سقف عرشه فولادی یکی از فناوری های مدرن و به روز در صنعت ساختمان سازی است که به عنوان یک سیستم سقفی، ایمنی و دوام سازه در برابر انواع بارهای وارده را تأمین می کند. در اجرای سقف عرشه فولادی از ترکیب فولاد و بتن مقاوم و با کیفیت استفاده می شود. سقف عرشه فولادی از مزایا و ویژگی های متعددی همچون وزن پایین، اجرای سریع، افزایش ایمنی سازه در برابر زلزله و … برخوردار است که باعث می شود افراد بیشتری به انتخاب و اجرای عرشه های فولادی در پروژه های خود تمایل پیدا کنند. اگر شما هم به دنبال یک سیستم سقفی مناسب و مدرن برای سازه خود هستید، بی شک سقف عرشه فولادی گزینه ایده آلی برای شما خواهد بود.
قیمت سقف عرشه فولادی
در پروژه های ساختمان سازی، همیشه قیمت فاکتور بسیار مهم و قابل توجهی است. به همین دلیل نیز در اجرای این سقف، یکی از اولین سؤالات که در ذهن ایجاد می شود در رابطه با این موضوع است که عوامل موثر بر قیمت عرشه فولادی چیست . در واقع فاکتور های مختلف و متعددی وجود دارند که قیمت سازه عرشه فولادی را تحت تأثیر قرار می دهند. به همین دلیل نیز نمی توان یک قیمت مشخص و معین را برای اجرای عرشه فولادی تعیین کرد. این عوامل به شرح زیر است:
- نوع و قیمت ورق مورد استفاده در عرشه فولادی
- هزینه های مربوط به تهیه میلگرد و بتن عرشه
- ضخامت و کیفیت ورق فولادی مورد استفاده در عرشه
- دستمزد نیروی کار و تکنسین های عرشه فلزی
- متراژ پروژه عرشه فولادی سقف
- نوع و کیفیت ساخت گلمیخ های عرشه فولادی
شرکت عمران مدرن با سابقه چندین ساله خود در تأمین مصالح ساختمانی و اجرای انواع پروژه های ساخت و ساز، مفتخر است که صفر تا صد اجرای سقف عرشه فولادی را با بهترین کیفیت برای شما انجام می دهد. همچنین شما می توانید انواع مصالح مورد نیاز برای اجرای سقف عرشه فولاد اعم از میلگرد، بتن، گلمیخ، ورق فلزی و … را با بهترین کیفیت و قیمت کارخانه از شرکت عمران مدرن تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با کارشناسان عمران مدرن تنها کافی است تا با شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس بگیرید.
انواع عرشه فولادی
سقف های عرشه فولادی انواع مختلفی دارند که برخی از مهم ترین آن ها عبارت اند از:
- سقف عرشه فولادی نوع A
این نوع سقف از شیار های باریکی برخوردار بوده و با توجه به فرم خاص خود، فضای مناسبی را برای نگهداری و پشتیبانی اجزای مورد استفاده در حین اجرای سقف فراهم می کند.
- سقف عرشه فولادی کامپوزیت
این سقف ها علاوه بر ظاهری بسیار زیبا و جذاب، از برجستگی ها و فرورفتگی های خاصی برخوردار هستند که باعث می شود اتصال بین فولاد و دال بتنی به صورت مؤثر تری انجام گیرد.
- سقف عرشه فولادی کامپوزیتی SB
این نوع سقف های کامپوزیتی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند. گروه اول دارای سطحی کاملاً صاف هستند، گروه دوم دارای سطح آج دار با عمق کمتر و پهنای بیشتر می باشند و گروه سوم نیز آج دارند اما در مقایسه با گروه دوم، عمق بیشتر و عرض کمتری دارند.

اجزای سازنده سقف عرشه فولادی چیست
سقف عرشه فولادی از اجزای مختلف تشکیل شده است. هر یک از اجزای تشکیل دهنده سقف عرشه نقش مهمی در تأمین پایداری و افزایش استحکام آن دارد. به همین دلیل نیز نوع این اجزا و کیفیت ساخت آن ها به طور کامل بر عملکرد نهایی سقفهای عرشه فولادی تاثیر می گذارد. در ادامه اجزای تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته اند.
ورق فولادی گالوانیزه
ورق های فولادی یکی از اجزای اصلی و بسیار مهم سیستم سقف عرشه فولادی هستند که نقش بسیار مهم و مؤثری در عملکرد سقف بر عهده دارند. اما ورق عرشه فولادی چیست و چه نقشی در این نوع از سقف ها دارد؟ در واقع ورق هایی که در سقف عرشه فولادی اجرا می شوند معمولاً از جنس فولاد گالوانیزه با ضخامت ۰.۸ تا ۱.۲ میلی متر ساخته شده اند و به صورت موج دار طراحی شده اند. ورق های عرشه فولادی، به عنوان قالب دائمی برای بتن ریزی عمل کرده و تأثیر بسزایی در افزایش استحکام و دوام سقف دارند.
گل میخ (برش گیر) در سقف عرشه فلزی
در عرشه فولادی سقف ، گل میخ ها با هدف ایجاد پیوستگی بتن و عرشه مورد استفاده قرار می گیرند. معمولاً این اتصال از طریق جوشکاری خاصی به نام جوش قوس الکتریکی برقرار می شود. در یک سقف دال عرشه، گلمیخ ها درگیری لازم بین بتن و فولاد را ایجاد می کنند تا از این طریق از لغزش سقف جلوگیری شود.
میلگرد حرارتی عرشه
میلگرد های حرارتی در عرشه فولادی سقف به منظور افزایش مقاومت بتن در برابر نیرو های کششی و جلوگیری از ترک خوردگی آن مورد استفاده قرار می گیرند. معمولاً میلگرد هایی که در سقف عرشه فولادی به کار می روند، قطر ۶ الی ۱۰ میلی متر دارند. همچنین این مصالح برای کنترل تنش های حرارتی ناشی از انبساط و انقباض بتن نیز بسیار مؤثر هستند.
بتن سقف عرشه فولادی
در اجرای عرشه فلزی ، بتن نیز نقش مهم و مؤثری دارد. بتن ریزی در سقف عرشه فولادی پس از نصب ورق های فلزی و میلگرد ها انجام شده و استحکام نهایی سقف را تأمین می کند. برای اجرای سقف دال عرشه از بتن با کیفیت استفاده می شود تا به این طریق از عملکرد مطلوب سقف در برابر بارهای وارده اطمینان حاصل شود.

نحوه اجرای سقف عرشه فولادی
در اولین مرحله از اجرای عرشه فولادی ، ورق های فولادی به صورت کاملاً تراز بر روی تیرهای سقف چیده می شوند. توجه داشته باشید که ورق های سقف عرشه فولادی اغلب به صورت موج دار طراحی می شوند تا عملکرد بهتری را داشته باشند. بعد از قرار دادن ورق های فولادی، با استفاده از ابزار مختلف همچون پیچ های سرمته ای یا جوشکاری موضعی، ورق ها را در جای خود تثبیت می کنند تا از روی تیر ها نلغزند.
در مرحله بعدی از اجرای سقف عرشه فولادی ، گل میخ ها از طریق جوش قوس الکتریکی به عرشه فولادی جوش داده می شوند تا بتوانند با درگیر کردن ورق های فلزی و بتن، مقاومت و استحکام نهایی سقفهای عرشه فولادی را افزایش دهند. پس از نصب گل میخ ها نوبت به آرماتوربندی و اجرای میلگرد های حرارتی می رسد. میلگرد های حرارتی از طریق کاهش تنش های حرارتی و توزیع یکنواخت بارهای وارده به دوام و استحکام بتن سقف های عرشه فولادی کمک می کنند.
