استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

میلگرد بستر نردبانی

میلگرد بستر نردبانی
میلگرد بستر نردبانی

مهندسان و کارشناسان به دلیل شرایط خاص زمین شناسی و زلزله خیزی ایران، در سال های اخیر الزامات فنی و آیین نامه ای را در حوزه ساخت و ساز افزایش دادند. این موضوع باعث شده است تا روش های نوین مقاوم سازی دیوارهای بنایی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه یکی از راهکارهای موثر، استفاده از میلگرد بستر نردبانی است. این میلگرد به عنوان یکی از ابزارهای مفید برای افزایش مقاوت دیوارهای آجری و بلوکی مورد استفاده قرار می گیرد. البته ناگفته نماند میلگرد بستر نردبانی به دلیل تولید به شکل ساده و کلاسیک در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت و در حال حاضر استفاده از میلگرد بستر خرپایی بسیار بیشتر متداول است.

ساختار میلگرد نردبانی بستر به مانند نردبان از دو میلگرد طولی بلند و چندین میلگرد عرضی عمود بر آن دو تشکیل شده است. با قرارگیری در بستر ملات به صورت افقی، باعث یکپارچگی بهتر مصالح دیوار و کاهش ترک های ناشی از تنش های داخلی می شود.

میلگرد بستر نردبانی
میلگرد بستر نردبانی برای تقویت دیوار های غیر باربر

بر اساس استاندارد ۲۸۰۰ و نشریه ۷۲۹ سازمان برنامه بودجه تمامی دیوار های ساخته شده با بلوک باید با استفاده از ابزار مناسب مسلح شوند که میلگرد بستر نردبانی یکی از مصالح مناسب برای انجام این کار است. در ادامه ساختار میلگرد بستر، مزایا، نحوه اجرا و برخی الزامات در استفاده از میلگرد بستر نردبانی مورد بررسی قرار می گیرد. علاوه بر این مقایسه ای بین میلگرد بستر نردبانی و میلگرد بستر خرپایی شرح داده می شود تا کارفرمایان و مهندسین بتوانند مناسب ترین گزینه را با توجه به شرایط پروژه خود تهیه کنند.

قیمت میلگرد بستر نردبانی

قیمت میلگرد بستر نردبانی در بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که باعث افزایش و یا کاهش قیمت این محصول می شوند. بر خلاف ظاهر ساده این محصول، ویژگی هایی همچون قطر مفتول، نوع پوشش (گالوانیزه یا فولاد ضد زنگ)، عرض میلگرد و حتی نوع جوشکاری باعث تفاوت قیمت می شود. حداقل قیمت هر شاخه ۳ متری میلگرد بستر حدود ۴۸,۰۰۰ تومان است.

در این میان جنس مفتول به کار رفته در ساخت این محصول تاثیر بیشتری در قیمت آن دارد. نوع گالوانیزه مقاومت خوبی در برابر رطوبت و خوردگی دارد و این موضوع کمی هزینه های این محصول را افزایش می دهد. قطر مفتول یکی دیگر از ویژگی های تاثیر گذار در قیمت نهایی میلگرد بستر است. هرچه ضخامت یا قطر بیشتر باشد میزان مصرف مواد اولیه افزایش می یابد و در نتیجه قیمت نهایی نیز بالا می رود.

میلگرد بستر نردبانی

در نهایت یکی از موارد مهم تاثیر گذار بر قیمت نهایی میلگرد نردبانی بستر، عرض میلگرد می باشد که این موضوع بر اساس ضخامت دیوار تعیین می شود. به طور معمول میلگردهای نردبانی در استانداردهایی با عرض ۵/۵، ۱۱ و ۱۵ سانتی متر عرضه می شوند.

در نهایت شرایط بازار آهن و نوسانات قیمت آهن می تواند به شدت بر قیمت میلگردهای بستر تاثیر گذار باشد در نتیجه برای دریافت اطلاعات کامل و قیمت روز محصولات می توانید با کارشناسان مجموعه عمران مدرن با شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس حاصل فرمایید.

مشخصات فنی میلگرد بستر نردبانی

بر اساس پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰، میلگرد بستر نردبانی یکی از اجزای کلیدی در مقاوم سازی دیوار بنایی است. این ابزار از مشخصات فنی دقیقی برخوردار می باشد که باید در ساخت و استفاده از آن در پروژه های مختلف مدنظر قرار گیرد.

همانطور که اشاره شد این میلگرد از دو مفتول طولی برخوردار است که توسط مفتول های عرضی عمود بر آن ها به یک دیگر متصل می شوند. با توجه به پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰ فاصله مفتول های عرضی نباید از حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر تجاوز کنند. قطر مفتول در میلگرد بستر نردبانی معمولا برابر با ۴ میلیمتر است و این عدد نباید از نصف ضخامت ملات بستر تجاوز کند. در مواردی که ضخامت ملات از ۱۰ میلیمتر کمتر باشد استفاده از مفتول هایی با قطر ۴/۵ تا ۵ میلیمتر مجاز می باشد.

