اجرای سیستم همبندی ساختمان
دسته بندی
نصب تجهیزات ارتینگتعداد ارائه دهنده ها
۱ ارائه دهندهتوضیحات قیمت
قیمت اجرای سیستم همبندی فونداسیون ساختمان بسته به نوع اسکلت فلزی یا بتنی و نوع اجرای هم بندی متفاوت است. قیمت هر جوش کدولد در همبندی برق ساختمان حدودا بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است. اجرای هر متر طول سیم در فونداسیون ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
خدمات مرتبط در عمران مدرن
اجرای سیستم همبندی ساختمان
فروشنده | محل | شماره تماس | |
---|---|---|---|
عمران مدرن | ۵ | تهران | ۰۲۱-۵۴۴۰۶۰۱۲ |
معرفی کالا
نظرات کاربران
اجرای سیستم همبندی ساختمان
اجرای سیستم همبندی برق ساختمان یکی از اقدامات ضروری برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی ساکنان می باشد. در واقع، اجرای سیستم همبندی ارت در فونداسیون ساختمان بتنی و اسکلت فلزی ، برای اتصال بخش های مربوط به تاسیسات الکتریکی و غیر الکتریکی جهت هم پتاسیل شدن آن ها به چاه ارت انجام می شود. هدف هم بندی ساختمان انتقال هرگونه جریان نشتی در تاسیسات ساختمان به چاه ارت است. بر اساس مبحث ۱۳ ساختمان سازی طریقه اجرای سیستم همبندی ارت در فونداسیون و اسکلت فلزی ساختمان از ضرورت های ساخت بوده و عدم توجه به آن می تواند خسارت های جبران ناپذیر مالی و جانی به همراه داشته باشد. توجه به تک تک مراحل و همچنین جزئیات مربوط به پیاده سازی همبندی فونداسیون بسیار در تأمین ایمنی تأثیرگذار است. بنابراین در ادامه این مطلب مراحل اجرای همبندی ارت فونداسیون و اسکلت فلزی و روش های مختلف آن طبق نقشه هم بندی مورد بررسی قرار گرفته است.
قیمت بالابر ساختمانی بلوک هبلکس قیمت میلگرد ابرکوه ۱۶
نکات اجرای سیستم همبندی ساختمان
سیستم همبندی ساختمان یک جزء حیاتی در فرایند ساخت و اجرای ساختمان ها است. برای اجرای سیستم همبندی ساختمان موفق، نکات حیاتی وجود دارند که باید رعایت شوند. از جمله نکات مهم اجرای سیستم همبندی ساختمان می توان به استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد، توجه به جزئیات فنی هنگام نصب، و اطمینان از صحت نصب و اتصالات اشاره کرد.
علاوه بر این، برای اجرای سیستم همبندی ساختمان ، لازم است توجه به نظارت دقیق بر فرآیند نصب و رفع هر گونه نقص و عیب فنی باشد. همچنین، آزمون و ارزیابی دقیق پس از نصب برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ضروری است تا مشکلات آینده را پیشگیری کرده و کارایی ساختمان را به حداکثر برساند.
زمان اجرای سیستم همبندی ساختمان
بهترین زمان برای اجرای سیستم همبندی ساختمان ، قبل از بتن ریزی است؛ زیرا در این زمان تمامی تجهیزات و تاسیسات فلزی قابل دسترس هستند و همبندی به درستی انجام می شود. این زمان بسیار حائز اهمیت است زیرا در مرحله همبندی فوندانسیون، اتصال زمین قبل از اجرای همبندی فوندانسیون باید به دقت انجام شود تا سطح مقطع یا قطر هادی به درستی متصل شود. اجرای سیستم همبندی ساختمان در این زمان باعث رفع خطرات ناشی از برق گرفتگی و آتشسوزی می شود و با استفاده از روشهای استاندارد و دقت در نقشه کشی ساختمان، مخاطرات کاهش می یابد. به علاوه، اجرای سیستم همبندی ساختمان قبل از بتن ریزی باعث افزایش ضریب اطمینان وسایل حفاظتی، هدایت جریان های ناشی از صاعقه به سمت زمین و کاهش مقاومت سیستم زمین ساختمان می شود. این روش، با جلوگیری از خطرات ناشی از عيب زمين و حفاظت از تاسيسات الكتريكی و ساكنان، به بهبود عملكرد وسایل حفاظتی کمک می کند.
