استعلام قیمت
ثبت درخواست
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

گرفتگی لوله

گرفتگی لوله
گرفتگي لوله

گرفتگی لوله های خانه یک مشکل بزرگ و نگران کننده است. در صورتی که عبور آب در لوله های آشپزخانه ، دستشویی و حمام با پیچیدن بوی نامطبوع فاضلاب در فضا همراه باشد و یا این که تخلیه لوله ها به کندی صورت گیرد، می تواند از نشانه های انسداد لوله ها باشد که لازم است هر چه سریع تر نسبت به رفع آن اقدام شود.

عوامل مختلفی نظیر مو ، مواد پلاستیکی ، پسماند مواد غذایی و… می تواند باعث ایجاد لایه ‌ای مقاوم به آب در لوله ها گردد. این لایه ضد آب ، از عبور جریان آب جلوگیری نموده و موجب سر ریز شدن آب می شود.

گرفتگی لوله
گرفتگی لوله

صابون نیز می ‌تواند باعث انسداد لوله ‌های فاضلاب شود. چرا که چربی موجود در صابون با مواد معدنی موجود در آب ترکیب شده و رسوبی سخت از خود به جا می‌ گذارد که به مرور زمان رسوب حاصل از چربی صابون داخل لوله‌ های فاضلاب انباشته شده و جریان عادی آب را کند می ‌کند.

در صورتی که در ساختمان ، بنایی و ساخت و ساز در جریان باشد، ممکن است سیمان ، گچ ، قیر ، آهک و سایر مصالح ساختمانی وارد لوله‌ های فاضلاب شوند. این مواد انسداد بسیار شدیدی ایجاد می‎ کنند که در بعضی موارد رفع گرفتگی لوله ممکن نبوده و لازم است لوله تعویض گردد.

البته انسداد لوله در بخش های مختلف ساختمان و به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد که در ادامه به تفکیک بیان می گردد.

رفع انسداد لوله
رفع انسداد لوله

گرفتگی لوله آشپزخانه

انسداد لوله های آشپزخانه به دلیل چربی و ذرات مواد غذایی که از راه سینک وارد لوله فاضلاب می‌ شوند، بسیار شایع است. قرار دادن توری بر روی دریچه سینک ، می تواند احتمال انسداد لوله ها را کاهش دهد.

اگر گرفتگی لوله آشپزخانه به طور ناگهانی و بدون هیچ نشانه ای رخ دهد، احتمالا گرفتگی مربوط به گلویی سینک آشپزخانه می باشد. در چنین مواقعی جهت رفع انسداد لوله ، لازم است سیفون زیر سینک ظرفشویی باز شده و تمیز گردد. البته در گرفتگی های سطحی ، گاهی با استفاده از یک تلمبه کوچک نیز می توان فاضلاب آشپزخانه را باز نمود.

گرفتگی لوله آشپزخانه
گرفتگی لوله آشپزخانه

اما اگر همچنان انسداد لوله رفع نشود، باید ابتدا تا حد ممکن آب جمع شده در سینک تخلیه گردد، سپس چندین بار از آب جوش جهت رفع انسداد استفاده شود. در صورت برطرف نشدن مشکل انسداد لوله می توان از محلول های خانگی نیز استفاده نمود.

در مرحله اول نصف بسته جوش شیرین در دریچه سینک ریخته می شود. پس از ریختن جوش شیرین ، نصف فنجان سرکه نیز در مجرای فاضلاب ریخته می شود. سپس به سرعت با دستمال، راه فاضلاب مسدود می گردد. چراکه در اثر واکنش بین این دو ماده ، یک فوران کوچک رخ می دهد که لازم است جهت رفع انسداد ، در لوله باقی بماند. پس از مدتی که دو ماده با یکدیگر ترکیب شدند، مقداری آب جوش جهت تکمیل فرآیند، در مجرای فاضلاب ریخته می شود.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب
رفع گرفتگی لوله فاضلاب

اگر با محلول های بی ضرر نظیر جوش شیرین ، سرکه و… انسداد لوله بر طرف نشد، از جوهر نمک استفاده می شود. در هنگام استفاده از جوهر نمک نیاز است که از دستکش و محافظ چشم استفاده شود، چراکه بخار حاصل از این ماده بسیار آسیب زا است.

معمولا جوهر نمک با آب مخلوط می گردد و به تنهایی برای رفع لوله های فاضلاب استفاده نمی شود. لذا پس از این که با احتیاط محلول مناسب از جوهر نمک و آب تهیه گردید، در دریچه سینک ریخته می شود. پس از مدتی نیز لازم است با فشار آب داغ ، لوله ها تمیز شوند. چراکه باقی ماندن این ماده در لوله ها به ویژه در ساختمان های قدیمی ، می تواند موجب پوسیدگی و نشتی آن ها گردد.

گرفتگی لوله فاضلاب
گرفتگی لوله فاضلاب

گرفتگی لوله دستشویی

گرفتگی توالت فرنگی و یا ایرانی که اغلب به سبب گرفتگی سیفون و گلوگاه لوله رخ می دهد، می تواند شرایط بسیار نامناسبی را فراهم سازد.

برای رفع انسداد لوله فاضلاب دستشویی معمولا سریع ‌ترین راه، استفاده از مواد شیمیایی چاه باز کن مخصوص یا جوهرنمک است. البته مواد شیمیایی به خصوص برای لوله ‌های قدیمی، آسیب‌زا بوده و باعث خوردگی و فرسایش لوله‌ ها می‌ شود.

البته پیشنهاد می شود که قبل از استفاده از مواد شیمیایی ، از سرکه ، جوش شیرین و آب که یک روش مؤثر و سازگار با محیط زیست برای رفع گرفتگی لوله‌ های فاضلاب است، استفاده شود.

گرفتگی لوله دستشویی
گرفتگی لوله دستشویی

گرفتگی لوله لباسشویی

گاهی اوقات به مرور زمان، پرز ها، نخ‎‌ ها، دکمه های کوچک و سایر اشیائی که در سیکل شستشوی ماشین لباسشویی از لباس ‌ها جدا می‌ شوند، درون لوله فاضلاب لباسشویی که وظیفه اصلی آن تخلیه آب ماشین لباسشویی است، گیر می‌ کنند و باعث گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی می‌ شوند.

جهت رفع انسداد لوله لباسشویی ، اتصال نگهدارنده متصل به سیلندر فلزی در عقب لوله پلاستیکی ماشین لباسشویی با انبر دست جدا می گردد. سپس لوله تخلیه ماشین از آن بیرون کشیده می شود. در نهایت درون لوله با چراغ قوه مشاهده می شود تا در صورت وجود جسم خارجی تخلیه گردد.

رفع گرفتگی لوله
رفع گرفتگی لوله

گرفتگی لوله حیاط

آلودگی‌ ها، شن ، ماسه ، لجن ، برگ‌ های خشک و سایر زباله ‌های حیاط ممکن است به مرور زمان باعث انسداد لوله فاضلاب حیاط شوند. از آن جایی که این گرفتگی برعکس گرفتگی لوله فاضلاب فضاهای داخلی خانه ، حاصل تجمع چربی و صابون نمی باشد، معمولا روش‌ هایی که قبلا ذکر شد، مشکل آلودگی را مرتفع نمی سازد و عمدتا لازم است از تکنسین های متخصص در این زمینه کمک گرفته شود.

رفع گرفتگی لوله حیاط
رفع گرفتگی لوله حیاط

گرفتگی لوله حمام

گرفتگی لوله حمام اغلب به علت رسوب صابون و جمع شدن مو ، رخ می دهد. استفاده از تلمبه ، محلول های خانگی و شیمیایی و یا حتی جاروبرقی در برخی مواقع می تواند انسداد را مرتفع سازد. اما ماهیت گرفتگی ، محل گرفتگی و طراحی چاه حمام بر میزان اثرگذاری این روش ها موثر است.

گرفتگی لوله حمام
گرفتگی لوله حمام

رفع گرفتگی لوله توسط افراد متخصص

اگر مشکل انسداد لوله‌ ها بسیار شدید تر از آن چه که بتوان با روش های عنوان شده مرتفع گردد، باشد لازم است رفع این مشکل به شرکت ‌های خدماتی متخصص در این زمینه سپرده شود.

رفع گرفتگی لوله توسط افراد متخصص
رفع گرفتگی لوله توسط افراد متخصص

رفع گرفتگی لوله با استفاده از پمپ

نحوه کار با پمپ به این شکل است که شیرآب در محل گرفتگی باز می شود، سپس پمپ با فشار زیاد بر روی دریچه ورودی لوله قرار می‌ گیرد. فشار و نیروی وارد شده باعث متراکم شدن لاستیک پمپ به داخل سیفون می ‌شود. سپس پمپ با فشار آب ، مواد را به جلو حرکت داده و باعث باز شدن مسیر گرفتگی می ‌شود. البته این روش برای انسداد های شدید چندان موثر نمی باشد.

رفع گرفتگی لوله با استفاده از دستگاه تراکم هوا

همان طور که اشاره شد، گرفتگی های شدید با استفاده از پمپ مرتفع نمی شوند. در چنین مواردی می توان از دستگاهی با عنوان دستگاه تراکم هوا استفاده نمود که با جمع کردن هوا در مخزن و ایجاد فشار ناگهانی موجب رفع انسداد لوله می گردد.

باز کردن لوله فاضلاب
رفع گرفتگی لوله با استفاده از دستگاه تراکم هوا

رفع گرفتگی لوله با استفاده از فنر

یکی از رایج ترین روش ها جهت رفع انسداد لوله ، استفاده از فنر می باشد. فنر مخصوص رفع گرفتگی لوله های فاضلاب یک وسیله ساده است که به تنهایی و یا به همراه یک الکتروموتور مورد استفاده قرار می گیرد. حتی در صورت گیر کردن یک جسم خارجی نسبتا بزرگ در لوله های فاضلاب نیز امکان استفاده از فنر برای بیرون آوردن جسم خارجی وجود دارد.

فنر زدن لوله فاضلاب
رفع گرفتگی لوله با استفاده از فنر

رفع گرفتگی لوله با تخلیه چاه

در برخی از موارد مشکل انسداد، مربوطه به گرفتگی لوله ها نبوده بلکه چاه فاضلاب به طور کامل پر شده است. در چنین مواردی تکنسین مربوطه با رفع گرفتگی سر چاه اصلی ساختمان ، اقدام به تخلیه آن می نماید.

البته پر شدن چاه فاضلاب می تواند همه واحدهای آپارتمان را با مشکل مواجه سازد. بنابراین اگر تنها یک واحد با مشکل انسداد لوله مواجه شده اند، احتمالا راه حل مناسب، تخلیه چاه نمی باشد.

تخلیه چاه
تخلیه چاه

هزینه رفع گرفتگی لوله

همان گونه که به تفصیل اشاره گردید، بر حسب مکان انسداد و نحوه انسداد لوله های فاضلاب ، اقدامات لازم جهت رفع انسداد می تواند از یک تلمبه زنی ساده تا استفاده از تجهیزاتی نظیر پمپ ، دستگاه تراکم هوا ، فنر و یا تخلیه چاه متفاوت باشد، در نتیجه، هزینه و قیمت رفع گرفتگی لوله نیز بر حسب روش استفاده شده، متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۵ نظر

  1. گرفتگی لوله با تیکه پارچه رو با چه روشی میشه بر طرف کرد؟

  2. گرفتگی لوله در زانو ها را چگونه رفع می کنند؟

  3. میشه توصیه هایی جهت رفع گرفتگی لوله توسط صاحب خانه به صورت دستی و بدون استفاده از دستگاه رو هم بگید یا اموری که از گرفتگی لوله جلوگیری میکنه

  4. ابزار هایی جهت رفع گرفتگی لوله در خانه برای استفاده خود شخص و بدون کمک از کادر لوله بازکنی رو از کجا میتونم تهیه یا مقایسه کنم

  5. ما لوله ای اشپزخانمان گرفته لوله بازکن وفنر را امتحان کردیم ولی هنوز باز نشده لطفاً راهنمایم کنید چکار کنم

  6. اقدامات لازم جهت رفع انسداد می تواند از یک تلمبه زنی ساده تا استفاده از تجهیزاتی نظیر پمپ ، دستگاه تراکم هوا ، فنر و یا تخلیه چاه متفاوت باشد ؛ اونوقت استفاده از هر کدوم از این روش ها چطوری تشخیص داده میشه ؟!

  7. رفع گرفتگی لوله تخصص نیاز داره؟
    و ایا روش تراکم هوا برای باز کردن توله موجب مسدود شدن مجدد لوله طی روز های اتی نمیشع

  8. شاهین روشن پژوه

    سلام، مواد شیمیایی به خصوص برای لوله ‌های قدیمی، آسیب‌زا بوده و باعث خوردگی و فرسایش لوله‌ ها می‌ شود این به این معنی است که استفاده طولانی مدت از مواد شیمیایی برای تمیز کردن سرویس های بهداشتی باعث میشه که بعد چند سال لوله های فاضلاب نیاز به تعویض پیدا کنند؟؟

  9. سلام چند مدل گرفتگی لوله داریم و نهایتا اگه گرفتگی لوله خیلی زیاد باشه چند روزه مشکلش حل میشه ؟

  10. شما اغلب به رفع مشکل گرفتکی لوله پرداختین . لطفا برای جلوگیری از وقوع این مشکل هم راهکار هایی ارائه بدین

  11. فاطمه زهرا میرعباسی

    سلام ما تازه و حدودا یک ماهه که به آپارتمان جدید اومدیم و لوله حمام احساس میکنم گرفته چون خیلی کم و آروم آب جمع شده کف حمام درش خالی میشه نه اینکه اصلا رد نشه نه ولی واقعا به مقدار اعصاب خورد کنی با سرعت کم و از مدیریت و همسایه پرسیدم می گفتن مشکلی نیس نمی دونیم ببخشید برای تشخیص مشکلش و نوع گرفتگیش باید چه کار کنم؟

  12. برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی باید چکار کنم لوله توی دیواره و من که نمیتونم دیوار رو بکنم لطفا راهنمایی کنید ممنون

  13. برای درخواست خدمات چه جوری تو سایت اقدام کنیم؟

  14. ببخشید چه موادی برای رفع گرفتگی لوله استفاده میکنید؟

  15. چه روشی برای بازکردن گرفتگی لوله حیاط بهتره ؟

  16. هزینه رفع گرفتگی لوله بر چه مبنایی براورد میشه؟
    و هزینه معمولش به صورت حدودی چقدره؟

  17. لوله ساختمان ما گرفته، تماس گرفتم جواب ندادید، امروز جنعه است، لطفا راهی بذارید روزهای تعطیل بتونیم تماس بگیریم برای کارهای ضروری مثل گرفتگی لوله و فاضلاب

  18. رفع گرفتگی لوله تو مناطق اطراف طهران هم انجام میدید؟

  19. هزینه حدودی رفع گرفتگی چقدره؟