آسانسور روکار یکی از راهکارهایی است که می توان از آن برای خانه های فاقد آسانسور استفاده کرد. در دنیای پرشتاب امروزی، دسترسی و راحتی بسیار مهم است. با این حال، بسیاری از ساختمان های قدیمی با بیش از سه طبقه به دلیل عدم الزام نصب آسانسور در گذشته، فاقد آسانسور می باشند. این مشکل بر کیفیت زندگی ساکنین تأثیر منفی می گذارد و برای خریداران یا اجاره کنندگان، چالش هایی ایجاد می کند. در این مطلب، مزایا، ملاحظات نصب، هزینه ها و گزینه های طراحی مرتبط با اسانسور روکار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تسهیلات جابجایی، عواملی حیاتی هستند که به کیفیت بالای زندگی کمک می کنند. شهرداری ها و سازمان های مسکن با درک این موضوع، نصب آسانسور در ساختمان های بیش از سه طبقه را الزامی نموده اند. اجرای اسانسور روکار در ساختمان های قدیمی، نه تنها موجب سهولت جابجایی بین طبقات می شود، بلکه افزایش ارزش ساختمان و واحدها را در پی دارد. با استعلام لیست قیمت آسانسور دو نفره مشاهده می گردد که قیمت آن از آسانسورهای با ظرفیت بالا، کمتر است.
فضای مناسب نصب اسانسور روکار
وقتی صحبت از نصب آسانسور روکار در یک ساختمان قدیمی می شود، اولین قدم شناسایی فضای مناسب است. در برخی موارد، پاسیوها یا نورگیرهای موجود را می توان برای نصب آسانسور تغییر کاربری داد. با این حال، بیشتر ساختمان های قدیمی فضاهای اختصاصی برای آسانسور ندارند، که نیازمند تعیین مکان های مناسب برای اجرای آسانسور می باشند. لازم به ذکر است که به این منظور و برای نصب اسانسور، رضایت تمامی واحدها الزامی است. وجود یک متخصص فنی برای ارزیابی یکپارچگی سازه ساختمان و اطمینان از اینکه می تواند نصب آسانسور را پشتیبانی کند، بسیار مهم است.
فضای مورد نیاز آسانسور روکار به ظرفیت آن بستگی دارد. برای آسانسور 3 نفره حداقل 0.6 متر مربع، آسانسور 4 نفره 0.8 متر مربع و آسانسور 5 نفره 1 متر مربع نیاز است. پس از تعیین فضا، بررسی تاثیر آن بر مشاعات و اخذ مجوزهای لازم از شهرداری ضروری است.
اسانسور روکار در پاسیو
یکی از مناسب ترین مکان ها برای نصب آسانسور روکار در آپارتمان های قدیمی، پاسیو یا نورگیر می باشد. این مکان فضای کافی را برای نصب آسانسور بدون به خطر انداختن زیبایی ظاهری ساختمان فراهم می کند.
اسانسور روکار در نمای بیرونی ساختمان
اگر فضایی در داخل ساختمان وجود نداشته باشد، آسانسور روکار در نمای بیرونی می تواند گزینه مناسبی باشد. این آسانسورها معمولاً از فلزات با دوام مانند آلومینیوم ساخته می شوند تا در برابر شرایط بیرونی مقاومت مناسبی داشته باشند. با این حال، دریافت مجوز از شهرداری و اطمینان از اینکه آسانسور مسیرهای عمومی را مسدود نمی کند، بسیار مهم است.
اسانسور روکار در حیاط خلوت
حیاط خلوت یکی دیگر از مکان های مناسب برای نصب آسانسور روکار در ساختمان های قدیمی است. این منطقه فضای کافی برای نصب را بدون تغییر ظاهر بیرونی ساختمان ارائه می دهد. زمانی که فضای محدودی در داخل ساختمان وجود دارد این یک راه حل عملی است.
شرایط و ملاحظات نصب آسانسور روکار
قبل از اقدام به نصب آسانسور روکار ، کسب رضایت کلیه ساکنان ساختمان ضروری است. طبق قانون، تمام طبقات باید با نصب موافقت کرده و در هزینه های مربوطه مشارکت داشته باشند. با این حال، به دست آوردن موافقت ساکنان طبقه همکف می تواند چالش برانگیز باشد، زیرا ممکن است مستقیماً از نصب آسانسور بهره نبرند.
اما بر اساس ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ها، اگر مجموع مساحت طبقات دوم، سوم و بالاتر، از مساحت واحدهای طبقه اول و همکف بیشتر باشد، مالکین واحدهای طبقات بالا می توانند هزینه نصب اسانسور روکار و همین طور خسارات احتمالی را بعد از پایان کار از مالکین مخالف دریافت کنند.
پس از اخذ موافقت نامه همسایگان، باید مجوزهای لازم اخذ شود. یک کارشناس فنی از ساختمان بازدید می کند تا مناسب بودن آن را برای نصب آسانسور ارزیابی کند. کارشناس بهترین مکان برای آسانسور را مشخص می نماید که باید به تایید سازمان نظام مهندسی برسد. برای اجرای اسانسور روکار در نمای ساختمان، مجوز شهرداری نیز لازم است. رعایت تمامی استانداردها و مقررات برای اطمینان از اجرای مناسب، بسیار مهم است.
