طراحی معماری مدرسه
دسته بندی
طراحی معماری فضاهای آموزشیتعداد ارائه دهنده ها
۱ ارائه دهندهتوضیحات قیمت
هزینه طراحی معماری مدرسه به عوامل مختلفی همچون نوع طراحی، متراژ زمین، ریزفضاها، دستمزد طراح و ... بستگی دارد. برای مشاوره و استعلام قیمت طراحی معماری مدرسه می توانید با همکاران ما در عمران مدرن تماس بگیرید.شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
خدمات مرتبط در عمران مدرن
طراحی معماری مدرسه
فروشنده | محل | شماره تماس | |
---|---|---|---|
عمران مدرن | ۵ | تهران | ۰۲۱-۵۴۴۰۶۰۱۲ |
معرفی کالا
نظرات کاربران
طراحی معماری مدرسه
فضاهای آموزشی مانند مدارس از مهم ترین مراکز کاربردی شهری هستند. در طراحی معماری مدرسه علاوه بر توجه به نکات و استانداردها، باید به فرم و ظاهر و کانسپت پروژه نیز توجه کافی را داشت. شناخت فضاها و ریزفضاها از دیگر فاکتورهای بسیار مهمی است که در طراحی معماری مدرسه باید به آن دقت کرد.
هزینه طراحی معماری مدرسه
هزینه طراحی معماری مدرسه به عوامل مختلفی همچون نوع طراحی، متراژ زمین، ریزفضاها، دستمزد طراح و ... بستگی دارد. برای مشاوره و استعلام قیمت طراحی معماری مدرسه می توانید با همکاران ما در عمران مدرن تماس بگیرید.
ریزفضاها در طراحی معماری مدرسه
ریزفضاهایی که در طراحی معماری مدرسه در نظر گرفته می شوند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این فضاها باید متناسب با فعالیت دانش آموزان، نیاز آن ها و نوع دسترسی ها طراحی و اجرا شود. برای معرفی بهتر ریزفضاها در طراحی معماری مدرسه می توان به کلاس های درسی، کارگاه ها، فضاهای خدماتی، محوطه بازی، فضاهای سبز، اتاق استراحت معلمین و کارکنان، آزمایشگاه، بخش های اداری، نمازخانه، سالن ورزش، سالن اجتماعات، کتابخانه، راهروها، پلکان، نمایشگاه، مسیرهای دسترسی و ... اشاره کرد.
پلان در طراحی معماری مدرسه
پس از برداشت و طراحی کانسپت کلی، نوبت به طراحی پلان می رسد. پلان در طراحی معماری مدرسه از نکات کلیدی است که در جانمایی فضاها، نورگیری بخش های مختلف مدرسه، جهت گیری کلی بنا، محوطه و جهت گیری آن، دسترسی ها، جانمایی پلکان و سیرکولاسیون های عمودی و ... مهم ترین نقش را دارد. پلان مدرسه معمولا به صورت یو شکل است و حیاط نیمه مرکزی دارد. البته کانسپت پلان تا حد زیادی به اقلیم و آب و هوای منطقه وابسته است. اما از آن جایی که وجود حیاط و فضای باز در متراژ استاندارد برای مدارس الزامی می باشد، فرم یو شکل برای پلان، مناسب تر بوده و استفاده از فرم های خطی در طراحی معماری مدرسه کمتر مرسوم است.
اصول طراحی مدرسه
برای طراحی مدرسه باید اصول و نکاتی مورد نظر قرار گیرد که در هر چه بهتر شدن نتیجه اجرا بسیار موثر است. در ادامه به بررسی اصول طراحی مدرسه پرداخته می شود.
خلاقیت در طراحی معماری مدرسه
یکی از اصول طراحی مدرسه که به خصوص در مدرسه های مدرن امروزی باید مورد توجه قرار گیرد، مبحث خلاقیت است. خلاقیت در طراحی به این معناست که فضا در عین کاربردی بودن باید حرف تازه ای برای گفتن داشته باشد. به بیانی دیگر نوعی از طراحی که این مدرسه را از مدارس دیگر متمایز می کند و هویتی جدید و خاص به آن می بخشد.
