دستگاه بلوک زنی برقی یک دستگاه صنعتی یا نیمه صنعتی برای تولید بلوک است که به جای نیروی دستی یا مکانیکی به صورت برقی کار می کند. این دستگاه با توجه به سرعت بالا و مزایای دیگر، در مقایسه با انواع دستی، به دستگاهی پر کاربرد تبدیل شده است. دستگاه بلوک زنی برقی در کارگاه های عمرانی برای تولید انواع بلوک های سقفی، دیواری و تیغه ای کاربرد دارد. بلوک های تولید شده توسط این این دستگاه در انواع پروژه های عمرانی استفاده می شوند.

قیمت دستگاه بلوک زنی برقی
قیمت دستگاه بلوک زنی برقی به عوامل متفاوتی بستگی دارد. یکی از مواردی که باعث تفاوت قیمت دستگاه ها می شود یک یا دو موتوره بودن آن است. از طرفی تعداد قالب، کیفیت شاسی و توان موتور دستگاه از عواملی هستند که بر قیمت دستگاه اثر می گذارند. همچنین جنس و کیفیت موادی که در ساخت دستگاه بلوک زن برقی استفاده شده است نیز موجب تغییر قیمت دستگاه می شود. علاوه بر این ها برند تولید کننده دستگاه بلوک زنی برقی نیز از عوامل موثر بر قیمت دستگاه هستند. باید توجه داشت که نحوه ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی دستگاه می تواند باعث افزایش قیمت دستگاه شود. لذا لازم است تا هنگام خرید دستگاه بلوک زنی برقی به مشخصات فنی و برند تولیدکننده توجه کرده و از تامین کنندگان معتبر خرید نمایید.
قیمت دستگاه بلوک زنی در نیمه اول سال ۱۴۰۴ طبق جدول زیر توسط عمران ارائه می شود:
نوع دستگاه بلوک زنی برقی | قیمت دستگاه بلوک زنی برقی (تومان) |
بلوک زن نیمه اتومات | ۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
بلوک زن تمام اتومات تخم گذار | ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
بلوک زن تمام اتومات ثابت | ۹۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
با توجه به نوسانات بازار برای استعلام قیمت به روز دستگاه بلوک زنی برقی می توانید با کارشناسان عمران مدرن به شماره ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ تماس بگیرید. همچنین برای تهیه انواع تجهیزات مورد نیاز در پروژه های عمرانی نیز می توانید با عمران مدرن تماس بگیرید. این دستگاه ها شامل خاموت زن اتوماتیک، خم کن میلگرد دستی، دستگاه میکسر بتن و بسیاری تجهیزات دیگر می باشد.

مزایا و معایب دستگاه بلوک زنی برقی
دستگاه بلوک زنی برقی دارای مزایای زیادی است که موجب گسترش استفاده از آن شده است. از ویژگی های اصلی این دستگاه افزایش سرعت تولید، کاهش هزینه نیروی کار، کیفیت یکنواخت بلوک ها و کاهش خطای انسانی است. همچنین امکان تعویض قالب ها و تعیین ابعاد مختلف برای بلوک ها نیز از مزایای آن به حساب می آید. دستگاه های بلوک زنی برقی دارای چرخ موجب سهولت در جابه جایی می شوند. برخی از انواع این دستگاه ها نیز قادرند در زمین های خاکی متراکم حرکت کنند. علاوه بر این ها جنس مقاوم بدنه در برابر شرایط کارگاهی و استفاده از رنگ پودری جهت عدم پوسیدگی نیز از ویژگی های مثبت این دستگاه به شمار می رود.
علاوه بر این ها قابلیت ویبره قالب به وسیله الکتروموتور قدرتمند دستگاه که موجب تولید بلوک هایی مقاوم و بدون خلل و فرج می شود نیز نکته قابل توجهی است. در نهایت تولید بلوک با دستگاه بلوک زنی برقی بسیار راحت تر از انواع دستی آن بوده و نیاز به نیروی کار کمتری نیز دارد.
علاوه بر مزایای دستگاه بلوک زنی برقی ، این دستگاه ها معایبی نیز دارند. اولین مورد وابستگی آن به برق پایدار است که در صورت قطعی برق عملکرد دستگاه مختل می شود. مورد بعد نیز هزینه اولیه نسبتا بالای این دستگاه ها است. درواقع با وجود کاهش هزینه ها در طولانی مدت، قیمت اولیه این دستگاه نسبت به انواع دستی آن بالاتر است. همچنین، دستگاه های بلوک زنی برقی ، نیاز به بازدیدهای منظم، نگهداری و تعمیرات فنی و تخصصی دارند.
انواع دستگاه بلوک زنی برقی
دستگاه های بلوک زنی برقی به علت کاهش نیروی انسانی و افزایش سرعت کار می توانند متناسب با پروژه در حال اجرا جایگزین دستگاه های دستی شوند. دستگاه های بلوک زنی برقی می توانند ثابت یا متحرک باشند. در نوع ثابت، دستگاه بلوک ها را بر روی سینی یا قالب تولید می کند، اما دستگاه بلوک زنی برقی متحرک روی زمین حرکت کرده و بلوک ها را در محل می سازد. این دستگاه ها می توانند نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک باشند. دستگاه های بلوک زنی نیمه اتوماتیک گرچه به اندازه ی انواع دستی نیاز به دخالت نیروی کار ندارند اما باز هم برخی مراحل باید توسط اپراتور انجام شود. مراحل پرس و لرزش مواد در دستگاه نیمه اتوماتیک به صورت خودکار انجام می گردد. دستگاه های تمام اتوماتیک نیز تمام مراحل تولید بلوک را به صورت خودکار و پیوسته انجام می دهند.

