استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

دیوار باربر با بلوک سیمانی

دیوار باربر با بلوک سیمانی
دیوار باربر با بلوک سیمانی

دیوار باربر با بلوک سیمانی وظیفه تحمل وزن خود، وزن سقف و دیوارهای طبقات بالاتر و انتقال نیروها به پی ساختمان را برعهده دارد. این دیوارها باید مقاومت بیشتری نسبت به دیوارهای غیر باربر داشته باشند. برای ساخت این دیوارها باید از بلوک سیمانی با مقاومت فشاری بالاتر و قابلیت تحمل بار بیشتر استفاده کرد. دیوار باربر با بلوک سیمانی به دلیل وزن و مقاومت فشاری بیشتر، اطمینان بیشتری در تحمل بار سازه فراهم می ‌کند. بلوک ‌های سیمانی باربر تحت استانداردهای خاص تولید می‌ شوند تا مقاومت و استحکام لازم را داشته باشند.

از ویژگی ‌های دیوار باربر می توان به تحمل وزن سازه و افزایش مقاومت و استحکام آن، انتقال بار مرده و زنده ساختمان به فونداسیون و پشتیبانی از اعضای سازه ‌ای مانند تیرهای سقف، دال ‌ها و دیوارها اشاره کرد. امروزه دیوارهای بلوکی به دلیل سهولت اجرا، سبک وزنی و صرفه اقتصادی در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفته ‌اند. باید توجه داشت که درصورت استفاده از بلوک های سیمانی معمول که عمدتا غیر باربر هستند، لازم است تا این دیوارها به صورت مسلح اجرا شوند. رعایت الزامات مبحث هشتم مقررات ملی (طرح و اجرای ساختمان ها با مصالح بنایی) برای اجرای این نوع سازه ها الزامی است.

دیوار باربر با بلوک سیمانی

قیمت اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی

قیمت دیوار چینی با بلوک سیمانی به صورت پروژه ای و یا روزمزد محاسبه می شود. هزینه‌ اجرای دیوارهای بلوکی بسته به نوع بلوک و تعداد مورد نیاز، نوع ملات و میزان مصرف آن، نوع دیوار، اندازه و نوع میلگردهای مصرفی، نوع حمل و نقل، شرایط محیطی و دستمزد کارگران متفاوت است. با توجه به تعدد عوامل مؤثر بر هزینه اجرای دیوار باربر مسلح لازم است پس از طراحی پروژه و انجام متره، قیمت این بخش از پروژه برآورد شود. برای استعلام قیمت دقیق اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی و دریافت مشاوره تخصصی می توانید با کارشناسان عمران مدرن به شماره ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

دیوار باربر مسلح با بلوک سیمانی

این دیوارها عمدتاً با استفاده از بلوک‌ های سیمانی ساخته می‌ شوند، زیرا کار بر روی بلوک‌ های سفالی به دلیل شکنندگی و تردی بالا بسیار دشوار است. به همین دلیل، از مسلح کردن بلوک ‌های سفالی صرف نظر می ‌شود. همچنین براساس استانداردهای معتبر مانند استاندارد ۲۸۰۰، استفاده از دیوارهای بلوک سفالی مسلح برای ساخت و سازهای معمولی و با کاربری‌ های معمولی مجاز نیست.

نکاتی وجود دارد که در اجرای دیوارهای بلوکی مسلح باید رعایت شوند. حفره‌ های بلوک‌ های سیمانی باید با بتن یا سایر ملات ‌های پرکننده پر شوند. برای افزایش مقاومت کششی باید از آرماتورهای فولادی استفاده کرد و این آرماتورها باید در کف دیوار نیز مهار شوند. این دیوارها را می توان با پشت بندها تقویت کرد و برای اجرای بهتر دیوار با استفاده از بلوک‌ های سیمانی مسلح، پیشنهاد می ‌شود میلگردها داخل بتن کف کاشته شوند. به طوری که به اندازه ۶۰ سانتی ‌متر از آن به صورت میلگرد انتظار باقی بماند و سپس میلگردهای جدید را با روش همپوشانی (overlap) به آن ها متصل کنند.