در آخرین مرحله از اجرای عرشه های فولادی بتن ریزی انجام می شود. در بتن ریزی سقف عرشه فلزی باید دقت شود که تمام مراحل با توجه به اصول و استاندارد های مشخص انجام گیرد تا به این طریق بتن کاملاً یکدست بر روی سطح عرشه پخش شود. معمولاً در سازه عرشه فولادی ، ضخامت بتن بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر در نظر گرفته می شود. در نهایت هم برای تکمیل اجرای عرشه فولادی ، بتن عمل آوری می شود. عمل آوری بتن عرشه فولادی بین ۷ الی ۲۸ روز طول می کشد. بعد از سپری شدن این مدت زمان، اجرای سقف عرشه با موفقیت به پایان می رسد.

مزایای عرشه فولادی چیست؟
سقف عرشه فولادی مزایای مختلف و بسیار زیادی را به همراه دارد و این امر باعث شده تا عرش فولادی نسبت به سایر سیستم های سقفی محبوبیت و مقبولیت بیشتری پیدا کند. برخی از مهم ترین مزایای عرش فولادی عبارت اند از:
- سرعت اجرای بالای سازه عرشه فولادی
استفاده از ورق های گالوانیزه در سقف عرشه فولادی ، نیاز به قالب بتنی های سنتی را از بین برده است. همین عامل نیز باعث می شود تا اجرای این نوع از سقف ها نسبت به سایر سیستم های سقفی در مدت زمان سریع تری انجام شود.
- کاهش وزن سازه با اجرای عرش فولادی
سازه عرشه فولادی در مقایسه با سایر روش های سقف سازی، از وزن بسیار کم تری برخوردار است. به واسطه همین ویژگی نیز سقف دال عرشه ، بار مرده ساختمان را کاهش داده و باعث صرفه جویی در هزینه های مربوط به فونداسیون و اسکلت می شود.
- مقاومت بالای سقف دال عرشه در برابر زلزله
سقف های عرشه فولادی وزن کمی داشته و در برابر بار های جانبی به خصوص زلزله، عملکرد یکپارچه ای را از خود به نمایش می گذارند. به همین دلیل نیز این نوع از سقف ها با کاهش لرزه و ارتعاشات در هنگام زلزله، ایمنی سازه را تأمین می کنند.
- امکان اجرای همزمان چندین سقف عرشه فولاد
یکی از جذاب ترین ویژگی سقفهای عرشه فولادی قابلیت اجرای چندین سقف به صورت هم زمان است که این ویژگی کاهش چشم گیر مدت زمان لازم برای اجرای سقف عرشه فولادی را به همراه دارد.

معایب سقف عرشه فولادی چیست؟
سقف عرشه فولادی مانند هر سیستم سقفی دیگری در کنار برخورداری از مزایا و ویژگی های متعدد، معایبی نیز دارد. معایب عرشه های فولادی عبارت اند از:
- هزینه اولیه بیشتر نسبت به سقف تیرچه بلوک
- احتمال خوردگی و زنگ زدگی در محیط های مرطوب
- انتقال صدا و آلودگی صوتی بیشتر نسبت به اکثر سقف ها
مقایسه مزایا و معایب عرشه فولادی و بررسی نیاز ها و خواسته های خود مطابق با پروژه، این امکان را برای شما فراهم می کند که تصمیم گیری درست و منطقی در رابطه با اجرای سقف عرشه فولادی برای سازه خود داشته باشید.
سخن پایانی
سقف عرشه فولادی به دلیل مزایا و ویژگی های متعدد همچون وزن سبک، سرعت اجرای بالا، مقاومت و استحکام بالا در برابر انواع بارهای وارده و … به عنوان یکی از سیستم های سقفی بسیار محبوب و کارآمد شناخته شده و در پروژه های ساختمان سازی مختلف به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شما هم قصد اجرای سقف برای سازه خود را دارید، بی شک سقف عرشه فولادی می تواند گزینه ایده آل و بسیار مناسبی برای شما باشد.
شرکت عمران مدرن با بهره گیری از طراحان، مهندسین و تکنسین های حرفه ای و با تجربه مفتخر است که سقف عرشه شما را در سریع ترین زمان و به بهترین شکل ممکن اجرا می کند. شما می توانید برای کسب اطلاعات لازم در رابطه با نحوه اجرای عرشه فولادی سقف و هزینه های مربوط به این کار، با کارشناسان شرکت عمران مدرن به شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید