امروزه طراحی فضاهای داخلی به جهت اهمیت دکوراسیون و تاثیر آن بر فضا، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. طراحی لابی اداری از مهم ترین مراحل طراحی یک فضای اداری است. لابی ها فضای ورودی محسوب شده و به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار هستند. طراحی لابی اداری با کمک ایده های خلاقانه و روش های به روز و نوین تاثیر به سزایی در بهبود کیفیت فضا دارد. ورودی اولین فضایی است که می تواند به سادگی بر نگرش و دیدگاه مراجعه کنندگان تاثیر داشته باشد به همین جهت باید طراحی لابی اداری را جدی گرفت. این فضا می تواند در جذب افراد تاثیر مثبتی داشته باشد.
برای طراحی لابی اداری می توان عناصر و عوامل گوناگونی را در نظر داشت. هماهنگی بین عوامل مختلف در طراحی دکوراسیون یک فضا در درجه اول از اهمیت بالایی برخودار است.
مبلمان در طراحی لابی اداری باید به گونه ای باشد که از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در عین حال راحتی داشته باشد. این مبلمان می تواند شامل فضاهای نشستن مانند صندلی، مبلمان ست یا نیم ست، میز های جلومبلی یا حتی دکور باشد. توجه داشت که این فضا هم به عنوان فضای مکث و هم فضای عبور و مرور در نظر گرفته می شود؛ بنابراین لازم است از مبلمان مقاوم استفاده نمود. هم چنین دکوراسیون باید تا حد امکان ساده و مینیمال باشد تا چشم را خسته نکرده و به مرور تکراری نشود. قابل شستشو بودن و روشن نبودن رنگ مبلمان نیز از جمله نکاتی است که هنگام طراحی لابی اداری باید در نظر داشت.
مهم ترین نکته در انتخاب یک کفپوش مناسب در طراحی لابی اداری ، مقاومت آن در برابر ضربه و سایش است. لابی جزو پر رفت و آمد ترین فضاهای اداری می باشد و از همین رو بیشتر در معرض فرسودگی و تخریب قرار دارد. یک کفپوش مقاوم هم جلوه بصری فضا را تا مدت ها حفظ می کند و هم در کاهش هزینه های تعویض یا ترمیم بسیار موثر خواهد بود. بر خلاف مبلمان، بهتر است کفپوش ها رنگ های روشن داشته باشند تا آثار گرد و غبار و خاک روی آن ها نمایان نشود. هم چنین قابل شستشو بودن نیز از دیگر فاکتور های مهم انتخاب کفپوش برای طراحی لابی اداری می باشد.
برای پوشش دیوار در طراحی لابی اداری می توان از انواع متریال سنگ ، سرامیک یا حتی کاغذ دیواری استفاده نمود. اما آنچه که مهم است هماهنگی و همخوانی اجزای مختلف دکوراسیون داخلی لابی با دیوار پوش ها است. هم چنین می توان با توجه به ترکیب رنگ دکوراسیون، دیوار ها را رنگ نمود.
نورپردازی از دیگر فاکتور های طراحی لابی اداری است. از نورپردازی می توان برای برجسته کردن عناصر و افزایش تمرکز افراد روی آن ها استفاده کرد. برای نورپردازی می توان از انواع عناصر نورپردازی مانند لوسترهای آویز، چراغ های هالوژن توکار سقفی، آباژور ها، چراغ های توکار سقفی، نورهای خطی و … استفاده نمود. رنگ نورپردازی نیز مسئله دیگری است که باید به آن توجه داشت. رنگ نورپردازی در فضاهای اداری بهتر است رنگ های گرم و خنثی مانند زرد یا طیف سفید تا زرد باشد.
پلان در طراحی لابی اداری به سلیقه و نظر معمار بستگی دارد. البته این طراحی پلان باید به گونه ای باشد که پاسخگوی نیاز های یک فضا به عنوان لابی باشد. آنچه در طراحی لابی اداری در بخش طراحی پلان از اهمیت بالایی برخوردار است، تقسیم بندی فضاها است.
برای مطالعه بیشتر:
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…