ناریساز نوعی بتونیر است که برای ترکیب مصالح مورد استفاده قرار می گیرد و در ظرفیت های مختلف و به صورت دایره ای تولید می گردد. در این دستگاه مواد و مصالح به وسیله ی بازو های فولادی مخلوط می شوند و ملات بتن را تشکیل می دهند.
در واقع ناری ساز ها نوعی ماشین صنعتی مخلوط کن یا همزن صنعتی می باشند که برای اختلاط مواد و مصالح پودری و بتنی به صورت عمودی مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه راهکار های متفاوتی برای ساخت ملات استفاده می شود که هدف از آن ساخت ملات بتن در کوتاه ترین زمان و بالاترین کیفیت ممکن است.
قیمت دستگاه ناریساز
همانند سایر دستگاه های صنعتی، قیمت دستگاه ناریساز در کنار کیفیت آن، از عوامل مهم در انتخاب و خرید دستگاه ناریساز به شمار می آید. فاکتور های گوناگونی در تعیین قیمت دستگاه ناری ساز موثر هستند که از جمله آن می توان به برند، کیفیت موتور، ظرفیت دستگاه و ضخامت ورق مورد استفاده اشاره کرد.
طبیعتا هر چه کیفیت و توان موتور دستگاه بالاتر باشد، دستگاه از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. کیفیت موتور از جمله عواملی است که در افزایش طول عمر دستگاه و ماندگاری آن اهمیت دارد. در این حالت هزینه تعمیر و نگهداری ناریساز کمتر خواهد بود.
قیمت ناریساز بر اساس مدل و توان دستگاه متفاوت خواهد بود. ناری ساز دارای انواع مدل های برقی، دیزلی و بنزینی می باشد. سایر مدل های این دستگاه به صورت تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد و در بازار به سختی یافت می شوند. برای ناری ساز بسته به این که محصول دیزلی باشد یا برقی، می توان بازه ی قیمتی 25 تا 40 میلیون تومان را در نظر گرفت.
خرید دستگاه ناریساز
ناریساز با مواد و مصالح مختلف اعم از سیمان، ماسه و شن در ارتباط است و همین امر موجب ایجاد استهلاک بالا در دستگاه می شود. نحوه سرویس و نگهداری اصولی اجزای مختلف دستگاه مانند موتور، گیربکس و تیغه ها در کیفیت کارکرد ناری ساز بسیار تاثیرگذار است. بنابراین می توان گفت که خرید دستگاه ناریساز دست دوم ریسک بالایی دارد و بهتر است قبل از خرید دستگاه دست دوم از کارکرد آن اطمینان حاصل کنید. از این رو توصیه می گردد که هنگام خرید حتی الامکان به سراغ دستگاه های نو و آکبند بروید و از خرید دستگاه های کارکرده اجتناب کنید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد امکانات و ویژگی های مدل های مختلف ناریساز و خرید راحت و آنلاین انواع مختلف ناری ساز به سایت عمران مدرن مراجعه کنید و از مشاوره رایگان بهره بگیرید.
مشخصات فنی انواع ناری ساز
ناریساز انواع مختلفی دارد که در جزئیات فنی با یکدیگر متفاوت هستند. از دستگاه ناری ساز برای خطوط ساخت بلوک پیش ساخته استفاده می شود. در کارگاه های صنعتی این دستگاه را با عنوان میکسر بتن بلوک زنی نیز می شناسند. در جدول زیر ظرفیت ها، مشخصات و جزئیات فنی انواع ناریساز به تفکیک آورده شده است.
مشخصات فنی انواع ناریساز
ظرفیت ناریساز | ناریساز 350 لیتر | ناریساز 500 لیتر | ناریساز 800 لیتر | ناریساز 1000 لیتر |
الکترو موتور | تک فاز/سه فاز | سه فاز | سه فاز | سه فاز |
توان الکترو موتور (اسب بخار) | 3 | 7.5 | 15 | 20 |
ضخامت ورق (میلیمتر) | 10 | 12 | 14 | 15 |
ولتاژ | 220 ولت | 380 ولت | 380 ولت | 380 ولت |
ظرفیت بتونیر از عوامل موثر بر قیمت آن می باشد. در پروژه های کوچک از انواع مینی میکسر بتن استفاده می گردد. با افزایش ظرفیت میکسر بتن یا ناریساز، قیمت دستگاه نیز افزایش می یابد. برای اطلاع از قیمت میکسر بتن کوچک با همکاران ما در عمران مدرن در تماس باشید.
