استعلام قیمت
ثبت درخواست
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بتن مسلح

بتن مسلح
قیمت بتن مسلح

بتن مسلح یا بتن آرمه به بتنی گفته می شود که در ساخت آن از میلگرد استفاده شده است. بتن های معمولی که از سیمان ، سنگدانه و آب تشکیل شده اند از مقاومت کششی مناسبی برخوردار نبوده و تنها در مقابل بارهای فشاری مقاومت دارند. مقاومت کششی بتون حدود ۱۰% مقاومت فشاری آن می باشد. از این رو به منظور افزایش مقاومت کششی بتن از میلگرد استفاده می گردد. در واقع هدف اصلی استفاده از میلگرد در بتن ، واگذاری نیروهای کششی به وجود آمده در بتن به میلگردهاست تا بدین طریق نیروهای کششی به بتن وارد نشود و موجب ترک خوردگی و در نهایت پکیدن بتن نگردد.

به دلیل آنکه ضریب انبساط حرارتی بتن و فولاد یکسان می باشد، با منبسط شدن فولاد ، بتون ترک نمی خورد. به عبارت دیگر با تغییر دما، فولاد موجب ایجاد تنش در بتن نمی گردد. این موضوع، یکی دیگر از دلایل استفاده از میلگرد به منظور مسلح کردن بتون می باشد. همچنین فولاد و بتن آماده عیار ۴۰۰ قابلیت چسبندگی داشته و فولاد در درون بتن مسلح نمی لغزد.

این بتن در سال ۱۸۴۹ توسط جوزف مونیر فرانسوی اختراع شد و در سال ۱۸۶۷ به ثبت رسید. اولین ساختمان بتن مسلح نیز در سال ۱۸۷۵ توسط ویلیام وارد در نیویورک ساخته شد. در سال ۱۸۹۹ نیز اولین پل بتون مسلح ساخته شد. از آنجایی که بتون مسلح مقاومت نسبتا بالایی دارد، امروزه اغلب سازه های دارای اسکلت بتنی از اجرای اسکلت بتنی ، سیلوها ، پل ها و … با بتن مسلح ساخته می شوند. این بتن برای ساخت اجزای مختلف سازه همچون دال بتنی ، تیر ، ستون ، پی ، قاب و … قابل استفاده می باشد.

بتن مسلح
بتن مسلح

همچنین گاهی به منظور بهبود رفتار دیوارهای بلوکی در برابر زلزله آن را به صورت مسلح اجرا می کنند که به این دیوارها، دیوار بلوکی مسلح گفته می شود.

علاوه بر اجرای اسکلت، عمران مدرن ارائه دهنده انواع خانه های پیش ساخته دائمی نیز می باشد. به منظور استعلام قیمت خانه پیش ساخته ۵۰ متری ، ۸۰ متری و … می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.

بتن مسلح و پوشش بتنی روی میلگردها

مطابق بند ۶-۸-۱ مبحث نهم مقررات ملی ، پوشش بتنی روی میلگرد برابر با حداقل فاصله بین رویه میلگردها ، اعم از طولی و عرضی تا نزدیکترین سطح آزاد بتن می باشد. ضخامت مناسب پوشش بتن ، تضمین کننده دوام سطح سازه های بتن مسلح بوده و آنها را از هجوم عوامل خورنده محافظت می نماید.

از جمله عوامل موثر بر حداقل ضخامت پوشش بتن آماده عیار ۴۰۰ مورد نیاز بر روی میلگرد ، وابسته به نوع قطعه بتن مسلح (تیر، ستون، فونداسیون و …) و نوع شرایط محیطی (ملایم، متوسط، شدید و …) است. جدول زیر نشان دهنده مقادیر حداقل ضخامت پوشش بتن روی میلگردها بر حسب میلی متر برای قطعات مختلف و در شرایط محیطی متفاوت می باشد.

