استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵

چیلر جذبی سیستمی است که از منبع گرما برای تامین انرژی مکانیزم سرمایش استفاده می نماید. این سیستم بر اساس چرخه تبرید جذبی عمل نموده، به طوری که برخلاف نوع تراکمی آن، عمل خنک سازی محیط به کمک یک مبدل حرارتی واسط و یک ماده جذب کننده انجام می گیرد. عمومی ‌ترین خنک‌ کننده در چیلر جذبی سیستم لیتیوم برماید است. در این سیستم ، در قسمت جذب کننده ، بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ ، جذب شده و در قسمت مولد حرارتی ، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می ‌شود. بخار آب در کندانسور به حالت مایع در می ‌آید و سپس در خنک ‌کننده مجددا به بخار تبدیل می ‌گردد.

از آن جایی که آب برای این که تبخیر گردد، گرمای نهان خود را از محیط خنک‌ کننده می ‌گیرد، طی فرایند تبخیر موجب کاهش دمای محیط می گردد. سپس بخار آب ایجاد شده در خنک‌ کننده به جذب کننده منتقل می ‌شود و مجددا این چرخه تکرار می ‌شود. به عبارتی این دستگاه‌ خنک کننده مرکزی با استفاده از تامین گرما از شعله مستقیم یا غیر مستقیم، آب را سرد نموده و به داخل فن کویل یا هواساز ها می ‌فرستد. در واقع انرژی مورد نیاز جذب به وسیله حرارت و از طریق ژنراتور تولید می‌ شود.

چیلر جذبی

چیلر جذبی عموما دارای برج خنک کننده است و از آن جایی که برج خنک کننده به آب نیاز دارد، بنابراین در مناطق کم آب، این سیستم کم تر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین امکان استفاده بهینه از سیستم‌ های جذبی، خصوصا در ظرفیت‌ های زیاد در مناطق گرم و مرطوب وجود ندارد.

اجزای چیلر جذبی

اجزای یک سیکل تبرید جذبی شامل کندانسور ، ژنراتور ، اواپراتور ، لیتیوم بروماید ، پمپ وکیوم و … می باشد.

کندانسور

کندانسور ، سطح تبادل حرارتی لازم برای انتقال حرارت از بخار گرم به عامل تقطیر را فراهم می ‌نماید.

ژنراتور

در ژنراتور با استفاده بخار تولید شده لیتیوم بروماید تغلیظ می گردد.

 

ژنراتور چیلر

اواپراتور

 در اواپراتور گاز مصرفی سیستم خنک می شود و سرمای خود را به سمت بخش خروجی می فرستد.

لیتیوم بروماید

مایع جاذب لیتیوم بروماید ، نمکی است که خاصیت بالایی در جذب آب دارد. در چرخه جذبی ، آب مقطر دچار تغییر فاز می شود و به بخار تبدیل می گردد. جهت ادامه سیکل تبرید و تبدیل بخار به مایع ، این بخار توسط ماده جاذب که عموما لیتیوم بروماید است، جذب می شود.

پمپ وکیوم

از پمپ وکیوم در سیکل تبرید جذبی جهت کاهش فشار و نقطه جوش ماده، استفاده می شود.

انواع چیلر جذبی

در انواع تک اثره ، دو اثره و شعله مستقیم ارائه می شود.

چیلر جذبی تک اثره (Single Effect Chiller)

چیلر جذبی تک اثره اولین نسل چیلرجذبی در دنیا است که کم ترین بازدهی را در مقایسه با سایر انواع سیستم های جذبی دارا می باشد. به طوری که حتی با بهترین طراحی دارای ضریب عملکرد حدود ۷۵ درصد است. چیلر جذبی تک اثره خود به سه دسته چیلرجذبی تک اثره با تغذیه بخار ، با تغذیه آب داغ (دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد) و با تغذیه آب گرم (دمای زیر ۱۰۰ درجه سانتیگراد) تقسیم می شود که نحوه عملکرد سیستم مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی می باشند.

 

چیلر جذبی تک اثره

چیلر جذبی دو اثره (Double Effect Chiller)

چیلر جذبی دو اثره دارای سیکل تبرید کامل تری نسبت به نوع تک اثره آن است، به طوری که عموما ضریب عملکرد آن دو برابر ضریب عملکرد چیلرجذبی تک اثره می باشد. بنابراین امروزه استفاده چیلر جذبی دو اثره با استقبال بیش تری همراه است. همچنین میزان بخار مصرفی در چیلرجذبی دو اثره با ظرفیت یکسان حدود ۵۰ درصد مصرف بخار در نوع تک اثره آن است. از طرفی نوع دو اثره به جهت بازدهی مناسب تر، به برج خنک کننده کوچک تری نیاز دارد که موجب کاهش هزینه ها به نسبت استفاده از نوع تک اثره آن می گردد. از طرفی در این سیستم با توجه به استفاده از بخار با فشار بالاتر، ملاحظات طراحی و انتخاب مواد اولیه با حساسیت و دقت بسیار بیش تری انجام می گیرد.

