قوانین آسانسور در آپارتمان ها ، به منظور حفظ ایمنی سیستم و امنیت ساکنان تعریف می شوند. امروزه، آسانسورها یکی از اجزای اساسی هر آپارتمان و ساختمان مسکونی مدرن می باشند. آسانسور ها نقش بسیار مهمی در سهولت حرکت و جابه جایی ساکنان ایفا می کنند. از این رو، با توجه به اهمیت این وسیله نقلیه عمومی، لازم است قوانین و مقرراتی مربوط به طراحی، نصب، بهره برداری و نگهداری آن صادر شوند. در این مقاله، قانون آسانسور در آپارتمان مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه به بررسی اهمیت این قوانین، الزامات لازم برای رعایت آن ها و راهنمایی برای اجرای صحیح آن ها پرداخته می شود.
اهمیت قانون آسانسور در آپارتمان بسیار بالا می باشد. زیرا این قوانین به منظور حفظ ایمنی و سلامت ساکنان، پیشگیری از حوادث ناگوار و کاهش خطرات مرتبط با استفاده از آسانسورها تدوین می شوند. با رعایت قوانین آسانسور، می توان از وقوع حوادث جدی، آسیب ها و صدمات جسمانی جلوگیری نمود. اجرای صحیح این قوانین بهبود کیفیت زندگی در آپارتمان ها را فراهم می کند. همچنین، اعتماد عمومی را نسبت به سیستم آسانسور بهبود می بخشد. بنابراین، عدم رعایت قوانین آسانسور در آپارتمان ها می تواند پیامدهای جدی و قابل توجهی داشته باشد.
قانون آسانسور در آپارتمان عموما شامل موارد زیر می باشند:
در ادامه به طور جداگانه به هر یک از این مسائل پرداخته می شود.
مراحل نصب آسانسور طبق قانون آسانسور در آپارتمان ، مطابق زیر می باشد:
لازم به ذکر است که در برخی موارد باید برای جابه جایی برخی از کنتورها، لوله ها و اتصالات نیز اقدام شود. در این صورت، هزینه این جابه جایی ها بر عهده تمامی مالکان خواهد بود.
قانون آسانسور در آپارتمان ، روش قاطعی برای تقسیم هزینه نصب آسانسور در ساختمان تعریف نمی کند. چرا که این مسئله، امری توافقی میان ساکنان یک آپارتمان می باشد. هزینه نصب آسانسور می تواند به طور مساوی میان تمام اعضا آپارتمان تقسیم شود، یا از عرف پیشنهادی زیر تبعیت نماید:
و به همین ترتیب ادامه خواهد یافت.
با این روش، هزینه نصب آسانسور به تدریج افزایش می یابد تا هزینه پرداختی مالکان طبقات بالاتر نسبت به مالکان طبقات پایین تر، بیشتر شود. این تقسیم بندی بر اساس میزان سودمندی آسانسور برای ساکنان هر طبقه و ارزشی که بر ملک آن ها افزوده می شود، صورت می گیرد. البته، همانطور که اشاره شد، می توان در هر ساختمان از روش های دیگری برای تقسیم هزینه نصب آسانسور استفاده نمود.
یکی از موارد لیست قوانین آسانسور در آپارتمان ها ، مسئله پرداخت شارژ آن می باشد. طبق قانون، تمام واحدهای ساختمان، شامل واحدهای خالی (به عنوان مثال واحدهایی که فروش یا اجاره نرفته اند یا ساکنان آن در ساختمان حضور ندارند) نیز موظف به پرداخت شارژ ماهیانه آسانسور می باشند. حتی اگر از آسانسور استفاده نکنند.
برای تعیین شارژ ماهیانه آسانسور، دو روش معمول وجود دارد:
لازم به ذکر است که یکی از ملاک های قیمت گذاری یک ساختمان، امکانات آن است و آسانسور نیز یکی از امکانات مهم است که باعث افزایش قیمت ملک می شود. تاثیر افزایش قیمت برای طبقات همکف و اول که نیازی به آسانسور ندارند، کمتر است. اما برای طبقات بالاتر تاثیر بیشتری دارد. بنابراین، به منظور عدالت بیشتر، معمولا طبقات پایین تر، نسبت به سایر طبقات، میزان کمتری از شارژ آسانسور را پرداخت می کنند.
مراقبت و سرویس دوره ای آسانسور یکی از بندهای مهم در قوانین آسانسور در آپارتمان ها می باشد. قانون تعیین می کند که مالکان ساختمان و نماینده قانونی آن ها، که ممکن است مدیر ساختمان باشد، مسئولیت بررسی دوره ای تمامی اجزای مربوط به آسانسور را برعهده دارند. در مقررات ملی مربوط به ساختمان ها، در قوانین آسانسور آمده است که باید هر سال آسانسورها به طور کامل و با جزییات بررسی شوند. این به معنای خاموش کردن دستگاه و بازدید توسط بازرس و مهندس متخصص برای بررسی جزئیات آن است.
در طول فرآیند بازرسی مدیران ساختمان وظیفه دارند دستگاه را از سرویس خارج کنند و ساکنان را از طریق نصب اعلامیه روی تمامی درهای آسانسور، مطلع سازند.
