شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
خدمات مرتبط در عمران مدرن
پتینه و نقاشی هنریبازسازی ساختمانگچ کاری و گچ بریابزارآلات نقاشیاجرای دیوار پوشرنگ کاری چوب
فروشنده | محل | شماره تماس | |
---|---|---|---|
عمران مدرن | ۵ | تهران | ۰۲۱-۵۴۴۰۶۰۱۲ |
باقی | ۴ | تهران | ******۰۹۹۱۲ |
ده بس | ۳ | تهران | ******۰۹۱۹۱ |
خاکپور | ۴ | تهران | ******۰۹۱۲۸ |
چوب زرین | ۳ | تهران | ******۰۹۱۰۲ |
فرهاد محمودپور | ۳ | تهران | ******۰۹۱۲۴ |
ضیائی | ۳ | تهران - پردیس | ******۰۹۱۹۹ |
معرفی کالا
نظرات کاربران
رنگ کاری چوب
آماده سازی و رنگ کاری چوب خام مهم ترین رکن برای داشتن چوبی با دوام و با ماندگاری بالا است. رنگ کاری چوب علاوه بر زیبایی و جلای ظاهری چوب باعث افزایش طول عمر آن نیز می گردد.
همچنین پنهان شدن معایب چوب، جلوگیری از نفوذ حشرات موذی و حفاظت در مقابل رطوبت از دلایل دیگر رنگ کاری چوب است. بسیاری از منابع مالی و زمانی صنعت چوب به خاطر اجرای نادرست رنگ چوب از بین میرود.
برای رنگ کاری چوب لازم است ابتدا انواع رنگ های مورد استفاده در صنعت چوب را بشناسید و بعد با مراحل رنگ کاری چوب آشنا شوید.
انواع رنگ مناسب رنگ کاری چوب
به طور کلی انواع رنگ که برای چوب به کار برده می شود شامل موارد زیر است :
رنگ های فوری (کیلر، سیلر، نیم پلی استر، تمام پلی استر،رنگ های خودرو برای چوب)، لاک الکل، روغن گیاهی مخصوص چوب ، رنگ روغنی، روغن های طبیعی، واکس چوب طبیعی، رنگ پلی اورتان، رزین های اپوکسی، پتینه ی چوب و رنگ های سالم و بی ضرر برای اسباب بازی کودکان.
از نظر ظاهری نیز رنگ کاری چوب به دو دسته تقسیم می شود، رنگ های شفاف که در آن خود چوب دیده شود و رنگ های پوششی که سطح چوب دیده نمی شود. برای مثال اگر چوبی که میخواهیم رنگ کنیم خوش نقش باشد و بخواهیم نقوش آن به چشم بیاید باید از رنگهای روشن که زیر آن دیده میشود استفاده کرد و اگر بخواهیم چوبی که نقوش جالبی ندارد و بتونه هم شده است را رنگ کنیم بهتر است از رنگهایی استفاده کنیم که سطح کار را طوری بپوشانند که زیر کار دیده نشود.
رنگ کاری چوب با رنگ شفاف
رنگ کاری چوب با رنگ شفاف علاوه بر پوشاندن سطح و حفاظت آن لایه شفافی را بر روی چوب به وجود می آورد بدون آن که در نقش و موج چوب تغییری ایجاد کند. این نوع رنگ آمیزی که خود چوب در آن نمایان است اکثراً در رنگ آمیزی درب ها و سایر مصنوعات چوبی به صورت براق، مات و نیمه براق اجرا می گردد و شامل– سیلر – کیلر – پلی استر – نیم پلی استر می شود. در حال حاضر پر کاربرد ترین نوع رنگ در کشور ما همین رنگ های سلولزی و فوری هستند که در اغلب پروژه های چوبی از آن ها استفاده می شود.
رنگ کاری چوب با رنگ پوششی
رنگهای پوششی رنگ چوب را تغییر میدهند و حتی میتوان نقش و رگه چوب را با این رنگها ناپدید کرد. در رنگ کاری چوب مبلمان، میز ناهار خوری و سرویس خواب امروزی، از رنگ چوب پوششی استفاده میشود. به عنوان مثال سازه اصلی تخت خواب از چوب است؛ اما یک لایه رنگ روی سازه تشکیل شده و هیچ اثری از چوب دیده نمی شود. رنگ های روغنی از این دسته هستند.
مراحل رنگ کاری چوب
مراحل رنگ کاری چوب شامل موارد زیر است، که باید هر مرحله کامل و با دقت و به تریتیب زیر انجام شود:
- تمیزکاری سطح چوب
- بتونه کاری سطح چوب
- سنباده زنی سطح چوب
- رنگ کردن چوب
تمیز کاری سطح چوب
ابتدا باید تمام فرورفتگی ها و برجستگی های سطح چوب، مانند جای چکش، لهیدگی، شکاف، ترک و ... ترمیم شود.
بتونه کاری سطح چوب
سطوح چوب با انواع بتونه ، بتونه کاری می شود . انتخاب بتونه به نوع رنگی که استفاده می شود بستـگی دارد. با این کار تمام خـلـل و فرج و ترک های سطحی پر میشود و سطحی صاف و هموار را بوجود میآورد. ماده اصلی بتونه اغلب شامل پودرهای رنگی و مل می باشد و با استفاده از کاردک و لیسه، بتونه روی چوب کار می شود.
در زیر انواع بتونه که برای بتونه کاری قبل از رنگ کاری چوب مناسب است، آورده شده است:
- بتونه مل و سریش
- بتونه روغنی
- بتونه فوری
سنباده زنی سطح چوب
در این قسمت بتونه هایی که به چوب زده شده است سنباده می شود تا به سطح چوب برسد. هدف از این کار این است که فقط در میان خلل و فرج و ترکها و شیارها بتونه بماند و روی سطح بتونه ای باقی نماند، چون باعث افزایش اندازه قطعه چوبی میشود .و سطح کار یکدست نمی ماند.
سنباده ورق پارچه ای یا کاغذی که روی سطح آن دانه های سیلیس چسبانده شده است، ساخته شده است. هرچه تعداد دانه های سیلیس کمتر باشد و اندازه دانه های آن درشت تر باشد، سنباده زبرتر خواهد بود و شماره آن کمتر میباشد. بطور کلی تعداد دانه های سیلیس در سطح سنباده به شماره آن بستگی دارد. سنباده های مورد استفاده در رنگ کاری چوب، معمولاً دو نوع سنباده پوستاب و سنباده پارچهای قرمز هستند. سنباده زدن تنها بصورت دستی نمی باشد بلکه با استفاده از دستگاه های از قبیل ماشین پوست لرزون و دریل که به همه ی آن ها سری های خاصی وصل می شود، تا کار را بهتر سنباده زند و نقوش کار را زیبا تر نشان دهد.
سنباده زنی چوب
مراحل رنگ کاری چوب
قدم اول: اجرای شاپان یا آستری
بعد از سنباده کاری، نوبت به آستر کاری میرسد یکی از معروف ترین انواع آستر شاپان نام دارد که در دو نوع قهوه ای و مشکی در بازار موجود می باشد که با استفاده از آن می توان طیف های مختلف رنگ قهوه ای مانند رنگ چوب فندقی را ایجاد کرد. شاپان توسط بنزین رقیق شده و به وسیله پارچه بدون پرز، روی سطح کار اعمال می شود. در هنگام شاپان کاری هر چقدر مقدار بنزین بیشتر باشد و شاپان کمتر، رنگ آن روشن تر می شود و برای تیره شدن رنگ چوب بهتر است شاپان بیشتر و مقدار بنزین آن کمتر باشد.
قدم دوم: پوشش سیلر
بلافاصله بعد از آسترکاری، سطح چوب را با سیلر پوشش داده می شود. سیلر از نفوذ رنگ به داخل چوب جلوگیری میکند و قبل از رنگ زدن باید بر روی چوب زده شود. سیلر را با تینر فوری رقیق می کنند و با قلم مو به سطح چوب می زنند. برای رسیدن به یک رنگ چوب خوب، سیلر زدن در چند نوبت و با فاصله زمانی کمتر از نیم ساعت روی سطح چوب انجام می شود و یک تا دوساعت زمان می برد تا کاملا خشک شود.
قدم سوم: سنباده نرم و پرداخت سیلر
بعد از خشک شدن سیلر، با توجه به اینکه سطح چوب کمی زبر میشود، عملیات سنباده کاری با سنباده ی نرم و پرداخت سیلر باید انجام می شود تا سطح کار کاملا صاف و صیقلی شود.
قدم نهایی: رنگ کردن چوب
بعد از طی کردن مراحل قبل، مرحله ی آخر رنگ کاری چوب است که در ادامه رنگ کاری چوب با کیلر، نیم پلی استر و تمام پلی استر به صورت مجزا معرفی شده است.
رنگ کاری چوب با کیلر
بعد از صیقلی یا صابونی کردن سطح چوب، از کیلر برای پوشش سطح چوب استفاده می شود. کیلر هم مانند سیلر توسط تینر فوری رقیق می شود و با استفاده از قلم مو یا پیستوله بر روی چوب پاشیده می شود. کیلر های مخصوص چوب به دو صورت کیلر مات و براق وجود دارد. برای تغییر رنگ کیلر می توان آن را با رنگ های مختلف فوری ترکیب کرد.
