استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
طراحی

دکور آشپزخانه و 10 اشتباه رایج در چیدمان

اهمیت چیدمان دکور آشپزخانه تنها به بخش زیبایی شناسی و هماهنگی با سایر نقاط خانه محدود نمی شود. آشپزخانه جایی است که شما با آتش، گاز، برق، بو، ابزارآلات نوک تیز، رطوبت و صدها المان دیگر سروکار دارید که در نقاط دیگر خانه به چشم نمی خورد.

دکوراسیون داخلی آشپزخانه باید با طرح کلی دکور خانه هماهنگی مناسبی داشته باشد، زیرا این روزها فضای آشپزخانه با فضای خانه پیوند خورده است.

دکور اپن آشپزخانه برای هماهنگی این پیوند بیش از پیش باید مورد توجه باشد. در طراحی دکور آشپزخانه اشتباهات رایجی وجود دارد. با ما همراه باشید تا ۱۰ اشتباه رایج هنگام چیدمان دکور آشپزخانه را مرور کنیم.

دکوراسیون آشپزخانه

به مثلث طلایی دکور آشپزخانه بی توجه نباشید

در طراحی های دکوراسیون آشپزخانه مدرن، یک المان اساسی وجود دارد که با نام مثلث آشپزخانه شناخته می شود. سینک ظرفشویی یک راس آن است، یخچال راس دیگر و اجاق گاز راس سوم می باشد. بیشترین فعالیت در این محدوده یعنی میان یخچال ، گاز و سینک انجام می شود. بنابراین هنگام طراحی دکور آشپزخانه باید به فواصل میان این اجزا اهمیت ویژه ای داد. علاوه بر این ها باید به محل قرارگیری کانتر یعنی محلی که عمل خرد کردن، همزدن و مخلوط کردن انجام می شود، نیز توجه نمود. این محل باید دسترسی آسانی داشته باشد.

توجه به مثلث طلایی در دکوراسیون آشپزخانه

تعادل را در مثلث آشپزخانه رعایت کنید

واضح است که در شکل  گیری اجزای آشپزخانه محدودیت هایی وجود دارد. به طور مثال، محل قرارگیری سینک نیاز به لوله کشی آب و فاضلاب کشی ساختمان دارد. گاز و فر اگر برقی نباشد نیاز به لوله کشی و الزامات ایمنی مربوط به گاز دارد. این نکات حین بازسازی مد نظر قرار می گیرد. پیش از آنکه کار تخریب یا هر نوع جا به جایی را انجام دهید باید تکلیف خود را در مورد مثلث آشپزخانه مشخص کنید.

فواصل اجزای دکور آشپزخانه را با دقت تعیین کنید

برای دکور آشپزخانه شما می توانید به صورت L شکل یا با حالت جزیره ای و یا از ایده U شکل برای چیدمان سه ضلع استفاده کنید. هر تصمیمی که می گیرید بسته به سلیقه و الزامات فضا باید در نظر داشته باشید که بازه انتخاب شما از لحاظ متراژ اضلاع مثلث باید حداقل ۳ متر و حداکثر ۷.۵ متر باشد. اگر اضلاع کوچکتر از این مقدار باشد دردسر ساز است و ممکن است مدام به وسایل برخورد کنید و جایی برای حرکت دو نفر وجود نداشته باشد. اگر بیش از بازه استاندارد فواصل را تعیین کنید آشپزی طاقت فرسا شده و همه کارها کند پیش می رود.

نادیده گرفتن فضاهای ذخیره سازی در طراحی دکور آشپزخانه

یکی از هنرهای مهم طراحان دکور آشپزخانه خصوصا در مورد آشپزخانه کوچک، نهایت استفاده از فضاهای ذخیره سازی است. فضاهایی پشت کابینت های دکور آشپزخانه پنهان شده است که مجبور می شوید برای گذاشتن وسایلی مانند همزن و میکسر از این فضاها استفاده کنید. دسترسی به این فضاها دشوار می باشد. چاره کار یافتن فضاهای اضافی است. بدین منظور می توان داخل کابینت های عمیق را به درستی تقسیم بندی کرده و فضاهای اضافی میان کابینت های بالا و پایین را شلف قرار داد.

همچنین در بالای یخچال نیز جایی برای نصب کابینت وجود دارد. این فضا برای قرار دادن وسایلی که چند ماه یک بار به آن احتیاج پیدا می کنید مناسب است. فضاهای تاریک داخل کابینت را می توان با چراغ های کوچک روشن نمود. در آخر، باید قفسه هایی را در قسمت پشتی کابینت پایین آشپزخانه نصب کرد. با این کار می توان ۴ فوت مربع فضای اضافی به فضای ذخیره سازی آشپزخانه اضافه نمود.

