استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

انواع آسانسور

انواع آسانسور
آسانسور

امروزه استفاده از انواع آسانسور به دلیل ساخت آپارتمان ها و مجتمع های مرتفع، در طی فرآیند ساخت و بهره برداری با استقبال زیادی همراه شده است، از طرفی با توجه به تنوع آسانسور ها، آشنایی با انواع آن ها می تواند در انتخاب اسانسور مناسب، مفید باشد.

عوامل بسیاری موجب تنوع اسانسور ها می گردد. به طوری که انواع اسانسور بر حسب نوع موتور ، انواع آسانسور بر حسب نوع کابین ، انواع اسانسور بر حسب نوع کاربری و انواع آسانسور بر حسب نوع سیستم محرک در بازار موجود می باشند.

انواع آسانسور بر حسب نوع کاربری

اسانسور ها بر حسب نوع کاربری در انواع مختلف نظیر آسانسور مسافربر ، آسانسور حمل بار ، آسانسور شیشه ای پانورامیک ، آسانسور بیمارستان ، آسانسور کارگاهی ، آسانسور خودرو بر و … ارائه می شوند.

آسانسور مسافربر

آسانسور مسافربر یکی از پرکاربردترین انواع اسانسور است که جهت جابجایی افراد در ساختمان های مسکونی ، تجاری ، اداری و … مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که عدم نصب و اجرای آن در ساختمان های چند طبقه، به دلیل سختی رفت و آمد، می تواند از ارزش ساختمان بکاهد.

آسانسور مسافربر
آسانسور مسافربر

نحوه نصب اسانسور مسافربر در تداوم کارایی آن بسیار موثر است. لذا لازم است نصب و اجرای انواع اسانسور مسافربر توسط افراد متخصص و با رعایت دستور العمل های استاندارد ۱-۶۳۰۳ انجام گیرد.

انواع آسانسور حمل بار

در ساخت و ساز های تجاری و سایت های کارگاهی گاهی نیاز است که از اسانسور باربر جهت حمل بار ، استفاده شود.

به طور کلی در ساختمان های بلند و برج ها، پل سازی و تونل سازی، کشتی سازی، بنادر و … از انواع آسانسور های حمل بار در حین فرآیند ساخت و ساز و یا به صورت مداوم ، استفاده می شود.

همچنین اسانسور های حمل بار معمولا به نحوی اجرا می گردند که ایمنی لازم برای استفاده به عنوان اسانسور مسافر بر را نیز داشته باشند.

آسانسور حمل بار

آسانسور حمل بار

انواع آسانسور شیشه ای

یکی دیگر از انواع اسانسور ، اسانسور شیشه ای می باشد. آسانسور شیشه ای پانورامیک یا پانوراما برخلاف ظاهر آن امنیت بالایی را برای استفاده کنندگان فراهم می کند. در واقع مکانیزم اسانسور های شیشه ای پانورامیک مشابه اسانسور های معمولی است، اما طراحی ویژه کابین این اسانسور ها، چشم انداز مناسبی را برای استفاده کنندگان فراهم می سازد که واژه پانورامیک نیز به این ویژگی اشاره دارد. همچنین انواع اسانسور های پانوراما عمدتا در ساختمان های با ارتفاع متوسط، رستوران ها، مجتمع های تجاری، فروشگاه های زنجیره ای و واحدهای خانگی نصب و اجرا می شوند.

در آسانسور شیشه ای پانورامیک که یکی از پرهزینه ترین انواع اسانسور است، ضخامت شیشه لمینت مورد استفاده و تعداد لایه‌ های آن، قدرت موتور و نوع سیستم محرک ، تاثیر مستقیمی بر قیمت نصب و اجرای آن دارد.

البته به طور کلی قیمت نصب و اجرای انواع آسانسور پاناروما به دلیل زیبایی منحصر به‌ فرد و تاثیر آن بر روی نمای ساختمان، نسبت به قیمت انواع اسانسور معمولی بیش تر است.

