پوشش دیوارهای حمام با دیوارهای سایر فضاها متفاوت می باشد، چرا که در نشیمن، اتاق خواب، راهروها و سایر مناطق کاملا خشک، استفاده از هر نوع پوشش دیواری کارساز خواهد. حتی آشپزخانه نیز از جمله فضاهایی است که فضای عمده ی آن خشک می باشد و هر نوع دیوارپوشی می توان در آن به کار برد. این در حالی است که برای انتخاب متریال مناسب جهت نازک کاری دیوار حمام، به چالش بزرگی برخورد خواهیم کرد. چالش انتخاب متریال، به فضای دوش و وان محدود نمی شود، بلکه به دلیل وجود رطوبت بالا در فضای داخلی حمام، تمامی مصالح باید مقاومت خوبی در برابر آب و رطوبت داشته باشند. در مواردی تعبیه ی هواکش می تواند به کاهش رطوبت فضا کمک کند اما هرگز نمی تواند به طور کامل این مشکل را بر طرف سازد. توجه داشته باشید که متریال فضای حمام باید با سبک کلی طراحی نیز مطابقت داشته باشد.
۱. کاغذ دیواری وینیل
اغلب پوشش های کاغذی، در محیط های مرطوب از بین خواهند رفت ولی کاغذ دیواری با روکش وینیلی، عملکرد مطلوبی در برابر رطوبت دارد. پیش از استفاده از این نوع کاغذ دیواری ها، مطمئن شوید که سطح دیوار شما قابلیت نصب کاغذ دیواری وینیلی که امکان جدا شدن داشته باشد را دارد. این نوع کاغذ دیواری ها در واقع به دلیل وجود پلاستیک در داخل خود، رطوبت را به خود جذب نکرده و به راحتی پاک می شوند. در نتیجه از ایجاد کپک در پشت آن نگران نباشید. اغلب کاغذ دیواری های وینیل در برابر رطوبت های غیر مستقیم عملکرد بهتری دارند ولی برخی از آن ها می توانند در برابر تماس مستقیم آب نیز مقاومت داشته باشند.
یکی دیگر از مزایای استفاده از کاغذ دیواری وینیل این است که می توانید آن را قبل از استفاده امتحن کنید. بدین منظور یک نمونه ی کوچک خریداری کرده و آن را در فضای حمام خود بچسانید. از آن جا که این نوع کاغذ دیواری های امکان جدا شدن از دیوار را دارند، در صورتی که طرح آن مورد پسندتان نباشد، می توانید آن را حذف کنید.
همچنین در انتخاب طرح کاغذ دیواری نیز باید دقت ویژه ای داشته باشید. طرح های بزرگ در کوچک به نظر رسیدن فضا، طرح های عمودی برای بلندتر شدن ارتفاع دیوارها و طرح های افقی در گسترده نشان دادن دیوار نقش دارند.
۲. رنگ معمولی یا نیمه براق
استفاده از رنگ یکی از ابتدایی ترین راه ها برای پوشش دیوارهای حمام است. مشکل اساسی رنگ های معمولی برای محیط های خیس همچون سرویس بهداشتی و حمام، امکان نفوذ رطوبت و قطرات آب در منافذ رنگ می باشد. استفاده از پوشش های براق بر روی رنگ های معمولی، از جمله راهکارهایی است که می تواند به مقاومت رنگ در برابر رطوبت و آب کمک کند. با این روش، قطرات آب روی سطح جمع می شوند و به داخل آن نفود نخواهند کرد.
روش دیگر جلوگیری از آسیب به پوشش رنگ دیوار حمام، استفاده از رنگ های ممتاز با افزودنی های ضد کپک می باشد که جلای بهتر و سطح زیباتری ایجاد می کند. بدیهی است که در صورت استفاده از رنگ های با کیفیت تر، هزینه ی نهایی برای پوشش دیوار حمام بیشتر خواهد شد. البته لازم به ذکر است که هزینه ی چند لایه رنگ دیوار، از پوشاندن آن با کاغذ دیواری یا سطوح سخت همون کاشی و سرامیک بیشتر خواهد شد.
۳. کاشی سرامیکی یا شیشه ای
کاشی و سرامیک یکی از متداول ترین مصالح برای پوشش دیوار و حتی کف در فضای حمام می باشند. در صورت نصب صحیح و اصولی آن ها، مشکلی از بابت نفوذ رطوبت و آب ایجاد نخواهد شد. مقاومت کاشی و سرامیک در برابر آب به حدی است که در طراحی وان و استخر نیز از آن ها استفاده می شود. یکی از نکات حائز اهمیت در استفاده از کاشی و سرامیک، توجه به دوغاب آن ها می باشد. لذا ضروری است که به رنگ دوغاب نیز توجه ویژه ای شود. این مسئله از نظر زیبایی شناختی اهمیت بسزایی دارد.
گاهی ممکن است تنها بخشی از دیوار توسط کاشی و سرامیک پوشانده شوند. رایج ترین ارتفاع برای این گونه پوشش های دیوار، حدود ۹۰ سانت می باشد.
۴. تخته های ام دی اف
به طور معمول تنها برای پوشش بخشی از دیوار که عمدتا فضای پایینی آن می باشد، از تخته های ام دی اف استفاده می شود. از آن جا که اصلی ترین بخش دیوار که با مشکل رطوبت رو به رو است، بخش پایینی می باشد، در می یابیم که تخته های ام دی اف مقاومت مطلوبی در برابر رطوبت و آب دارند. همچنین با اضافه کردن یک لایه رنگ براق به آن ها، می توان مقاومت بالاتری ایجاد کرد. این تخته ها به سادگی با چسب های ساختمانی و میخ هایی در انتهای آن ها، بر روی دیوار نصب می شوند.
شما می توانید برای دریافت نمونه کار و استعلام قیمت طراحی، با همکاران ما در عمران مدرن تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
بهترین رنگ کاشی برای سرویس بهداشتی
۱۵ ایده برای طراحی آشپزخانه سفید که هیچوقت قدیمی نمی شوند
۱۷ ایده مقرون به صرفه برای تغییر دکوراسیون حمام
دیدگاهتان را بنویسید