دیوار باربر با بلوک سیمانی
اجرای دیوار باربر مسلح با بلوک سیمانی

ویژگی های بلوک سیمانی باربر

برای هر بخش از سازه باید از مصالح مناسب همان بخش استفاده شود. به عنوان مثال، در بخش ‌های جداکننده مثل تیغه ‌ها، باید از بلوک ‌های سبک غیر باربر استفاده کرد. اما برای دیوار باربر باید از بلوک باربر مناسب دیوارچینی بهره برد. اجزای اصلی تشکیل‌ دهنده بلوک‌ های بتنی شامل سیمان پرتلند، مصالح سنگی، آب و … می ‌باشد. مواد تشکیل‌ دهنده بتن باید به دقت اندازه ‌گیری، مخلوط و نگهداری شوند تا مقاومت موردنظر حاصل شود.

بلوک بتنی باربر نوعی بلوک سیمانی است که برای شرایط بارگذاری بیشتر تولید می ‌شود. این بلوک ‌ها ویژگی ‌های خاصی از نظر مقاومت، جذب آب و وزن دارند. ابعاد رایج بلوک سیمانی در بازار ۲۰*۲۰*۴۰ سانتی متر می باشد. مقاومت فشاری بلوک سیمانی باربر با مقاومت فشاری بلوک سیمانی غیر باربر متفاوت است. طبق استاندارد مصالح ساختمانی ایران (ISIRI 70-1)، حداقل مقاومت فشاری بلوک سیمانی باربر حدود ۱۴۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. اجرای بلوک‌ های سیمانی به دلیل توخالی بودن و ابعادشان بسیار راحت‌ تر از آجرهای فشاری است. حداکثر جذب آب بلوک سیمانی باربر، ۲۱۰ تا ۳۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب بسته به رده چگالی متفاوت می باشد.

دیوار باربر با بلوک سیمانی

نکات قابل توجه در تهیه مصالح و اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی

برای اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی توجه به نکاتی که در ادامه بیان می‌ شود الزامی است. اولین نکته توجه به رنگ مصالح برای تشخیص کیفیت آن است. با دقت در رنگ و ظاهر مصالح ساختمانی، می‌ توانید از سطح کیفیت آن مطلع شوید. در دیواره‌ های بلوک سیمانی نباید آهک و نمک وجود داشته باشد و باید یکدست خاکستری باشد. اگر در سطح سیمان، شن و دانه‌ های غیرطبیعی مشاهده کردید، بدانید که ترکیب مصالح به ‌کار رفته صحیح نیست.

دیگر مسئله مهم در اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی صاف بودن ردیف دیوار است. در هنگام دیوارچینی باید دقت کنید که دیوار کاملاً صاف بوده و به هیچ سمتی مایل نباشد؛ حتی در ساخت دیوارهای شیب ‌دار نیز این موضوع صدق می‌ کند. می توانید آجر یا بلوک دیوار باربر را به ‌صورت پله‌ ای چیده و دیوار را بالا ببرید. دیوارها باید کاملاً شاقول باشند، وگرنه در زمان نازک ‌کاری، مخارج بیشتری برای پنهان کردن نقص در دیوار به شما تحمیل می ‌شود. علاوه بر این، دوغاب‌ خور دیوار و کاشی ‌ها و سنگ نما نیز بیشتر می ‌شود.

سنجیدن دقیق نقشه و پلان معماری نیز از نکات قابل ‌توجه است. برای انتخاب میلگردهای مناسب برای مسلح کردن دیوارها انجام محاسبات و تطابق آن ها با نقشه ها حائز اهمیت است. برای جلوگیری از مشکل در اجرای نقشه ساختمان و اطمینان از درستی ابعاد و اندازه ‌های تعیین ‌شده، قبل از دیوارچینی باید بلوک‌ ها را یک رگه کنید. یعنی با چیدن یک ردیف بلوک سیمانی در محل موردنظر، از امکان اجرای دقیق نقشه ها مطمئن شوید.

دیوار باربر با بلوک سیمانی
شیوه قرارگیری میلگردها در میان بلوک های سیمانی

اقدامات ایمنی قبل از اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی

برای اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی ، اقدامات ایمنی متناسب با نیاز منطقه ساخت باید سنجیده شود. اما به طور کلی، قبل از کار با مواد و محصولاتی که بر پایه سیمان ساخته می ‌شوند، حتماً از دستکش ضد آب و عینک محافظ چشم استفاده کنید، چرا که آسیب‌ های حین کار می‌ تواند به صورت دائمی باشد. دستکش ضد آب نیز برای جلوگیری از آسیب‌ های پوستی نظیر حساسیت ‌ها و خراش ‌ها توصیه می ‌شود.

