استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بالابر ساختمانی چیست

بالابر ساختمانی چیست
بالابر ساختمانی چیست

اگر می خواهید بدانید بالابر ساختمانی چیست ، به خاطر بسپارید که این تجهیزات با نام بالابر مصالح هم شناخته می شوند. بالابر مصالح، دستگاهی کاربردی است که برای جا به جایی مصالح ساختمانی در پروژه ‌های ساخت و ساز به کار می ‌رود. این دستگاه معمولا از یک چارچوب فلزی تشکیل شده که موتور الکتریکی و سایر تجهیزات لازم روی آن نصب می ‌شود. بالابر معمولا در بالاترین نقطه ساختمان قرار می‌ گیرد و به کمک آن می ‌توان با سهولت مصالح را به طبقات مختلف ساختمان منتقل کرد.

بالابر های مصالح به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم می ‌شوند. قدرت بالابر های سه فاز بیشتر از تک فاز است و به همین دلیل برای پروژه ‌های ساختمانی بزرگ تر و با حجم بالای کار مناسب ‌تر هستند. با کارشناسان عمران مدرن همراه باشید تا علاوه بر قیمت بالابر مصالح، به این نکته هم بپردازیم که کاربرد بالابر ساختمانی چیست و انواع مختلف آن چه ویژگی هایی دارند. به منظور خرید و استعلام قیمت بالابر ساختمانی می توانید با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

بالابر ساختمانی چیست
بالابر ساختمانی

عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی چیست

به طور میانگین قیمت بالابر ساختمانی با ظرفیت ۳۵۰ و ۵۰۰ کیلوگرم، از ۱۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان تا ۲۶,۰۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است. به طور کلی قیمت بالابر ساختمانی ۳۰۰ کیلویی از قیمت بالابر ساختمانی 500 کیلویی ارزان تر است. در صورت سفارش ظرفیت های بالاتر، قیمت بالابر ساختمانی افزایش خواهد یافت. به این مسئله هم توجه داشته باشید که دو عامل اصلی در تعیین قیمت بالابر ساختمانی تاثیر دارند. اولین مورد اجزای بالابر است. در واقع نوع موتور استفاده شده، تاثیر قابل توجهی در قیمت بالابر ساختمانی دارد. همچنین توان موتور و اینکه تک فاز یا سه فاز باشد، روی قیمت نهایی بالابر موثر است.

کارخانه تولید کننده عامل دیگری است که باید در نظر بگیرید تا متوجه شوید علت تفاوت قیمت بالابر ساختمانی چیست . قیمت بالابر های ساختمانی وارداتی از کشور هایی مانند یوگوسلاوی و اسلوونی معمولا بالاتر از سایر بالابر های ایرانی است. اما نوسان قیمت این نوع بالابر ها بسیار زیاد است و پیدا کردن مدل نو آن ها هم به سختی امکان ‌پذیر خواهد بود. 

 به همین دلیل ما خرید انواع بالابر های ساختمانی ایرانی را توصیه می کنیم. برای اینکه بدانید مزیت این نوع بالابر ساختمانی چیست ، به این مسئله توجه کنید که برخی از بالابر های ساختمانی ایرانی تحت لیسانس یوگوسلاوی یا اسلوونی تولید می‌ شوند. در نتیجه قیمت این بالابر ها نسبت به برخی از نمونه ‌های چینی کمتر است و کیفیت بالاتری هم دارند.

بالابر ساختمانی چیست
نصب بالابر ساختمانی

کاربرد بالابر ساختمانی چیست

جا به ‌جا کردن مصالح و بارها در طبقات مختلف ساختمان مهم ترین کاربرد این نوع تجهیزات است. بالابر ها به طور گسترده برای جا به‌ جایی آجر، سیمان، بلوک، مصالح ساختمانی، فولاد، بتن، تجهیزات، چوب و … در طبقات مختلف ساختمان استفاده می‌ شوند.

ضمنا بالابر های ساختمانی کاربرد های گسترده‌ ای در صنایع مختلف هم دارند و محدود به پروژه‌ های ساختمانی نیستند. برای نمونه از این تجهیزات برای انتقال خاک در پروژه ‌های حفر چاه و یا انتقال مصالح در پروژه ‌های راه سازی هم استفاده می شود. در نتیجه برای اینکه بدانیم کاربرد بالابر ساختمانی چیست ، باید به نوع استفاده از این تجهیزات هم دقت داشته باشیم.

انواع بالابر ساختمانی چیست

 زمان بررسی این مسئله که منظور از انواع بالابر ساختمانی چیست ، این نکته را در نظر بگیرید که بالابر های ساختمانی بر اساس نوع برق مصرفی به دو دسته تقسیم می ‌شوند:

بالابر تک فاز

این نوع بالابر با برق ۲۲۰ ولت شهری کار می ‌کند و معمولا موتور الکتریکی آن حداکثر ۳ اسب بخار قدرت دارد. برای اینکه بدانید کاربرد این نوع بالابر ساختمانی چیست ، به این مسئله توجه کنید که بالابر تک فاز برای پروژه ‌های ساختمانی شهری (که به برق تک فاز دسترسی آسان دارند)، مناسب است. این بالابر ها قابلیت جا به جایی مصالح تا ۳۰۰ کیلوگرم را دارند و نسبت به بالابر های سه فاز، قیمت کمتری خواهند داشت. البته لازم به ذکر است که در صورت استفاده مداوم، نباید بارهای بیشتر از ۲۵۰ کیلوگرم را با آن جا به جا کرد.

بالابر سه فاز

این نوع بالابر با برق سه فاز کار می‌ کند و نسبت به انواع بالابر تک فاز موتور قوی‌ تری دارد. برای درک بهتر این مورد که کارایی این نوع بالابر ساختمانی چیست هم توجه داشته باشید که بالابر سه فاز قابلیت جا به جایی بار تا ۴۰۰ کیلوگرم را دارد و بیشتر در پروژه‌ های ساختمانی بزرگ و صنعتی استفاده می شود. در صورت عدم دسترسی به برق سه فاز، می ‌توان با استفاده از اینورتور یا درایو، برق تک فاز را به سه فاز تبدیل کرد. البته در استفاده از برق سه فاز، باید شرایط ایمنی به طور کامل رعایت شود.

بالابر ساختمانی چیست
استفاده از بالابر ساختمانی

کلید فرمان بالابر ساختمانی چیست

برای درک این مسئله که نحوه استفاده از بالابر ساختمانی چیست به خاطر بسپارید که زمان کنترل حرکت موتور بالابر (به دو جهت راست گرد و چپ گرد) از کلید فرمان استفاده می‌ شود. دو نوع کلید فرمان اصلی وجود دارد که زمان خرید و استفاده از این تجهیزات باید به آن ها توجه کنید.

  • کلید فرمان سیار با سیم
  • کلید فرمان سیار بی سیم

انتخاب نوع بالابر و کلید فرمان مناسب به عوامل مختلفی مانند حجم بار، محل استفاده، دسترسی به برق و نیاز های شما بستگی دارد. به همین دلیل باید زمان خرید این نوع تجهیزات به این مسئله توجه کنید که نحوه استفاده شما از بالابر ساختمانی چیست .

مزایای بالابر ساختمانی چیست

برای توضیح این مسئله که مزیت خرید بالابر ساختمانی چیست ، باید به افزایش بهره ‌وری در پروژه ها توجه کنیم. بالابر ها می ‌توانند مصالح را به سرعت و به طور مداوم به طبقات مختلف ساختمان منتقل کنند. این کار در مقایسه با روش ‌های دستی، زمان جا به جایی را به طور قابل توجهی کاهش می ‌دهد. همچنین کارگران می ‌توانند در حین کار با بالابر، به انجام وظایف دیگر نیز بپردازند.

ارتقا ایمنی مزیت دیگری است که زمان خرید این نوع تجهیزات باید به آن توجه شود. برای بررسی این نکته که منظور از ایمنی در خرید بالابر ساختمانی چیست باید بدانیم که بالابر ها خطر سقوط کارگران را به حداقل می ‌رسانند. به این معنی که ایمنی آن ها را در حین کار با مصالح سنگین در ارتفاعات بالا تضمین می‌ کنند. همچنین جا به جایی دستی مصالح سنگین می‌ تواند به طور قابل توجهی به کارگران فشار وارد کند. این مسئله بی شک باعث خستگی و آسیب‌ دیدگی آن ها خواهد شد. اما استفاده از بالابر ساختمانی، این فشار را کاهش می ‌دهد. ضمنا بالابر ها با حفظ مصالح در ارتفاع و حرکت آن ها به صورت ایمن، از آسیب‌ دیدگی آن ها جلوگیری می‌ کنند.

این مسئله را نیز در نظر بگیرید که استفاده از بالابر، انباشت مصالح در محل پروژه را به حداقل می‌ رساند و نظم و تمیزی را در محل پروژه حفظ می ‌کند. با توجه به این مسئله که مزیت خرید انواع بالابر ساختمانی چیست ، می توانید تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

بالابر ساختمانی چیست
کالسکه بالابر ساختمانی

نحوه نصب بالابر ساختمانی چگونه است

نصب صحیح بالابر ساختمانی به اندازه خرید آن اهمیت دارد. این فرآیند باید به گونه‌ ای انجام شود که هم ایمنی دستگاه در حین جا به جایی بار و هم ایمنی افراد در کارگاه تضمین شود. برای آشنایی با روش نصب بالابر ساختمانی به خاطر داشته باشید که در گام اول باید تمام اجزای بالابر را به محل نصب (مثلا پشت بام) منتقل کنید. سپس پایه‌ های بالابر را به صورت بر عکس، در فاصله حدود ۳ متری (مطابق طول ریل بالابر) از یکدیگر، در لبه محل نصب قرار دهید. پس از آن ریل را از انتهای سربسته آن، در داخل پایه‌ ها (به طوری که جلوی پشت بام قرار بگیرد)، جای گذاری کنید و پیچ ‌های ریل را محکم ببندید.

پس از قرارگیری بالابر در جای خود، سنگ و پاکت مصالح را روی پایه‌ های بالابر قرار دهید تا از سقوط آن جلوگیری شود. در صورت نصب دائمی، بهتر است پایه‌ ها به صورت کامل روی محل نصب جوش داده شوند. سپس باکس موتور بالابر را داخل ریل قرار دهید. باکس باید به نرمی حرکت کند و از ریل خارج نشود. به این مسئله هم توجه داشته باشید که برای اطمینان از عدم خروج باکس از ریل، می ‌توانید از یک میلگرد (یا خاموت) برای بستن قسمت انتهایی ریل استفاده کنید.

در نهایت از کابل برق مناسب برای تامین نیروی برق موتور استفاده کنید. البته قبل از روشن کردن دستگاه برای اولین بار، از پر بودن روغن واسکازین گیربکس اطمینان حاصل نمایید. در اصل باید قبل از استفاده از بالابر، مطمئن شوید که تمامی اجزا به درستی نصب شده ‌اند و ایمنی دستگاه تضمین شده است. با انجام صحیح مراحل نصب، می ‌توانید از عملکرد ایمن و کارآمد بالابر ساختمانی خود بهره‌ مند شوید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.66 ( 1 نظر)