استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
آسانسور و بالابر

فضای لازم برای آسانسور 4 نفره

فضای لازم برای آسانسور 4 نفره و دو نفره به اندازه کابین استفاده شده و نوع آسانسور بستگی دارد. بطور معمول اندازه کابین آسانسور 4 نفره، استاندارد بوده و در حدود 90 سانتی‌متر عمق، 100 سانتی‌متر عرض و 220 سانتی‌متر ارتفاع دارد. آسانسورهای دو نفره نیز ابعادی در حدود 65 سانتی‌متر عمق، 65 سانتی متر عرض و 200 سانتی‌متر ارتفاع دارند. بنابراین فضای لازم برای آسانسور دو نفره کمتر از آسانسور 4 نفره بوده و هرچه ظرفیت و ابعاد کابین بیشتر باشد، فضای مورد نیاز آن نیز افزایش خواهد یافت.

حداقل فضای لازم برای آسانسور 4 نفره

حداقل فضای لازم برای آسانسور 4 نفره با توجه به اندازه کابین آسانسور تعیین می‌شود. عمق و عرض چاله آسانسور باید فضای مورد نیاز برای متعلقات آسانسور را فراهم سازد. بنابراین عرض یک آسانسور 4 نفره باید برابر با مجموع عرض کابین، عرض وزنه تعادل، عرض درب و عرض ریل راهنما باشد. همچنین عمق چاه آسانسور چهار نفره نیز باید مجموع عمق کابین و درب‌ها را شامل شود.

بطور معمول فضای لازم برای آسانسور 4 نفره برابر با 160 سانتی‌متر عمق و 140 سانتی‌متر عرض می‌باشد. همچنین حداقل ارتفاع چاهک آسانسور نیز باید برابر با 140 سانتی‌متر باشد. توجه داشته باشید که این ابعاد با توجه به عمق و عرض استاندارد کابین ارائه شده و برای کابین‌هایی با عمق و عرض دیگر، این ابعاد باید تغییر یابد.

فضای لازم برای آسانسور 4 نفره در بخش بالاسری نیز برابر بسته به سرعت آسانسور تعیین می‌شود. بطور معمول ارتفاع فضای بالاسری برای آسانسور با سرعت 0.63 متر بر ثانیه برابر با 360 سانتی‌متر و برای سرعت‌های 1 و 1.6 متر بر ثانیه نیز به 370 و 380 سانتی‌متر فضای بالاسری نیاز است.

فضای لازم برای آسانسور دو نفره

ظرفیت آسانسور 4 نفر

ظرفیت آسانسور 4 نفر در حدود 300 کیلوگرم می باشد. حداقل ابعاد آسانسور 4 نفره طبق مبحث 15 مقررات ملی، 0.79 متر مربع می باشد که تا حدود 0.9 متر مربع می توان آن را افزایش داد. طول و عرض کابین به صورت 96*96 و ابعاد چاه نیز 125*160 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

جدول ظرفیت آسانسور 4 نفر و بیشتر (کاربری مسکونی)

تعداد مسافرانظرفیت جرمی (kg)مساحت (m2)ابعاد پیشنهادی کابین (cm)ابعاد چاه (cm)
4 نفر3000.79 تا 0.996*96125*160
6 نفر4501.17 تا 1.31112*112140*175
8 نفر6001.45 تا 1.59124*124150*190
10 نفر7501.75 تا 1.9136*136165*200

ممکن است با پلاک آسانسوری مواجه شده باشید که حداکثر ظرفیت 6 نفر را نشان می‌ دهد، اما ابعاد کابین به وضوح برای ظرفیت آسانسور 4 نفر طراحی شده باشد. این تناقض ظاهری، در واقع به نفع ایمنی شما عمل می ‌کند و نشان ‌دهنده ضریب اطمینان بالای دستگاه است. اداره استاندارد با در نظر گرفتن بدترین حالت ممکن، فرض می‌ کند که 6 نفر (یا 4 نفر با اضافه وزن) به طور همزمان در آسانسور حضور خواهند داشت. برای کنترل این بارگذاری حداکثری، از تجهیزاتی با ظرفیت بالاتر (موتور، گیربکس، کابل و …) نسبت به آسانسور 4 نفره استفاده می ‌شود. این افزایش قدرت تضمین می‌ کند که حتی در شرایط بارگذاری حداکثری، آسانسور به طور روان و ایمن عمل کند و از بروز هرگونه حادثه ‌ای جلوگیری شود.

فضای لازم برای آسانسور دو نفره

فضای لازم برای آسانسور دو نفره نیز به اندازه کابین و تجهیزات مورد استفاده بستگی دارد. اندازه استاندارد کابین آسانسورهای دو نفره برابر با 0.65 سانتی‌متر عمق، 0.65 سانتی‌متر عرض و 2 متر ارتفاع است. آسانسورهای دو نفره معمولا از نوع هیدرولیکی می‌باشند و استفاده از آسانسور 2 نفره کششی متداول نیست. بنابراین ابعاد چاه این آسانسورها با آسانسورهای کششی متفاوت می‌باشد.

بطور کل حداقل فضای لازم برای آسانسور دو نفره باید به اندازه ابعاد کابین باشد. با این حال در آسانسورهای هیدرولیک جک از بغل باید فضای مورد نیاز برای استقرار جک نیز در پلان لحاظ شود. بنابراین این نوع از آسانسورها جزو بهترین گزینه‌ها برای خانه‌ها و ساختمان‌های دارای فضای محدود می‌باشد.فضای لازم برای آسانسور دو نفره بیشتر در بخش چاهک اهمیت دارد. چاهک آسانسورهای هیدرولیک باید تجهیزات آسانسور هیدرولیک مانند جک هیدرولیک، شیرآلات و دمپر را به خوبی در خود جای دهد. مقدار فاصله عمودی بین پایین‌تر بخش کابین در پایین‌ترین طبقه تا کف چاهک آسانسور نباید از 50 سانتی‌متر کمتر باشد.

برای مطالعه بیشتر:

راهنمای خرید آسانسور

راه اندازی مجدد آسانسور

بالابر خانگی هیدرولیکی

برق آسانسور چند فاز است

فرق آسانسور با بالابر

قیمت آسانسور یک طبقه

قیمت آسانسور ۸ نفره

ارتفاع چاله آسانسور هیدرولیک

آسانسور وکیوم

شرکت آسانسور الکو

آسانسور تبریز

آسانسور رشت

بهترین شرکت آسانسور در مشهد

شرکت آسانسور اصفهان

خرید اسانسور قسطی

آسانسور پنوماتیک

اگر در آسانسور گیر کردیم چیکار کنیم

مشخصات فنی آسانسور

شرکت اسانسور

ابعاد آسانسور

قیمت آسانسور سه طبقه

آسانسور kone

قانون جدید نصب آسانسور برای ساختمانهای قدیمی

آخرین عناوین

نیوجرسی پرشین بتن

نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به‌ ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…

7 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای ریلی

اگر به دنبال یک روش به روز و جذاب برای ایجاد فضاهای کوچک تر بدون…

7 ساعت پیش

جایگزین بلوک سیمانی

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…

9 ساعت پیش

بلوک سیمانی یا آجر

بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…

9 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای فریم لس

تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…

1 روز پیش

جدول پرسی چیست

جدول پرسی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ موضوع مورد بررسی ما در این مقاله…

1 روز پیش