عوامل مهم در خرید ناری ساز
هنگام خرید ناری ساز باید دقت نمود که مدلی از دستگاه انتخاب شود که متناسب با نیاز ها و مشخصات پروژه های عمرانی و کارگاهی مدنظر باشد. با توجه به قیمت ناری ساز و از آن جایی که این دستگاه یکی از تجهیزات پایه و مهم برای تولید ملات بتن جهت پیشبرد پروژه های عمرانی است، بهتر است در انتخاب خود به موارد زیر دقت کنید:
- در هنگام خرید به کیفیت الکتروموتور دقت کنید.
- بازو های فولادی باید از ورق ضد سایش باشد.
- ظرفیت ناریساز را بر اساس نیاز خود تعیین کنید.
طراحی و اجزای ناریساز
الکتروموتور: نیروی مورد نیاز جهت چرخش تیغه های فولادی ناریساز به وسیله ی الکتروموتور تعیین می شود و با توجه به ظرفیت ناری ساز بین 3 (مدل 300 لیتری) تا 20 اسب بخار (مدل 1000 لیتری) انتخاب می شود.
گیربکس: گیربکس مورد استفاده در دستگاه از دنده های فولادی سخت کاری شده و با کیفیت بالا است که وظیفه انتقال نیرو از موتور به تیغه ها را بر عهده دارد.
بازو های فولادی: به وسیله شافت به گیربکس متصل است و قاشقک و پارویی را نگه می دارد.
قاشقک و پارویی: وظیفه اختلاط مصالح را بر عهده دارد. جنس این قطعه از آهن می باشد.
دیگ: ظرفیت ناری ساز بر اساس حجم مخزن دستگاه در انواع مختلف 350 تا 1000 لیتر تعیین می شود.
مکانیزم و نحوه عملکرد ناریساز
اگر چه مکانیزم تولید ملات بتن در ناریساز با بتونیر تفاوت دارد اما ناریساز نوعی بتونیر است که به صورت استوانه ای بزرگ طراحی شده است. انواع مصالح (سیمان، ماسه، آب) در داخل دیگ آن قرار می گیرد و تیغه های فولادی عملیات اختلاط مواد را انجام می دهند. تیغه های دستگاه ناری ساز به صورت آویزان در داخل دیگ قرار می گیرد. نیروی مورد نیاز تیغه ها به وسیله ی الکتروگیربکس تامین شده و تنها تحت تاثیر شفت گیربکس حول محور خود دوران می کنند.
در دستگاه ناری ساز ، دیگ به صورت ثابت است. طراحی تیغه ها به شکلی است که با روشن شدن الکتروموتور و چرخیدن تیغه ها تحت قدرت الکتروگیربکس، مصالح زیر و رو و مخلوط شده و در مدت زمان نسبتا کوتاهی ترکیب می شوند و ملات بتن مرغوب تولید خواهد شد. نحوه ی ترکیب شدن مصالح در ناری ساز و بتونیر (میکسر بتن) بر خلاف یکدیگر است. به این صورت که در میکسر های بتن تیغه ها ثابت و دیگ وظیفه اختلاط مصالح را بر عهده دارد، اما در ناری ساز دیگ ثابت است و وظیفه اختلاط مصالح و تهیه ملات بتن بر عهده ی تیغه هاست.
نحوه ی ساخت ملات با دستگاه ناریساز
ناریساز دستگاهی است که راه اندازی آن ساده است و برای استفاده نیازی به اپراتور حرفه ای نیست. در ابتدا باید دستگاه را روشن کرده و مصالح مورد نظر (شن، ماسه، سیمان و ….) را در درون دیگ ریخت. پس از چند دقیقه مصالح مخلوط شده و با تشکیل ملات آماده مصرف می شوند.
لازم به ذکر است که باید از استفاده از حداکثر ظرفیت دستگاه و بارگیری مصالح تا لبه های دیگ خودداری شود و دیگ به طور کامل پر نشود تا در زمان مخلوط شدن از سرریز شدن ملات جلوگیری شود و مصالح هدر نرود.
به عنوان نمونه برای تولید 350 لیتر بتن در ناری ساز با وزن مخصوص بتن 2400 نیازمند مصالح زیر با مقدار ذکر شده هستیم:
- سیمان مورد نیاز: 122 کیلوگرم
- آب مورد نیاز: 61 لیتر
- ماسه شسته رودخانه ای: 230 کیلوگرم
- ماسه شسته دستگاهی: 140 کیلوگرم
- شن: 309.5 کیلوگرم
باید توجه داشت که نسبت آب به سیمان با توجه به رطوبت مصالح قابل تغییر است. همچنین با توجه به غلظت و عیاری از سیمان که مد نظر است، می توان مقدار سیمان و آب را در ترکیب تغییر داد.
در کارگاه های عمرانی ساده به طور معمول بیل و فرغون میزان سنجش طرح اختلاط برای ساخت مصالح می باشد. به طور کلی هر بیل 3 کیلو مصالح سنگی را حمل می کند و هر فرغون را می توان با ریختن 18 بیل پر نمود. پس با این حساب برای تهیه ی بتن حدودا به 2 فرغون سیمان، 4 فرغون ماسه شسته رودخانه ای، 2 تا 3 فرغون ماسه شسته دستگاهی و 5 تا 6 فرغون شن نیاز داریم.
البته باید این نکته را مد نظر داشته باشید که 350 لیتر ظرفیت اسمی دستگاه ناریساز می باشد و ظرفیت مفید دستگاه که قابل بارگیری است 250 لیتر است.
ویژگی های ناری ساز
دستگاه ناری ساز دارای ویژگی هایی است که دانستن آن ها کمک می کند که بتوان از آن حداکثر بهره را برد. از جمله این ویژگی ها عبارتند از:
- این دستگاه دارای بازو های فولادی ضخیم جهت مخلوط کردن مصالح و تهیه بهترین کیفیت ممکن برای محصول نهایی است.
- با استفاده از ناری ساز می توان در کمترین زمان ممکن (حدود 3 تا 5 دقیقه) با مخلوط کردن مصالح در دیگ، ملات بتن با کیفیت تهیه نمود.
- این دستگاه دارای قاشقک و پارویی های است که قابلیت تعویض دارند.
- استفاده از ناری ساز ، حداقل هدر رفت مصالح در هنگام استفاده از محصول را در پی دارد.
- استفاده از فولاد مقاوم در تمام دنده های گیربکس که هم به دستگاه دوام می بخشد و هم باعث می شود دستگاه در اثر رطوبت ناشی از مخلوط کردن شن و ماسه و آب دچار زنگ زدگی نشود.
- دارای ظرفیت های مختلف در بازه ی 300 الی 1000 لیتر برای نیاز های گوناگون پروژه های عمرانی و کارگاهی است.
کاربرد های دستگاه ناریساز
دستگاه ناریساز برای مخلوط کردن مصالح به منظور ساخت مصالح بتنی در کمترین زمان ممکن، مورد استفاده قرار می گیرد. ناری ساز در کنار دستگاه هایی مانند بلوک زن، بچینگ، بتونیر و سایر ماشین آلات ساختمانی قابل استفاده می باشد و در کارگاه های ساخت بلوک، جدول زنی، کارگاه تولید سنگ فرش، تولید موزاییک و … کاربرد دارد.
علاوه بر تولید بتن، از دستگاه ناریساز برای تولید انواع مواد شیمیایی، پودری و معدنی بهره گرفته می شود. از آن در کشاورزی و پرورش مرغ و دام جهت تولید کود و علوفه ی دام نیز می توان بهره گرفت.
نحوه انتخاب دستگاه ناریساز
در انتخاب ناری ساز نیاز است که دو عامل مهم در نظر گرفته شود:
- نوع مصالح برای اختلاط: این فاکتور در انتخاب قدرت دستگاه مهم است. مصالحی که ماهیت خشک و سنگی دارند نیازمند موتوری با توان بالاتر هستند.
- حجم مصالح مورد نیاز در پروژه: این عامل اصلی ترین فاکتور تعیین ظرفیت دستگاه می باشد که متناسب با پروژه انتخاب می شود.
در کل ناری ساز 350 لیتری پراستفاده ترین سایز این دستگاه می باشد که برای ساخت بتن در کارگاه های تولیدی بلوک و جداول بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
سرویس و نگهداری دستگاه ناریساز
برای نگهداری اصولی و افزایش طول عمر دستگاه ناری ساز بهتر است نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- در زمان استفاده باید دقت نمود که نوسان برق وجود نداشته باشد.
- پس از هر بار استفاده، داخل دیگ ناری ساز بایستی تمیز شود.
- جهت راحت تمیز شدن دیگ باید قبل از ریختن مصالح در داخل دیگ آن را به خوبی چرب نمود.
- از تمیز کردن دستگاه ناریساز با استفاده از چکش و سنگ اجتناب گردد.
- روغن گیربکس به صورت منظم و دوره ای بازدید شود.
- از ضربه به موتور و گیربکس اجتناب شود.
- تیغه ناری ساز فقط در زمان بارگیری به گردش در آید.
در زمان حمل و جابجایی دستگاه، نباید دستگاه به برق متصل باشد.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید