طراحی سیلو

طراحی سیلو

تعداد ارائه دهنده ها

۱ ارائه دهنده
intro
comment
bookmark
share

شهر

شهر را مشخص کنید

خدمات مرتبط در عمران مدرن

طراحی سیلو

فروشندهمحلشماره تماس
عمران مدرن

عمران مدرن

۵

location

تهران

phone۰۲۱-۶۵۰۲۳۱۰۹
ابتدا
۱
انتها

معرفی کالا

نظرات کاربران

طراحی سیلو

عمران مدرن با در اختیار داشتن تیم طراحان مجرب بهترین خدمات طراحی سیلو در مناطق مختلف ایران را ارائه می دهد. برای دریافت مشاوره و معرفی به طراحان، با عمران مدرن تماس بگیرید. 

همچنین می توانید برای دریافت خدمت طراحی سیلو به صورت مستقیم با طراحان در ارتباط باشید.

 

طراحی سیلو
طراحی سیلو

 

طراحی سیلو یک نیاز اساسی

طراحی سیلو ه جهت ذخیره سازی انواع مصالح و مواد غذایی انجام می شود. طبق تعریف سیلو انباره قائمی است که از آن برای ذخیره مصالح دانه ای استفاده می شود. طراحی سیلوی گندم و آرد اهمیت ویژه ای دارد. آرد و نان از پرمصرف ترین موادغذایی خانوارها در ایران هستند. این مورد باعث می شود که گندم به یکی از کالاهای استراتژیک کشور تبدیل شود. کاهش درآمد خانوار باعث افزایش مصرف آرد و نان می شود. به علاوه، مهاجرت از روستا به شهر و تغییر سبک زندگی نیز باعث افزایش مصرف این ماده غذایی می شود. ذخیره سازی گندم اهمیت زیادی دارد، زیرا باید در تمام شرایط کشور، آرد و نان به سرعت قابل تهیه و توزیع باشد.

 

طراحی سیلو
اهمیت طراحی سیلو

 

طراحی سیلو برای ذخیره سازی گندم با اَشکال و مصالح متعددی امکان پذیر است. سیلو بتنی قائم به صورت استوانه ای یا منشوری، سیلو بتنی با پوسته کروی، سیلو فولادی با پوسته استوانه ای، سیلو افقی مسقف و غیرمسقف از جمله انواع سیلوها هستند. طراحی سیلوی بتنی استوانه ای یا منشوری با توجه به امکان مکانیزه سازی، بهداشت بهره برداری، کاهش سطوح ذخیره، انعطاف پذیری در انتخاب شکل و ابعاد لازم برای حصول ظرفیت مورد نیاز و افزایش عمر مفید سازه و تجهیزات داخل آن، توجیه پذیر است.

 

طراحی سیلوی گندم
سیلوی فولادی

 

تقسیم بندی سیلوها از نظر کاربرد

  • سیلوی ذخیره غلات
  • سیلوی ذخیره مواد اولیه صنعتی مثل سنگ آهن، سیمان، ذغال سنگ و غیره.
  • سیلوی ذخیره سازی آرد
  • سیلوهای ترانزیت (در اسکله ها برای واردات و صادرات)

الزامات طراحی سیلو

با توجه به اینکه سیلوها از جمله سازه های با اهمیت هستند، در طراحی سیلو نیاز است ضوابط فنی به درستی رعایت شوند. پارامترهای طراحی سیلو باید با توجه ملاحظات ژئوتکنیکی، لرزه خیزی، زیست محیطی و اقلیمی انتخاب شوند. علاوه بر رعایت جنبه های اقتصادی و اجتماعی در طراحی انواع سیلو ، باید توجه داشت که تجهیزات مستقر در سیلو در طول عمر مفید خود، بهترین عملکرد ممکن را داشته باشند. از جمله نکاتی که پیش از طراحی باید رعایت شود، انجام تست خاک و شناسایی ویژگی های خاک ساختگاه سیلو است. متاسفانه عدم رعایت این نکته باعث بروز مشکل در زمان اجرا و تحمیل هزینه های گزاف به کارفرما می شود.

 

سیلو با مقطع دایره ای
سیلوی فولادی استوانه ای

 

الزامات مکان یابی پیش از طراحی سیلو

نکاتی که در مکان یابی پیش از طراحی سیلو باید انجام گیرد، عبارت اند از موارد زیر:

  • جاده های اصلی و راه های دسترسی
  • خصوصیات ژئوتکنیکی محل ساخت
  • دسترسی به آب
  • دسترسی به برق به صورت دائمی و دسترسی به خطوط مخابرات
  • تأمین مصالح ساختمانی در محل
  • تأمین ماشین آلات سنگین و پرسنل فنی
  • ترافیک منطقه
  • مطالعات هیدرولوژیکی و کلیماتولوژیکی منطقه
  • سهولت صادرات و واردات
  • سهولت توزیع غلات
  • امکان توسعه آتی
  • مالکیت زمین در محل سیلو
  • هماهنگی با طرح جامع شهر یا استان
  • حفظ محیط زیست
  • نکات متفرقه در انتخاب محل (مانند امنیت، نزدیکی به پایگاه نظامی، نزدیکی جایگاه سوخت و غیره)

 

طراحی سیلوی بتنی
سیلوی بتنی

 

انتخاب مصالح پیش از طراحی سیلو

برای ساخت سیلوی بتنی ، باید مصالح مصرفی مطابق استانداردهای طراحی، از نظر ایمنی، عملکرد سازه ای، پایایی، شکل ظاهری سازه و منطبق با شرایط محیطی باشند. درصد مواد زیان آور استفاده شده در بتن نباید از حد مجاز بیشتر باشد.

