نمای خانه دوبلکس تاثیر زیادی در ظاهر ساختمان دارد و از همین جهت طراحی نمای بیرونی خانه دوبلکس نیاز به مهارت و تجربه زیادی دارد تا بهترین نتیجه در اختیار کارفرما قرار بگیرد.
خانه های دوبلکس معمولا در دو طبقه یا بیشتر طراحی می شوند. در این میان نمای خانه دوبلکس کلاسیک و مدرن از طرفدارن بیشتری برخوردار هستند.
در مورد این گونه نماها باید به این نکته توجه داشت که تصویری که نمای بیرونی ارائه می دهد، رابطه مستقیمی با طراحی داخلی واحد ها دارد. معماری داخلی واحد های دوبلکس نماهای بیرونی آن ها را تا حد زیادی مشخص می کند.
اجرای خانه و ویلای دوبلکس با استفاده از سازه های پیش ساخته نیز امکان پذیر است. به منظور استعلام قیمت خانه های پیش ساخته دائمی می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.
قیمت نما به نوع متریال به کار رفته، کیفیت اجرای آن ها و هم چنین مدت زمان اجرای نما بستگی دارد.
متریال به کار رفته در نمای خانه دوبلکس می تواند از شیشه، آجر، فلز، بتن یا سیمان ساده باشد.
ترکیب این متریال ها برای نما نیز ظاهری زیبا و جذاب ایجاد می کند و در صورت وجود پیچیدگی، این هزینه ها بیشتر می شوند.
در کل برای طراحی نماها از دو نوع متریال استفاده می شود. بهتر است رنگ متریال ها تا حدی با همدیگر در تضاد باشند. این تضاد جذابیت ساختمان را بیشتر می کند.
انواع طراحی نما به چند مورد بستگی دارد. اول شیوه طراحی نما است. طراحی کلاسیک یکی از معروف ترین روش ها می باشد که نمای خانه دوبلکس کلاسیک نیز با همین روش انجام می شود.
نمای بیرونی خانه دوبلکس مدرن نیز یکی دیگر از انواع روش های طراحی نما است.
هم چنین برای طراحی نمای بیرونی خانه دوبلکس کوچک باید از روش ها و شیوه های مختلفی استفاده کرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
یکی دیگر از نکات قابل توجه در طراحی نمای خانه های دوبلکس قاب های پنجره های آن ها است. تاثیری که رنگ و متریال قابل های پنجره ها در نمای ساختمان دارد، قابل چشم پوشی نیست.
می توان برای طراحی قاب ها از چوب، آجر و … استفاده کرد و آن ها را با دیگر متریال نمای ساختمان هماهنگ نمود.
اجرای نمای خانه دوبلکس کلاسیک در میان کارفرمایان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. علت محبوبیت این نوع نما میان مردم ظاهر سنگی و زیبایی است که دارد. همچنین هزینه های اجرای نمای خانه دوبلکس کلاسیک نسبت به سایر انواع نماهای خانه های دوبلکس بیشتر است.
در نمای خانه دوبلکس کلاسیک از المان های مشخصی استفاده می شود که معمولا در طراحی ها پرتکرار هستند.
مواردی از جمله گچ کاری، سرستون های مجلل، هندریل های چوبی، ستون های عظیم و متعدد، مجسمه های کوچک و بزرگ سنگی و … از جمله مواردی هستند که در طراحی نمای خانه دوبلکس کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند.
سنگ های مرمر، تراورتن، آهک و گرانیت و سیمان سفید از جمله پر استفاده ترین متریال ها در ساخت نمای خانه دوبلکس کلاسیک هستند. نورپردازی یکی از عواملی است که در افزایش زیبایی نماها در شب بسیار تاثیرگذار است. نورپردازی جذابیت زیادی به نما داده و استفاده از این روش به خصوص برای نماهای کلاسیک توصیه می شود.
این سنگ ها از قیمت بیشتری برخوردار هستند و همان طور که در بخش قیمت به جنس متریال ها اشاره شد، نمای خانه دوبلکس کلاسیک از هزینه های اجرای بالاتری برخوردار است.
در ساخت نمای بیرونی خانه دوبلکس از نوع مدرن پیشنهاد می شود از متریال اقلیمی محل استفاده شود. نمای مدرن به گونه ای از نما گفته می شود که با کمک شیوه های به روز و پیشرفته و در عین حال به ساده ترین شیوه ممکن طراحی شود. برای طراحی نمای خانه دوبلکس مدرن می توان از انواع روش های اجرای نمای جی آر سی (GRC) ، نمای بتنی اکسپوز ، اجرای نمای سمنت برد ، نمای سیمانی طرح دار، نمای سیمان تگری ، نمای آبساب، نمای سیمان شسته، نمای سیمان رنگی یا سفید و اجرای نمای رومی سیمانی استفاده نمود. برای اجرای نماهای رنگی می توان از سیمان رنگی استفاده کرد.
منظور از نمای بیرونی خانه دوبلکس کوچک ، طراحی نما برای خانه های دوبلکس با متراژ کمتر و سطح اشغال کمتر زمین است.
نمای خانه دوبلکس کوچک با شیوه های و روش های مختلفی قابل طراحی و اجرا است.
بهتر است برای اجرای نمای خانه دوبلکس کوچک از متریال های رنگ روشن و دارای بافت نرم استفاده شود، زیرا رنگ های تیره نما را از آن چه که هست دلگیر تر نشان داده و استفاده از آن ها به تنهایی توصیه نمی شود.
برخی از نماهای کار شده برای خانه های دوبلکس به صورت خاص و سفارشی هستند تا ظاهری منحصر به فرد و ویژه ایجاد کنند. در ادامه نمونه هایی از این دست نماها با معرفی متریال به کار رفته در اجرایشان را مشاهده خواهید کرد.
برخی دیگر از نماها با روش های معمول و محبوب تر میان کارفرمایان طراحی می شوند. مشاهده این گونه طراحی ها در سطح شهر رایج تر بوده و طرفداران خود را دارد. در ادامه تعدادی از این نوع نماها را مشاهده خواهید کرد.
برای مطالعه بیشتر:
بازسازی نمای ساختمان
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
استفاده از پارتیشن شیشه ای تک جداره وقتی قصد تفکیک فضاهای داخلی را دارید اما…
هبلکس به عنوان یکی از مصالح ساختمانی سبک و مقاوم، جایگاه ویژه ای در صنعت…