آسانسور شیشه ای

آسانسور شیشه ای

انواع آسانسور بیمارستان

آسانسور بیمارستان یا اصطلاحا تخت بر (Bed elevator) همان طور که از نام آن مشخص است به طور اختصاصی برای استفاده در بیمارستان ها، مراکز درمانی و خانه سالمندان و معلولین در دو نوع آسانسور بیمار بر یا تخت بر و اسانسور مسافر بر ، طراحی و نصب می ‌شود. چراکه جدا کردن اسانسور های تخت بر از اسانسور های دیگر که برای جابجایی عیادت کنندگان و کارمندان مورد استفاده قرار می گیرد، از احتمال انتقال بیماری های واگیردار به بیماران و یا بالعکس جلوگیری به عمل می آورد. همچنین تجمع افراد در اطراف بیمار در حین جابجایی نیز می تواند آسایش بیمار را مختل نماید.

آسانسور بیمارستان

آسانسور بیمارستان

طراح اسانسور بیمارستان لازم است از نحوه مرتبط شدن بخش های مختلف بیمارستان ، تعداد کارمندان و کارکنان هر سیکل کاری در شبانه روز و میانگین تعداد عیادت کنندگان آگاهی داشته باشد و بر این اساس ظرفیت اسانسور را تعیین نماید. از طرفی لازم است در طراحی و اجرای این نوع از اسانسور ها ، استانداردهای بهداشتی برای محیط‌ های بیمارستانی لحاظ ‌گردد.

همچنین از آن جایی که در بیمارستان ها، چند ثانیه می تواند تفاوت بسیاری در سلامت بیماران داشته باشد، لحاظ سرعت و شتاب مناسب برای انواع اسانسور های بیمار بر ، ضمن رعایت ایمنی بسیار حائز اهمیت است.

انواع آسانسور کارگاهی

یکی دیگر از انواع آسانسور ، آسانسور کارگاهی می باشد. این نوع از اسانسور در کارگاه ها، کارخانه ها و صنعت ساخت و ساز و عمدتا جهت حمل بار مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که پیمان کاران با نصب و استفاده از این نوع از اسانسور ، می توانند بهره وری و ایمنی کارگاه را از طریق تسریع روند رفت و آمد کارگران و حمل مصالح و تجهیزات، ارتقاء بخشند.

از طرفی اسانسور های کارگاهی به دلیل بالا بودن تعداد دفعات استفاده و همچنین وزن زیادی که در هر انتقال جابجا می کنند، لازم است از ایمنی کافی برخوردار باشند.

آسانسور

آسانسور

یکی از تجهیزاتی که جهت ارتقاء ایمنی آسانسور کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرد، حفاظ اطراف کابین اسانسور است. در ابتدا و انتهای مسیر حرکت این نوع از اسانسور ها نیز سوئیچ های ایمنی نصب می گردند. نصب این سوئیچ ها از بروز حوادثی مانند سقوط کابین جلوگیری می کند.

البته آسانسور کارگاهی ، ممکن است به هر دلیلی مانند عمل نکردن سوئیچ های ایمنی ، متوقف نشده و پس از خارج شدن از حفاظ ، سقوط کند. لذا در این نوع از اسانسور ها از محدودکننده ها که قطعاتی مکانیکی جهت توقف حرکت اسانسور و جلوگیری از سقوط کابین هستند، استفاده می شود. از طرفی با توجه به حساسیت بالایی که این نوع از اسانسور ها دارند، لازم است که نصب و اجرای آن ها توسط افراد متخصص صورت پذیرد.

