طراحی داروخانه
دسته بندی
طراحی معماری فضاهای بهداشتی درمانیتعداد ارائه دهنده ها
۱ ارائه دهندهتوضیحات قیمت
عوامل متعددی مانند متراژ فضا، موقعیت داروخانه، نوع متریال مصرف شده، سبک طراحی، تعداد و کیفیت تجهیزات داروخانه مانند یخچال ها، سیستم های الکترونیکی و ... در تعیین هزینه طراحی داروخانه نقش دارند. برای اطلاع از هزینه طراحی داروخانه می توانید با همکاران ما در عمران مدرن در ارتباط باشید.شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
خدمات مرتبط در عمران مدرن
طراحی داروخانه
فروشنده | محل | شماره تماس | |
---|---|---|---|
عمران مدرن | ۵ | تهران | ۰۲۱-۵۴۴۰۶۰۱۲ |
معرفی کالا
نظرات کاربران
طراحی داروخانه
طراحی داروخانه به جهت رعایت استانداردها و ضوابط، تاثیر گذاری بر راندمان کارکنان و همچنین جلب رضایت مراجعه کنندگان، اهمیت بالایی دارد. داروخانه ها یکی از مهم ترین فضاهای درمانی محسوب می شوند که هدف اصلی آن ها توزیع اقلام دارویی می باشد. با این حال اغلب داروخانه ها علاوه بر دارو، بخش هایی برای فروش لوازم آرایشی و بهداشتی نیز دارند. از آنجا که نگهداری و توزیع دارو به طور مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است، رعایت اصول طراحی داروخانه اهمیت بسزایی دارد. از دیگر دلایل اهمیت طراحی داخلی داروخانه می توان به تاثیر آن در برندینگ و محبوبیت داروخانه اشاره کرد.
فضاهای درمانی مانند داروخانه، از جمله مکان هایی هستند که تمامی افراد حداقل یک بار به آن مراجعه کرده اند. در کنار شرایطی همچون بیماری که اختیار آن دست انسان نیست، عوامل دیگری نیز بر مراجعه ی مجدد بیمار به فضای قبلی تاثیر گذار هستند. طراحی داخلی داروخانه در کنار موقعیت داروخانه و خدمات آن، از راه های جلب رضایت مخاطب به حساب می آیند.
مهم ترین مواردی که در طراحی داروخانه باید مورد توجه قرار گیرند، جانمایی فضاها، نورپردازی، رنگ و متریال، چیدمان مبلمان و همچنین برقراری شرایط محیطی استاندارد از جمله رطوبت و دمای مطلوب می باشند. در این مطلب قصد داریم با بررسی مواردی که به آن ها اشاره شد، راهکارهایی جهت طراحی داروخانه و همچنین طراجی دکوراسیون داخلی داروخانه ارائه دهیم. همچنین به مواردی جهت طراحی داروخانه کوچک و طراحی داروخانه مدرن نیز پرداخته خواهد شد. همچنین شما می توانید با همکاران ما در شرکت عمران مدرن برای مشاوره و طراحی تماس بگیرید.
هزینه دکوراسیون داروخانه
عوامل متعددی در تعیین هزینه دکوراسیون داروخانه ها نقش دارند. برخی از مهم ترین موارد موثر بر هزینه دکوراسیون داروخانه شامل موارد زیر می باشند.
- متراژ فضا
- موقعیت داروخانه
- سبک طراحی دکوراسیون داروخانه اعم از کلاسیک و مدرن
- نوع متریال مصرف شده در طراحی داخلی داروخانه
- تعداد و کیفیت تجهیزات داروخانه مانند یخچال ها، سیستم های الکترونیکی
- دکور داروخانه
بدیهی است که هر چقدر مساحت فضا بیشتر باشد، نیاز به مصالح بیشتری برای طراحی داروخانه وجود دارد. همچنین در صورت استفاده از مصالح با کیفیت، هزینه دکوراسیون داروخانه بالا خواهد رفت. در نتیجه میان افزایش متراژ و بهبود کیفیت مصالح و مبلمان داخلی با هزینه دکوراسیون داروخانه رابطه ی مستقیم وجود دارد. به طور معمول طراحی داروخانه کوچک هزینه ی کمتری خواهد داشت. همچنین طراحی داروخانه مدرن به دلیل به حداقل رسیدن جزئیات و المان های تزئینی، ارزان تر خواهد بود. البته گاهی در طراحی داروخانه مدرن ، از تجهیزات و تکنولوژی هایی استفاده می شود که قیمت تمام شده ی طراحی داخلی داروخانه را بالا می برد. شما می توانید پیش از شروع پروسه طراحي داروخانه، با شرکت عمران برای برآورد هزینه دکوراسیون داروخانه تماس بگیرید.