همبندی فونداسیون
یکی از موارد چالش بر انگیز ایمنی و فنی، همبندی فونداسیون ساختمان با میلگرد و یا با سیم های مسی کلاسیک است. دلایل متعددی وجود دارد که نشان می دهد همبندی فونداسیون با استفاده از سیم های مسی مزایای بیشتری دارد که در ادامه ارائه می شود.
- اتصالات یک تکه و بدون بریدگی، لازمه همبندی فونداسیون بدون عیب و نقص است. با این حال از آن جا که طول میلگردها نهایت ۳ تا ۶ متر بیشتر نبوده و شکل پذیری کمی دارند، اجرای همبندی فونداسیون با سیم مسی (با طول حدودی ۱۰۰ متر) انتخاب مناسب تری نسبت به میلگرد است. چرا که در این حالت مقدار مقاوت به دلیل خوردگی و وجود اتصالات زیاد خواهد بود و تخلیه الکتریکی به درستی صورت نمی گیرد.
- با وجود روکش بتنی بر روی میلگرد ، درصد بروز خوردگی در محل اتصال فونداسیون به خاک بالا بوده و این امر تأثیر منفی در ایمنی هم بندی ساختمان دارد. در نتیجه پیوستگی الکتریکی سیستم همبندی فونداسیون میلگرد با مشکل مواجه می شود.
- استقامت مکانیکی میلگرد دلیل بر قدرت هدایت مناسب جریان الکتریکی نیست. چرا که در بسیاری از موارد جریان اتصال کوتاه در حدی است که نیاز به هدایت هر چه سریع تر و مناسب تر آن از طریق سیستم همبندی اسکلت فلزی است. بنابراین همبندی فونداسیون با سیم مسی به جای میلگرد می تواند انتخاب بسیار مناسب تری در این زمینه باشد.
توجه به هر یک از این موارد می تواند نقش به سزایی در تأمین حداکثر ایمنی ساختمان داشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود که همبندی اسکلت فلزی و فونداسیون ساختمان با استفاده از سیم های مسی و به روش کلاسیک صورت پذیرد تا امکان بروز هر یک از موراد فوق به حداقل برسد.
قیمت اجرای سیستم همبندی ساختمان
اجرای سیستم هم بندی ارت در فونداسیون ساختمان از ضرورت های ساختمان سازی اصولی در تمامی کشورها است که استانداردهای خاص خود را دارد. با توجه به حساسیت بالا و خطرات احتمالی در صورت عدم توجه به اصول مربوط لازم است تا این کار توسط افراد متخصص انجام شود. تعیین هزینه سیستم همبندی برق ساختمان وابسته به ابعاد آن و حجم پروژه می باشد.
همبندی برق ساختمان
طریقه اجرای سیستم همبندی برق ساختمان در میلگردها، ستون ها و تیرهای فلزی ، با ایجاد شبکه ای از یک هادی در فونداسیون و همه طبقات انجام می شود. این شبکه شامل تمام بخش های فونداسیون می باشد. اجرای همبندی برق ساختمان به منظور رفع اختلاف پتانسیل بین بدنه ساختمان و تاسیسات الکتریکی انجام می شود. عدم توجه به دستورالعمل های مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان در زمان اجرای سیستم همبندی برق ساختمان بتنی و اسکلت فلزی خطرات جبران ناپذیری چون آتش سوزی و برق گرفتگی را به همراه دارد.
همبندی ارت ساختمان
همبندی ارت ساختمان یک مفهوم اساسی در زمینه معماری و ساختمان سازی است که به تعامل و هماهنگی بین اجزای مختلف یک ساختمان اشاره دارد. این مفهوم بر اصول طراحی و ساخت ساختمان ها تأثیرگذار است و در بهبود عملکرد، استحکام، و پایداری ساختمان ها نقش بسزایی دارد.