 

حداقل ضخامت پوشش بتون روی میلگردها در بتون مسلح بر حسب میلی متر

به طور کلی ضخامت پوشش بتنی میلگردها متناسب با شرایط محیطی و نوع قطعه، نباید از مقادیر مندرج در جدول بالا، قطر میلگردها ، و نیز چهار سوم بزرگترین اندازه اسمی اندازه شن و ماسه ها کمتر باشد. شایان ذکر است که در صورت وجود فرورفتگی و برجستگی در بتن ، ضخامت پوشش قطعات بتون مسلح باید در عمق فرو رفتگی ها اندازه گیری شود. در شرایط زیر حداقل پوشش روی میلگردها تغییر می یابد:

  • در صورتی که حفاظت های سطحی اعمال گردد، می توان مقادیر پوشش بتنی قطعات بتن مسلح را تا ۲۰ میلی متر کاهش داد.
  • اگر رده بتن به اندازه ۵ مگاپاسکال بالاتر از حداقل رده باشد، می توان ۵ میلی متر از مقدار پوشش کاهش داد. مشروط بر این که اندازه پوشش میلگرد از ۲۵ میلی متر در محیط متوسط ، ۳۵ میلی متر در محیط شدید و ۵۰ میلی متر در محیط فوق العاده شدید کمتر نشود.
  • برای میلگرد با قطر بیشتر از ۳۶ میلی متر، مقادیر پوشش باید ۱۰ میلی متر اضافه شود.

به منظور قرار گرفتن میلگردهای قطعات بتن مسلح و رعایت پوشش بتنی میلگرد از قطعاتی به نام فاصله نگهدار یا اسپیسر استفاده می شود که با توجه به کاربرد آنها به انواع مختلفی همچون فاصله نگهدارهای کفی مخصوص فونداسیون ، فاصله نگهدار کفی سنگین با گیره ، فاصله نگهدار استول و … تقسیم بندی می شوند.

بتون مسلح

 

ساخت سازه بتون مسلح

نکات ساخت و اجرا

بر اساس بند ۳-۳-۱ مبحث نهم مقررات ملی ، بزرگترین اندازه اسمی سنگدانه های درشت در بتن مسلح نباید از ۳۸ میلی متر تجاوز نماید. در مناطقی همچون محیط های دریایی که سولفات و کلراید تواما موجود می باشند، باید در انتخاب نوع سیمان برای اعضا و قطعات بتون مسلح دقت بیشتری به عمل آید. به ویژه باید از به کارگیری سیمان پرتلند نوع ۵ در ساخت بتون آرمه خودداری گردد. شایان ذکر است که مناسب ترین سیمان مورد استفاده به منظور ساخت بتن مسلح در چنین مناطقی، سیمان نوع دو با یا بدون پوزولان می باشد.

مطابق بند ۲۱-۲-۱-۱ مبحث نهم مقررات ملی ، در تمامی قطعات بتن مسلح ، نیروهای کششی یا فشاری موجود در میلگردها در هر مقطع باید به وسیله مهار میلگردها در دو سمت آن مقطع به بتن منتقل گردد. به این منظور مهار میلگردهای بتون آرمه از طریق ایجاد قلاب استاندارد در انتهای میلگرد ، به کارگیری وسایل مکانیکی در طول میلگرد ، پیوستگی موجود بین بتن و آرماتور در سطح جانبی آرماتور و یا ترکیبی از اینها امکان پذیر است.

حداکثر مجاز یون کلرید در بتن مسلح از نظر خوردگی فولاد برای ساخت جدید به شرح زیر می باشد:

حداکثر نسبت وزنی میزان مجاز کلریدهای محلول در آب بر حسب CL به کل نمونه در سنگدانه های ریز بتون آرمه ۰/۰۴ می باشد. حداقل و حداکثر میزان اسلامپ تیرها و دیوارهای بتن مسلح به ترتیب ۲۵ و ۱۰۰ می باشد. برای شالوده و پی دیوارهای بتن مسلح نیز حداقل اسلامپ ۲۵ و حداکثر اسلامپ ۷۵ است.