انواع طراحی داروخانه
طراحی داروخانه بر اساس سلیقه و خواسته کارفرما، بودجه ی کارفرما و همچنین متراژ و موقعیت داروخانه، می تواند به حالت های مختلفی انجام شود. از متداول ترین سبک های طراحی دکوراسیون داروخانه ، طراحی به سبک مدرن می باشد. همچنین طراحی داروخانه کوچک نیز با چالش هایی همراه است که در ادامه به این دو مدل از طراحی داروخانه خواهیم پرداخت.
طراحی داروخانه کوچک
طراحی داروخانه کوچک اهمیت بالایی دارد، چرا که مشکل اصلی این داروخانه ها کمبود متراژ و فضا است. لذا باید در طراحی آن ها دقت بالایی به خرج داده شود. بهتر است برای طراحی داروخانه کوچک با طراحان با تجربه مشورت نمایید. از مهم ترین نکات طراحی داروخانه کوچک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- به حداقل رساندن میزان استفاده از گیاهان در فضای داخلی و ویترین
- طراحی ویترین با عرض کم و طول زیاد
- استفاده از ویترین های تماما شیشه ای
- طراحی متقارن فضا
- عدم استفاده از جزیره
- استفاده ی حداکثری از رنگ های روشن
- طراحی قفسه ها با ارتفاع بیشتر
در صورتی که قصد طراحی داروخانه کوچک را دارید و نمی توانید فضای کافی برای عبور ویلچر در بین قفسه ها ایجاد کنید، سعی کنید طراحی را بدون ایجاد قفسه در وسط پلان انجام دهید. از موارد مهمی که در طراحی سالن انتظار داروخانه باید به آن توجه داشت، انتخاب مبلمان آن می باشد. بهتر است از مبلمان بزرگ برای طراحی داروخانه کوچک استفاده نشود. همچنین بهتر است برای داروخانه های کوچک از نکات طراحی داروخانه مدرن نیز استفاده شود. این نوع طراحی داخلی داروخانه ، باعث بزرگ تر دیده شدن فضا خواهد شد.
طراحی و دکوراسیون داروخانه مدرن
یکی از فاکتورهای کلیدی در پروسه طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، سلیقه و خواسته ی کافرما است. گاهی کارفرمایان به علت عدم آگاهی از سبک های مختلف و ویژگی های آن ها، قادر به انتخاب سبک مناسب برای طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه نیستند. لذا بهتر است در این شرایط با شرکت های معتبر مشورت کنید. شما می توانید با همکاران ما در شرکت عمران برای پیشبرد طراحی داروخانه تماس بگیرید. یکی از سبک های محبوب در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه ، سبک مدرن می باشد. از ویژگی های طراحی داروخانه مدرن ، می توان به استفاده از رنگ های روشن و خنثی اشاره کرد. همچنین عدم رعایت تقارن و طراحی به صورت مینیمال با فرم های ساده نیز از دیگر ویژگی های طراحی داروخانه مدرن می باشند. بهتر است در دکوراسیون داروخانه مدرن ، از صندلی های مینیمال استفاده کنید.
انواع فضاهای داروخانه
بخش مهمی از طراحی داروخانه ، طراحی پلان و جانمایی فضاها است. طراحی صحیح فضای داخلی داروخانه علاوه بر آنکه بر کاهش اضطراب بیماران و القای حس مثبت به آنان تاثیر دارد، باعث بهبود عملکرد کارکنان نیز می شود. موارد متعددی در طراحی داخلی داروخانه مورد بررسی قرار می گیرند که مهم ترین آن ها طراحی پلان، سیرکولاسیون و دسترسی ها، چیدمان مبلمان و تجهیزات و همچنین دکور داروخانه می باشند.
انواع فضاهای متداول در طراحی داروخانه ها شامل موارد زیر است.
- بخش دریافت نسخه پزشک
- قسمت دریافت داروهای بدون نسخه
- بخش فروش لوازم آرایشی – بهداشتی
- قسمت مربوط به مکمل ها
- اتاق پزشک
- اتاق مشاوره
- انبار
- بخش داروسازی
- فضای نشستن و انتظار مراجعین
- صندوق
مهم ترین استانداردهای طراحی داروخانه ، توجه به تهویه، نور، دما و رطوبت برای نگهداری داروهای خاص می باشد. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین اصول طراحی داروخانه خواهیم پرداخت.
پلان داروخانه و جانمایی فضاها
اصلی ترین مسئله در طراحی پلان داروخانه و جانمایی فضاها، توجه به قرارگیری فضاها با خدمات مرتبط در مجاورت یکدیگر می باشد. از این رو بهتر است پیشخوان تحویل دارو و انبار در نزدیکی هم قرار گیرند تا امکان رفت و آمد راحت بین آن ها بر قرار باشد. همچنین توصیه می شود در جانمایی پیشخوان های مختلف مانند تحویل نسخه، صندوق، تحویل دارو و ... به ترتیب روند ارائه خدمات توجه گردد. بهتر است پیشخوان صندوق در انتها و پیشخوان تحویل نسخه در ابتدا قرار گیرند. همچنین در صورتی که بخشی برای لوازم آرایشی و بهداشتی در طراحی داروخانه وجود داشته باشد، این قسمت در کنار صندوق قرار می گیرد.
یکی از اقدامات جدید در طراحی داروخانه ، ایجاد فضایی تحت عنوان اتاق مشاوره یا پزشک می باشد. توصیه می شود این فضا در گوشه ای از پلان داروخانه و به صورت محصور شده توسط دیوار یا پارتیشن قرار گیرد. وجود این قسمت در طراحی داروخانه کوچک رایج نمی باشد. توجه داشته باشید که طبق آیین نامه ی جدید، تعبیه ی این بخش در طراحی داخلی داروخانه ضروری است.
سیرکولاسیون و مسیر حرکتی
از مهم ترین اصول طراحی داروخانه ، ایجاد مسیر حرکتی مناسب می باشد. سیرکولاسیون داروخانه باید به نحوی طراحی شود که امکان حرکت افراد بین قفسه ها و بخش های مختلف وجود داشته باشد. در طراحی مسیر حرکتی و فاصله ی بین قفسه ها، باید شرایط جسمی افراد معلول و ابعاد ویلچر و واکر نیز در نظر گرفته شود.
از دیگر نکاتی که در طراحی داروخانه باید به آن توجه کرد، جداسازی فضای حرکتی کارکنان از مراجعین می باشد. طراحی داخلی داروخانه باید به نحوی صورت گیرد که پرسنل برای عبور از فضایی به فضایی دیگر، نیاز نداشته باشند از میان بیماران عبور کنند. همچنین سیرکولاسیون و مسیر حرکتی در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه باید به گونه ای باشد که کاربر بدون سردرگمی و نیاز به راهنمایی مسیر خود را تشخیص دهد.
اصول طراحی بخش های داروخانه
از آنجا که دو کاربر اصلی داروخانه، بیماران و پرسنل داروخانه می باشند، مهم ترین بخش ها در طراحی داروخانه ، سالن انتظار و انبار دارو هستند. اگر تمامی فضاهای داروخانه را به دو دسته ی داخلی و بیرونی تقسیم کنیم، فضای انبار در دسته ی داخلی و سالن انتظار در بخش بیرونی قرار می گیرد. تفاوت بین این دو گروه، در میزان اهمیت رعایت ضوابط طراحی داروخانه و امکان وارد کردن سلیقه و ایده های جدید و خلاقانه است. رعایت استانداردهای طراحی داروخانه برای قسمت های داخلی تر همچون انبار، اهمیت بالاتری دارد. این در حالی است که طراح برای اعمال ایده های خلاقانه و نوین در طراحی بخش بیرونی، آزادی عمل بیشتری خواهد داشت.