 

سیلوی بتنی استوانه ای
سیلوی بتنی استوانه ای

 

بارگذاری در طراحی سیلو

بارهای لحاظ شده در طراحی سیلو عبارت اند از: بار مرده شامل وزن سازه، بار زنده بهره برداری و وزن ماشین آلات و تجهیزات نصب شده روی سیلو، فشار ناشی از تجهیزات ذخیره شده در سیلو شامل فشار و وزن مصالح انبارشده در حالت استاتیکی و اضافه فشار نسبت به آن در زمان پر و خالی کردن مصالح، بار برف، بار باد، بار زلزله و نیروهای حرارتی به علت محیط اطراف و مصالح گرم ذخیره شده در سیلو.

 

طراحی سیلو
طراحی سیلو در محیط شهری

 

 تحلیل رفتار سازه در طراحی سیلو

در طراحی سیلو باید در نظر داشته باشیم که سیلو در واقع سازه ای پوسته ای با رفتار غشایی، خمشی یا ترکیبی از آن هاست. رفتار این گونه سازه ها را می توان با تحلیل خطی بررسی کرد. در سیلوهای گرد(مطقع دایره ای)، در تحلیل خطی بدون استفاده از نرم افزار، این موارد باید بررسی شوند: کشش حلقوی، خمش موضعی و رفتار سیلوهای گرد در حالت گروهی. سیلوهای با مقاطع مربع مستطیل و چند ضلعی به علت فشار داخلی ناشی از مصالح ذخیره شده، تحت خمش، برش و نیروی کششی قرار می گیرند. از جمله ممان های خمشی که باید در طراحی سیلو بررسی شود عبارت است از: خمش جدار به علت گرادیان حرارتی، خمش داخل صفحه دیوارها، خمش صفحه ای به علت فشار قائم بر سطح و خمش داخل صفحه قیف ها.

 

بار وارد بر سیلو
بارهای وارد بر سیلو

 

ساخت و اجرای سیلو

بعد از طراحی سیلو نوبت به اجرا و ساخت آن می رسد. عدم رعایت نکات مورد نیاز در زمان ساخت و اجرا، طراحی حرفه ای را نیز بی فایده می کند. طراح باید در ارائه طرح خود نکات اجرایی را رعایت کند و حتی در صورت نیاز طرح خود را در زمان اجرا اصلاح کند. در ساخت سیلوهای بتنی، رعایت کلیه ضوابط ذکر شده در فصل ششم آیین نامه بتن ایران(آبا) الزامی است. ساخت اکثر سیلوها با روش قالب لغزنده قائم انجام می شود. برای استفاده از قالب های لغزنده باید این نکته را مدنظر داشت که کاهش ضخامت دیواره برای صرفه جویی در مصرف بتن باعث دشواری زیادی در زمان اجرا به سبب نیاز به اصلاح قالب ها خواهد شد. بنابراین ضخامت دیواره از منظر اجرا به روش قالب لغزنده قائم نباید کمتر از ۱۸۰ میلی متر در نظر گرفته شود. 

 

ساخت سیلوی بتنی
ساخت سیلو

 

روش اجرای قالب لغزنده قائم

قالب لغزنده یک نوع روش اجرای سازه های بتنی استوانه یا منشوری است. به نحوی که با قالب بندی و پیشبرد قالب به صورت مرحله به مرحله، سازه بتنی به تدریج تکمیل می شود. در روش قالب لغزنده سطح قالب همواره با بتن در تماس است و از آن فاصله نمی گیرد و بر روی آن لیز می خورد.

 

قالب لغزنده
روش قالب لغزنده در ساخت سیلوی بتنی

 

نرم افزارهای طراحی سیلو

نرم افزار SAP2000 در طراحی سیلو استفاده می شود. با استفاده از نرم افزار SAP2000 می توان تمام بارهای موردنظر را بر سیلو اعمال کرد و رفتار سازه در برابر اعمال این بارها را به صورت جداگانه و همزمان، مشاهده و تحلیل کرد. در این نرم افزار ویژگی های مصالح مورد استفاده(بتن یا فولاد)،  ضخامت، ارتفاع، شکل و تمام مشخصات مورد نظر سیلو وارد می شود و نرم افزار مطابق این ویژگی ها نقاط ضعف سازه سیلو را مشخص می کند.

 

اجرای سیلو
اجرای سیلو

 

هزینه طراحی سیلو

هزینه طراحی سیلو با توجه به ویژگی های محل ساخت سیلو( که می تواند باعث دشواری طراحی شود)، ارتفاع سیلو، دشواری طراحی پی مورد نیاز سیلو، محدودیت های اجرایی، موادی که قرار است در سیلو ذخیره شوند و مصالح و روش مورد استفاده برای ساخت سیلو، تعیین می شود. هزینه ساخت سیلو با توجه به روش ساخت، ارتفاع، مقدار مصالح مورد استفاده، کیفیت قالب های مورد استفاده(سیلوی بتنی)، محل ساخت و هزینه حمل مصالح تعیین می شود.

امتیاز این مطلب:

امتیاز ۴.۰ از ۵ - از مجموع ۳ رای

نظرات کاربران

نام
نام خانوادگی
دیدگاه شما