در خصوص دیوارهای زیرزمینی، دقت کنید که قبل از اجرای دیوار بلوک سیمانی در مرحله پایه، سطوح با محلول ضد آب پوشش داده شود. همچنین، در انتخاب نوع بلوک نیز دقت شود؛ هر بلوک کاربرد خاص خود را دارد و نباید به جای هم استفاده شوند. خیس کردن بلوک‌ های سیمانی پیش از آغاز دیوارچینی از نکات مهمی است که بسیاری از افراد به آن توجه نمی ‌کنند. این کار باعث می ‌شود که بلوک ‌ها آب ملات را جذب نکنند و چسبندگی ملات حفظ شود. اگر بلوک ‌ها خیس نشوند، احتمال دارد ملات به سرعت خشک شده و این امر موجب کاهش استحکام دیوار گردد.

دیوار باربر با بلوک سیمانی
ساخت دیوار باربر با بلوک سیمانی و حفظ شاقول بودن دیوار

مراحل اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی

مرحله اول دیوارچینی با استفاده از بلوک ‌های سیمانی شامل تهیه مصالح و ابزار مورد نیاز است. مصالحی مانند بلوک، ماسه، سیمان و شن باید خریداری شوند. سپس ملات آماده می‌ شود. ماسه، سیمان و آب به اندازه مناسب مخلوط می ‌شوند و بنا یا استادکار بر اساس نوع دیوار، سفتی ملات را تعیین می ‌کند. برای اجرای دیوار باربر مسلح با بلوک سیمانی ، سطح فونداسیون باید صاف، تراز و مقاوم باشد و میلگردهای انتظار عمودی مطابق نقشه سازه ای در آن تعبیه شوند.

سپس ردیف اول بلوک ها را با ملات ماسه سیمان آماده شده اجرا کرده و تراز و شاقولی بودن آن را بررسی می نمایند. در ادامه میلگردهای بستر را هر دو تا سه ردیف و میلگردهای عمودی را درون بلوک های توخالی طبق نقشه سازه ای قرار داده و به میلگردهای انتظار متصل می کنند. پس از هر چند ردیف بلوک چینی، حفره های دارای میلگرد عمودی را با گروت یا بتن ریزدانه پر کرده و از ویبره دستی برای جلوگیری از ایجاد حفره های خالی استفاده می شود.

در فواصل مشخص (۱/۲ تا ۱/۵ متری از کف و سقف)، کلاف بتنی افقی اجرا کرده و برای دیوارهای بلند، وال پست های فلزی یا بتنی در دو طرف دیوار تعبیه می کنیم. در محل بازشوها، نعل درگاه های بتن مسلح یا پروفیل فلزی نصب می گردد. پس از تکمیل دیوار، شاقول و تراز بودن آن را بررسی کرده و بندکشی و ترمیم درزها را برای جلوگیری از نفوذ آب و افزایش دوام انجام می دهیم. در نهایت، در بالای دیوار، کلاف بتنی یا تیرک مسلح برای اتصال به سقف اجرا شده و دیوار برای نصب پوشش نهایی مانند گچ کاری یا سیمان کاری آماده می شود.

مزایا و معایب اجرای دیوار باربر با بلوک سیمانی

استفاده از بلوک های سیمانی در اجرای دیوار باربر دارای مزایای مختلفی است. این دیوارها بادوام تر و مقاوم تر هستند و در مقابل آتش مقاومت بالایی نشان می دهند و مقاومت فشاری خوبی دارند. امکان مسلح شدن آن ها وجود دارد که برای باربر بودن آن ها را مناسب تر می سازد. مراحل اجرای آن سریع و آسان بوده و به دلیل قیمت مناسب بلوک سیمانی دیوارچینی با آن نیز مقرون به صرفه است. البته در کنار این ویژگی ها معایبی نیز دارد. مقاومت بلوک های سیمانی در دیوار باربر در برابر رطوبت کم بوده و در ارتفاع های زیاد نیز مقاومت آن کاهش می یابد.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!