استفاده از فضاهای ذخیره سازی در طراحی دکور آشپزخانه

کمبود فضای کار آشپزی

غذای داغ را از روی گاز برمی دارید و جایی نیست بگذارید، قصد دارید سالاد درست کنید و جایی نیست که خرد کنید و مخلوط کنید؟ سطح لازم برای کار آشپزی در دسترس شما نیست؟ دکور آشپزخانه به درستی طراحی شده؛ چاره چیست؟ یک سطح خیلی ساده L شکل که فضایی برای صبحانه خوردن نیز به شما بدهد. همین کافیست که هم یک فضای غذا خوردن و هم سطح کافی برای کار آشپزی اضافه شود.

توجه به فضای کار در دکور آشپزخانه

بی توجهی به نور آشپزخانه در طراحی دکور آشپزخانه

اگر چه بحث نور در طراحی دکور آشپزخانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد، اما ممکن است به درستی به آن توجه نشود. نور نه تنها از نظر زیبایی بلکه ایمنی شما را در آشپزخانه تحت تاثیر قرار می دهد. نبودن نور کافی به ویژه در هنگام کار با اجسام تیزی مانند چاقو بسیار دردسر ساز خواهد بود. برای تامین روشنایی آشپزخانه می توان از سه نوع نور استفاده نمود. نور عمومی که روشنایی کل فضا را تامین می کند. نورهای متمرکز روی محل کار، مانند نور بالای گاز و نور بالای کانتر و نورهای تزئینی کوچک که داخل کابینت ها و یا برای بهتر دیده شدن دکور آشپزخانه کار می شود.

توجه به نور در طراحی دکور آشپزخانه

دیوارهای میانی رها شده در طراحی دکور آشپزخانه

اگر از دکور آشپزخانه حرف بزنیم نمی توان نقش بک اسپلش را نادیده گرفت. بک اسپلش در واقع چیزی شبیه کاشی بین کابینتی است که برای بالای گاز، بالای سینک و اطراف آن و هر دیواری که در معرض آلودگی و یا رطوبت باشد، استفاده می گردد. استفاده از انواع پوشش های بک اسپلش با جنس های مختلف پلاستیک، شیشه، سنگ و سرامیک در نهایت هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیبایی شناسی به نفع شماست.

فضاهایی که بیشتر در معرض رطوبت هستند نیاز به محافظ دارند. فضاهایی که به صورت مستمر آلوده می شوند و نیاز به شستن دارند همین وضیعت را پیدا می کنند. می توان با انتخاب یک طرح مناسب، از فرسودگی زود هنگام دیوارهای میانی جلوگیری کرد. در دیرباز دکوراسیون آشپزخانه ایرانی به کاشی های فیروزه ای جذابی مزین بود که کارکرد بک اسپلش را داشت و می توانست از دیوارها در برابر رطوبت محافظت کند.

بک اسپلش در دکوراسیون آشپزخانه

استفاده از سیستم های تهویه ناکارآمد

در مورد تهویه و هود آشپزخانه هر چه هزینه کنید ارزش دارد. هود های ارزان قیمت کارایی مناسبی ندارند. هر چند طراحی دکور آشپزخانه حرفه ای انجام شود باز هم اگر بوی ماهی سرخ شده از فضای آشپزخانه بیرون بیاید کسی به طراحی شما نگاه نخواهد کرد. حتی اگر مجبور باشید از قسمت های تزئینی و برخی هزینه ها بزنید که سیستم تهویه کارآمد تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم این کار را انجام دهید. این امر سبب می گردد که جرم و آلودگی کمتری روی سطوح بنشیند و در نتیجه در طولانی مدت فضا تمیزتر مانده و کارایی دستگاه ها نیز بیشتر می شود.

تهویه فضای آشپزخانه

انتخاب اشتباه برای اپن آشپزخانه

زمانی که از اپن آشپزخانه صحبت می شود همه حواسمان به داشتن فضای اضافی ایده آل برای کار و حتی فضایی برای سرو صبحانه و میان وعده جلب می شود. جالب است بدانید که بسیاری از طراحی های اپن و کانترها در دکور آشپزخانه اشتباه است که در این صورت به جای اضافه نمودن فضای کافی برعکس از فضای مورد نیاز می کاهد و در واقع محیط را هدر می دهد. انتخاب اشتباه اپن می تواند یک آشفتگی اساسی هم در فضای آشپزخانه و هم بیرون آن شکل دهد.

اولین اشتباه در نصب کانتر آشپزخانه، قرارگیری آن در مسیر مثلث طلایی است. نباید مسیر حرکت شما را از سینک به یخچال و گاز در هیچ کدام از اضلاع مثلث متوقف کند. نکته دوم اندازه کانتر است. در طراحی دکور آشپزخانه باید طول اپن حداقل ۱.۲ متر باشد و عرض آن نیز از ۶۰ سانتی متر کمتر نباشد.

علاوه بر این می بایست فضای کافی برای حرکت اطراف کانتر وجود داشته باشد. وجود مانع اطراف آن دردسر مضاعف است. قرار بر این است که کانتر آشپزخانه کارها را ساده کند. طراحان دکور آشپزخانه یک اصل ساده را برای تصمیم گیری افراد در مورد نصب یا عدم نصب کانتر مطرح می کنند. اگر شما آشپزخانه ای دارید که کمتر از ۳.۶ متر طول و کمتر از ۲.۴ متر عمق دارد، فکر نصب کانتر را از سر بیرون کنید. نظم دکور آشپزخانه ای در ابعاد یاد شده با نصب کانتر به هم می خورد.