 

چیلر جذبی دو اثره

چیلر جذبی شعله مستقیم (Direct Fired Absorption Chiller)

چیلر جذبی شعله مستقیم از نسل جدیدی است که مبدل حرارتی آن به صورت مستقیم با شعله در تماس است. همچنین این سیستم به صورت دو جهته و یک جهته، مسیر تبادل حرارتی را فراهم می آورند.

نصب

برای طراحی چیلر ، لازم است که بخش های مختلف ساختمان از طریق لوله ها به هم متصل شوند، سپس به کمک خط لوله ساختمان و به کارگیری چندین فن کویل ، سرمای تولید شده در این سیستم به بخش های مختلف ساختمان منتقل می گردد. با وجود این که بخش کمپرسور از ساختمان چیلرجذبی حذف می شود، اما همچنان این سیستم ، ساختمان پیچیده ای دارد و لازم است راه اندازی آن توسط افراد متخصص صورت پذیرد.

چیلر جذبی اغلب در راه اندازی موتورخانه ساختمان نصب می گردد به طوری که بتوان برای راه اندازی مبدل حرارتی مورد نیاز، از گرمای تولید شده در موتورخانه استفاده نمود. جهت رعایت نکات ایمنی در نصب این سیستم به جهت استفاده از مواد شیمیایی نظیر لیتیوم بروماید ، لازم است از مخزن به نحو مناسب محافظت گردد.

 

نصب و راه اندازی چیلر جذبی

قیمت چیلر جذبی

علاوه بر تعداد واحدهای ساختمان و میزان مساحت مورد نظر برای نصب تجهیزات ، نوع چیلر انتخابی نیز بر قیمت چیلر جذبی بسیار موثر است. به عنوان مثال در صورت استفاده از چیلر دو اثره به جهت بازدهی مناسب تر، از برج خنک کننده کوچک تری استفاده می شود که موجب کاهش هزینه ها به نسبت استفاده از چیلر جذبی تک اثره می گردد. همچنین به طور کلی قیمت چیلر جذبی از قیمت چیلر تراکمی بیش تر بوده اما هزینه نصب آن کم تر است.

برای مطالعه بیشتر:

چیلر تراکمی

گرمایش از کف

لوله کشی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان

فن کویل

حوله خشک کن مدرن

مشاهده نظرات

  • اگر در برخی موارد عملکرد چیلر جذبی کم یا دچار مشکل شد آیا امکانش هست با انجام برخی فعالیت ها اون رو به حالت اول در آورد یا حتما به کادر مجرب و آموزش دیده نیازمندیم

  • بین چیلر جذبی و چیلر تراکمی کدوم نوع انرژی کمتری ضمن ارائه خدمات مناسب مصرف میکنه و آیا مینی چیلر جذبی هم وجود داره

  • سلام برای تعمیرات ژنراتور چیلرجذبی کسی رو سراغ دارید که بهم معرفی کنید ؛ ممنون!

  • چیلر جذبی مناسب برای یک ساختمان پنج طبقه چقدر جا میخواد ؟ برای نصب چقدر هزینه لازمه ؟

  • توی مطالب در مورد یک چیلر جذبی جدید نوشته شده؛ چیلر جذبی شعله مستقیم که ذکر شده از نسل جدید چیلر جذبی است که مبدل حرارتی آن به صورت مستقیم با شعله در تماس است و این سیستم به صورت دو جهته و یک جهته، مسیر تبادل حرارتی را فراهم می آورد میشه در مورد این چیلر جذبی بیشتر توضیح بدید که چه ویژگی هایی داره و آیا میتونه جايگزين خیلی مناسبی برای چیلرجذبی های معمولی داخل بازار باشه؟؟

  • سلام چیلر جذبی تک اثره و دو اثره چه کاربردی دارن هرکدوم؟؟ کدوم یک از چیلرها بهتره!

آخرین عناوین

نیوجرسی پرشین بتن

نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به‌ ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…

6 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای ریلی

اگر به دنبال یک روش به روز و جذاب برای ایجاد فضاهای کوچک تر بدون…

6 ساعت پیش

جایگزین بلوک سیمانی

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…

8 ساعت پیش

بلوک سیمانی یا آجر

بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…

8 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای فریم لس

تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…

1 روز پیش

جدول پرسی چیست

جدول پرسی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ موضوع مورد بررسی ما در این مقاله…

1 روز پیش