استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ملات ساز دستی

ملات ساز دستی
ملات ساز دستی

ملات‌ ساز دستی یکی از تجهیزات ضروری و پرکاربرد در پروژه‌ های ساخت ‌و ساز است که به طور خاص برای آماده‌ سازی انواع ملات‌ های ساختمانی به ویژه بتن استفاده می ‌شود. این ابزار که به صورت مکانیکی یا دستی عمل می‌کند، جایگزینی ساده، اقتصادی و مؤثر برای تجهیزات بزرگ ‌تر و گران ‌قیمت است. ملات ساز دستی با عناوین میکسر بتن، همزن بتن، خلاطه بتن ریزی و میکسر سیمان نیز شناخته می شود. برای آشنایی بیشتر با انواع ملات ساز دستی، کاربرد و مزایای این ابزار کارگاهی با عمران مدرن همراه شوید.

ملات ساز دستی
میکسر بتن و ملات

قیمت ملات ساز دستی

در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ قیمت ملات ساز دستی بتن در محدوده ی ۱۵,۳۷۰,۰۰۰ تومان تا ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان قرار دارد. در واقع، قیمت ملات ساز دستی بتن با توجه به ظرفیت دستگاه، برند سازنده، نوع دنده، نوع و قدرت موتور متغیر است. میکسرهای بتن، در دو نوع دنده زیر و دنده کمر تولید و عرضه می شوند؛ که نوع دنده کمر، از قیمت مناسب تری در مقایسه با نوع دنده زیر برخوردار است. همچنین از تاثیر نوع موتور بر قیمت ملات ساز دستی نباید چشم پوشی کرد. این دستگاه با 3 نوع موتور (دیزلی، برقی و بنزینی) به فروش می رسد که در میان این انواع، قیمت میکسر بتن دیزلی به دلیل قدرت بیشتر، گران تر است. از دیگر عواملی که بر قیمت ملات ساز دستی بتن تاثیر می گذارد، می توان به ظرفیت دیگ اشاره کرد. هرچه ظرفیت دیگ بیشتر باشد قیمت نهایی دستگاه گران تر خواهد بود.

از آنجایی که بدنه ملات ساز دستی بتن از آهن تشکیل شده است، تاثیر نوسانات قیمت بازار آهن بر قیمت این دستگاه نیز باید در نظر گرفته شود. جهت استعلام دقیق قیمت میکسر بتن دستی هم اکنون با کارشناسان فروش عمران مدرن تماس حاصل فرمایید.

ملات ساز دستی
بتونیر دو چرخ

ملات ساز دستی چیست؟

ملات‌ ساز دستی همانطور که از نامش مشخص است، وسیله‌ ای است که از یک مخزن یا محفظه برای ترکیب مواد مختلف ملات (مانند سیمان، ماسه و آب) تشکیل شده و به کمک یک اهرم دستی مواد درون مخزن را مخلوط می‌ کند. طراحی این دستگاه به گونه ‌ای انجام شده که کاربر به راحتی و با صرف کمترین انرژی بتواند یک ملات کاملا یکنواخت و همگن تهیه کند. این امر، افزایش استحکام و دوام نهایی بتن را در پی خواهد داشت. میکسر بتن، بتونیر، خلاطه بتن ریزی و میکسر سیمان اسامی دیگر ملات ساز دستی بتن است. این دستگاه در اشکال، اندازه و ظرفیت های مختلف به فروش می رسد که در ادامه به معرفی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

انواع ملات ساز ها

ملات ساز ها یکی از تجهیزات موردنیاز هر کارگاه عملیات عمرانی می باشند و به دو دسته کلی دستی و مکانیکی تقسیم می ‌شوند که هرکدام ویژگی‌ ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند. انتخاب نوع مناسب ملات ساز به نوع پروژه، محل کار، ظرفیت مورد نیاز و منابع انرژی موجود بستگی دارد. در ادامه انواع ملات‌ سازها به همراه مشخصات و مقایسه آن ‌ها ارائه شده است.

ملات ساز دستی
ملات ساز های آماده تحویل

ملات ‌ساز دستی بتن

عملکرد ملات ساز دستی با نیروی دست و حرکت اهرم می باشد. این ملات ساز به برق یا سوخت نیاز ندارد، سبک و قابل حمل است. این ملات ساز ها یا بتونیر کوچک دستی برای پروژه‌ های کوچک یا مناطقی که دسترسی به برق وجود ندارد، بسیار مناسب هستند. نحوه کار با این دستگاه بسیار ساده است. فقط کافیست مواد اولیه (سیمان، ماسه و آب) را طبق نسبت مورد نظر درون مخزن بریزید. دسته یا اهرم دستگاه را بچرخانید تا مواد به صورت یکنواخت ترکیب شوند. پس از دستیابی به قوام مناسب، ملات آماده شده را به محل مورد نظر منتقل کنید.

ملات‌ ساز برقی بتن

ملات ساز یا میکسر بتن برقی همانطور که نامش مشخص است، با استفاده از نیروی برق (تک فاز و یا سه فاز) کار می کند. این دستگاه به موتور الکتریکی برای چرخاندن تیغه های مخلوط‌کن مجهز است. سرعت بالا در آماده‌ سازی ملات و یکنواختی بیشتر ملات، از مزایای ملات ساز برقی به شمار می آیند. این ملات ساز برای پروژه ‌های ساختمانی متوسط و بزرگ، کاربردی و مناسب است.

ملات ‌ساز بنزینی و دیزلی

این نوع ملات ساز ها با استفاده از موتور احتراق داخلی (سوخت بنزین یا گازوئیل) کار می کنند و قدرت بالایی دارند. به همین دلیل از این ملات ساز ها برای آماده‌ سازی مقادیر زیاد ملات و در مناطق بدون دسترسی به برق استفاده می شود. ملات سازهای بنزینی و دیزلی برای پروژه های عمرانی و صنعتی در مقیاس بزرگ، مناسب هستند.

