استعلام قیمت
۰۲۱-۵۴۴۰۶۰۱۲

شینگل نوعی پوشش متداول و مناسب برای بام های شیبدار است، مخصوصا آن دسته از بام هایی که شیب آن ها از 30 درصد بیشتر می باشد. سقف شینگل (به انگلیسی: Shingle Roof) از سنگ ریزه های طبیعی تولید شده که در دمای بیش از ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد تثبیت رنگ شده اند و این موضوع یکی از ویژگی های مثبت شینگل سقف به حساب می آید. همچنین از این پوشش می توان برای پوشش دیوارهای عمودی استفاده کرد. پوشش بام شینگل تنوع بسیاری (بیش از ۶۰ نوع) در رنگ و طرح های مختلف دارد و معمولا عرض متوسط ورق شینگل ۳۵ سانتی متر و طول آن ۱ متر است. در این مقاله به این موضوع که سقف شینگل چیست و همین طور انواع و مزایای آن پرداخته خواهد شد.

سقف شینگل چیست

برای پاسخ به این سوال که شینگل چیست باید گفت که این محصول یکی از کاربردی ترین پوشش سقف های شیبدار است که امروزه در طراحی و اجرای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. قدمت پوشش شینگل به 130 سال پیش بر می گردد. این سقف برای اولین بار در آمریکا توسط شرکت Certainteed عرضه شد و مورد استقبال سازندگان قرار گرفت. به مرور زمان سقف شینگل جایگزین سقف های چوبی در صنعت ساختمان سازی آمریکا و حتی اروپا شد و استفاده از آن بسیار رواج یافت. پس از گذشت چندین سال، این نوع پوشش بام به آسیا و کشور ترکیه وارد شد و اکنون ترکیه یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشش شینگل به سرتاسر جهان است. در این میان، ایران نیز به عنوان یکی از تولیدکنندگان این سقف شناخته می شود.

سقف شینگل

استفاده از انواع شینگل سقف در مناطق سردسیر که وزش باد و بارش باران زیاد است، بسیار کاربردی و مناسب است. زیرا این سقف به صورت لایه لایه بوده و همین موضوع از نفوذ آب به داخل جلوگیری می کند. همچنین به دلیل وزن سبک پوشش شینگل ، خسارات جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله نیز کاهش می یابد.

عوامل موثر بر قیمت پوشش سقف شینگل چیست

قیمت پوشش شینگل در مقایسه با سایر پوشش های سقف شیبدار، چه از نظر قیمت خرید و چه از نظر قیمت نصب و تعمیر بسیار مقرون به صرفه است. در پاسخ به این پرسش که عوامل تاثیرگذار بر قیمت سقف شینگل چیست ، می توان به مواردی نظیر برند تولیدکننده، کیفیت مصالح بکار رفته شده و وجود یا عدم وجود برچسب پشت شینگل سقف اشاره کرد. قیمت پوشش شینگل در بازار، از 370 هزار تومان تا 900 هزار تومان برای هر متر مربع متغیر است.

انواع شینگل سقف چیست

در این بخش به این موضوع که انواع شینگل چیست پرداخته می شود. انواع گوناگونی از شینگل سقف در بازار موجود است که هر کدام از آن ها، ویژگی های منحصر به فردی دارند. این ویژگی ها سبب شده اند که هرکدام از انواع ورق شینگل برای محیط و شرایط آب و هوایی خاصی مناسب باشند.

انواع شینگل سقف

شینگل آسفالتی

شینگل بام آسفالتی از الیاف معدنی تشکیل شده که در برابر آب مقاوم است. سقف شیبدار شینگل آسفالتی در مقایسه با انواع دیگر محبوب تر است، زیرا نصب آن آسان تر و قیمت آن مناسب تر است. طول عمر مناسبی دارد و در مصرف انرژی بهینه تر عمل می کند.

شینگل آسفالتی

سقف شینگل فایبرگلاس

کف این شینگل سقف ، فایبرگلاس بوده و لایه ضد آب در کف آن با رزین نصب شده است. همچنین دارای یک لایه از ترکیب آسفالت و مواد معدنی بر روی سطح می باشد. استفاده از این نوع شینگل در سقف ، به مقاوم شدن بام در برابر آب، آتش و طوفان کمک می کند.

ورق شینگل آهنی

در ساخت این شینگل بام ، از فولاد با روکش روی، آلومینیوم یا مس استفاده می شود. اگر بخواهید بدانید که کاربرد این نوع شینگل چیست باید گفت که این پوشش برای سقف های صاف یا سقف هایی که شیب تندی دارند، مناسب است. شینگل بام آهنی بسیار مقاوم بوده و قیمت آن نسبت به طول عمری که دارد، بسیار مناسب است. تنها مشکل این پوشش صدای برخورد قطرات باران بر سطح آن است.

سقف شینگل چوبی

استفاده از چوب سدر و یا کاج در ساخت این سقف ها رایج و مرسوم است. شینگل چوبی قبل از تولید نوع آسفالتی در بازار به فروش می رسید. شینگل بام چوبی در برابر باد و باران بسیار مقاوم است و به دلیل استفاده از چوب، قابل بازیافت نیز می باشد. اما در مقایسه با سایر پوشش ها گرانتر است و در برابر آتش، حشرات، ترک خوردگی، کپک و پوسیدگی اصلا مقاوم نیست.

شینگل چوبی

پوشش شینگل سنگی

در ساخت این پوشش، سنگ های کوهستان و معدن به کار برده شده است. استحکام و مقاومت بالای شینگل سنگی در برابر جذب آب، وزش باد، برف و یخبندان بی نظیر است. اما هزینه تعمیر این پوشش گرانتر و نحوه تعمیر آن نیز دشوار تر از سایر پوشش ها می باشد. همچنین سنگین وزن بوده و استفاده از این نوع شینگل در ساختمان با متراژ های کم مناسب نیست.

مواد تشکیل دهنده شینگل چیست

پوشش شینگل از سه لایه مواد مختلف تهیه و ساخته می شود که هر کدام از این لایه ها ویژگی منحصر به فرد خود را دارند. مواد تشکیل دهنده ورق شینگل عبارتند از:

  • لایه اول: تقویت کننده

لایه زیرین این پوشش، از ترکیب الیاف طبیعی اشباع شده با آسفالت یا فایبرگلاس تشکیل شده است. علاوه بر این مواد، گرانول و آسفالت نیز به این لایه افزوده می شود. افزایش مقاومت و استحکام سقف و محفاظت از آن در برابر هرگونه آسیب پاسخی است به این پرسش که وظایف اصلی لایه تقویت کننده شینگل چیست .

  • لایه دوم: آسفالت

لایه میانی این پوشش از آسفالت تشکیل شده است. در پاسخ به این پرسش که دلیل استفاده از آسفالت در ساخت سقف شینگل چیست باید گفت که آسفالت ضد آب است و همین موضوع باعث شده تا در ساخت این سقف از آن استفاده شود تا آب به لایه زیرین نفوذ نکند. همچنین لایه میانی در تعیین وزن پوشش شینگل تاثیر گذار است. بدین معنی که هر چقدر ضخامت این لایه و مقدار آسفالت مصرفی بیشتر باشد وزن این پوشش بیشتر خواهد شد.

  • لایه سوم: گرانول

لایه رویی پوشش شینگل از مواد پلیمری گرانول تهیه می شود. این لایه به منظور حفاظت از لایه آسفالت در برابر اشعه فرابنفش خورشید (UV) بر روی لایه میانی قرار می گیرد. برای این کار گرانول توسط تجهیزات مکانیکی، بر روی لایه آسفالت پرس می شود. اگر در تولید این سقف از لایه گرانول استفاده نشود، لایه میانی خیلی زود مقاومت خود را از دست می دهد. همچنین استفاده از گرانول دلیلی است بر اینکه علت تنوع رنگ بالای سقف شینگل چیست .

اجزای تشکیل دهنده ورق شینگل

مزایای استفاده از سقف شینگل چیست

با توجه به اجزای تشکیل دهنده پوشش سقف شینگل می توان از آن در بسیاری از پروژه های ساختمانی استفاده کرد. همچنین استفاده از آندر مقایسه با سایر سقف ها مزایای بسیاری به همراه دارد که در ادامه به بررسی این موضوع که مزایای سقف شینگل چیست پرداخته می شود.

