اجرای وال مش به دلیل مزایای فراوانی که دارد امروزه مورد استقبال قرار گرفته است. در واقع والمش ها از انواع والپست های نوینی می باشند که به منظور بهبود عملکرد لرزه ای دیوارها استفاده می شوند. این متریال دارای ویژگی های منحصر به فردی است که می توان آن را به عنوان جایگزین والپست های سنتی اجرا نمود. در ادامه به معرفی ویژگی ها، ضوابط، مزایا و هزینه اجرای والمش پرداخته شده است.
هزینه اجرای وال مش
از عوامل موثر بر هزینه اجرای وال مش می توان به نوع و کیفیت آن اشاره کرد. انواع والمش شامل الیاف کربنی و فایبرگلاس می باشد. عواملی همچون مقاومت کششی، گرماژ و برند محصول تعیین کننده کیفیت آن می باشند. هر چه کیفیت والمش بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. اجرای والمش به صورت نواری یا سرتاسری امکان پذیر است. حجم پروژه و متراژ کار یکی دیگر از موارد تعیین کننده قیمت وال مش می باشد. به منظور اجرای والمش از پلاستر استفاده می شود که قیمت آن هم در هزینه های نهایی تاثیرگذار است. دستمزد استادکار هم از جمله هزینه هایی است که باید در برآورد هزینه های کلی مدنظر قرار داد.
اجرای وال مش نیاز به اجرای وادار و میلگرد بستر را بر طرف نموده و از این نظر باعث کاهش هزینه ها می گردد. به طور کلی هزینه اجرای والمش نسبت به والپست های سنتی به دلیل کمتر بودن قیمت متریال اولیه و همین طور امکان حذف وادار نسبت به قیمت وال پست سنتی مقرون بصرفه تر است.
اجرای والمش با پلاستر
به منظور اجرای وال مش از پلاسترهای گچی یا سیمانی استفاده می گردد که با توجه به نوع روسازی دیوار انتخاب و اجرا می شود. پلاسترهای پایه سیمانی به رنگ خاکستری و پلاسترهای پایه گچی به رنگ سفید می باشند. پلاسترها پوشش دهنده وال مش بوده و باعث محافظت آن در برابر عوامل محیطی می شوند. همچنین از نفوذ باکتری، قارچ و حشرات جلوگیری می نمایند. دستورالعمل تهیه این پلاسترها به دلیل دستیابی به مقاومت مورد نظر لازم است.
مزایای اجرای وال مش
از جمله مزایای اجرای وال مش می توان به سرعت و سهولت نصب آن اشاره کرد. این موضوع به دلیل عدم نیاز به جوشکاری، اجرای وادار یا میلگرد بستر می باشد که به عملیات ساخت و ساز سرعت می بخشد. همچنین می توان به کمک یک استادکار نیمه حرفه ای آن را اجرا نمود. از دیگر مزایای آن می توان به امکان استفاده از والمش برای دیوارهای موجود اشاره کرد.
اجرای والمش کاهش مصرف آهن آلات را در پی دارد. همچنین وزن آن سبک بوده و بار چندانی به سازه وارد نمی کند. همان طور که پیشتر نیز بیان شد هزینه اجرای وال مش از والپست های سنتی کمتر بوده و این موضوع از دیگر مزایای استفاده از آن محسوب می گردد. والمش ها در برابر خوردگی و حرارت نیز مقاوم هستند.
ضوابط اجرای والمش
الیاف شیشه ای به دو نوع AR-Glass که در برابر قلیا مقاوم می باشند و E-Glass دسته بندی می گردند. مقاومت تسلیم این الیاف باید از 1000 مگاپاسکال بیشتر باشد. انتخاب هر یک از این انواع به نازک کاری دیوار وابسته است. در صورتیکه نازک کاری از جنس سیمان باشد باید از AR-Glass و اگر نازک کاری از جنس گچ باشد باید از E-Glass استفاده شود. مقدار الیاف مورد نیاز در حالت نواری حداقل 100 گرم بر متر مربع و در حالت سرتاسری حداقل 50 گرم بر متر مربع می باشد. در اجرای وال مش ، نبشی مهار خارج صفحه در بالا و پایین دیوار نصب می گردد. لازم به ذکر است که در صورت وجود حداقل 50 میلی متر کفسازی که پایین دیوار در داخل آن قرار گیرد، دیگر نیازی به اجرای نبشی پایین نخواهد بود. می توان والمش با الیاف کربن نیز جایگزین نمود که در این حالت بر اساس ضوابط اجرای والمش استفاده از الیاف کربن با مقاومت تسلیم بیشتر از 3000 مگاپاسکال مانعی نخواهد داشت. والمش ها از یک سری نخ هایی تشکیل شده اند که به آن حالت شبکه ای می دهد. فاصله بین چشمه های والمش نباید از 5 میلی متر کمتر باشد.
برای مطالعه بیشتر:
نحوه اجرای وال پست در اسکلت بتنی
دیدگاهتان را بنویسید