تامین برق آسانسور روکار
برای راه اندازی آسانسور روکار باید برق مورد نیاز آن در نظر گرفته شود. بسته به نوع آسانسور ممکن است به برق تک فاز یا سه فاز نیاز باشد. به عنوان مثال، آسانسورهای هیدرولیک با برق تک فاز هم قابل راه اندازی هستند که آنها را به گزینه ای محبوب برای ساختمان های قدیمی تبدیل می کند. در هنگام برنامه ریزی برای نصب آسانسور مهم است که هزینه تامین برق در نظر گرفته شود.
هزینه های آسانسور روکار
هزینه نصب آسانسور روکار بسته به عوامل مختلفی از جمله تعداد طبقات، نوع آسانسور، هزینه شرکت نصب و هزینه مجوز، متفاوت است. برای تقسیم هزینه ها بین واحدهای ساختمان می توان به این صورت عمل کرد که مالکان طبقه دوم دو برابر مالکان طبقه اول هزینه پرداخت نمایند، مالکان طبقه سوم دو برابر مالکان طبقه دوم و به همین صورت مالکان طبقات بالاتر بیشتر از مالکان طبقات پایین هزینه پرداخت کنند.
همچنین در نظر گرفتن هرگونه جابجایی لوله ها، کنتورها و اتصالات مهم است، زیرا ممکن است هزینه های اضافی را به همراه داشته باشد.
انواع آسانسور روکار
وقتی صحبت از آسانسورهای روکار می شود، چندین سبک و گزینه طراحی در دسترس است. در انتخاب آسانسور باید هم زیبایی و هم کارایی را در نظر گرفت. یکی از پرطرفدارترین گزینه ها برای ساختمان های قدیمی، آسانسور هیدرولیک است که نیاز به چاه آسانسور را از بین می برد و می تواند با برق تک فاز کار کند. آسانسورهای هیدرولیک همچنین به دلیل ویژگی های ایمنی خود شناخته می شوند که آنها را به گزینه ای مطمئن برای اجرا تبدیل می کند.
برای ساختمان هایی که زیبایی شناسی را در اولویت قرار می دهند، کابین های شیشه ای یک انتخاب عالی است. آسانسورهای شیشه ای منظره ای خیره کننده از محیط اطراف را ارائه می دهند و ظرافتی را به طراحی ساختمان می بخشند. این آسانسورها معمولا در فضاهای تجاری، ساختمان های لوکس و هتل ها اجرا می شوند.
انواع اسانسور روکار شیشه ای بر اساس طرح شیشه
آسانسور روکار شیشه ای بر اساس طرح شیشه به دو دسته اسانسور شیشه ای گرد و مربعی تقسیم می شود. در حال حاضر اغلب کابین های گرد شیشه ای، وارداتی می باشند. اما در صورتی که جنس آن ها مشابه طلق (پلی کربنات) باشد، در داخل کشور بدون مشکل یافت می شود. آسانسور روکار شیشه ای هیدرولیک با کابین گرد، معمولا در داخل فروشگاه چند طبقه و منازل دوبلکس بکار می رود.
آسانسورهای روکار شیشه ای مربعی در واقع دیگر حالت گرد ندارند. اغلب در آپارتمان ها و شرکت هایی با تعداد طبقات کم که ظاهر لوکس برایشان اهمیت دارد، آسانسور روکار شیشه ای مربعی طراحی می شود.
مزایای آسانسور روکار
انتخاب آسانسور روکار شیشه ای هیدرولیک چندین مزیت دارد. اولاً، استفاده از شیشه در ساخت آسانسور زیبایی ظاهر آن را افزایش می دهد و آن را به جذابیت هر ساختمانی تبدیل می کند. شفافیت شیشه باعث افزایش نورپذیری ساختمان می شود و تجربه ای دلپذیر را برای مسافران ایجاد می کند. علاوه بر این، استفاده از شیشه های مقاوم در برابر ضربه، سطوح بالایی از امنیت و دوام را تضمین می نماید.
نصب اسانسور روکار می تواند ارزش ساختمان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این آسانسورها یک ویژگی منحصر به فرد و جذاب به شمار می روند که باعث افزایش ارزش ملک می شود. آسانسورهای روکار هیدرولیک همچنین دارای ویژگی های ایمنی مانند ترمزهای اضطراری و سیستم های پشتیبان قطع برق هستند که موجب ایجاد اطمینان خاطر در مسافران می شود. علاوه بر این، حرکت بی صدا و آهسته آنها، این اسانسورها را برای حمل و نقل افراد با نیازهای مختلف از جمله کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت ایده آل می کند.
در کنار آسانسور، بسیاری از ساختمان های بزرگ و پرتردد پله برقی هم اجرا می کنند. به منظور استعلام قیمت پله برقی و خرید آن می توانید با کارشناسان عمران مدرن در تماس باشید.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید