فیلتر کردن پیشنهادات
شهر
- تهران
- تبریز
- ارومیه
- اردبیل
- اصفهان
- کرج
- ایلام
- بوشهر
- شهرکرد
- بیرجند
- مشهد
- بجنورد
- اهواز
- زنجان
- سمنان
- زاهدان
- شیراز
- قزوین
- قم
- سنندج
- کرمان
- کرمانشاه
- یاسوج
- گرگان
- رشت
- خرم آباد
- ساری
- اراک
- بندرعباس
- همدان
- یزد
- قشم
- کیش
قیر
فروشنده | محل | شماره تماس | |
---|---|---|---|
عمران مدرن | ۵ | تهران | |
ایزوگام پلاس | ۵ | دلیجان | ******۰۹۱۹۷ |
شرکت نفت میعاد کاسپین | ۳ | تهران | ******۰۲۱۵۶ |
وریا نوین صنعت رهام | ۳ | تهران | ******۶۶۷۰۰ |
ایران قیر پاسارگاد | ۳ | تهران | ******۰۹۱۲۲ |
پتروقیر آژن | ۳ | تهران | ******۰۹۱۲۱ |
پرشین قیر پاسارگاد | ۴ | تهران | ******۰۹۱۲۱ |
معرفی کالا
نظرات کاربران
قیر
قیر مادهای است سیاه رنگ و خمیری شکل که در عایقکاری رطوبت و ساخت آسفالت کاربرد دارد. قیر انواع گوناگونی دارد. قیر از مشتقات نفت است و اغلب در پالایشگاه نفت تولید میشوند. قیر مادهای هیدروکربنی است به رنگ سیاه تا قهوهای تیره که در سولفید کربن و تتراکلرید کربن کاملاً حل میشود. قیر در دمای محیط، جامد است. اما با افزایش دما، به حالت خمیری درمیآید و پس از آن مایع میشود.
کاربرد قیر
دو کاربرد حیاتی قیر شامل:
· نفوذناپذیری در برابر آب
· چسبندگی
قیر معمولاً از تقطیر نفت خام به دست میآید. چنین قیری قیر نفتی یا قیر تقطیری نامیده میشود. قیر نفتی محصول دو مرحله تقطیر نفت خام در برج تقطیر است. در مرحله نخست تقطیر، مواد سبک مانند بنزین و پروپان از نفت خام جدا میشوند. این فرایند در فشاری نزدیک به یک اتمسفر (واحد) انجام میشود.
در مرحله دوم نیز ترکیبات سنگین مانند گازوئیل و نفت سفید خارج میشوند. این فرایند در فشاری نزدیک به خلاء صورت میپذیرد. در نهایت مخلوطی از ذرات جامد بسیار ریز به نام آسفالتن باقی میماند که در ماده سیال گریسمانندی به نام مالتن غوطهور است.
اما برخی از انواع قیر در طبیعت و در اثر تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر مواد فرار آن در اثر گذشت سالهای بسیار زیاد به دست میآید. چنین قیری، قیر طبیعی نامیده میشود و دوام آن بیشتر از قیرهای نفتی است. چنین قیری ممکن است بهصورت خالص در طبیعت وجود داشته باشد (قیر دریاچهای) مانند دریاچه قیر بهبهان ایران و دریاچه قیر تیرینیداد آمریکا، یا از معادن استخراج شود.
انواع قیر
قیرهای مصرفی در راه سازی عمدتاً دو نوع است. اگر از معدن به دست آید قیر طبیعی یا معدنی و هرگاه از پالایش نفت خام حاصل شود قیر نفتی نام دارد. دسته بندی قیر شامل موارد زیر است:
ا- قیرهای طبیعی
۲- قیرهای نفتی
۳- قیرهای قطرانی
در زمینه قیر طبیعی و قیر نفتی در ادامه توضیحاتی ارائه می شود.
انواع قیر در راهسازی
قیرها در راهسازی با توجه به مقدار نفوذ پذیری و درصد نرمی فهرست بندی می شود، اما رتبه بندی فقط با یک ویژگی آن ها یعنی با محدوده نفوذ پذیری که دارد انجام خواهد شد.
