یکی از مهمترین و اصلی ترین مزیت های استفاده از بلوک هبلکس در ساخت و سازها، اجرای بسیار ساده و آسان این مصالح می باشد. از مهمترین نکات اجرای هبلکس می توان به ملات مورد نیاز، نصب تاسیسات و نماسازی دیوار سبک هبلکس و آب دادن و نم نگه داشتن آن اشاره کرد. برای استعلام قیمت بلوک هبلکس ۱۴۰۳ با مشاوران عمران مدرن تماس حاصل فرمایید.
برای اجرای هبلکس باید از ملات بستر نازک(که به آن چسب نیز اطلاق می شود) مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۷۰۶ استفاده می شود. توصیه می شود با توجه به جذب آب نسبتاً زیاد بلوک های دیوار سبک هبلکس از ملات های خشک آماده مخصوص که بدین منظور تولید شده اند استفاده شود.
استفاده از ملات های خشک آماده یکی از مناسب ترین روش ها برای اجرای هبلکس می باشد. در این روش مقداری آب به ملات خشک اضافه و آن را مخلوط می کنند. توصیه می شود برای دستیابی به نتیجه مطلوب، عمل اختلاط در سرعت کم انجام شود. پس از مدت کوتاهی اختلاط، ملات برای مصرف آماده می شود.
عمر کارایی ملات ها در اجرای هبلکس معمولا بین ۴ تا ۵ ساعت است. در واقع باید مقدار ملات مورد نیاز با دقت، تعیین شده تا ملات اضافی نیامده و خشک نگردد زیرا به هیچ عنوان اضافه نمودن آب و اختلاط مجدد ملات مجاز نمی باشد .
اجرای هبلکس بوسیله چسب مخصوص به آن به راحتی انجام می شود. به همین جهت هزینه اجرای بلوک هبلکس اصفهان کمتر و سرعت اجرای آن بیشتر از دیگر مصالح ساختمانی است.
قیمت بلوک هبلکس همدان در هر متر مربع محاسبه می شود. قیمت هبلکس در کارخانه های مختلف متفاوت بوده، اما این اختلاف قیمت بسیار ناچیز است. اما از آنجایی که بلوک هبلکس تولید شده در کارخانه ها درجه بندی دارد، قیمت ها بر اساس درجه تولید متفاوت هستند. در واقع قیمت آجر هبلکس درجه یک با قیمت بلوک هبلکس درجه دو متفاوت است. با توجه به ابعاد و میزان سفارش مشتری قیمت آن متغیر است. برای استعلام بهترین قیمت اجرای هبلکس اصفهان با کارشناسان عمران مدرن تماس حاصل فرمایید.
هبلکس همدان معمولا در دیوار های خارجی کاربرد دارد و در دیوار های داخلی به عنوان عایق حرارتی و صوتی به کار می رود.
از اصلی ترین نکات اجرای دیوار هبلکس خیس نگه داشتن دیواره های بلوک هبلکس است. در واقع باید بعد از اجرای هبلکس، به شکل مرتب تا چند باری دیواره های اجرا شده را آب داده و از این طریق به مقاوم شدن دیوار اجرا شده کمک کرد. البته توصیه می شود که آجر هبلکس اصفهان قبل از اجرا نیز کاملا خیس باشد چرا که در این صورت از میزان مقاومت بالایی برخوردار خواهد بود.
هنگام اجرای هبلکس در چینش رج اول باید دقت زیادی شود چون پایه و اساس دیوار است. نکته دیگری که هنگام اجرای هبلکس مورد توجه است، تمیز کردن هر ردیف بعد از اجرا است، بهتر است برای تمیز کردن سطوح از برس استفاده شود.
مزایای اجرای بلوک هبلکس سقفی این محصول را به جایگزینی مناسب برای یونولیت های سقفی تبدیل کرده است. اتصالات هبلکس در نحوه اجرای بلوک هبلکس سقفی به کمک چسب مخصوص هبلکس صورت می گیرد. به همین منظور به جای بلوک هبلکس سقفی از واژه بلوک چسبی نیز استفاده می شود. اجرای بلوک هبلکس سقفی برای ساختمان های مدرن و امروزی گزینه بسیار مناسبی است، زیرا خاصیت عایق صوتی و حرارتی بالایی داشته و مصرف انرژی را در ساختمان بهینه می کند.
نحوه اجرای دیوار سبک هبلکس به طور مختصر به شرح زیر می باشد:
اجرای بلوک هبلکس در رج اول دیوار از اهمیت بسزایی برخوردار است، توصیه می شود از ملات ماسه و سیمان با نسبت ۵ به ۱ به عنوان ملات تراز کننده زیر کار استفاده می گردد. همچنین بعد از چیدن رج اول توصیه اکید می گردد۲۴ ساعت فاصله زمانی تا چیدن رج های بعدی در نظر گرفته شود، زیرا ملات ماسه و سیمان نیازمند زمان ۲۴ ساعته جهت رسیدن به حداکثر مقاومت خود و خشک شدن می باشد. افت و نشست های احتمالی که به عنوان یکی از دلایل ایجاد ترک در دیوارها مطرح است، نیازمند خشک شدن یک روزه ملات می باشد. برای اجرای رج های بعدی بایستی درزهای عمودی دیوار سبک هبلکس در هر رج ۳۰ سانتی متر با درز عمودی رج زیرین خود فاصله داشته باشد. این مقدار فاصله در طول یک رج هنگام اجرای هبلکس باید ثابت نگه داشته شود.
برای اتصالات هبلکس از چسب مخصوص هبلکس استفاده می کنند. استفاده از چسب مخصوص در اتصالات هبلکس از هدررفت انرژی در محل اتصال بلوک ها جلوگیری کرده و چسبندگی بسیار قوی دارد. ملات چسب هبلکس به صورت خشک تهیه می شود. استفاده از این چسب به قطر 2 تا 3 میلی متر برای دیتیل اجرایی دیوار هبلکس یا سقف هبلکس کافی بوده و استحکام لازم را به وجود می آورد. چسب مخصوص اتصالات هبلکس به صورت پودری و به رنگ های سفید و خاکستری به فروش می رسد.
دستمزد اجرای هبلکس نسبت به سایر مصالح سنتی کمتر است. کمتر بودن دستمزد اجرای هبلکس به دلیل سبکی این بلوک و راحتی کار با آن است. اجرای اتصالات و برش هبلکس بسیار راحت تر از بلوک های سنتی مانند آجر سفال و بلوک سیمانی است و با اره برقی یا دستی این کار را انجام داد. دستمزد اجرای هبلکس در نیمه دوم سال 1403، به ازای هر مترمربع حداقل 90,000 تومان است که از دستمزد اجرای سایر بلوک های سنتی پایین تر است و با دستمزد اجرای بلوک سیمانی برابر است.
دیوار سبک هبلکس یا بلوک هبلکس نوعی بلوک سبک متخلل است. وزن کم ویژگی اصلی و منحصر به فرد آجر هبلکس به شمار می رود. این بلوک عایق حرارتی و صوتی مناسبی در ساختمان است. به همین دلیل نقش مهمی در جلوگیری از هدر رفت انرژی در ساختمان ایفا می کند. بنابراین خصوصیات عایق حرارتی این محصول، این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم میسازد که مصرف انرژی را مدیریت کنند. درنتیجه کاهش هزینه انرژی برای کاربران ساختمان در کنار بهبود آسایش زندگی و کاهش تقاضا برای تسهیلات تولید برق را موجب میشود.
بلوک های دیوار سبک هبلکس از عناصر سیلیس، آهک، سیمان و پودر آلومینیوم و آب تشکیل می شود. ترکیب این مواد تحت فشار و حرارت اتوکلاو شده در ابعاد مختلف تولید و به بازار عرضه می شود.
پس از رعایت جزئیات اجرایی دیوار هبلکس باید به نکات اجرایی هبلکس نیز دقت داشت. از جمله نکات اجرایی هبلکس مرطوب نگه داشتن آن ها می باشد. این کار به استحکام اتصالات و افزایش مقاومت آن ها کمک زیادی می کند. نماسازی از دیگر نکات اجرایی هبلکس است که پس از اجرای کامل دیوار می توان آن را به سبک ها و روش های گوناگون اجرا نمود. به جز نکات اجرایی هبلکس ، هنگام خرید آن نیز به نکات مهمی از جمله یکدست بودن بلوک ها، عدم وجود پریدگی در گوشه ها، مقاومت فشاری استاندارد و … توجه داشت.
قیمت بلوک هبلکس خوزستان بر اساس متر مکعب و ابعاد دیوارچینی تعیین می گردد. طرز استفاده از بلوک دیواری هبلکس با سایر بلوک ها کمی متفاوت است. انواع بلوک هبلکس قبل از استفاده باید خیس شده و آب کافی جذب کرده باشد. جذب آب توسط بلوک هبلکس باعث می شود این بلوک ها در برابر رطوبت عایق خوبی باشند. هم چنین قدرت چسبندگی ملات را نیز هنگام دیوارچینی افزایش می دهند. قیمت دیوار چینی هبلکس نیز با توجه به قیمت بلوک ها، نوع چسب هبلکس، هزینه حمل و نقل و دستمزد کارگران برآورد می شود. در ادامه به بررسی نکات دیوارچینی با بلوک هبلکس پرداخته ایم.
