استعلام قیمت
ثبت درخواست
اسکلت

کاشت بولت

کاشت بولت به منظور اتصال بتن جدید به قدیم ، اتصال اجزای فولادی به بتنی ، اصلاح و تغییر ابعادی سازه ، مقاوم سازی سازه و … مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع کاشت بولت در بتن علاوه بر تقویت و مقاوم سازی سازه ، امکان اتصال اجزای سازه ای و غیر سازه ای را نیز فراهم می نماید. به منظور کاشت آن در بتن از چسب کاشت بولت و یا خمیر استفاده می شود.

موارد کاربرد

استفاده از روش کاشت بولت یکی از اقتصادی ترین و کاربردی ترین روش ها برای تقویت ستون ، مقاوم سازی فونداسیون ، اصلاح خطا در طراحی و اجرا و نیز ایجاد تغییرات دلخواه در سازه می باشد. گاهی به دلیل تغییر نقشه های اجرایی و یا عدم نقشه برداری صحیح و در پی آن عدم جانمایی صحیح ستون ها نیاز به انجام اصلاحاتی در سازه می باشد. اعمال این تغییرات و رفع مشکلات به وجود آمده با کاشتن بولت امکان پذیر است. گاهی نیز کاشت بولت در بتن با هدف تغییر در معماری سازه، به منظور تغییر کاربری ساختمان و یا گسترش سازه انجام می شود.

کاشتن بولت

در برخی موارد نیز فونداسیون اجرا شده، مقاومت کافی برای تحمل نیروهای وارده را ندارد. در این حالت برای اتصال بتن جدید به بتن قبلی می توان از کاشت بولت در بتن استفاده نمود. از موارد دیگر کاربرد این روش می توان به اتصال ستون فلزی به فونداسیون اشاره کرد. نصب تیرهای برق یا گاردریل های کنار اتوبان ها ، نصب سازه های دریایی ، تثبیت تاسیسات مکانیکی و … از دیگر کاربردهای این روش می باشد.

هزینه کاشت بولت

روش های کاشت بولت

بدین منظور از دو روش مکانیکی و شیمیایی استفاده می شود. در روش شیمیایی از چسب بولت به منظور کاشت آن استفاده می گردد. در این روش، کاشت با کمک اپوکسی شیمیایی تحت فشار و تخلیه هوا انجام می شود.

در روش مکانیکی ، از تجهیزات مکانیکی برای کاشت بهره می گیرند. در واقع کاشت مکانیکی با کمک مهار مکانیکی یا رول بولت که وسیله ای مخروطی شکل با یک پیچ و یک غلاف استوانه ای چاکدار می باشد، انجام می شود. این مهارها مانند پیچ درون سازه قرار می گیرند. کاشت رول بولت در بتن به روش مکانیکی نیازمند ایجاد حفره های عمیق نمی باشد اما تعیین دقیق عمق حفره ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

چسب کاشت بولت در بتن

از مهم ترین نکات در این روش توجه به نوع و کیفیت چسب می باشد. به طوری که بتواند جوابگوی نیروهای وارد بر دو المان باشد. چسب کاشت بولت در بتن به دو نوع رزینی دو جزئی و سه جزئی تقسیم بندی می شود. این چسب ها به صورت گان و بسته های حجمی و کیلوگرمی بسته بندی می شوند. چسب کاشت بولت دو جزئی به صورت گان و سه جزئی به صورت حجمی می باشد. استفاده از هر دو چسب هم در سطوح افقی و هم در سطوح عمودی امکان پذیر است. اما در سطوح افقی غالبا چسب سه جزئی مقرون به صرفه تر از نوع دیگر آن می باشد.

چسب کاشت

چسب کاشت دارای مزایایی همچون اجرای سریع و آسان ، عدم نیاز به حلال و ایجاد چسبندگی مناسب می باشد. باید توجه داشت که کاشتن بولت نیازمند نیروهای متخصص و با تجربه و نیز به کارگیری چسب های با کیفیت به منظور اتصال بولت و بتن است. چسب های مورد استفاده بدین منظور بر اساس ظرفیت باربری مورد نیاز ، دمای مناسب عملکرد ، شرایط نگهداری و استفاده و … انتخاب می گردند. از بهترین چسب های مورد استفاده بدین منظور ، چسب بولت هیلتی است.

مراحل کاشت بولت

پیش از آغاز عملیات کاشت باید عمق کاشت، قطر بولت ها ، تعداد و نیز فاصله آنها از یکدیگر به طور دقیق محاسبه و تعیین گردد. برای کاشتن بولت، ابتدا باید محل دقیق کاشت تعیین گردیده و حفره هایی با عمق تعیین شده در نقشه های اجرایی با استفاده از دستگاه های مخصوص (به کمک دریل و یا دستگاه کرگیری) حفر شود. شایان ذکر است که قطر این چاله ها باید کمی بیشتر از قطر بولت ها باشد. در صورت استفاده از چسب های هیلتی به منظور کاشت بولت در بتن، قطر حفاری حدود ۵ میلی متر بزرگتر از قطر بولت می باشد.

چاله های حفر شده و نیز سطح بتن اطراف آن باید از هر گونه آلودگی تمیز شوند. تمیزکاری اطراف حفره سبب می گردد که در حین کار از ریزش خاک و سنگریزه به داخل حفره ها جلوگیری به عمل آید. این امر با کمک دستگاه دمنده هوا و فرچه امکان پذیر می باشد. همچنین تمامی بولت های مورد استفاده باید تمیزکاری و زنگ زدایی گردند. سپس حفره ها تا حدود دو سوم عمق آن با کمک چسب و از پایین به بالا پر می شوند. شایان ذکر است که در محل هایی که امکان تماس خمیر کاشت یا بولت با رطوبت وجود دارد به دلیل حساسیت بالای خمیر اپوکسی به رطوبت باید از انواع خمیر کاشت های غیر حساس به رطوبت استفاده نمود.

در مرحله بعد بولت ها به صورت چرخشی درون حفره قرار داده می شوند. مواد بیرون ریخته از دهانه حفره ها باید با کمک ابزاری مناسب از سطح مورد نظر زدوده شوند. 

استفاده از چسب برای کاشتن بولت

لازم به ذکر است که در روش مکانیکی قطر حفره ها کوچکتر از روش شیمیایی بوده (در حدود ۲ تا ۳ میلی متر بزرگتر از قطر بولت) و برای جاگذاری بولت از ضربات چکش مخصوص استفاده می شود. پس از آن با کمک آچار اقدام به چرخاندن مهره رول بولت می نمایند. با سفت کردن مهره انتهای سر مخروطی رول بولت به سمت بیرون کشیده شده و موجب باز شدن قسمت استوانه ای چاکدار می گردد. در نهایت این امر سبب درگیری رول بولت و بتن می شود. در صورتی که حفره های ایجاد شده کوچکتر از اندازه بولت باشد و برای جاگذاری بولت ها از چکش یا پتک استفاده گردد، این امر سبب باقی ماندن هوا در حفره ها ، عدم چسبندگی مناسب و در پی آن کاهش مقاومت و باربری بولت ها می شود.

آخرین مرحله از کاشت بولت در بتن عمل آوری است که با توجه به درجه حرارت محیط صورت می پذیرد. غالبا بولت های کاشته شده با چسب پس از ۲۴ ساعت قابل بارگذاری می باشند.

تست کاشت

یکی از بهترین آزمایش ها برای تست کیفیت کاشتن بولت ، آزمایش Pull Off یا بیرون کشیدگی است که به منظور آزمون گیرداری بولت در بتن انجام می شود. در صورتی که در انجام این آزمایش بر آمدن بولت و یا قلوه کن شدن بتن مشاهده گردد به مفهوم عدم اجرا و یا عدم محاسبات صحیح می باشد. بهترین پاسخ در این تست بریدگی بولت خواهد بود.

تست کاشت

هزینه کاشت بولت

هزینه کاشت بولت به عوامل متعددی همچون عمق کاشت، نوع کاشت، نوع و میزان چسب استفاده شده (روش شیمیایی) ، عمق سوراخکاری در بتن و شرایط کاشت وابسته است. غالبا با افزایش عمق کاشت، قیمت کاشت بولت نیز افزایش می یابد. شایان ذکر است که هزینه کاشت بر اساس نوع و میزان چسب استفاده شده، وابسته به عمق نفوذ و کارخانه تولید کننده می باشد. از جمله عوامل موثر بر قیمت کاشت به روش مکانیکی، جنس و مدل رول بولت های مورد استفاده است که با تغییر هر یک از این عوامل، هزینه کاشت نیز تغییر می یابد.

عدم اجرای صحیح کاشت

بلوک پرلکس تبریز بلوک پرلکس بجنورد بلوک پرلکس کرمانشاه بلوک پرلکس ارومیه بلوک پرلکس اهواز بلوک پرلکس یاسوج بلوک پرلکس اردبیل بلوک پرلکس زنجان بلوک پرلکس گرگان بلوک پرلکس اصفهان بلوک پرلکس سمنان بلوک پرلکس رشت بلوک پرلکس کرج بلوک پرلکس زاهدان بلوک پرلکس خرم آباد بلوک پرلکس ایلام بلوک پرلکس شیراز بلوک پرلکس ساری بلوک پرلکس بوشهر بلوک پرلکس قزوین بلوک پرلکس اراک بلوک پرلکس شهرکرد بلوک پرلکس قم بلوک پرلکس بندرعباس بلوک پرلکس بیرجند بلوک پرلکس سنندج بلوک پرلکس همدان بلوک پرلکس مشهد بلوک پرلکس کرمان بلوک پرلکس یزد بلوک پرلکس تهران

برای مطالعه بیشتر:

قیمت دستگاه برش میلگرد برقی

کاشت میلگرد

وزن میلگرد

آزمایش میلگرد

قیمت میلگرد در بازار بورس

آزمایشگاه خاک

مشاهده نظرات

  • تایید کار کاشت بولت به عهده چه کسی است و ایا آزمایشاتی جهت تایید کیفیت بولت کاشته شده وجود دارد در صورت وجود باید به چه ارگانی مراجعه کنیم

  • با توجه به روش های دیگری که برای اتصال بتن جدید به بتن قدیمی چه چیزی باعث میشه که کاربر از روش کاشت بولت برای اجرای این امر استفاده کند

  • سلام حفره های کاشت بولت باید تا حدود دو سوم عمق با کمک چسب و از پایین به بالا پر بشوند ، اما اکثرا بعد از قراردادن بولت چسب از حفره میزنه بیرون اگر مقدار کمتری چسب داخل حفره ها ریخته بشه مشکلی پیش میاد و اگرم کم اومد کناره ها رو چسب میریزیم دوباره؟!!

  • کاشت بولت به صورت گان و سه جزئی چه تفاوتی باهم دارد و هر کدام از این دو مدل کاست بولت بیشتر برای چه مواقعی کاربرد دارد؟!!

  • تشخیص اینکه سازه به بولت نیاز داره به عهده کیه شخص مالک خودش باید تشخیص بده یا ناظرین

آخرین عناوین

آسانسور هیدرولیکی دو نفره

آسانسور هیدرولیکی دو نفره را می توان جزو امن ترین آسانسورها در نظر گرفت که…

2 ساعت پیش

چسب کاشی خارجی

چسب کاشی خارجی بسته به این که توسط کدام شرکت تولید کننده مواد شیمیایی و…

14 ساعت پیش

جدیدترین ایده های نورپردازی نمای کافه ها ۲۰۲۴

کافه ها در دنیای پرمشغله امروز، محلی برای آرامش، گفتگو و لذت بردن از طعم…

19 ساعت پیش

آسانسور ضد انفجار

آسانسور ضد انفجار نوع خاصی از آسانسور است که برای استفاده در محیط هایی با…

19 ساعت پیش

نمایندگی آسانسور

نمایندگی آسانسور با بهره گیری از متخصصان مجرب و کارآزموده، طیف گسترده ای از خدمات…

24 ساعت پیش

نورپردازی کابینت

نورپردازی کابینت ، یکی از نکات مهمی است که باید در طراحی داخلی آشپزخانه لحاظ…

24 ساعت پیش