وزن مخصوص بتن مسلح

 

اعضای بتنی مسلح ساختمان

هنگام برداشتن قالب زیرین قطعات بتن مسلح ، باید پایه هایی را به عنوان پایه اطمینان در زیر سطح باقی گذاشت تا از بروز تغییر شکل های تابع زمان جلوگیری شده و در عین حال تا کسب مقاومت کافی بتن ، از بروز مشکلات مقاومتی و تغییر شکلی در ساختمان جلوگیری شود. وزن مخصوص بتن مسلح تازه با وزن متعارف را می توان ۲۵ کیلونیوتن بر متر مکعب در نظر گرفت.

در قطعات بتن مسلح باید حداقل نسبت مساحت مقطع آرماتور قائم به مساحت کل مقطع برای خرید میلگرد از کارخانه و بالاتر با قطر ۱۶ میلی متر و یا کمتر ۰/۰۰۱۲ و برای سایر میلگردهای آجدار ۰/۰۰۱۵ باشد. همچنین این نسبت برای آرماتورهای افقی برای میلگردهای رده S400 و بالاتر با قطر ۱۶ میلی متر و یا کمتر و برای سایر میلگردهای آجدار به ترتیب ۰/۰۰۲۰ و ۰/۰۰۲۵ می باشد.

طراحی اجزای بتن مسلح در مقابل حریق در حالت حدی نهایی مقاومت انجام می گیرد. سطح میلگردهای به کار گرفته شده در ساخت بتون آرمه باید عاری از هر گونه آلودگی باشد. زیرا در غیر این صورت مانع ایجاد چسبندگی مناسب بین بتن و میلگرد می گردد. آرماتورها باید پیش از بتن ریزی مطابق نقشه های اجرایی در جای خود قرار گرفته و طوری بسته شوند که از جابه جایی آنها خارج از محدوده رواداری های ذکر شده در مبحث نهم مقررات ملی جلوگیری شود.

کاربرد توام انواع مختلف فولاد در ساخت یک قطعه بتن مسلح تنها زمانی مجاز می باشد که مشخصات مکانیکی متفاوت آنها در طراحی در نظر گرفته شود و امکان اشتباه در مرحله اجرا وجود نداشته باشد.

نسبت آب به سیمان برای حفاظت بتون آرمه در برابر خوردگی هنگام رویارویی با نمک های یخ زدا و آب های لب شور، آب دریا و ترشحات حاصل از آن ۰/۴۵ می باشد.

در صورت تهیه بتن به صورت دستی به میکسر بتن نیاز است که به هنگام خرید باید بر اساس حجم پروژه ظرفیت مورد نیاز دستگاه را تعیین نمود. با افزایش ظرفیت، قیمت میکسر بتن نیز افزایش می یابد. به منظور استعلام قیمت انواع بتونیر از جمله قیمت خلاطه دیزلی می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.

برش بتن مسلح

گاهی به منظور اعمال تغییر در شکل سازه ، اشکالات به وجود آمده در پیاده سازی نقشه و مواردی از این دست نیاز به برش بتون با استفاده از دستگاه برش بتن مسلح می باشد. بدین منظور می توان از دستگاه شیارزن استفاده نمود. این دستگاه برش بتن مسلح دارای مزایایی همچون قابلیت تنظیم پهنا و عمق برش و همچنین افزایش سرعت عملیات تخریب می باشد. برخی از انواع دستگاه های شیارزن دارای قابلیت جمع آوری گرد و غبار ناشی از عملیات تخریب می باشند.

از دیگر روش های برش بتن مسلح ، برش سیمی (سیم الماسه) است که از جدیدترین روش های برش بتون محسوب می گردد. این روش از دقت بالایی برخوردار بوده و آلودگی صوتی ایجاد نمی نماید. از دیگر مزایای آن می توان به امکان ایجاد برش در سطوح عمودی ، افقی و شیبدار اشاره نمود.

