شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
خدمات مرتبط در عمران مدرن
معرفی کالا
نظرات کاربران
اخذ جواز ساخت
اخذ جواز ساخت یکی از مهم ترین مراحل برای شروع فرآیند ساخت و ساز است. این مجوز از سوی شهرداری ها صادر می شود و به مالک یا سازنده اجازه می دهد که بر اساس طرح و نقشه های تأیید شده، پروژه ساختمانی را آغاز کنند. از انواع جواز ساخت می توان به پروانه اراضی بایر یا باغات، پروانه تخریب و نوسازی، جواز تعویض مهندس، توسعه بنا، تغییرات و تبدیل، اضافه اشکوب و تغییر نقشه اشاره کرد. برای دریافت این جواز ها مراجعه به شهرداری منطقه مورد نظر یا دفاتر خدمات الکترونیک شهری الزامی است.
مراحل اخذ جواز ساخت
اولین مرحله جهت اخذ جواز ساخت ، تشکیل پرونده و ثبت درخواست توسط مالک زمین در شهرداری و یا دفاتر خدمات الکترونیکی شهر است. پس از این مرحله، مامور شهرداری از زمین بازرسی کرده و دستور نقشه را برای مالک ارسال می نماید. در دستور نقشه مواردی نظیر اصلاحی شهرداری، تعداد طبقات مجاز برای ساخت و مساحت هر طبقه از سازه قید می شود. پس از دریافت دستور نقشه، اطلاعات آن باید از سمت مالک به مهندس معمار یا طراح نقشه ارجاع داده شود. طراحی نقشه باید طبق دستور نقشه، ضوابط شهرداری و آتش نشانی انجام شود. پس از طراحی، نقشه ها می بایست به دفتر خدمات الکترونیک فرستاده شوند تا بازبینی های لازم صورت گیرد. اگر نقشه ها به بازنگری یا اصلاح نیاز داشته باشند، اصلاحات موردنیاز در غالب یک گزارش به مالک اطلاق می شوند.
پس از تایید نقشه ها نوبت به پرداخت عوارض شهرداری می رسد که این عوارض طبق تراکم موجود در منطقه، تعداد طبقات و متراژ بنا محاسبه می شود.
با گذر از مرحله پرداخت عوارض شهرداری، نوبت به تهیه مدارک پیش نویس جهت اخذ جواز ساخت می رسد. در این مرحله مالک باید به شهرداری مراجعه و فرم درخواست مهندس ناظر را تکمیل نماید. پس از تعیین ناظر پروژه، تنظیم قرارداد میان مالک و ناظر الزامی ست. از دیگر مدارک لازم در این مرحله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برگه سبز سازه، معماری، برق و مکانیک
- برگه سبز ناظر با قرارداد مالک و ناظر سازه
- برگه تعهد مربوط به رعایت اصلاحیه و تأییدیه نمای بنا
- فایل مربوط به نقشه سازه، برق و مکانیک
- چک لیست های مربوط به مباحث بارگذاری و زلزله
- برگه تعهد مشاوره در زمینه ژئوتکنیک و تأییدیه خاک
آخرین مرحله از اخذ جواز ساخت ، با دریافت تاییدیه از سوی شهرداری و چاپ جواز ساخت به اتمام می رسد.
اطلاعات موجود در جواز ساخت
هویت مالک ساختمان، مشخصات متقاضی صدور جواز ساختمان و آدرس دقیق پروژه به همراه کروکی آن در جواز ساخت قید شده است. نوع مالکیت بنا، شماره و تاریخ صدور پروانه ساختمان و همچنین مهلت شروع عملیات ساخت به عبارت دیگر اعتبار جواز در این پروانه ذکر می شود. اطلاعات بنا نظیر نوع اسکلت، مساحت زیربنا، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان، تاسیسات موجود، تعداد طبقات و وضعیت پارکینگ نیز از جمله مواردی هستند که در جواز ساخت قید می شوند. مشخصات مربوط به مهندسین ناظر، طراح و مجری پروژه به همراه گواهی عدم خلافی سازه و گواهی پایان ساخت پروژه نیز در این مجوز ذکر خواهند شد.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۳ از ۵ - از مجموع ۴ رای
نظرات کاربران