رنگ در طراحی مدرسه
شاید در ابتدا صحبت از رنگ برای طراحی مدرسه ، موضوع پیش پا افتاده و بی اهمیتی باشد؛ اما باید بدانید با همین تغییرات کوچک حتی می توان کاربری فضاها را تغییر داد. مدارس با توجه به مقطع تحصیلی آن ها، گروه های سنی مخاطب متفاوتی دارند. در کل برای کلاس های درس باید از رنگ های سرد و خنثی استفاده کرد. این رنگ ها باعث افزایش تمرکز دانش آموزان می شود و از خواب آلودگی آن ها جلوگیری می کند. استفاده از رنگ های درست در مکان های صحیح همچینن باعث کاهش استرس و اضطراب دانش آموز می شود.
پایداری در طراحی مدرسه
برای تعریف مفهوم پایداری می توان به اصول بهره وری انرژی در راستای حفظ سلامت و آسایش ساکنان آن فضا اشاره کرد. یکی از فاکتورهایی که در طراحی پایدار می توان نام برد، نور است. مبحث نور و نورگیری ساختمان از مهم ترین مباحث پایداری انرژی است. به عنوان مثال برای جانمایی کلاس ها در طراحی معماری مدرسه باید جبهه شمالی بنا را انتخاب کرد. زیرا این جبهه نور ملایم و یکنواختی در طول روز داشته و نور آن خیرگی ایجاد نمی کند و در انتقال گرما به داخل ساختمان نیز کمترین تاثیر را دارد.
ایمنی در طراحی معماری مدرسه
هر فضایی که برای کودک طراحی و اجرا می شود باید از درجه ایمنی بالایی برخوردار باشد. برای این کار در فضاهای ورودی، خروجی کلاس ها، حیاط، ساختمان اصلی مدرسه و هر در ورود و خروج دیگری باید دوربین های مداربسته نصب کرد و به کمک نگهبان و یا مسئول حراست عبور و مرور ها را کنترل کرد. در طراحی معماری مدرسه برای پنجره ها باید حفاظ محکم و استاندارد در نظر گرفت.
انعطاف پذیری در طراحی مدرسه
منظور از فضاهای منعطف، فضاهایی است که می توانند کاربری های متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال در طراحی سالن اجتماعات مدرسه اگر از مبلمان منعطف استفاده شود، می توان آن را به سالن ورزش تبدیل کرد.
نورپردازی در طراحی معماری مدرسه
از دیگر اصول طراحی معماری مدرسه ، نورپردازی فضاهای مختلف آن است. نورپردازی، رنگ نور، میزان و جهت پخش آن در کیفیت فضاها تاثیر زیادی دارد. نورپردازی کلاس ها باید یکنواخت و سقفی باشد؛ خیرگی ایجاد نکند و رنگ آن ترکیبی از رنگ های مهتابی و آفتابی باشد.
نکات طراحی معماری مدرسه
از مهم ترین نکات طراحی معماری مدرسه ترکیب صحیح و اصولی فضاهای باز با فضاهای بسته است. حیاط از مهم ترین فضاهایی است که در طراحی معماری مدرسه در نظر گرفته می شود. جهت گیری حیاط مدرسه باید به گونه ای باشد که نور یکنواخت و ملایمی را در همه ساعات روز دریافت کند.
کلاس های درس در طراحی مدرسه باید تا حد امکان نور شمال دریافت کرده و پنجره های بزرگ و نورگیر داشته باشند. ابعاد کلاس ها متناسب با تعداد دانش آموزان در هر کلاس تعیین می شود. فضاهایی مانند سالن اجتماعات، سالن ورزش، نمازخانه و اتاق بهداشت بهتر است هم از سمت ورودی اصلی و هم از سمت حیاط قابل دسترسی باشند.
از دیگر فضاهای مهم در طراحی مدرسه ، فضاهای خدماتی شامل سرویس های بهداشتی، آبدارخانه، اتاق نظافت، انبار ها و ... است. اهمیت تهویه درست و جانمایی استاندارد سرویس ها و آبدارخانه بسیار بالا می باشد. از دیگر نکاتی که می توان در نظر داشت استفاده از مصالح بادوام و ایمن است. اتصالات نماسازی ها و کفسازی باید کاملا محکم و ایمن باشد و بر اثر استفاده طولانی مدت تخریب نشده و خطر آفرین نباشند.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۰ از ۵ - از مجموع ۳ رای
نظرات کاربران