همچنین می توان از دستگاه گرد بُر بتن مسلح یا همان دستگاه کمغزه گیری برای برش آن استفاده کرد. در این روش میلگردهای بتون مسلح با کمک کریستال های الماسی بریده می شوند. این دستگاه برش بتن مسلح دقت بالایی در اجرا دارد. به منظور برش بتون مسلح می توان از برشکاری نیز استفاده نمود.

برش بتن مسلح

 

دستگاه گرد بر بتن مسلح

روشهای تخریب بتن مسلح

تخریب بتن مسلح به دلیل احداث ساختمان جدید ، تغییر در معماری سازه و … انجام می شود. به طور کلی روشهای تخریب بتن مسلح را می توان به انواع تخریب مکانیکی ساختمان تقسیم بندی نمود. بر این اساس قیمت تخریب بتن مسلح نیز متفاوت خواهد بود.

تخریب بتون مسلح با انفجار اگرچه ممکن است هزینه کمتری نسبت به سایر روش های تخریب داشته باشد، اما خطرات احتمالی آن بیشتر بوده و امکان تخریب ساختمان با این روش در هر مکانی وجود ندارد. غالبا قیمت تخریب دستی ساختمان کمتر از سایر روش ها بوده و بدین منظور از ابزار دستی همچون پتک ، قلم و چکش ، دریل و … استفاده می گردد. تخریب دستی از سرعت کمتری نسبت به روش مکانیکی و همین طور انفجاری برخوردار می باشد.

روشهای تخریب بتن مسلح

 

تخریب دستی سازه بتن مسلح

در تخریب مکانیکی ساختمان از ابزار و ماشین آلات مکانیکی استفاده می گردد. از انواع روش های تخریب مکانیکی می توان به تخریب با گوی فلزی ، تخریب مکانیکی ساختمان و استفاده از ماشین آلات و تجهیزات روبوتیک اشاره نمود.

ساختمان های بتن مسلح با قالب عایق ماندگار

اجرای سازه های بتون مسلح با قالب ماندگار (ICF) یکی از روش های نوین اجرای این سازه ها محسوب می گردد. از آنجایی که در این سیستم قالب پس از بتن ریزی در جای خود باقی مانده و به عنوان عایق حرارتی نیز عمل می نمایند به سازه های ساخته شده با این سیستم ساختمان های بتن مسلح با قالب عایق ماندگار گفته می شود. در واقع می توان گفت ICF یک سیستم قالب بندی برای سازه های بتن آرمه صفحه ای است که به طور دائمی در محل باقی می ماند.

ساختمان های بتن مسلح با قالب عایق ماندگار

 

ICF

این قالب ها از دو لایه پلی استایرن ساخته می شوند. از این رو عملکرد حرارتی بسیار خوبی دارند. اگرچه این سیستم دارای مزایایی همچون افزایش سرعت اجرا می باشد اما از طرفی افزایش ضخامت دیوار را نیز در پی دارد.

بلوک پرلیتی تبریز بلوک پرلیتی بجنورد بلوک پرلیتی کرمانشاه بلوک پرلیتی ارومیه بلوک پرلیتی اهواز بلوک پرلیتی یاسوج بلوک پرلیتی اردبیل بلوک پرلیتی زنجان بلوک پرلیتی گرگان بلوک پرلیتی اصفهان بلوک پرلیتی سمنان بلوک پرلیتی رشت بلوک پرلیتی کرج بلوک پرلیتی زاهدان بلوک پرلیتی خرم آباد بلوک پرلیتی ایلام بلوک پرلیتی شیراز بلوک پرلیتی ساری بلوک پرلیتی بوشهر بلوک پرلیتی قزوین بلوک پرلیتی اراک بلوک پرلیتی شهرکرد بلوک پرلیتی قم بلوک پرلیتی بندرعباس بلوک پرلیتی بیرجند بلوک پرلیتی سنندج بلوک پرلیتی همدان بلوک پرلیتی مشهد بلوک پرلیتی کرمان بلوک پرلیتی یزد بلوک پرلیتی تهران