رنگ کاری چوب با رنگ پلی استر
پلی استر نیز رنگی است شفاف و بی رنگ و در رنگ کاری چوب کاربرد دارد. این رنگ در تینرهای فوری بسیار قوی حل می شود. رنگ های پلی استر در مقابل رطوبت، حرارت، الکل ها، اسیدها، روغن و چربی، مرکب و جوهر تا حدودی مقاوم هستند. پلی استر خود به دو دسته نیم پلی استر و تمام پلی استر تقسیم می شود که دو رنگ پرکاربرد در صنعت چوب ایران هستند. بیشتر شرکتهای تولیدی مبلمان و لوازم چوبی از این رنگها بهعنوان پوشش نهایی استفاده می کنند.
رنگ کاری چوب با رنگ نیم پلی استر
نیم پلی استر از سه جزء ماده اصلی رنگ (رزین، روغن های کوتاه، اوره فرمالدئید ) ، حلال (اتیلن) و سخت کننده (پاراتولوئن) تشکیل یافته است. این نوع از رنگ های چوب پس از مصرف احتیاج به پولیش ندارند و به دو صورت مات و براق در بازار عرضه می شوند. همچنین از تینر برای رقیق کردن رنگ نیم پلی استر استفاده می شود.
رنگ کاری چوب با رنگ تمام پلی استر
رنگ تمام پلی استر به دو دسته تمام پلی استر ایستاده و تمام پلی استر پلیشی تقسیم می شود. این رنگ ها از یک جزء ماده اصلی رنگ و یک جزء هاردنر (سخت کننده) تشکیل شده اند و ماده رقیق کننده ای ندارند و به علت اینکه در اثر رقیق نشدن تبخیر نمی شود، ضخامت لاک به همان ضخامت اصلی روی کار باقی می ماند، این دسته از لاک ها فوق العاده شفاف هستند. در رنگ کاری چوب هایی که شیرابه دارند، نمی توان پلی استر را به خوبی به کار برد، زیرا این چوب ها به سادگی خشک نمی شوند و به خوبی لاک را نمی پذیرند. به زبان ساده میتوان گفت، اگر احساس کردید روی چوب یک لایه شیشه کار شده است، احتمال بدهید که رنگ کار چوب روی آن پلی استر ایستاده یا تمام پلی استر کار کرده است. قیمت رنگ چوب تمام پلی استر ایستاده حدود دو برابر پلی استر پولیشی است. به دلیل اینکه پس از اجرای رنگ به سطح شیشه ای و صیقلی دست پیدا خواهید کرد و نیاز به پولیش نیست.
هزینه رنگ کاری چوب
برای مقایسه اصولی و درست برای فعالیت های خدماتی ( رنگ کاری چوب )، باید در کنار میزان مواد مورد استفاده، زمان اجرا و دیگر موارد بررسی شود. به عبارتی در زمان مقایسه باید هزینه سربار اجرای رنگ در یک متر مربع تجزیه و تحلیل شود. یکی از اجزاء اصلی تشکیل دهنده بهای تمام شده، هزینه سربار هست. سربار در واقع هزینههایی میباشند که مستقیماً در ساخت کالا و تولید محصول دخالت ندارند و به راحتی نمیتوان تحمل این هزینهها را به تولید کالا یا محصولی خاص یا سفارشی، مرتبط دانست. به طور مثال هزینه های حمل و نقل از هزینه های سربار هستند و باید در کنار باقی موارد بررسی شود. انتخاب نوع رنگ چوب مورد استفاده نیز با توجه به سهولت در اجرا، مراحل اجرا و تجهیزات مورد نیاز هر نوع رنگ کاری چوب، باید در نظر گرفته بشود.
قیمت رنگ کاری مبلمان چوبی
این روزها رنگ کاری مبلمان چوبی راهی مناسب برای تغییر دکوراسیون و نوسازی مبلمان قدیمی است. رنگ کاری چوب مبلمان قدیمی و تغییر رنگ آن جان دوباره به مبل، میز و صندلی شما میبخشد. تغییر رنگ چوب مبل در منزل نیازمند مهارت و ابزارهای مختلف و تهیه رنگ مخصوص چوب است. اگر با توجه به مراحلی که برای رنگ کاری چوب گفته شد، تجربه و مهارتی در استفاده از ابزارها ندارید، بهتر است از یک رنگ کار حرفهای کمک بگیرید.
عوامل مختلفی بر قیمت رنگ کاری مبلمان چوبی تاثیر میگذارد، نوع مبلمان (مبل استیل، میز و صندلی چوبی یا سرویس خواب)، ابعاد و حجم کار، مقدار رنگ موردنیاز و هزینه حل و نقل به کارگاه، از مواردی هستند که در هزینه رنگ کاری مبلمان چوبی اثرگذارند.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۰ از ۵ - از مجموع ۳ رای
نظرات کاربران