طراحی بخش پذیرش
اغلب کاربران داروخانه به غیر از موارد استثنا، با هدف تهیه دارو و همراه با نگرانی و اضطراب ناشی از بیماری به داروخانه مراجعه می کنند. در صورتی که دکوراسیون داروخانه شلوغ و بی نظم طراحی شده باشد، سبب بی قراری و استرس بیشتر مراجعه کننده خواهد شد. توصیه می شود موراد زیر را برای بخش پذیرش در طراحی داروخانه لحاظ کنید.
- مشخص کردن عنوان خدمت هر پیشخوان (صندوق، دریافت و تحویل نسخه، آرایشی-بهداشتی و ...) با استفاده از تابلوهایی با فونت درشت و خوانا
- مناسب سازی فضا برای حضور معلولین و افراد ناتوان جسمی و حرکتی با استفاده از رمپ و بالابر به جای پله
- تنظیم ارتفاع پیشخوان و قفسه بین ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر برای راحتی افراد روی ویلچر
- در نظر گرفتن فضایی برای نشستن مراجعه کنندگان در زمان انتظار
- انتخاب رنگ و متریال مبلمان متناسب با سبک و فرمت کلی طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه
- قرار دادن مبلمان در روبروی پیشخوان ها
در نظر گرفتن فضای نشیمن، در مدت زمان انتظار برای دریافت دارو، از راهکارهای موثر بر جذب مخاطب در طراحی داخلی داروخانه می باشد. در انتخاب مبلمان این بخش، باید توجه داشت که استفاده از عناصری با ابعاد بزرگ توصیه نمی شود. همچنین رنگ و متریال این عناصر نیز به مانند بقیه ی اجزا، باید با طراحی دکور داروخانه هماهنگ باشد. به عنوان مثال، در عکس دکوراسیون داروخانه زیر، نمونه ای از انتخاب مبلمان هماهنگ با طراحی دکوراسیون داروخانه مشاهده می شود.
طراحی انبار
همان طور که پیش تر به آن اشاره شد، رعایت استانداردها و ضوابط طراحی داروخانه در بخش های داخلی همچون انبار، اهمیت بالاتری نسبت به سایر فضاها دارد. مهم ترین مسئله در طراحی بخش های پشتیبانی داروخانه، ایجاد شرایط محیطی استاندارد اعم از دما و رطوبت می باشد. از آنجا که شرایط نگهداری داروها با یکدیگر متفاوت هستند، برخی از آن ها داخل یخچال و برخی دیگر در داخل قفسه ها با دمای محیط نگهداری می شوند. در کنار پایین بودن دمای محیط انبار، حفظ رطوبت معین برای داروها نیز حائز اهمیت می باشد. از این رو نصب رطوبت سنج در فضای داخلی انبار یک ضرورت محسوب می شود.
همچنین جانمایی قفسه های انبار در طراحی دکور داروخانه باید به نحوی صورت گیرد که فاصله ی مناسب برای تردد افراد بین آن ها مهیا باشد.
رنگ در طراحی داروخانه
همانند بسیاری از فضاهای درمانی، اولین گزینه برای انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه ، استفاده از رنگ های روشن و خنثی همچون سفید است. دلیل اصلی انتخاب این رنگ ها به دلیل القای حس تمیزی به مخاطب و بزرگ تر نشان دادن فضا می باشد. این موضوع به خصوص در طراحی داروخانه کوچک اهمیت بسزایی دارد. اما همواره دقت داشته باشید که استفاده ی بی رویه از هر رنگی می تواند سبب دلزدگی فرد از محیط شود. لذا در به کارگیری رنگ های روشن همچون سفید، آبی، سبز و کرم در طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، جانب اعتدال را نگه دارید تا محیطی یکنواخت ایجاد نشود. از راهکارهای مفید در این راستا، ترکیب رنگ های روشن با رنگ های دیگر می باشد. استفاده هوشمندانه از متریال و رنگ ها، مانند نمونه طراحی داخلی در تصویر پایین، در ایجاد محیطی آرام و به دور از تنش، نقش دارد.
از دیگر نکات انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، توجه به رنگ تمامی اجزا و عناصر به عنوان یک المان واحد می باشد. این بدان معنا است که رنگ کفپوش، نازک کاری دیوار، پوشش سقف، مبلمان، قفسه ها، دکور داروخانه و غیره باید به صورتی انتخاب شوند که تناسب و هماهنگی بین آن ها برقرار باشد.
توجه داشته باشید که هر رنگ دارای نکات مثبت و منفی منحصر به فردی است که باید بر اساس هدف طراحی انتخاب شود. اصلی ترین هدف انتخاب پالت رنگی در طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، کمک به بزرگ، دلباز، روشن و آرامش بخش نشان دادن فضا می باشد. لذا استفاده از رنگ های تیره و تند مانند سیاه و قرمز، به خصوص برای طراحی داروخانه کوچک انتخاب مناسبی نیستند. همچنین به دلیل اینکه بسته بندی داروها رنگ های متنوعی دارند، بهتر است به جهت جلوگیری از شلوغی فضا، از رنگ سفید در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه استفاده شود. لازم به ذکر است که بر اساس استانداردهای طراحی داروخانه ، بهتر است در پالت رنگی حداکثر سه رنگ به کار گرفت. در ادامه عکس دکوراسیون داروخانه با ترکیب رنگی مناسب جهت استفاده در طراحی داخلی داروخانه ، آورده شده است.
متریال طراحی دکوراسیون داروخانه
مصالح مختلفی در طراحی داروخانه استفاده می شوند که از پرکاربرد ترین مصالح دکور داروخانه ام دی اف، چوب، سنگ و شیشه هستند. اهمیت دارا بودن قابلیت شستشو برای مصالح مصرفی در دیزاین داروخانه ، به اندازه ی سایر فصاهای درمانی نمی باشد ولی بهتر است در انتخاب متریال بخش سالن انتظار و انبار به آن توجه شود. یکی از مناسب ترین مصالح برای میز، قفسه و پیشخوان ها، ام دی اف می باشد. طراحی دکور داروخانه ام دی اف به دلیل سبکی، قیمت پایین و تنوع بالا، محبوبیت بالایی دارد. در انتخاب متریال و مصالح مورد استفاده در دکوراسیون داروخانه ها ، علاوه بر بودجه ی کارفرما، باید به سبک طراحی و هماهنگی با سایر المان های فضا نیز توجه شود. مصالح سنگ و چوب برای طراحی داروخانه مدرن کاربرد بیشتری دارند. نمونه طراحی داخلی داروخانه با ترکیب متریال های چوب، سنگ و رنگ، در تصویر زیر آورده شده است.
نورپردازی در طراحی داروخانه
نورپردازی از دیگر مواردی است که در پروسه ی طراحی داروخانه حائز اهمیت می باشد. روشنایی فضای داروخانه همانند سایر فضاها به دو صورت طبیعی و مصنوعی تامین می شود. برای طراحی نورپردازی داخلی داروخانه، باید به فاکتورهای متعددی همچون تعداد منابع نور و فاصله ی آن ها از یکدیگر، شدت و دمای رنگ نور توجه کرد. توجه داشته باشید که بر اساس استانداردهای طراحی داروخانه ، توصیه می شود تا حد امکان از نور طبیعی برای روشنایی انبار استفاده نشود. زیرا نور مستقیم آفتاب سبب تسریع روند فساد داروها خواهد شد.
نورپردازی در طراحی داروخانه ، نه تنها به عنوان عاملی برای تامین روشنایی، بلکه به جهت دیزاین داروخانه و یا شاخص کردن بخشی از آن نیز کاربرد دارد. تامین نور کافی در طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، علاوه بر کمک به خرید بهتر مراجعه کنندگان، در افزایش راندمان کارکنان نیز تاثیر دارد. یکی از ایده های نوین و جذاب برای دکوراسیون داروخانه مدرن ، استفاده از چراغ های مگنتی می باشد.
همان طور که در نمونه طراحی داخلی داروخانه زیر مشخص است، می توان از چراغ های سقفی نیز به عنوان عنصری در طراحی دکور داروخانه استفاده کرد.
در صورتی که بخشی از طراحی داخلی داروخانه ، از اهمیت بالاتری برخوردار باشد، می توان با افزایش میزان روشنایی و یا تغییر در نحوه ی نورپردازی، به شاخص شدن آن قسمت از طراحی دکور داروخانه ، کمک کرد. همانند عکس دکوراسیون داروخانه زیر، می توان از نورپردازی برای تاکید بر محصولات داخل قفسه ها، استفاده کرد.
اصول زیبایی شناسی طراحی داخلی داروخانه
بر خلاف آنچه که امروز شاهد آن هستیم، در گذشته توجه زیادی به مسائل زیبایی شناسی در طراحی داروخانه نمی شد. اما امروزه با بالا رفتن تعداد داروخانه ها در سطح شهر و افزایش میزان رقابت بین آن ها، توجه به طراحی و دکوراسیون داروخانه و زیبایی بصری آن، اهمیت بالایی دارد. از این رو توصیه می شود در طراحی دکوراسیون داروخانه ها ، به موارد زیر توجه شود.
- گیاهان: با اضافه کردن سبزینگی به فضای داخلی و طراحی دکور داروخانه می توانید جذابیت فضا را دو چندان کنید. در صورت تمایل و داشتن فضای کافی، دیوار سبز نیز از ایده های خوب برای طراحی داروخانه مدرن است. بهتر است در استفاده از گل ها در محیط داخلی زیاده روی نکنید زیرا ممکن است برخی بیماران به بوی گل حساسیت داشته باشند. همچنین گاهی برای طراحی داروخانه مدرن از گیاهان در سقف نیز استفاده می شود.
- جزیره: به طور معمول جزیره در طراحی داروخانه کوچک رایج نیست ولی یکی از ایده های جذاب دیزاین داروخانه برای طراحی داروخانه مدرن و بزرگ می باشد. بهترین محل جانمایی جزیره، نزدیک ورودی، گوشه ای از فضا و یا در نقطه ی مرکزی داروخانه است.
تعبیه قفسه در طراحی دکور داروخانه
قرار دادن محصولات در قفسه به جای کمد هایی با در بسته، از این جهت که امکان مشاهده ی آنها فراهم است، در ایجاد حس اعتماد مشتری تاثیرگذار می باشد. انتخاب متریال قفسه بر اساس سلیقه و بودجه کارفرما می تواند پلاستیک، فلز، چوب، شیشه، ام دی اف و غیره انتخاب شود. در ساخت و طراحی قفسه ها، باید به استانداردهای طراحی داخلی داروخانه و رنگ و متریال استفاده شده در آن، توجه کرد. همچینن بهتر است قفسه ها در نزدیکی پیشخوان مربوطه قرار گیرند تا روند ارائه خدمت به مشتری سریع تر انجام شود.
به طور کلی قفسه هایی که در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه استفاده می شود، به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از آنها در بخش هایی از دیزاین داروخانه قرار می گیرند که مشتری امکان مشاهده و دسترسی به آنها را ندارد. طراحی این دسته قفسه ها، بیشتر از آنکه از نظر زیبایی و دیزاین داروخانه اهمیت داشته باشند، باید کاربردی طراحی شوند. دسته دوم، قفسه هایی را شامل می شود که مشتری به آن ها دید دارد ولی بهتر است دسترسی صرفا توسط پرسنل داروخانه صورت بگیرد. در طراحی این نوع قفسه ها، علاوه بر کاربردی بودن، طرح و زیبایی قفسه نیز اهمیت پیدا می کند. همچنین بهتر است تعدادی قفسه قفل دار نیز در نظر گرفته شود تا دسترسی به آنها محدود و مختص افراد خاصی باشد. در این قسمت ها می توان داروهای خاص و کمیاب را قرار داد.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۴ از ۵ - از مجموع ۵ رای
نظرات کاربران