فیلتر کردن پیشنهادات
شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
معرفی کالا
نظرات کاربران
کابل فیبر نوری
انتقال اطلاعات در شبکه مخابرات از طریق کابل های مخصوصی انجام می شود. کابل فیبر نوری از سری تجهیزاتی است که در شبکه مخابرات کاربرد گسترده ای دارد. چرا که دارای پهنای باند بالایی، تا 10 گیگابایت بر ثانیه برای انتقال انواع داده ها مانند صوت، تصویر، و غیره می باشد.
کابل فیبرنوری شامل رشته های شیشه ای و پلاستیکی بلند است که نور وارد شده از یک سمت را به سمت دیگر منتقل می کند. تاخیر کم تر این کابل ها در مقایسه با سایر روش ها برای انتقال اطلاعات باعث شده تا بسیار مورد توجه قرار بگیرد.
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری از سه بخش هسته، روکش و رویه نهایی تشکیل شده است. هسته این کابل از جنس شیشه یا پلاستیک بوده که محل عبور سیگنال های نوری می باشد. هر چه قطر هسته بیشتر باشد، کابل توانایی انتقال اطلاعات بیشتری را خواهد داشت. روکش، هسته کابل را در برگرفته و از هدر رفتن سیگنال جلوگیری کرده و به نور اجازه می دهد در طول هسته حرکت کند. رویه نهایی از جنس پلاستیک بوده و کابل فیبر نوری را در برابر عوامل بیرونی مانند رطوبت و باد محافظت می کند.
انواع کابل فیبر نوری بر اساس کاربرد
کابل فیبر نوری بر اساس کاربرد در دو نوع یک و چند حالته ساخته می شود. طبقه بندی این دو نمونه می تواند بر اساس شرایط محیط، مواد سازنده و مقاومت در برابر اشعه ها انجام شود.
کابل نوری یک حالته
قطر هسته نوع یک حالته کوچک ( کم تر 10 میلی متر) بوده که امکان انتقال تنها یک اشعه نور را در فواصل مشخص فراهم می کند. از این کابل در فواصل طولانی و برنامه های کاربردی با پهنای باند بالا، بیشتر استفاده می شود. چرا که حرکت نور در طول هسته انعکاسی مختصر ایجاد کرده که نرخ استهلاک کمی داشته و حرکت آن را به جلو راحت تر می کند. پیش از خرید کابل فیبر نوری تک حالته لازم است تا اطمینان حاصل شود که تجهیزات به کار رفته از این نوع کابل پشتیبانی می کنند. این تجهیزات از لیزرهای گران قیمت برای انتقال نور استفاده بهره می برند. چرا که لیزر تنها منبع نوری است که قادر به عبور نور از تارهای بسیار نازک می باشد.
کابل نوری چند حالته
کابل فیبر نوری چند حالته دارای هسته بزرگتری (62.5 و 50 میلی متر) می باشد که قابلیت هدایت چند اشعه نوری را با هم دارد. نرخ استهلاک این مدل در مقابل فیبر نوری یک حالته بیشتر است. چرا که میزان انعکاس و پراکندگی سیگنال ها در این حالت بیشتر است. کیفیت سیگنال در فواصل طولانی کابل فیبر نوری چند حالته کاهش می یابد. بنابراین استفاده از آن برای انتقال داده های صوتی و تصویری در شبکه LAN در فواصل کوتاه رایج است.
کابل فیبر نوری چند حالته در دو نوع شاخص درجه بندی شده و پله ای قابل خریداری است که استفاده از شاخص درجه بندی شده رایج تر می باشد. در شاخص پله ای، ضریب شکست روکش از هسته بیشتر بوده و نور را در مسیر خود حرکت می دهد. در شاخص درجه بندی شده، هسته از لایه های شیشه ای بسیاری تشکیل شده است که هر لایه به سمت بیرون دارای شکست کم تری نسبت به لایه داخلی است.
کابل فیبر نوری در ضخامت ها مختلف
انواع کابل فیبر نوری بر اساس جنس
همانطور که پیش تر گفته شد، هسته کابل از جنس پلاستیک یا شیشه ای می باشد که عملکرد انواع مختلف آن را از هم مجزا می کند.
فیبر نوری شیشه ای
جنس این نوع کابل از شیشه بوده به طوری که امکان بریدن، اصلاح و تقسیم آن وجود ندارد. کابل نوری شیشه ای ظریف است. با این حال در برابر حرارت بالا، استرس مکانیکی و مواد شیمیایی عملکردی طبیعی دارد. این در حالی است که خم شدن کابل می تواند باعث تغییر زاویه شکست نور شود. سرعت انتقال اطلاعات در این نوع کابل به دلیل وجود شفافیت بیشتر است.
فیبر نوری پلاستیکی
هسته و روکش کابل فیبر نوری پلاستیکی از پلاستیک می باشد. این کابل در مقابل فشار و خمش از استحکم بالایی برخوردار است. در مقایسه با نوع شیشه ای، فیبر نوری پلاستیکی ارزان تر می باشد. این کابل در صنایع خودروسازی و پزشکی برای انتقال دیتا و روشنایی کاربرد زیادی دارد. لازم به ذکر است که میزان تضعیف سیگنال در فیبر پلاستیکی بیشتر از نوع شیشه ای بوده و قابل اشتعال هستند.
انواع کابل فیبر نوری بر اساس محیط
کابل های فیبر نوری برای انتقال اطلاعات در داخل و خارج ساختمان کاربرد دارند. از فیبر نوری بیرونی جهت برقراری ارتباط بین ساختمان ها استفاده می شود. این در حالی است که فیبر نوری داخلی جهت استفاده به عنوان بک بون، کابل کشی افقی و پیچ کورد کاربرد دارد.
پچ کورد فیبر نوری برای استفاده در داخل ساختمان
کاربرد کابل فیبر نوری
از کاربرهای رایج کابل نوری انتقال اطلاعات با نور لیزر می باشد. در شبکه های مخابرات به جای سیم های مسی به دلیل داشتن انعطاف پذیری بیشتر، وزن کم تر و کیفیت بالاتر از این نوع کابل استفاده می شود. علاوه بر آن، کابل فیبر نوری عضو اصلی انواع حسگرها، سیستم های آنتن دار می باشد.
مزایای کابل فیبر نوری
· ارزان تر بودن نسبت به سایر مدل ها به ویژه مسی
· ضخامت کمتر
· ظرفیت بالاتر
· مصرف برق پایین
· اشتعال ناپذیر
· انعطاف پذیر
· تضعیف ناچیز سیگنال
· وزن کم
خرید کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری با توجه به قابلیت متنوع در انتقال حجم بالایی از اطلاعات در صنایع مختلف نظامی، پزشکی و مخابراتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پیش از خرید کابل فیبر نوری توجه به کاربرد و محل نصب در انتخاب جنس و نوع آن بسیار تاثیر گذار است. به طوری که در فواصل 300 تا 400 متر استفاد از مدل چند حالته و در فواصل بیشتر تا 80 کیلومتری استفاده از مدل تک حالته رایج است.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۰ از ۵ - از مجموع ۳ رای
نظرات کاربران