میلگرد بستر نردبانی
میلگرد بستر نردبانی برای تقویت دیوار های آجری

میلگرد بستر نردبانی معمولا در شاخه های سه متری تولید می شود و برای مدفون شدن کامل در ملات دیوار، عرض آن کمتر از عرض دیوار در نظر گرفته می شود.

طبق ضوابط مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان میلگرد بستر باید از جنس فولاد ضد زنگ یا فولاد گالوانیزه و یا میلگرد آج دار سرد نورد باشد. همچنین لازم به ذکر است حداقل سطح مقطع قطعه مسلح کننده ۰.۰۰۰۳ سطح مقطع موثر دیوار در برش خارج از صفحه می باشد. در نهایت لازم به ذکر است برای طراحی یک پروژه فاصله قائم قطعات مسلح کننده حداکثر یک متر در نظر گرفته می شود. این موضوع برای تصمیم گیری در مقدار سفارش دقیق و درست میلگرد بستر موثر است.

مزایای میلگرد بستر نردبانی

استفاده از میلگرد بستر نردبانی در اجرای دیوار های بنایی به دلیل ساختار ساده اما موثر آن مزایای فنی و اجرایی را به همراه دارد. همانطور که پیشتر اشاره شد این نوع میلگرد به گونه ای طراحی شده است که بین رج های افقی دیوار قرار می گیرد و موجب افزایش انسجام، مقاومت و پایداری سازه می شود.

افزایش مقاومت برشی و خمشی دیوار مهم ترین مزیت استفاده از ابزار مقاوم سازی می باشد. توزیع متناسب تنش ها در طول دیوار توسط میلگرد بستر باعث می شود که شکست های موضعی به ویژه در هنگام زلزله در دیوار کاهش یابد. یک مزیت مهم دیگر قرار گیری میلگرد بستر در ملات دیوار این است که ترک های ناشی از انقباض حرارتی یا رطوبتی کنترل و در بسیاری از موارد مهار شوند.

میلگرد بستر نردبانی

کاهش تعداد وال پست آماده یا اعضای تقویتی مشابه که نسبت به میلگرد بستر اجرای سخت تری دارند از دیگر فواید استفاده از میلگرد بستر نردبانی است. این موضوع کاهش هزینه و کاهش زمان اجرای پروژه را به همراه دارد. نصب سریع و آسان این میلگرد باعث شده تا از آن در بسیاری از کارگاه ها و پروژه های عمرانی استفاده شود.

کاربردهای میلگرد بستر نردبانی

بر اساس آیین نامه های طراحی ساختمان، میلگرد بستر نردبانی در بخش های مختلف یک سازه به عنوان تقویت کننده استفاده می شود. این موضوع باعث می شود که شرایط ساخت پروژه به صورت ساده تری نسبت به روش های مقاوم سازی دیگر پیش گرفته شود. در نهایت باید طراحی و اجرای دیوار های غیر باربر مقاوم شده با استفاده از میلگرد بستر به درستی انجام شوند. این دیوارهای مقاوم سازی شده به خوبی در برابر نیروی خارجی باد و زلزله مقاومت می کنند. در ادامه با توجه به استاندارد ۲۸۰۰ دو مورد از مهم ترین قسمت هایی که از میلگرد بستر  استفاده می شود ذکر شده است.

  • استفاده از میلگرد بستر در دیوار های بلوکی و در فاصله میان وادار ها الزامی می باشد. در این شرایط میلگرد بستر به وادار متصل می شود.
  • در اجرای دیوارهای داخلی برخی پروژه ها به خصوص در انواع سقف های دارای تیرچه یا تیر یا هر نوع سقف مختلط که در آن ها تیری در راستای دیوار نباشد، مانند دیوارهای خارجی می توان رج انتهایی دیوار یا رج ماقبل آن را با میلگرد بستر مسلح کرد.
میلگرد بستر نردبانی
مهار دیوار به صورت یک طرفه با استفاده از میلگرد بستر در بالاترین ردیف بلوک مصالح بنایی

مقایسه میلگرد بستر نردبانی و خرپایی

میلگردهای بستر از نظر ساختار به دو نوع نردبانی و خرپایی دسته بندی می شوند. هر دو میلگرد برای تقویت دیوارهای بنایی به کار گرفته می شوند. میلگرد بستر نردبانی با میلگردهای عرضی عمود بر میلگردهای طولی دارای ساختاری ساده تر است و در نتیجه نصب ساده تری نیز دارد. در مقابل میلگرد بستر خرپایی با مفتول های قطری به شکل مثلثی، مقاومت برشی بیشتری برای دیوار ایجاد می کنند. به طور معمول نوع نردبانی گزینه ای اقتصادی و سریع برای دیوار های غیر باربر محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

0

امتیاز کاربران: 3.84 ( 4 نظر)

۲ نظر

  1. عالی.طرح جالبی است سپاس از اشتراک گذارترین.