در فرآیند همبندی ارت ساختمان ، توجه به جزئیات نقش به سزایی دارد. از جمله عوامل مهم در همبندی ارت ساختمان می توان به استفاده از مواد با کیفیت، استفاده از روش های ساخت مناسب، و رعایت استانداردهای ساخت و ساز اشاره کرد. علاوه بر این، همبندی صحیح اجزای ساختمان نقش حیاتی در پیشگیری از خطرات ناشی از زلزله و عوامل خارجی دیگر دارد. برای دستیابی به یک همبندی ارت ساختمان مناسب، لازم است که معماران، مهندسان عمران، و تولیدکنندگان مواد ساختمانی با همکاری و هماهنگی صحیح، به طراحی و اجرای مناسب توجه کنند.
با رعایت استانداردهای لازم و به کارگیری تکنولوژی های نوین، می توان به دستآوردن ساختمان های با همبندی قوی و پایدار دست یافت. این تلاشها نقش بسزایی در افزایش اعتماد ساکنین و کاربران ساختمان، بهبود کارایی و کاربرد پذیری آن ها، و حفظ ساختمان در برابر عوامل خطرناک دارد. همچنین، همبندی ارت ساختمان به عنوان یک عامل کلیدی در حفظ محيط زيست و کاهش آثار منفی بر محيط زيست نقش مؤثر دارد.
همبندی ارت ساختمان بتنی
اجرای سیستم همبند اصلی ساختمان بتنی بایستی پیش از بتن ریزی و همزمان با اجرای فونداسیون انجام شود. با این حال در صورت انجام نشدن همبندی ارت پیش از بتن ریزی امکان اجرای آن بعد از آن هم وجود دارد در ادامه اجرای سیستم همبندی ارت ساختمان بتنی قبل و بعد از بتن ریزی مورد بررسی قرار گرفته است.
اجرای سیستم همبند قبل از بتن ریزی
برای انجام همبندی برق در فونداسیون ساختمان تمامی شناژها، تمامی ستون های ساختمان، سقف ساختمان، پشت بام از طریق هادی های همبندی ارت به هم متصل می شوند.
اجرای سیستم همبندی بعد از بتن ریزی
در صورت عدم اجرای سیستم همبندی ارت در فونداسیون ساختمان بتنی پیش از بتن ریزی، لازم است تا این کار توسط سیم افشان مسی بدون روکش با سطح مقطع 16 میلی متر بر روی سطح بتن ( بتن کف طبقه، بام و...) انجام شود. لازم به ذکر است برای ایجاد اتصال سیستم همبند ساختمان در طبقات مختلف، لازم است تا سیم افشان مسی در کنار ستون های ساختمان به منظور اتصال به شبکه همبند کلی قرار داده شود.
اجرای همبندی اسکلت فلزی
با وجود سیستم همبندی برق ساختمان اسکلت فلزی می توان عیب سیستم زمین در نقاط مختلف را جبران کرد و خطر برق گرفتگی و آتش سوزی را تا حد چشمگیری کاهش داد. اجرای سیستم همبندی اسکلت فلزی ساختمان به صورت اصولی بر اساس دستورالعمل های تعیین شده با توجه به اجرای جوشکاری مناسب در تمامی اتصالات اسکلت ساختمان ، همبندی طبقات در حد قابل قبولی انجام می شود. با این حال لازم است به موارد زیر توجه شود:
- نقشه های همبندی اصلی و اضافی بایستی بر روی پلان فونداسیون و پلان های تیرریزی و مقاطع ستون های ساختمان افزوده شود. در صوررت لزوم باید به سایر نقش های سازه با تمام جزئیات مربوط اضافه شود.
- همبندی فونداسیون ساختمان اسکلت فلزی به صفحه پایه ستون ها با دقت انجام شود.
- در صورتی که ساختمان به وسیله درز انقطاع به دو یا چند بخش تقسیم می شود، لازم است تا هر بخش از سه نقطه با همبندی ارت به شینه اصلی زمین متصل شود.
- ستون های دو طرف درز انقطاع بایستی در بالاترین و پایین ترین طبقات ساختمان از طریق همبندی فونداسیون ساختمان اسکلت فلزی به هم متصل شوند.