آسانسور کارگاهی

آسانسور کارگاهی

انواع آسانسور خودرو بر

یکی دیگر از انواع اسانسور ، آسانسور کارگاهی می باشد. ابعاد کابین اسانسور خودرو بر که جهت حمل خودرو به طبقات مختلف استفاده می‌ شود، معمولا حدود ۲.۵ تا ۳ متر در ۴.۵ تا ۶ متر بوده و دارای ظرفیتی بین ۲.۵ تا ۷ تن می ‌باشد.

اما به طور کلی آسانسور ماشین بر ، جهت جابجایی اتومبیل ها در آپارتمان ها، نمایشگاه های خودرو ، گاراژ ها و … مورد استفاده قرار می گیرند.

در این نوع از اسانسور ها، نصب فتوسل های پرده ای مناسب برای باز و بسته شدن اتوماتیک درب کابین ، نصب پرده نوری در داخل کابین برای تشخیص وضعیت مناسب قرار گیری اتومبیل ، تعیین محل مناسب برای نصب شستی های داخل کابین ، نصب علائم راهنما و هشدار در داخل و بیرون کابین و نصب سیستم تراز مجدد، لازم است مورد توجه قرار گیرد.

آسانسور خودرو بر

آسانسور خودرو بر

انواع آسانسور صنعتی

در کارخانه ‌ها و کارگاه‌ های صنعتی پیشرفته به ویژه در صنایع خاص از قبیل نفت، گاز، پتروشیمی و … نیاز زیادی به راه ‌اندازی آسانسور صنعتی با قابلیت های مختلف نظیر قابلیت ضد انفجار ، ضد گرد و غبار و یا ضد آب وجود دارد. از طرفی رعایت کامل استاندارد و ایمنی در فرایند طراحی ، نصب و راه اندازی این اسانسور ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

اگرچه آسانسور های صنعتی مشابه اسانسور های حمل بار و کارگاهی جهت جابجایی بار مورد استفاده قرار می گیرند، اما بر حسب الزامات صنعت مورد استفاده، می توان جهت جابجایی قطعات و ادوات سنگین، از آسانسور صنعتی با قابلیت های خاص استفاده نمود.

آسانسور صنعتی

آسانسور صنعتی

انواع آسانسور بر حسب سیستم محرک

انواع آسانسور برحسب نیروی حرکتی به دو دسته کششی و هیدرولیکی تقسیم می شوند.

آسانسور کششی در انواع کاربری های خانگی ، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. نیروی محرکه در این نوع اسانسور ها از یک موتور الکتریکی که معمولا در بالای چاهک اسانسور و در موتورخانه نصب گردیده است، تامین می ‌گردد. بر روی فلکه این موتور ، تعدادی کابل فولادی (اصطلاحا سیم بکسل) وجود دارد که از یک سمت به کابین اسانسور و از سمت دیگر به وزنه ‌های اسانسور که درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند، متصل است. جنس این وزنه ‌ها معمولا از چدن یا بتن می باشد.

اما در آسانسور های هیدرولیک ، به جای استفاده از موتور گیربکس ، قاب و وزنه تعادل ، از جک هیدرولیک استفاده می شود. به طوری که یک موتور سه فاز غوطه ور در روغن به همراه یک شیرالکتریکی مخصوص که اصطلاحا پاور یونیت نامیده می‌شوند، وظیفه تامین فشار روغن برای جک هیدرولیک را بر عهده دارند.

اگرچه اجرای اسانسور کششی به نسبت آسانسور هیدرولیک ، هزینه بیش تری را در پی خواهد داشت، اما در مصرف انرژی از میزان‌ بهره‌ وری بالاتری برخوردار است، این اختلاف به دلیل تفاوت در عملکرد دو سیستم جهت ایجاد نیروی جابجایی می باشد. به طوری که در اسانسور های هیدرولیکی زمانی که پمپ روغن قدرت کافی را در مقابل گرانش برای به حرکت در آوردن کابین به سمت بالا تولید می ‌کند، در زمان پایین آمدن آسانسور قدرت تولید شده از بین می ‌رود. اما در اسانسور های کششی ، استفاده از وزنه این امکان را می ‌دهد که به قدرت کم تری در حین صعود نیاز باشد.

آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک

از طرفی به طور معمول سرعت انواع اسانسور های کششی بسیار بیش تر از سرعت انواع آسانسور های هیدرولیک می باشد. به طوری که اسانسور های کششی عمدتا می توانند به سرعت ۲.۵ متر بر ثانیه دست یابند و این درحالی است که حداکثر سرعت برای اسانسور های هیدرولیکی به طور معمول ۱ متر بر ثانیه است. به همین سبب در ساختمان های مرتفع جهت تسریع فرآیند جابجایی عمدتا از آسانسور کششی استفاده می گردد.

انواع آسانسور کششی

انواع آسانسور کششی یکی از پر کاربرد ترین انواع اسانسور است. اسانسور کششی بر حسب نوع موتور ، به دو نوع اسانسور کششی با موتور گیرلس و گیربکس دار تقسیم می شود، که در ادامه کاربرد و عوامل موثر بر قیمت هریک تشریح می گردد.

آسانسور کششی با موتور گیرلس

اسانسور کششی با موتور گیرلس یا آسانسور روم لس ، اولین بار در سال ۱۹۹۰ پا به عرصه صنعت اسانسور نهاد. این اسانسور ها نیازی به اجرای موتورخانه بر روی پشت بام ندارند. لذا عموما در ساختمان هایی که امکان استقرار موتورخانه اسانسور در بالای چاهک وجود نداشته باشد و یا وجود موتورخانه موجب اختلال در زیبایی ساختمان گردد، از آسانسور بدون موتورخانه (Machine Room Less) یا اصطلاحا روم لس استفاده می شود. به عبارتی در آسانسور MRL تمامی سیستم کنترل و موتور آن در over head چاهک آسانسور نصب می گردد.

نبود گیربکس در این نوع از اسانسور ها، موجب می شود که لرزیدن کابین اسانسور در طی حرکت به حداقل برسد. همچنین موتور گیرلس آسانسور ، برق و انرژی بسیار کم تری از موتور ‌های گیربکس دار مصرف می ‌کند. البته قیمت موتور گیرلس اسانسور بسیار بیش تر از موتور‌ های گیربکس دار است.

آسانسور روم لس

آسانسور روم لس

انواع آسانسور کششی با موتور گیربکس

آسانسور کششی با موتور گیربکس یکی از رایج ترین انواع آسانسور است. البته در این ‌گونه از اسانسور ها عمدتا می توان به سرعتی مابین ۱.۷ تا ۲.۵ متر بر ثانیه در حین جابجایی دست پیدا کرد. به همین سبب استفاده از اسانسور های گیربکس دار در ساختمان ‌های کوتاه تا نیمه‌ مرتفع با استقبال بیش تری همراه شده است. اگرچه در این سیستم لازم است موتورخانه جهت نصب و جایگذاری موتور اجرا شود، اما عمدتا قیمت انواع موتور های گیربکس دار اسانسور از قیمت انواع موتور های گیرلس ، کم تر می باشد.

آسانسور تبریز آسانسور بجنورد آسانسور کرمانشاه آسانسور ارومیه آسانسور اهواز آسانسور یاسوج آسانسور اردبیل آسانسور زنجان آسانسور گرگان آسانسور اصفهان آسانسور سمنان آسانسور رشت آسانسور کرج آسانسور زاهدان آسانسور خرم آباد آسانسور ایلام آسانسور شیراز آسانسور ساری آسانسور بوشهر آسانسور قزوین آسانسور اراک آسانسور شهرکرد آسانسور قم آسانسور بندرعباس آسانسور بیرجند آسانسور سنندج آسانسور همدان آسانسور مشهد آسانسور کرمان آسانسور یزد

موتور گیربکس بهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 5 ( 1 نظر)