ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی برای طراحی و اجرای این فضا با توجه به اصول و استاندارد ها الزامی است. ضوابط طراحی سرویس بهداشتی شاید در ابتدا به نظر امر با اهمیتی نباشد اما برای طراحی هر فضای استاندارد و با کیفیتی باید تمامی ضوابط و اصول طراحی آن نیز مطالعه شود. در ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی ، هم نمای کار و هم برای طراحی دکوراسیون داخلی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در فضاهای عمومی به ازای میانگین ۲۵ نفر، ۱ عدد سرویس بهداشتی تعبیه می شود.
یکی از نکات مهمی که هنگام مطالعه ضوابط طراحی سرویس بهداشتی در نظر داشته باشید، ابعاد آن است. ابعاد استاندارد برای هر سرویس ۱۱۰ در ۱۱۰ سانتی متر در کمترین حالت ممکن می باشد. بر اساس ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی ، ابعاد سرویس معلول حداقل ۱۵۰ در ۱۷۰ سانتی متر می باشد. درب سرویس های بهداشتی باید دارای عرض حداقل ۹۰ سانتی متر باشد. در تمامی سرویس ها باید زنگ خطر در ارتفاع ۱۲۰ سانتی متر از کف نصب شده باشد. اگر سرویس بهداشتی عمومی در محیطی است که در معرض استفاده کودکان است، نصب روشویی مناسب ارتفاع قد کودکان نیز، الزامی است.
متریال کفسازی در طراحی سرویس بهداشتی عمومی بسیار مهم است. این امر از آن جهت اهمیت دارد که فضای سرویس بهداشتی عمومی باید به صورت مرتب تمیز شده و آلودگی ها را به خود جذب نکند. استفاده از سنگ، سرامیک کف و … برای کفسازی سرویس بهداشتی عمومی گزینه های مناسبی می باشد. هم چنین برای ساخت دیوار ها و انتخاب متریال آن در نازک کاری، نصب سنگ و کاشی دیواری بر اساس ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی ، توصیه می شود.
یکی از نکاتی که در انتخاب کاشی و سرامیک باید به آن دقت کرد، ابعاد فضا است. برای فضایی با ابعاد کوچک تر باید از کاشی ها و سرامیک هایی در ابعاد کوچک نیز استفاده کرد. نصب سرامیک با ابعاد بزرگ در فضایی کوچک، فضا را کوچک تر نشان می دهد. بنابراین به این موضوع نیز باید دقت داشت.
نورپردازی سرویس بهداشتی به صورت نورپردازی محیطی و عمومی یکنواخت است که با کمک لامپ های هالوژن و رشته ای در سقف صورت می گیرد. در اطراف آینه می توان از نورپردازی نقطه ای استفاده کرد. در ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی قرارگیری بازشو ها و پنجره ها نیز به جهت اهمیت نورپردازی باید با دقت بررسی شود. همچنین برای حفظ محرمیت می توان از پوشش گیاهی رو به روی پنجره های استفاده کرد.
سرویس بهداشتی های عمومی به صورت مداوم در حال استفاده هستند و در معرض آلودگی زیادی قرار دارند. انتشار بوی نامطبوع یکی از مواردی است که در هنگام طراحی سرویس بهداشتی عمومی باید آن را در نظر داشت. بنابراین تعبیه یک سیستم تهویه مطبوع که به سرعت هوا را جابه جا کرده و از انتشار بوی نامطبوع جلوگیری کند، الزامی می باشد. بر اساس ضوابط طراحی سرویس بهداشتی عمومی هوای یک سرویس بهداشتی در عرض ۱۰ دقیقه باید به طور کامل تخلیه شود.
یکی از نکاتی که در ضوابط طراحی سرویس های بهداشتی عمومی باید در نظر داشت، تاسیسات آن شامل شیر آلات و تجهیزات است. جنس شیرآلات باید به گونه ای باشد که به راحتی تمیز شده و آلودگی ها را جذب نکند. همچنین باید ماندگاری بالایی داشته و نیاز به تعویض و ترمیم به صورت مداوم نداشته باشد. استفاده از شیرآلات الکترونیکی باعث می شود کمترین میزان تماس بین دست و تجهیزات وجود داشته باشد و آلودگی ها منتقل نشوند. تاسیسات لوله کشی حتما باید با پوشش عایق مناسب پوشانده شده و در صورت روکار بودن نیز در فضاهایی به دور از دسترسی افراد قرار بگیرند و با داکت پوشانده شوند.
برای مطالعه بیشتر:
نمای ساختمان یکی از عوامل کلیدی در زیبایی و هویت یک بنا می باشد. انتخاب…
اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی های خاص این نوع بلوک، نیازمند…
قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…
ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…