نکات مهم هنگام استفاده از دستگاه بلوک زنی برقی اتوماتیک
برای افزایش طول عمر دستگاه بلوک زنی برقی لازم است تا برخی نکات هنگام استفاده از آن رعایت شود. یکی از مهم ترین موارد، تعویض دوره ای روغن دستگاه بلوک زنی برقی و بررسی های دوره ای دستگاه، به خصوص قطع کن اضطراری آن است. از طرفی باید توجه کرد که گرچه تمام مراحل دستگاه بلوک زنی برقی تمام اتوماتیک، به صورت خودکار انجام می گیرد، اما نظارت دائمی اپراتور بر عملکرد دستگاه ضروری است تا در صورت وجود مشکل با استفاده از قطع کن اضطراری دستگاه را متوقف کند.
علاوه بر این ها، در صورتی که از دستگاه بلوک زنی برقی در فضای باز استفاده می شود، بهتر است تا دمای هوا بین ۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد باشد و در هوای بارانی نیز نباید از آن استفاده کرد. همچنین در صورت نگهداری طولانی مدت دستگاه در انبار، باید از خشک بودن محیط و عدم وجود رطوبت اطمینان حاصل نمود. درنهایت هنگام استفاده از دستگاه بلوک زنی برقی نباید آن را بر روی سطوح ناهموار قرار داد و لازم است تا پس از هر شیفت کاری قسمت های مختلف دستگاه از جمله قالب های آن تمیزکاری شود.

روش کار با دستگاه بلوک زنی برقی
مراحلی که باید برای تولید بلوک های مناسب با استفاده از دستگاه بلوک زنی برقی طی شوند، در ادامه توضیح داده خواهد شد. در ابتدا باید مواد اولیه ساخت بلوک از جمله سیمان، شن، ماسه و آب را به وسیله میکسر مخلوط کرد. سپس این ملات به سینی بلوک زن منتقل و درون قالب ها ریخته می شود. پس از آن باید الکتروموتور دستگاه را روشن کرده تا موجب ویبره قالب شود. بعد از ویبره قالب باید توجه کرد که فضاهای خالی موجود، پر شوند. در گام بعد بتن ریخته شده فشرده می شود. پس از پایان دو مرحله مهم ویبره و فشرده سازی، بلوک های آماده شده از قالب خارج شده و به محلی مناسب برای خشک شدن منتقل می شوند.
در دستگاه های بلوک زنی برقی بدون تسمه نقاله، این فرآیند انتقال به صورت دستی انجام می گیرد که با توجه به نرم بودن بلوک ها در این مرحله، باید با دقت بسیاری عملیات حمل و جابجایی را انجام داد. سپس بلوک ها باید در یک محیط کنترل شده نگهداری شوند تا خشک شده و به مقاومت مطلوب برسند. در مرحله پایانی، برای جلوگیری از ترک خوردن بلوک ها باید عمل آوری صورت گیرد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه بلوک زنی برقی
دستگاه بلوک زنی برقی دارای اجزای متفاوتی است که وظیفه انجام مراحل مختلف تولید بلوک را برعهده دارند. ویبره ملات آماده شده بلوک بر عهده الکتروموتور ویبره است و برای فشرده سازی نیز از پمپ هیدرولیک تعبیه شده جهت انجام این کار استفاده می شود. شیر هیدرولیک نیز مربوط به پمپ هیدرولیک آن می باشد. از دیگر اجزای مهم دستگاه بلوک زنی برقی نیز باید به تابلو برق دستگاه، سینی دستگاه، شاسی های فولادی، قالب ها و سمبه دستگاه اشاره کرد.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید