توالت فرنگی وال هنگ آخرین مدل توالت موجود در بازار است. این توالت در ظاهر به صورت معلق روی دیوار قرار گرفته و فلاش تانک و فاضلاب توکار است. قیمت توالت فرنگی دیواری نسبت به سایر انواع توالت فرنگی بیشتر است. به قیمت خرید وال هنگ باید هزینه نصب را نیز اضافه کرد. برای خانههایی که قصد بازسازی سرویس بهداشتی قدیمی را دارند، جایگزینی والهنگ با دستشویی فرنگی قدیمی، هزینه های کمتری خواهد داشت.
یکی از المانهای اصلی طراحی سرویس بهداشتی مدرن، جایگزینی توالت فرنگی دیواری با توالت فرنگی معمولی است. وال هنگ در لغت به معنای معلق از دیوار بوده اما این توالت در واقع معلق از دیوار نیست بلکه با بستهای بسیار محکمی به دیوار تقویت شده پشتی نصب میشود. والهنگ فلش تانک و لوله فاضلاب مخصوص به خود را دارد.
هنگام خرید وال هنگ همه لوازم نصب به همراه آن خواهد بود. در نهایت تنها به یک دیوار نیاز است که استحکام کافی برای نگهداشتن وزن توالت فرنگی دیواری به همراه نیرویی معادل ۴۰۰ کیلوگرم را داشته باشد. پس از نصب کامل، دسترسی به فلاش تانک و لوله فاضلاب توکار وجود ندارد. به غیر از کاسه توالت و دکمه فلش تانک همه چیز در دیوار پنهان خواهد بود.
با توجه به اینکه زمان زیادی از ورود والهنگ به خانههای ایرانی نمیگذرد ابهامات بسیاری در مورد آن وجود دارد. نکته اصلی آن است که نصاب وال هنگ باید ماهر و باتجربه و آموزش دیده باشد، دیوار تقویت شده پشت والهنگ به تایید کارشناس برسد و اتصالات شیرآلات چک شود. در این صورت مزایای زیر را خواهد داشت:
مهارت نصاب وال هنگ در نتیجه نهایی اهمیت بسیار زیادی دارد. با فرض مهارت بالای نصاب، معایب توالت فرنگی دیواری به شرح زیر است:
اولین نکته در نصب این توالتها بحث ایمنی است. توالت فرنگی دیواری به دیوار آویزان است و طبیعتا هیچ ارتباطی با زمین ندارد. اولین تردید هنگام خرید وال هنگ، عدم اطمینان از ایمنی است. از نظر ایمنی در صورتی که به درستی نصب شود هیچ تفاوتی با توالت فرنگی معمولی ندارد. طراحی اتصالات وال هنگ به نحوی است که وزن را در سطح پخش میکند. فشار زیادی به یک نقطه خاص وارد نمیشود.
استانداردهای توالت فرنگی دیواری در تمام جهان ثابت است. تست ایمنی روی این توالتها توانایی تحمل وزن را تا ۴۰۰ کیلو گرم نشان داده است. این آزمایش در شرایط سخت تر هم تکرار شده است. حتی در شرایط آویزان و با تغییر ۹۰ درجهای نیرو که باعث خم شدن پیچ و مهرهها شد همچنان توالت وزن 400 کیلوگرمی را تحمل کرد.
اندازه مخزن توالت وال هنگ معمولا حدود ۸۰ میلیمتر تا ۱۱۰ میلیمتر است. عرض مخزن ۵۵۰ میلیمتر است. در واقع عرض حدود نیم متر و داخل دیوار حدود ۱۰ سانتیمتر خواهد بود. پایه توالت فرنگی دیواری قابل تنظیم ست.
معمولا ارتفاع استاندارد وال هنگ تفاوتی با توالت فرنگی معمولی ندارد و ۴۰۰ تا ۵۵۰ میلیمتر در نظر گرفته میشود. این ارتفاعی است که نشیمن تا کف زمین خواهد داشت. اندازهی آن با توجه به میانگین قد ساکنین تعیین میشود.
مزیت ابعاد توالت فرنگی دیواری در این است که میتوان ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر ارتفاع آن را کم و زیاد کرد. ارتفاع نصب والهنگ برای کودکان تا ۳۵ سانت ارتفاع پایین مییاید و برای افراد بلند قد تا ۶۵ سانتی متر از کف نصب میشود.
کاسه والهنگ روی دیوار است و مخزن فلاش تانک و فاضلاب آن به صورت توکار داخل دیوار قرار میگیرد. نصب توالت فرنگی توکار نیاز به مهارت و تجربه دارد. بنابراین نیاز است لوله کشی فاضلاب داخل دیوار انجام شود. اگر وال هنگ جایگزین توالت فرنگی معمولی شده است، با دیوار کاذب مشکل لوله کشی فاضلاب حل میشود.
نصب در دو مرحله انجام میشود. مرحله اول پیش از کاشی کاری است. در محله بعدی پس از انجام کاشی کاری باید برای نصب اقدام شود. مراحل نصب والهنگ بر اساس هر برند تغییرات جزئی دارد.
• معمولا در مرحله اول فلاش تانک توالت فرنگی دیواری روی زمین قرار داده میشود و بست لوله فاضلاب که به صورت آکاردئونی و یا خرطومی است از زیر لوله باز میشود. نصب از زیر زانویی انجام شده و بست در جای خود محکم میشود.
• روی تانک و بالای لولهی خرطومی دو پیچ بلند و بسیار محکم قرار میگیرد که در بسته بندی توالت فرنگی دیواری قرار داده شده است. پیچها دارای رزوه است و محل قرار گیری آن بر اساس اندازه توالت تعیین میشود. فاصله این دو پیچ معمولا ۱۸۰ تا ۲۳۰ میلیمتر است. البته در بعضی برندها ۲۰ تا ۲۲ سانت هم در نظر میگیرند. قطر لوله کشی فاضلاب وال هنگ معمولا ۹۰ یا نهایتا ۱۱۰ است و فاصله آن تا کف ۲۲ سانت تخمین زده میشود.
دیواری که برای نصب فلاش تانک در نظر میگیرید باید مقاومت استاندارد برای تحمل وزن را داشته باشد. در صورت نیاز باید مقاوم سازی دیوار پشت توالت فرنگی دیواری انجام شود و به تایید کارشناس برسد. حین اجرای دیوار مقاوم باید دقت شود که اتصالات روی فلاش تانک و لوله خرطومی و دو سر پیچ به اندازه کافی بیرون باشد تا مرحله دوم نصب آغاز شود.
پس از اجرای دیوار، نوبت به نصب توالت فرنگی وال هنگ میرسد. اتصالات لاکی از جای خود باز شده و توالت فرنگی دیواری داخل پیج قرار میگیرد و پس از تنظیمات دقیق انجام شود. پیچها معمولا بلند در نظر گرفته میشوند و تا اندازه مورد نیاز تنظیم و مابقی برش داده میشود.
تمامی اتصالات لاکی سیفون و فاضلاب نیز اندازهگیری و برش داده شده و با چسب لوله در جای خود قرار میگیرد. جعبه کنترل نیز به دقت نصب میشود و در نهایت کلید فلش تانک نصب خواهد شد.
خرید توالت فرنگی وال هنگ مناسب برای طرفداران سبک های مدرن و مینیمالیستی است. با توجه به تغییر بزرگی که در فضا ایجاد میکند، ارزش خرید دارد. باید پیش از خرید، دیواری که قرار است نصب توالت فرنگی دیواری روی آن انجام شود، معین باشد.
پیش از سرامیک کاری باید از نصاب حرفه ای بخواهید که مراحل اولیه نصب را انجام دهد. برای سرویس بهداشتی کوچک ایده استفاده از دستشویی فرنگی دیواری، باعث افزایش فضای کاربردی می شد. نصب والهنگ در فضای حمام نیز باعث جلوگیری از رشد باکتری و کپک اطراف توالت میشود.
انواع توالت فرنگی وال هنگ بر اساس ظاهر کاسه توالت، طول آکس و سیفون دسته بندی میشود. معمولا توالت فرنگی دیواری به رنگ سفید تولید میشود اما رنگ مشکی و طلایی هم به تازگی به بازار آمده.
کاسه توالت یا به صورت گوشه دار و مستطیلی یا گرد و به شکل بیضی است. از نظر طراحی دو دسته یک تکه و دوتکه برای توالت فرنگی دیواری در نظر می گیرند. یک تکه امکان تمیز کردن ساده تری دارد و از نظر بصری زیباتر است. طول آکس تخلیه نیز تا دیوار از ۱۸ سانت تا ۳۰ سانت در نظر گرفته می شود.
سیستم تخلیه ای که با نام سیفونی می شناسند در واقع همان سیفون گردابی بوده قدیمی تر است. اندازه بزرگی دارد و امکان گرفتگی در آن وجود دارد. از نظر نوع سیفون و سیستم تخلیه برای والهنگ اغلب از سیستم واش داون استفاده می شود. این سیستم امکان گرفتگی کمتری دارد و اندازه آن نیز کوچکتر است. یکی از معایب سیستم واش داون، نیاز به شستشوی مداوم کاسه توالت است. از این جهت در برخی از توالت ها از سیستم ریم لس (rimless) استفاده می شود. بعضی از انواع وال هنگ نیز از سیستم واتر جت برای تخلیه آب استفاده می کند.
قیمت وال هنگ خارجی با ایرانی تفاوت بسیار زیادی دارد. این تفاوت لزوما به دلیل کیفیت برتر نیست. انواع توالت فرنگی دیواری ترکیه ای و ایتالیایی در بازارهای ایران به فروش می رسد که باید هزینه های بالایی برای خرید آن صرف کنید. برندهای ایرانی با کیفیتی نیز انواع وال هنگ را تولید کرده است. اگر به لیست قیمت توالت فرنگی وال هنگ نگاهی بیندازیم، دلایل زیر را برای تفاوتهای قیمت میتوان برشمرد:
برای مطالعه بیشتر:
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
مشاهده نظرات
هزینه اجرای یه وال هنگ معمولی توی سال 403 چقد میشه ؟
سیستم سیفون وال هنگ فقط روی دیوار اجرا میشه یا خودشون سیفون و مخزن دارن؟
چون پایه نداره پس ارتفاع نصب وال هنگ روی مقاومتش اثر منفی نمیذاره؟!
برای گذاشتن لوله سیفون توی دیوار برای وال هنگ ال باید مقاومت دیوار بررسی بشه؟
حداکثر ارتفاع نصب وال هنگ چقدر میتونه باشه؟
تفاوت قیمت وال هنگ با توالت فرنگی میخواستم
سلام وال هنگ پایه نداره و اصلا روی کف سرویس بهداشتی قرار نمیگیره درست؟ پس چطوری به لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی متصل میشه !!
سلام برای اجرای وال هنگ در سرویس بهداشتی که قبلا اصلا توالت فرهنگی درش اجرا نشده چطور اقدام میکنند و چه زیرساخت هایی برای اجرای اون لازمه و آیا اصلا میشه اجراش کرد؟
وال هنگ چە تفاوتی با توالت فرنگی دارە کە قیمتش بیشترە ؟
وان هنگ بدون پایه است و به دیوار متصل می شود. تجهیزات نصب آن باید تحمل وزن بالایی را داشته باشند و متریال ساخت وال هنگ نیز باید بسیار مقاوم باشد. بعلاوه هزینه تمام شده نصب وال هنگ از توالت فرنگی بیشتر است. زیرا نیاز به مقاوم سازی دیوار خواهد داشت.
سلام ، توالت فرهنگی وال هنگ برای سرویس های بهداشتی کوچیک انتخاب خیلی خوبیه، وال هنگ فضای کمی رو اشغال میکنه ، خیلی جم و جور و مدرنه، به راحتی تمیز میشه و در کنار یه دکور ساده سرویس بهداشتی خونه رو خیلی خوب و مرتب جلوه میده!
سلام کاربر گرامی.
سپاس بابت نظرتون