بر اساس قانون آسانسور در آپارتمان ، هزینه تعمیر و سرویس ماهیانه آسانسور که در قالب شارژ ساختمان دریافت می شود، بر عهده مستاجر است. این هزینه ها عمدتا شامل تعمیرات دوره ای، نگهداری و خدمات عمومی آسانسور می باشد. اما هزینه های مرتبط با نصب آسانسور و تعمیرات اساسی مانند تعمیر سیم بکسل و سایر تعمیرات بزرگ تر، بر عهده مالک ساختمان است.
طبق قانون آسانسور در آپارتمان ها ، در صورتی که یکی از ساکنان ساختمان یا فردی مرتبط با یکی از واحدها به دلیل بی فکری یا بی احتیاطی، آسانسور را خراب کند، آن واحد مسئول پرداخت جریمه خسارت است.
برای حمل بارها، باید از آسانسور مخصوص بار استفاده شود. در ساختمان هایی که یک آسانسور وجود دارد، طبق قانون آسانسور در آپارتمان ها ، هنگام اسباب کشی، حمل مصالح ساختمانی و نخاله های آن با آسانسور مخصوص مسافران ممنوع است. زیرا ممکن است به آسانسور آسیب برساند. این محدودیت مستقل از ظرفیت وزنی آسانسور است. تنها در صورتی این کار مجاز است که با موافقت هیئت مدیره ساختمان صورت گیرد.
آسانسور، همانند سایر وسایل، احتمال دارد دچار اشکالات فنی شده و منجر به آسیب رساندن یا حتی فوت افراد شود. بنابراین، بهتر است طبق قوانین بیمه مرکزی و قوانین آسانسور در آپارتمان ها ، هر ساختمانی برای کنترل و رفع اتفاقات و خسارات، بیمه آسانسور داشته باشد.
بیمه مسئولیت یکی از انواع بیمه هاست که هنگامی که یک فرد مسئولیت انجام کاری یا مسئولیت در قبال یک وسیله را بر عهده دارد، از آن استفاده می شود. در صورت وقوع حادثه، شرکت بیمه خسارات ناشی از آن مسئولیت را جبران می کند. بیمه مسئولیت آسانسور یکی از این بیمه های مهم است.
در مورد بیمه آسانسور، مدیر ساختمان، مالک ساختمان و شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور مسئولیت آسانسور را بر عهده دارند. در صورت وقوع حادثه برای افرادی که از آسانسور استفاده می کنند، آن ها به عنوان مقصر شناخته می شوند و باید خسارت ها را جبران کنند. اما در صورتی که قبل از وقوع حادثه، بیمه آسانسور خریداری شده باشد، شرکت بیمه مسئولیت جبران خسارات افراد حادثه دیده را بر عهده می گیرد.
در کنار آسانسور، بسیاری از ساختمان های بزرگ و پرتردد پله برقی هم اجرا می کنند. به منظور استعلام قیمت پله برقی پاساژ و خرید آن می توانید با کارشناسان عمران مدرن در تماس باشید.
نکات کلیدی قانون آپارتمان نشینی در مورد آسانسور از جمله موضوعاتی است که باید تمامی ساکنان و مدیریت ساختمان با آن آشنا باشند. قانون آپارتمان نشینی در مورد آسانسور تعیین می کند که استفاده صحیح از آسانسور، حفظ ایمنی و نگهداری مناسب از آن وظیفه مشترک تمامی ساکنان است. این قوانین بهمنظور جلوگیری از خرابی های مکرر و تامین امنیت کاربران تدوین شده اند.
یکی از نکات اصلی قانون آپارتمان نشینی در مورد آسانسور مربوط به تقسیم هزینه های نگهداری و تعمیرات آسانسور بین ساکنان است. به طور معمول، هزینه های مربوط به سرویس های دوره ای و تعمیرات به صورت مشترک بین تمامی واحدها تقسیم می شود و همه ساکنان باید سهم خود را پرداخت کنند. این قوانین به ویژه در ساختمان های بلند که آسانسور به عنوان یک ضرورت اساسی به شمار می آید، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
قانون آپارتمان نشینی در مورد آسانسور همچنین تاکید می کند که استفاده از آسانسور برای حمل بارهای سنگین، مواد خطرناک یا اسباب و اثاثیه ممنوع است، مگر اینکه آسانسور مخصوص حمل بار در ساختمان وجود داشته باشد. رعایت این موارد به حفظ سلامت تجهیزات و جلوگیری از خرابی های پرهزینه کمک می کند.
یکی دیگر از نکات مهم قانون آپارتمان نشینی در مورد آسانسور، الزام به انجام سرویس های دوره ای و بررسی های فنی است. مدیر ساختمان موظف است که به طور مرتب از سلامت آسانسور اطمینان حاصل کند و در صورت نیاز، تعمیرات لازم را انجام دهد. این اقدامات باعث افزایش طول عمر آسانسور و کاهش احتمال خرابی های ناگهانی می شود.
برای مطالعه بیشتر:
اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی های خاص این نوع بلوک، نیازمند…
قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…
ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…
دیوار پیش ساخته گچی یکی از مصالح مدرن و کارآمد در صنعت ساختمان سازی است…