انتخاب اپن آشپزخانه متناسب با فضا

نادیده گرفتن سطل زباله آشپزخانه

آشپزخانه یکی از محل های مهم تولید زباله است. عمده زباله تر تولید شده در خانه، داخل آشپزخانه تولید می شود و حجم زباله خشک نیز بسیار زیاد است. یادتان باشد که تفکیک زباله نه تنها وظیفه شماست بلکه به فضای جمع آوری زباله نظم مشخصی می دهد. بدین منظور باید دو سطل جداگانه تهیه نمود. سطل بزرگتر را باید برای زباله خشک در نظر گرفت، زیرا زباله خشک بو نمی گیرد و کمتر نیاز به خالی کردن آن به صورت روزانه وجود دارد. باید جایی برای قرار دادن سطل بزرگ داخل کابینت در دکور آشپزخانه تعبیه نمود که علاوه بر داشتن ظاهری مناسب دسترسی به آن نیز آسان باشد.

برای زباله های تر باید از سطل هایی استفاده نمود که به آویز روی کابینت قرار می گیرد. زباله تر را پس از خارج شدن شیرابه به راحتی داخل سطل کوچکی نصب شده بر کابینت بریزید. نصب آن باید طوری باشد که هنگام تخلیه زباله، کابینت ها آلوده نشود. همچنین باید به راحتی دسترسی داشته باشد، زیرا حداقل روزی یک بار تخلیه خواهد شد.

تعبیه فضا برای سطل زباله

به دنبال مد نروید

ممکن است در برخی موارد مد بتواند هم نیازهای شما را برطرف کند و هم از نظر زیبایی شناسی قابل پذیرش باشد و هم در طی زمان از مد نیفتد. اما واقعیت این است که فرهنگ مصرف گرایی باعث شده تا بسیاری از مدهایی که در زمینه دکور آشپزخانه ارائه می شود عمر کوتاهی داشته باشند. حواستان باشد که در دام چنین ایده هایی نیوفتید. طرح ها و نقش های مطابق سلیقه خود انتخاب کنید که در همه زمان ها زیبا و شیک به نظر بیاید.

طراحی دکور آشپزخانه

کار را به افراد غیر متخصص واگذار نکنید

دوباره کاری به معنای هزینه های مضاعف و چند برابر و نتیجه ای به دور از ایده آل شما می باشد. یادتان باشد که برای اندکی کاهش هزینه کار را به دست افراد غیر متخصص نسپارید. یک لوله کشی غیر استاندارد و یا نصب بد کاشی یا بی توجهی حین نورپردازی دردسر است. برای طراحی دکور آشپزخانه، به طراحان خبره اعتماد کنید. میزان بودجه خود را بگویید تا طراحان بهترین تصمیم را بر اساس بودجه شما بگیرند.

برای مطالعه بیشتر:

اجاق گاز رومیزی

طراحی کابینت آشپزخانه مدرن

سینک ظرفشویی

سقف کاذب آشپزخانه

فر توکار

قیمت سنگ کوارتز کابینت

مدل کابینت

قیمت کابینت ممبران

قیمت کابینت های گلاس

قیمت کابینت ام دی اف

قیمت کابینت روکش چوب

کاشی کاری مدرن

کاشی آشپزخانه

مشاهده نظرات

  • سلام . من طراحی داخلی خوندم و خیلی به این کار علاقه مندم . میتونم در شرکت شما در بخش دکوراسیون مشغول به کار بشم ؟

  • خیلی ممنونم از اینکه به این موضوع پرداختین . من طراحی داخلی خوندم و به عینه میبینم که در ساخت و ساز های مسکونی توجه لازم به طراحی اشپزخانه نمیشه و این خیلی خوشایند نیست.

  • سلام ، اپن آشپزخانه به نحوی قرار داده شده که واقعا میشه گفت مانع رفت و آمد راحت در آشپزخانه شده چون اندازه ش خیلی بزرگه و متناسب با دکور آشپزخانه نیست آیا امکان جابه جایی و یا طراحی دوباره دکور آشپزخانه وجود داره؟

آخرین عناوین

خرید هبلکس از کدام کارخانه برای شیراز به صرفه تر است

در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…

16 ساعت پیش

نکات جوشکاری اسکلت فلزی

جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…

17 ساعت پیش

نحوه تمیز کردن وان جکوزی

تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…

18 ساعت پیش

وزن بلوک پوکه ای

وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…

20 ساعت پیش

ترک در ساختمان اسکلت فلزی

ساختمان‌ های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف‌ پذیری در…

21 ساعت پیش

مقدار آهن مصرفی در اسکلت فلزی

آهن از اصلی ‌ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…

2 روز پیش