر چراغ های یاد شده، می توان از انواع وال واشر و یا ریسه های نور مخفی برای نورپردازی از لبه های ساختمان استفاده کرد.

روش های نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی از سقف

نورپردازی از زمین (کف)

در روش های نورپردازی نمای ساختمان از زمین یا کف، چراغ ها و منابع نوری در پایین بنا قرار گرفته اند. در این روش، چراغ ها را می توان بر روی زمین و یا لبه های پایینی نما به شکل روکار و یا در صورت امکان، به شکل توکار و دفنی نصب نمود. بسته به فاصله منبع نور از ساختمان و همچنین توان الکتریکی لامپ ها، ارتفاع و پخش نور بر روی سطح نما می تواند کوتاهتر یا بلندتر شود. علاوه بر این موارد، نوع لامپ LED و چراغ به کار رفته در نورپردازی نیز در میزان پخش یا پرتاب نور اثر مستقیمی دارد.

به عنوان مثال، لامپ های COB و SMD هر دو نوعی LED هستند؛ اما SMD ها و LED ها نسبت به COB ها در عین مصرف انرژی کمتر و پخش نور بیشتر، قدرت پرتاب نور کمتری دارند. به همین دلیل برای نماهایی که قصد تاکید بر ارتفاع بلند نمای ساختمان یا ستون ها داریم، استفاده از جت لایت، پروژکتور و یا لامپ های COB گزینه های مناسبی هستند. اما بسته به پلن نورپردازی نما، می توان از وال واشر های دارای لامپ های LED یا SMD که پخش نور بالا و پرتاب نور کم دارند، استفاده کرد.

یکی دیگر از تجهیزاتی که در روش های نورپردازی نمای ساختمان از زمین استفاده می شود، نصب چراغ های دفنی در نزدیکی دیوار نمای ساختمان است. هرچه فاصله میان چراغ دفنی و سطح نما کمتر باشد، پخش نور بر روی دیوار بیشتر است. از این روش بیشتر در خانه های ویلایی، شهرک های مسکونی و یا ساختمان های تجاری و اداری که اطراف آن فضاسازی شده، استفاده می شود.

روش های نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی از زمین (کف)

نورپردازی دیواری

در آخر، یکی از روش های نورپردازی نمای ساختمان که امروزه محبوب گشته است، استفاده از چراغ های دیواری برای نورپردازی دکوراتیو دیوارها است. از چراغ های دیواری می توان برای نورپردازی بر روی دیوارهای نما، اطراف بالکن ها و پنجره ها استفاده کرد. یکی دیگر از روش های نورپردازی نمای ساختمان بر روی دیوار، استفاده از چراغ های خطی، ریسه های LED و وال واشر است.

ترکیب روش های نورپردازی نمای ساختمان

معماران و طراحان نورپردازی نما، طراحی مورد نظر خود را محدود به یکی از روش های نورپردازی نمای ساختمان نمی کنند. بلکه با در نظر گرفتن جزئیات طراحی و ظاهر کلی نما افزون بر ذوق و خلاقیت خود، ترکیبی از روش های مختلف نورپردازی را با یکدیگر به کار می برند. اگر نمای ساختمان بزرگ باشد، می توان هر سه روش یاد شده را متناسب با زوایای نما و شدت نورها، برای نورپردازی و خلق نمایی زیبا به کار برد.

برای مطالعه بیشتر:

قیمت نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی زیر کابینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می دهید؟

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!