برای مطالعه بیشتر:

اجرای سازه بتنی

آزمایش بتن

بتن ریزی

دیوار بتنی پیش ساخته شیراز

بتن الیافی

دیوار پیش ساخته بتنی کرمانشاه

بتن اکسپوز

دیوار پیش ساخته بتنی کرمان

بتن رنگی

دیوار پیش ساخته بتنی یزد

بتن سخت چیست

مجری بتن سخت

پمپ بتن

بتن اکسپوز

بتن رنگی

سبک سازی ساختمان

فوم بتن

بلوک شیشه ای

اجرای سقف سازه ای

بلوک هبلکس

اسپیسر آرماتور بندی

واش بتن

زودگیر کننده بتن

تست غیر مخرب بتن

دیوار پیش ساخته بتنی

ضد یخ بتن

کندگیر کننده بتن

واتراستاپ

قیمت بتن

روان کننده بتن

قالب بتن

افزودنی بتن

بتن آماده

قیمت بتن آماده در شیراز

بتن آماده رشت

خرید بتن آماده در کرج

بتن آماده قزوین

بتن آماده اردبیل

قیمت بتن آماده در اصفهان

قیمت بتن آماده در مشهد

میکروسیلیس

بتن آماده تبریز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۸ نظر

  1. بتن مسلح درچه قسمت های از ساختمان استفاده می شود؟

  2. مقایسه بتن مسلح از لحاظ قیمت با سایر بتن ها به چه صورت است آیا در این شرایط اقتصادی جایگزین کردن بتن معمولی با بتن مسلح کار درستیه

  3. سلام ذکر شده که در صورتی که حفاظت های سطحی اعمال گردد، می توان مقادیر پوشش بتنی قطعات بتن مسلح را تا ۲۰ میلی متر کاهش داد ؛ منظور از حفاظت های سطحی در اینجا چیست؟!

  4. کدوم یک از روش های تخریب بتن مسلح کاربردی ترە و کارایی بشتری دارە ؟

  5. سلام اجرای سازه بتن مسلح چقدر طول می‌کشد؟

  6. دستگاه گرد بر بتن مسلح چقدره قیمتش ؟

  7. سلام ، اجرای بتن مسلح بر روی طبقاتی از ساختمان که چند سال بعد از ساخت طبقات زیرین به ساختمان اضافه شده امکان پذیر هستش؟!!

  8. بتن مسلح چه فرقی با بتن عادی داره ؟

  9. ممنون از اطلاعاتتون در ارتباط با بتن مسلح

  10. ممنون میشوم جدول قیمت بتن مسلح رو روزانه در اختیارمون بگذارید

  11. بتن مسلح با بتن آرمه چه فرقی داره؟

  12. سلام، بتن مسلح پیش تنیده میخوم اجرا کنم، کسی رو دارید؟

  13. سلام مجری بتن مسلح برای شهرستان هم میشه معرفی کنید؟

  14. خیلی راحت و قابل فهم ملاحظات بتن مسلح رو توضیح دادید.در ارتباط با سیستم های پیش تنیده و پس کشیده هم میشه بیشتر توضیح بدید توی همین بخش بتن مسلح
    مرسی

  15. سلام شرکت شما بتن مسلح اجرا می کنه؟

  16. لطفا یه مجری خوب برای بتن مسلح معرفی میکنید?

  17. حداقل پوشش بتنی مورد نیاز برای اجرای بتن مسلح چقدره؟

  18. بتن مسلح که اغلب شناخته شده است، از بتن مسلحی که مسلح نیست هم بگید ممنون میشم