برای دیوارچینی با بلوک هبلکس به کارگیری نیروی متخصص الزامی نبوده و اجرای آن ها نسبتا ساده است. تنها اصول کلی دیوارچینی نظیر هشتی گیر کردن دیوارها به هم، عدم امتداد درز عمومی بلوک ها در دو ردیف متوالی بر روی هم و شاقولی اجرا کردن دیوار باید برای اجرای بلوک هبلکس دیواری در نظر گرفته شود.
دیوار سبک هبلکس اولین بار توسط مهندسان اروپایی ابداع گردید و به نام های ACC,Heblex و .. در اروپا و سایر کشورها شناخته شده است. دیوار سبک هبلکس نوعی بتن سبک اتوکلاو شده به شمار می آید. وزن بلوک هبلکس در مقایسه با یک بلوک بتنی هم اندازه خود یک پنجم است، از این رو به آن بلوک سبک گازی و یا ACC می گویند.در مقایسه با آجر این بلوک سه تا چهار برابر سبک تر است. هدف اصلی از ساخت دیوار سبک هبلکس سبک سازی مصالح بوده، سبک سازی مصالح مقاومت آن را بالا می برد.
اصلی ترین کاربرد بلوک اتوکلاوشده در اجرای دیوار سبک هبلکس استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی می باشد. در واقع دیوار بلوک هبلکس نقش باربری ندارد. بلوک ACC تخلخل بالایی دارد و علت آن وجود آلومینیوم در ساختار این بلوک می باشد. قیمت اجرای هبلکس نسبت به ویژگی های منحصر به فرد آن و کاربرد های آن مقرون به صرفه است.
اتصالات هبلکس به دو صورت کرکره ای و رادیکالی هستند. بست کرکره ای برای اتصال بلوک ها و بست رادیکالی برای اتصال دیوار به بلوک به کار می رود. محل اتصال بلوک هبلکس به ستون باید از پلت های L شکل استفاده شود. در این پلیت ها سوراخ هایی تعبیه شده که باید به وسیله پیچ یا میخ پلیت را از یک سمت به ستون و از سمت دیگر به بلوک متصل کرد.
دیوارچینی با بلوک هبلکس محل وصل دیوار های باربر به غیر باربر با دو صورت t شکل یا l شکل صورت می گیرد. در اتصال l شکل دو دیوار سبک هبلکس همزمان اجرا می شوند و نیازی به تمهیدات بیشتری نیست. ابزار هبلکس شامل چکش لاستیکی، کاردک شانه ای، اره برش، گونیای برش، همزن چسب، بست کرکره ای، مته، بست رادیکالی، بست تخت، فرچه و انواع بست ها می باشد که برای جزئیات اجرایی دیوار هبلکس مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از نکاتی که در اجرای هبلکس اهمیت دارد برش هبلکس است. برش هبلکس در مقایسه با سایر مصالح ساختمنی ساده است و آن را می توان به راحتی با اره دستی برید و یا مسیر سیم یا کابل و همچنین محل کلید و پریز و غیره را ایجاد نمود. همین موضوع یکی از مزایای اجرای هبلکس به شمار می رود. برش هبلکس بسیار منظم و بدون دردسر انجام می شود و سرعت اجرای پروژه را بالاتر می برد.
دیوار سبک هبلکس به دلیل خاصیت چسبندگی که این نوع بلوک ها پس از جذب رطوبت پیدا می کنند، به آسانی انجام می شوند و ظاهر زیبا و جذابی پیدا می کنند. در کل نازک کاری روی هبلکس از جمله اقداماتی است که بعد از دیوار چینی انجام می شود. اجرای گچ روی هبلکس مانند دیگر بلوک ها صورت می گیرد.
برای استعلام قیمت بلوک هبلکس خوزستان از کارخانه بلوک هبلکس دزفول با مشاوران عمران مدرن تماس بگیرید.
بلوک هبلکس وزن کمی داشته و در ابعاد متنوع و دلخواه تولید و برش داده می شود. حمل و نقل بلوک هبلکس نسبت به سایر بلوک ها ساده تر بوده و هزینه کمتری دارد، از همین رو اجرای بلوک هبلکس بسیار به صرفه است.
برای محاسبه دستمزد اجرای هبلکس باید ابعاد بلوک ها، ارتفاع دیوار و هزینه جابه جایی بلوک ها تا محل اجرای پروژه را در نظر داشت.
برای مطالعه بیشتر:
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…
مشاهده نظرات
اجرای هبلکس چقدر هزینه و زمان می برد؟