ملات ساز دستی
تراک میکسر بتن

ملات‌ ساز کامیونی (تراک میکسر بتن)

ملات ساز کامیونی که به تراک میکسر بتن نیز معروف است، مواد در حین جابجایی توسط مخزن چرخانی که بر روی کامیون قرار دارد، ترکیب می شوند. از مزایای تراک میکسر بتن می توان به ظرفیت بسیار بالا و امکان حمل ملات به فواصل طولانی اشاره کرد. ملات ساز کامیونی برای پروژه‌ های عظیم عمرانی مانند سدسازی، راهسازی، ساختمان سازی، پل سازی و تونل سازی مناسب است.

ویژگی‌ های ملات ساز دستی

ملات ساز دستی از ویژگی های مطلوبی برخوردار است. اولین ویژگی، قابلیت حمل آسان آن است. به دلیل وزن کم و ابعاد مناسب ملات‌ ساز دستی ، این دستگاه را به راحتی می توان حمل کرد و از آن در فضاهای محدود یا پروژه‌ های کوچک استفاده کرد. صرفه‌ جویی در زمان و هزینه از دیگر مزایای ملات ساز دستی به شمار می آید. استفاده از این ملات ‌ساز، زمان آماده ‌سازی ملات را کاهش داده و نیازی به خرید یا اجاره تجهیزات گران‌ قیمت نیست. البته ملات ساز دستی نسبت به ملات‌ سازهای برقی، قیمت پایین‌ تری دارند. استفاده از ملات ساز دستی بسیار آسان است. طراحی ملات ‌ساز های دستی اغلب ساده‌ بوده و به راحتی قابل استفاده می‌ باشند. ملات ‌سازهای دستی برای مخلوط کردن حجم‌ های کم ملات، بهترین گزینه هستند و برای کار با این تجهیزات، به نیروی انسانی نیاز است.

ملات ساز دستی
بتونیر در محل پروژه

کاربردهای ملات ساز دستی

ملات ساز دستی بتن یا همان ‌میکسر بتن در هر کارگاه عمرانی چه ساختمان سازی باشد چه راهسازی کاربرد دارد. با توجه به مطالب ذکر شده در ابتدای این وبلاگ، از ملات ساز دستی به منظور تولید بتن یکنواخت و همگن در پروژه ها استفاده می شود. در ادامه اصلی ترین کاربردهای این دستگاه را می شماریم.

  1. ساخت و تهیه ملات برای پروژه های کوچک مانند تعمیر دیوارهای ترک ‌خورده یا آسیب‌دیده
  2. تهیه ملات برای ساخت اشیاء تزئینی بتنی مانند گلدان
  3. انجام پروژه‌ های کوچک هنری که نیاز به ملات خاص دارند
  4. ساخت بتن و ملات در مناطق دورافتاده یا بدون دسترسی به برق
  5. مناسب برای آموزش نحوه ترکیب ملات در کارگاه های آموزشی
  6. تولید بتن برای پروژه ‌های عمرانی
  7. تولید قطعات پیش‌ ساخته بتنی

مقایسه ملات ساز دستی با سایر انواع

انتخاب نوع ملات‌ ساز به میزان نیاز پروژه، بودجه و شرایط محیطی بستگی دارد. برای پروژه ‌های کوچک و خانگی، ملات ‌ساز دستی بهترین گزینه است. در پروژه ‌های متوسط، ملات ‌ساز برقی پیشنهاد می‌ شود. برای پروژه ‌های بزرگ و سنگین، ملات ‌سازهای بنزینی یا دیزلی کارآمدترند. در پروژه‌ های عمرانی گسترده، ملات‌ ساز کامیونی بهترین انتخاب ممکن است. با این حال، انواع ملات ساز ها را در قالب یک جدول از جنبه های مختلف مقایسه نمودیم تا بهتر تصمیم گیری نمایید.

ویژگیملات ساز دستیملات ساز برقیملات ساز بنزینی/دیزلیملات ساز کامیونی (تراک میکسر بتن)
نیاز به برق/سوختنداردنیاز به برقنیاز به سوختنیاز به سوخت
ظرفیت تولید ملات (حدود)کم (حداکثر ۱۰ لیتر)متوسط (۲۰ تا ۵۰ لیتر)زیاد (۵۰ تا ۳۰۰ لیتر)بسیار زیاد (تا ۱۰هزار لیتر)
سرعت کارکمبالابسیار بالابسیار بالا
کاربردپروژه های کوچکپروژه های متوسطپروژه های بزرگپروژه های عظیم
هزینه اولیهکممتوسطبالابسیار بالا

جمع بندی

ملات ‌ساز دستی ابزاری ساده و کاربردی است که به عنوان یک انتخاب اقتصادی و مؤثر برای پروژه ‌های ساختمانی کوچک شناخته می ‌شود. این ابزار با قابلیت حمل آسان، استفاده راحت و عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته، گزینه ‌ای عالی برای افراد حرفه ‌ای و حتی آماتور در حوزه ساخت ‌و ساز است. استفاده از ملات‌ ساز دستی نه تنها فرآیند آماده ‌سازی ملات را تسهیل می ‌کند، بلکه با کاهش هزینه‌ ها و زمان اجرا، ارزش افزوده قابل توجهی را به پروژه ‌های ساختمانی می ‌بخشد. جهت خرید ملات ساز دستی و استعلام قیمت آن، همین حالا با کارشناسان فروش عمران مدرن تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

0

امتیاز کاربران: 4.51 ( 1 نظر)