به عنوان مثال می توان به قیر نوع 60-70 اشاره کرد که میزان نفوذ پذیری آن چیزی حدود 60 الی 70 و درجه نرمی آن نیز در حدود 49 الی 51 OC خواهد بود، توجه داشته باشید که در زمان فهرست بندی واحد آن درج نخواهد شد، بیشترین میزان قیری که تا پیش از چند دهه آخر قرن 20 برای راهسازی مورد استفاده قرار می گرفت قیرهای با نفوذ 60-70 بود.
اما در حال حاضر به دلیل به کار بردن قیرهای سفت و ویژگی های آن ها که خاصیت بیشتری در مقابل قیرهای نرم داشت استفاده از قیر نرم کاهش یافته و قیرهای نرم اکثرا برای راهسازی در مناطق سردسیر مورد استفاده قرار می گیرد.
قیر مناسب راهسازی
با توجه به این خصوصیات و ویژگی هایی ذکر شده قیرهایی که درجه نفوذ پذیری پایینی دارند یعنی قیر های سخت برای راهسازی در مناطق گرمسیر بسیار کاربردی و مناسب است.
قیرهای خالص
این نوع قیر طی فرایند پالایش نفت به دست می آید و پس از آن طی مرحله ای به نام هوادهی تولید می شود که به همین دلیل به آن قیر خالص گفته خواهد شد. این نوع قیر لازم است که به شکل همگن و بدون هیچ درصد آبی باشد، به گونه ای که در دمای بالای 170 درجه کف نکند.
قیرهای محلول
قیر محلول که به اسم قیر پس برگشته نیز معروف است طی فرایندی با استفاده از قیرهای خالص و مخلوط آن با حلال ها یا روغن های نفتی تولید می شود و نوع و میزان مرغوبیت آن با توجه به نوع حلال و میزان استفاده شده آن در ترکیب وابسته است، به طور معمول میزان حلالی که برای ترکیب قیر خالص و به دست آمدن قیرهای محلول مورد استفاده قرار می گیرد حدود 20 الی 50 درصد است.
قیرهای دمیده
این نوع قیر طی فرآیندی با تحت فشار قرار دادن قیر خالص در دمای بالای 200 درجه سانتیگراد به دست می آید، این فرایند به دلیل ترکیب شدن هیدروژن موجود در قیر با اکسیژن هوا است که در نتیجه قیری تولید می شود که نفوذ پذیری آن پایین و نرمی آن بالاتر از قیر خالص خواهد شد.
قیرهای عملکردی
این نوع قیر با توجه به شرایط مورد نظر تولید می شوند که به طور معمول در تولید آن به موارد زیر بسیار توجه خواهد شد:
· میزان رفت آمد های سنگین
· روش بارگزاری
· سربالایی بودن راه
· شیب دار بودن مسیر
· شرایط آب و هوایی
· و…
قیر طبیعی
قیر طبیعی یک رزین هیدروکربن طبیعی است که در تاریخ معاصر مجددا” در رود بونیتا واقع در شمال شرق یوتا یافت شده است.این آسفالت طبيعي شبيه يک آسفالت نفت خام سخت شده است. معمولاً اسامي آسفالت، يوتانيت و آسفالتوم نيز براي اين ماده به کار برده می شود. قیر طبیعی به مانند آسفالت طبيعي در حلالهاي آليفاتيک و آروماتيک محلول است.” بعلت سازگاري بالای این محصول، معمولاً جهت سخت کردن مشتقات نفتي رقيق نیز به کار مي رود.
کاربرد قیر طبیعی
قیر طبیعی دارای خصوصیاتی از جمله قابلیت انحلال بالا در محلول های آلی، خلوص بالا و خواص ثابت، وزن مولکولی بالا و محتوای نیتروژن بالا می باشد. قیر طبیعی یک ماده آلی˛ هیدروکربن و بهترین عایق رطوبتی در طبیعت می باشد. همچنین˛ از نقطه نرمی 130 الی 250 درجه سانتی گراد˛ بسته به نوع و کیفیت آن˛ برخوردار بوده و اهمیت آنرا در مصارف عمرانی و در باب عایق حرارتی نیز ارتقا می بخشد و به عنوان ماده اولیه و افزودنی جایگزین و اصلاح کننده در مصارف متعددی از جمله طرح های عمرانی و خصوصا راه سازی مورد مصرف قرار می گیرد.
قیر معدنی
معروفترین مصرف قیر معدنی در آسفالت است. قیر معدنی را به دلیل شکل، ساختار و کاربرد آن به نام آسفالت طبیعی میشناسند. این ماده در واقع نفت خام سفت شده در اثر فشار است و آن را باید خالصترین خروجی یک معدن قیر طبیعی دانست. مادهای که با شکل ظاهری کلوخههای مشکی رنگ و براق، کاملا قابل تشخیص هستند. یکی از عوامل مهم برای تشخیص کیفیت این محصول آنالیز قیر طبیعی است که در آزمایشگاه انجام میشود.
قیرهای محلول
یا قیرهای پس برگشته از حل کردن قیرهای خالص در حلال ها یا روغن های نفتی به دست می آید. نوع و کیفیت قیرهای محلول به کیفیت قیرهای خالص اصلی ، نوع ومقدارحلال بستگی دارد. قیرهای محلول بر اساس سرعت گیرش و نوع حلال به سه گروه تقسیم می شود:
قیرهای زودگیر
اگر از بنزین برای حل کردن قیرخالص استفاده شود قیر محلول را زودگیرمی نامند. قیرهای زودگیر بر حسب تند روانی ، در چهارنوع RC-70، RC-250، RC-800 ،RC-3000 که اعداد پسوند معرف کندروانی قیر بر حسب سانتی استوکس درجه بندی شده است.
قیرهای کندگیر
قیرهای کندگیر از حل کردن قیرهای خالص در نفت سفید تهیه می شود. قیرهای کندگیر به پنج نوع درجه بندی می شوند که کند روانی آن ها در ۶۰ درجه سانتی گراد از حداقل ۶۰ تا ۶۰۰۰ سانتی استوکس تغییر می کند.
قیرهای دیرگیر
.قیرهای محلول دیرگیر را علاوه بر حل کردن قیر خالص در روغن ها و حلال های دیرگیری نفتی مانند گازوئیل یا نفت سیاه ، می توان مانند قیر خالص مستقیماً از تقطیر نفت خام به دست آورد. قیرهای دیرگیر را روغن راه می نامند که هنوز بخش روغن موتور نفت خام از آن جدا نشده است.
قیر آسفالت
قیر با تقطیر بخشی از نفت خام به دست میآید. این ماده در آسفالت استفاده میشود.
قیر شامل 87 درصد کربن، 11 درصد هیدروژن و 2 درصد اکسیژن میباشد.
قیر به طور کلی به پنج شکل کلی یافت میشود که عبارتند از:
· قیر قهوهای
· امولسیون
· قیر پلاستیکی
· قیر دمیده شده
· قیر یکنواخت
در ادامه هر یک از عوامل فوق را توضیح خواهیم داد.
قیر قهوهای
این ماده از تقطیر قیر با افزودن زغال سنگ به دست میآید. این ماده را میتوان در شرایط آب و هوایی سرد نیز استفاده کرد.
امولسیون قیر
امولسیون قیری به وسیله حل کردن قیر رقیق شده در آب به دست میآید. در برخی موارد تثبیتکننده به این ماده اضافه میشود.
قیر پلاستیکی
این ماده عمدتا حدود 40 تا 45 درصد پرکننده غیرمستقیم و قیر میباشند. این ماده به عنوان یک ماده مهر و موم برای نشتی و ترک در سازهها استفاده میشود.
قیر ضعیف شده
این قیر با تحت فشار گرفتن تحت هوا در دمای بالا تولید میشود.
این ماده میتواند به عنوان یک ماده مهر و موم و به عنوان عایق حرارتی مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید قیر
هنگام خرید قیر باید موارد زیر را نظر داشته باشید:
· قیمت مناسب
· درجه نفوذ پذیری
· گران روی
· درجه اشتغال
· انگمی قیر
· درجه خلوص
· درجه نرمی قیر
· میزان چسبندگی
· عدم نفوذ رطوبت
فروش قیر
قیر شل یا ۶۰ در ۷۰ که همان قیر پالایشگاهی است. قیر سفت خالص یا ۹۰ در ۱۵ که در کارخانه های قیر سفت کنی با حرارت دادن و آنالیز قیر شل پالایشگاهی تولید می شود. قیر مخلوط یا ۸۵ در ۲۵ که مخلوط قیر شل وسفت بوده که بسیار با کیفیت و عالی و برای اجرای قیرگونی است.
فروش قیر بشکه ای
انواع قیر ساختمانی به شیوه های زیر به فروش میرسد:
· قیر بشکه ای شل
· قیر بشکه ای مخلوط
· قیر حلبی
· قیر کارتنی سفت
قیر فروشی
قیر از لحاظ نوع مصرف به دو نوع قیر شل (رقیق ) برای راه سازی و قیر سفت جهت عایق کاری تقسیم بندی می کنند .
در حدود 90 درصد قیر های تولید شده جهت راه سازی و تنها 10 درصد از آن برای عایق کاری مورد استفاده قرار می گیرد .
در کشور ایران مصرف قیر ، بیشتر توسط وزارت راه و ترابری برای ساختن بزرگراه ها وجاده ها ونیز شهرداری برای روکش کوچه ها وخیابان ها مورد استفاده قرار می گیرد .
معمولا قیر هایی که در راه سازی (قیر شل ) مورد استفاده قرار می گیرد را براساس درجه نفوذ پذیری آن دسته بندی می کنند ، در واقع درجه نفوذ پذیری قیر ، نشان دهنده استحکام و قوام آن می باشد .
درجه نفوذ پذیری قیر هارا در دمای 25 درجه سانتی گراد با یک وزنه 100 گرمی در مدت 5 ثانیه اندازه گیری می کنند .
قیرهایی که در ایران جهت راه سازی ساخته می شوند ، 70*60 و 100*85 می باشد ، این اعداد نشان دهنده محدوده درجه نفوذ پذیری قیر ها هستند .
قیمت قیر
قیر عمدتاً از ته نشین شدن نفت خام در پالایشگاههای نفت به دست میآید. تولیدکنندگان قیر آن را سنگینترین بخش نفت خام مینامند که ماده اصلی تولیدقیر است. موارد زیر مواردی هستند که مستقیماً بر قیمت قیرنفت خام موسوم به “قیر VB” تأثیر میگذارد:
· قیمت سوخت
· قیمت نفت خام
· شرایط سیاسی
· نرخ ارز
· نرخ تقاضا و عرضه قیر در بازار
· نرخ تقاضا در فصل گرم سال که ساخت و سازها افزایش مییابد
قیمت روز قیر
قیر را از حیث نوع مصرف به دو نوع قیرهای راهسازی یا قیر رقیق و قیرهای ساختمانی و (عایق بام) یا قیر سفت تقسیم بندی می نمایند. حدود ۹۰ درصد از قیرهای تولیدی در راهسازی و ۱۰ درصد آن برای مصارف عایقکاری به کار برده میشود. در کشور ما، عمدهٔ مصرف قیر توسط وزارت راه و ترابری جهت ساختن جاده ها و همچنین شهرداریها به منظور روکش خیابانها صورت می گیرد.
قیرهای راهسازی را معمولاً بر اساس درجهٔ نفوذ یا نفوذپذیری دسته بندی می نمایند. درجهٔ نفوذ یک مادهٔ قیری، بیانگر قوام و استحکام آن میباشد که به صورت تعداد واحد نفوذ یک سوزن استاندارد قائم در یک نمونهٔ قیر و در شرایط معینی از زمان و وزن روی سوزن و دما تعریف میگردد. معمولاً درجهٔ نفوذپذیری قیرها را ۲۵ درجهٔ سانتیگراد با وزنهٔ ۱۰۰ گرمی و در مدت ۵ ثانیه اندازه گیری مینمایند. قیرهای راهسازی که در ایران ساخته میشود، “۶۰ به ۷۰” و “۸۵ به ۱۰۰” میباشد که این اعداد بیانگر محدودهٔ درجهٔ نفوذ قیرها می باشد.
قیمت قیر امروز
قیمت روز قیر و عوامل تاثیر گذار بر قیمت روز قیر پاسارگاد و ارائه قیمت روز قیر شرکت نفت جی، جهت دسترسی به قیمت روز قیر در بورس کالا نیاز به اطلاعاتی از قبیل عرضه قیر توسط پالایشگاه ها و قیمت روز نفت خام جهانی داریم و البته رقابت در خرید قیر توسط خریداران قیر در بورس هم در تعیین قیمت روز قیر تاثیر بسزایی دارد و بدین جهت ارائه لیست قیمت روز قیر صادراتی پاسارگاد توسط شرکت قیر تهران پاسارگاد بزرگترین عرضه کننده قیمت روز قیر داخلی و قیمت روز قیر صادراتی در بورس کالا در تالارهای عرضه شرکت تهران پاسارگاد بزرگترین صادرکننده قیر که در سال 1365 هجری شمسی با هدف گسترش عرضه قیمت روز قیر 6070 صادراتی در بورس کالا و نیز افزایش صادرات قیر به کشورهای خریدار قیر به قیمت روز قیر در بازارهای جهانی تشکیل گردیده است، بدینوسیله آمادگی خود را جهت فروش انواع قیر داخلی و قیر صادراتی به خریداران محترم اعلام میدارد.
قیمت هر تن قیر
قیمت هر تن قیر صادراتی و داخلی بر اساس هر 1000 کیلوگرم میباشد و تعیین قیمت هر تن قیر در بورس کالا انجام میگردد بدین ترتیب که شرکتهای عرضه کننده قیر مقدار عرضه خود را اعلام و سازمان بورس اقدام به عرضه قیر نموده و خریداران میتوانند طی انجام پروسه اداری خرید خود را انجام دهند.
ملاک اندازه گیری فروش قیر داخلی و قیمت هر تن قیر صادراتی که به دو صورت قیر بشکه ای و قیر فله ای میباشد نیز براساس هر 1000 کیلوگرم قیر محاسبه میگردد، قیمت هر تن قیر در سال 99 نسبت به قیمت هر تن قیر در سال 98 تقریبا دو برابر گردیده است و افزایش قیمت قیر ناشی از قیمت جهانی نفت خام بوده است که تاثیر مستقیم بر قیمت هر تن قیر داخلی نیز گذاشته است و با پیش بینی کارشناسان شرکت تهران پاسارگاد از روند افزایش قیمت جهانی نفت بطور قطع قیمت هرتن قیر در سال 1402 بالاتر خواهد رفت.
قیمت هر بشکه قیر
فروش بشکه ای قیر برای انواع زیر انجام می شود:
· قیر 40-50, 30-50
· قیر 80-100,85-100و60/70
· قیر صادراتی 60/ 70
· قیر 60/70
· قیر صادراتی 60/ 70
· قیر 60/70 روسیه
· قیر 60/70 روسیه
· قیر صادراتی 60/ 70
· قیر صادراتی 60 / 70
· قیر صادراتی 60/ 70
· قیر صادراتی 60/ 70
· قیر VG20
· قیر VG30
· قیر VG40
قیمت یک بشکه قیر
همانطور که می دانید با توجه به وجود انواع فرآورده های قیری هر یک دارای بازه ی قیمتی مختلفی هستند. قابل ذکر است قیمت قیر وابسته به نرخ نفت خام و وکیوم باتوم می باشد که تاثیر مستقیم بر قیمت قیر و نرخ سایر فرآورده های قیری دارند.
قیمت جهانی قیر
قیمت دلار و ریال : به دلیل اینکه فراورده های نفتی در بازارهای جهانی به وسیله ی دلار خرید و فروش می شود ، بنابراین تغییر قیمت دلار و ریال تاثیر زیادی بر قیمت فراورده های نفتی از جمله قیر می گذارد.
هزینه های حمل و نقل : از دیگر عوامل تاثیر گذار ، هزینه های حمل و نقل قیر می باشد .
نکته : بنابراین قیمت جهانی نفت از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت قیر می باشد که با افزایش قیمت نفت خام ، قیمت قیر نیز افزایش یافته و با کاهش آن کاهش می یابد در واقع قیمت جهانی نفت ، تاثیر مستقیمی بر قیمت قیر دارد .
تولید قیر
آب و قیر با یکدیگر مخلوط نمیشوند اما تکنولوژی ساخت امولسیون این فرآیند را امکانپذیر ساخته است که درصد متنابهی از قیر در فاز پیوسته آب پراکنده شود. تركيبي به نام امولسیفایر، ذرات قیر را به صورت باردار (بار الکتریکی) در فاز پیوسته آب معلق و پایدار نگه میدارد. در این مخلوط، قير در آب حل نشده بلکه بصورت گلبولهايی بسيار ريز در آب شناور میشود.در بعضی موارد ممکن است همراه با امولسيفاير، ماده پایدار کننده نیز استفاده گردد. امولسیونهای قیری عمدتاً از نوع امولسیونهای روغن در آب هستند که قیر در فاز آب پراکنده میباشد. در این نوع امولسیونهای قیری، مقدار قیر بستگی به کاربرد آن دارد که معمولاً از حداقل ۵۵ درصد تا حداکثر ۶۵ درصد تغییر میکند.
مزايای امولسيونهای قير نسبت به قیرهای محلول عبارتند از :
۱-عدم نياز به فرآيند گرمادهی هنگام استفاده
۲-عدم نياز به حلالهای نفتی
۳-عدم آتشگيری هنگام نگهداری و حمل و اجرا
۴-عدم آلودگی محيط زيست
۵-امکان کاربرد در شرايط مرطوب
۶-کاربردهای گسترده در راهسازی و راهداری
امولسيون قيری
امولسيونهای قيری از نظر سرعت شکستهشدن به سه دسته تندشکن(RS )، کندشکن(MS)، ديرشکن (SS ) و از نظر بارالکتريکی ذرات معلق قير به سه نوع کاتيونيک،آنيونيک و غيريونی طبقه بندی میگردند. از آنجاييكه امولسيفايرها مواد شيميايی با سطح فعال هستند پس بار الکتريکی امولسيون را مشخص مینمايند. در تهيه امولسيون قيری، مقدار جزئی از اين ماده شيميايی به منظور تسهيل در تشکيل گلبولهای قير و تعليق پايدار به آن اضافه میشود.
اکثر بیندرهای مورد استفاده در آسفالت های سطحی که از امولسیون در آنها استفاده شده است کاتیونیک میباشند، بدین معني که ذرات قیر در این امولسیونها دارای بار مثبت میباشند.
یونهای مثبت که در این امولسیون ذرات قیر را احاطه کردهاند در تماس با مصالح سنگی به آنها چسبیده و ذرات قیر را به مصالح میچسبانند، شروع جذب قیر آغاز شکست امولسیون میباشد. با شروع شکست، ذرات قیر به مصالح و به یکدیگر چسبیده و بزرگ و بزرگتر میشوند. این فرآیند با تراکم مصالح و یا استفاده از مواد تسریع کننده شکست سریعتر روی میدهد.
کارخانه قیر
یرهای مصرفی در راه سازی عمدتا دو نوع است . اگر از معدن به دست آید قیر طبیعی یا معدنی و هرگاه از پالایش نفت خام حاصل شود قیر نفتی نام دارد . در راه سازی باید از قیرهای نفتی استفاده شود، چنانچه مصرف قیر معدنی در پروژه ای مورد نظر باشد، نسبتاختلاط قیر نفتی با قیر معدنی باید در مشخصات فنی خصوصی قید شود. وقتی که مواد فرار نفت خام موجود در اعماق زمین، به مرور زمان و در برابر عوامل جوی تبخیر شود، ماده سیاهی از آن بر جای می ماند که قیر طبیعی نام دارد . قیرهای طبیعی شامل قیرسنگ ها و قیرهای دریاچه ای می باشد.
قیرهای نفتی
قیرهای حاصل از پالایش نفت خام قیرهای نفتی نامیده می شوند که با توجه به نوع و شرایط مصرف آن در راه سازی و سایر مصارف صنعتی، قیرهای خالص، قیرهای دمیده وقیرهای محلول و ... نامگذاری می شوند. از مخلوط کردن قیر و آب با یک ماده قیر آبه ساز، قیر آبه به دست می آید . در این مخلوط قیر با ابعاد از یک تا 10 میکرون، در آب شناور است .
آب، فاز پیوسته و قیر ناپیوسته اینمخلوط را تشکیل می دهد . قیر آبه سازها موجب ایجاد بار الکتریکی مثبت یا منفی (همنام) در سطح دانه های قیر می شوند .نیروی دافعه ناشی از این بار مانع به هم پیوستن ذرات قیر در قیر آبه می شود. از قیرآبه ها برای تهیه انواع مخلوط های آسفالت سرد کارخانه ای و یا مخلوط در محل، آسفالت سطحی، اندودهای قیری، درزگیری و لکه گیری رویه های آسفالتی، تثبیت خاک و ماسه و غبارنشانی می توان استفاده کرد .
کارخانه تولید قیر
برای مصرف قیر آبه ها معمولا نیازی به حرارت دادن آن ها نیست لذا از نظر اقتصادی و ایمنی بر انواع دیگر قیرها برتری دارند .اختلاط قیر آبه ها با زیرسازی و روسازی راه سنگ دانه های مرطوب و یا پخش قیر به روی بستر مرطوب شنی و یا آسفالتی راه در عملکرد قیرآبه ها تاثیر منفی ندارد. امروزه علاوه بر قیر و مصالح سنگی تشکیل دهنده مخلوط های آسفالتی از مواد دیگری به نام افزودنی ها و یا اصلاح کننده های قیر استفاده می شود . این ترکیبات که طیف وسیعی از مواد معدنی، آلی، طبیعی و صنعتی را در بر می گیرد به منظور اصلاح وب هبود برخی از خواص قیر و در نتیجه مخلوط های آسفالتی به مانند جلوگیری از عریان شدن سنگ دانه های مخلوط های آسفالتی، جلوگیری از ایجاد ترک های حرارتی و انقباضی، کاهش پدیده های تغییر شکل و قیرزدگی رویه های آسفالتی، جلوگیری از رو آمدن ترک های آسفالتی، کاهش پدیده سخت شدن و کهنه شدن قیر و افزایش تاب خستگی آسفالت کاربرد دارند .قیر اهداف هدف از مطالعه این فصل آشنایی با مطالب زیر می باشد:
1) انواع قیر
2) چگونگی تولید قیرآبه ها
شرکت قیر
قیرهای نفتی، قیرهای جامد و نیمه جامدی هستند که بهطور مستقیم از تقطیر نفت خام و یا با عملیات اضافی دیگر نظیر دمیدن هوا به دست میآیند. قیر نفتی بازمانده یا تهمانده سنگین تقطیر نفت خام است . میزان قیر نفت خام از صفر تا بیش از نیمی از آن متغیر است. بهعلاوه قیرهای بدست آمده از منابع مختلف میتوانند تفاوتهای زیادی داشته باشند. بنابراین پالایشگاههای تولیدکننده قیر باید نفت خام خود را بهدقت انتخاب کنند تا به کیفیت قیر اطمینان داشته باشند.
امتیاز این مطلب:
امتیاز ۴.۰ از ۵ - از مجموع ۳ رای
نظرات کاربران