همبندی ارت
اجرای سیستم همبندی فونداسیون ساختمان بایستی حداقل از سه نقطه به شینه اتصال زمین (ارت) در تابلو برق اصلی انجام شود. در ساختمان هایی با بیش از ۷ طبقه، اجرای سیستم همبند اسکلت فلزی مذکور بایستی در هر ۷ طبقه یک بار تکرار شود. به طور معمول این اتصال از طریق ستون های ساختمان ایجاد می شود. به طوری که در همبندی اسکلت فلزی یک نقطه اتصال بایستی روی ستون همبند شده راه پله و نقطه دیگر روی ستونی که حداقل فاصله را تا تابلو کنتور داشته باشد، جانمایی می شود. طریقه قرارگیری سایر نقاط اتصال سیستم همبندی ساختمان به زمین، باید به گونه ای باشد که از نقاط قبلی حداکثر فاصله را داشته باشد. این کار با استفاده از یک قطعه فولادی به ابعاد ۵۰ میلی متر یا بزرگ تر انجام می شود که به هادی همبند موجود در ستون و هادی زمین جوش داده می شود.
مزایای اجرای همبندی ساختمان بتنی و اسکلت فلزی
- تضمین شده ترین روش جلوگیری از برق گرفتگی در تماس غیر مستقیم.
- حفاظت از تجهیزات الکترونیکی، مخابراتی و اتوماسیون با همبندی برق ساختمان.
- ایجاد مسیر موازی برای انتقال جریان و ولتاژ صاعقه به زمین.
- بالا بردن ضریب اطمینان عملکرد وسایل حفاظتی.
اجرای انواع سیستم همبندی ساختمان
به طور کلی سیستم همبندی ساختمان به دو طریقه اصلی و اضافی به منظور ایجاد حداکثر ایمنی در برابر جریان نشتی بخش های مختلف طبق نقشه همبندی انجام می شود که در ادامه شرح داده می شود.
سیستم همبندی اصلی فونداسیون ساختمان
سیستم همبند اصلی ساختمان مربوط به اتصال تمامی تاسیسات فلزی مانند لوله های فلزی آب، گاز، فاضلاب و کلیه بخش های فلزی اصلی ساختمان مانند تیر و ستون در اسکلت فولادی، شناژها و آرماتور در اسکلت بتنی به هادی حافظت اصلی و اتصال به زمین می باشد. در تمامی طبقات ساختمان (ستون های گوشه ای، یکی از ستون های راه پله و تمامی ستون های موتورخانه و خرپشته) بایستی سیستم هم بندی ارت در فونداسیون انجام شود. لازم به ذکر است که هادی حفاظتی پریز و روشنایی در سرویس های بهداشتی نیز به همراه لوله های آب و گاز بایستی همبند شوند.
علاوه بر آن باید توجه داشته که اجرای سیستم همبندی ارت در فنداسیون ساختمان در فضاهایی که آبریزی در کف آن ها زیاد است مانند حمام، دستشویی، آشپزخانه و آبدارخانه برای هر متر در سقف، شناژها و تیرهای فلزی دور تا دور سقف ضروری می باشد.
سیستم همبندی فونداسیون اضافی ساختمان
پس از همبند کردن تاسیسات اصلی ساختمان، نوبت به اجرای سیستم همبند تاسیسات الکتریکی موجود در محیط های مرطوب و حساس مانند آشپزخانه، سرویس های بهداشتی، اتاق سرور و استخر می رسد. این کار به این منظور انجام می شود تا در صورت وجود هرگونه اتصالی در تجهیزات و یا وقوع صاعقه اضافه جریان و ولتاژ ایجاد شده از طریق سیستم همبندی برق ساختمان طبق نقشه به زمین منتقل شود. تا میزان ولتاژ تماسی بین تاسیسات الکتریکی و ساکنین ساختمان به حداقل مقدار ممکن برسد.
اجرای سیستم همبندی ارت فونداسیون ساختمان در مکان هایی مانند سرویس های بهداشتی و آشپزخانه طبق نقشه همبندی نسبت به سایر محل ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که میزان رطوبت و همچنین رفت و آمد بیشتری در آن ها وجود دارد. بنابراین بایستی همبندی ارت در وان، زیر دوشی، بدنه وسایل برقی موجود در سرویس های بهداشتی ساختمان و همچنین یخچال، اجاق گاز، قفسه های فلزی، ظرفشویی و تجهیزات الکتریکی در محیط آشپزخانه انجام شود.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۳ از ۵ - از مجموع ۴ رای
نظرات کاربران
عیسی ریاضی
سلام اجرای سیستم همبندی ساختمان حدودا چقدر زمان میبره؟!