مقاومت بالای شینگل در برابر تغییرات شرایط آب و هوایی

از اصلی ترین مزایای پوشش سقف شیبدار شینگل می توان به مقاومت آن در برابر تغییرات دمای هوا و شرایط مختلف از جمله باران، برف و باد شدید اشاره کرد. لایه ‌های مختلف به کار رفته در این سقف باعث می‌ شود تا آب به درستی از سقف روانه شود و به داخل ساختمان نفوذ نکند. علاوه بر این، شینگل سقف می تواند در برابر باد های با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت مقاومت کند. به همین خاطر است که در آمریکا به خصوص ایالت فلوریدا که بادهای شدیدی می وزد، از این سقف ها استفاده می شود. همچنین پوشش بام شینگل بر میزان مصرف انرژی تاثیرگذار است، یعنی به عنوان یک عایق حرارتی عمل می کند که به صرفه جویی هر چه بیشتر انرژی در تابستان و زمستان کمک می کند.

مقاومت سقف شینگل در برابر باران

سبک بودن سقف شینگل

همان طور که می دانید جرم ساختمان رابطه مستقیمی با زلزله دارد. بدین صورت که هر چه ساختمان از جرم بیشتری برخوردار باشد، هنگام رخداد زلزله آسیب بیشتری خواهد دید و همین طور خسارات بیشتری به آن وارد خواهد شد. از این رو مهندسان در تلاش اند که بتوانند علاوه بر طراحی ساختمان ها بر اساس استانداردها، آن ها را با کمترین وزن طراحی و اجرا نمایند. در این راستا، مهندسان به منظور کاهش وزن ساختمان، استفاده از مصالح سبک مانند ورق شینگل در ساختمان را پیشنهاد می دهند. به خصوص نوع آسفالتی این سقف که از نوع سنگی آن سبک تر است، گزینه ایده آل تری به حساب می آید. پس اگر به عنوان مهندس می خواهید یک سقف با وزن کم ولی بادوام داشته باشید، حتما ورق شینگل را در اولویت کار خود قرار دهید.

آسان بودن نصب و نگهداری پوشش سقف شینگل

نصب پوشش شینگل به دلیل وزن کم و قابلیت انعطاف پذیری آن، ساده و بی دردسر انجام می شود. حتی می توان سایر اجزای سقف مانند دودکش و نورگیر را بدون ایجاد هیچ مشکلی در این سقف ها ایجاد کرد. همچنین نگهداری از شینگل سقف بسیار آسان است، زیرا لایه بیرونی آن در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم است، پس رنگ پریدگی اتفاق نمی افتد.

نصب پوشش شینگل

ظاهر زیبای سقف شینگل

یکی از دلایل استفاده از شینگل در سقف ، زیبایی ظاهر آن می باشد. به دلیل تنوع بسیار در رنگ و طرح های سقف شینگل ، استفاده از آن به زیبایی هرچه بیشتر نمای ساختمان کمک می کند. پس اگر به عنوان یک مهندس معمار مشغول به طراحی ساختمان هستید، می توانید در طرح های خود از شینگل به عنوان پوشش بام استفاده کنید، زیرا به راحتی می توانید با نمای ساختمان های دیگر هماهنگی ایجاد کنید.

کیفیت بالای پوشش شینگل

مقاومت آن در برابر جلبک ها پاسخی است به این پرسش که در محیط های مرطوب دلیل کاربرد سقف شینگل چیست . پوشش سقف شینگل در برابر تغییر شکل مقاوم است به طوری که دوام این سقف در حدود 40 سال برآورد می شود. این موضوع، نشان دهنده کیفیت پوشش سقف شیبدار شینگل نسبت به سایر پوشش ها است.

سازگار بودن مواد اولیه شینگل با محیط زیست

همان طور که پیش تر به آن پرداختیم، شینگل سقف از قیر معدنی ساخته می شود. هنگام استخراج مواد اولیه شینگل ، محیط زیست صدمه کمتری می بیند و این مواد قابل بازیافت هستند. از این رو با خیال آسوده از شینگل در ساختمان ها به عنوان پوشش سقف استفاده کنید.

ساختمان با پوشش بام شینگل

جمع بندی

در انتهای مبحث شینگل چیست به عنوان جمع بندی باید افزود، امروزه استفاده از پوشش سقف شیبدار شینگل به دلیل مزایای بی نظیر آن بسیار رواج یافته است و فقط محدود به آمریکا نیست. بلکه در کشور خودمان نیز از شینگل ایرانی در اجرای بام ها استفاده می شود. همان طور که گفته شد، تنوع این سقف ها به قدری گسترده است که می توانید با توجه به نیاز و سلیقه خود یک خرید رضایت بخش داشته باشید.

اگر قصد خرید پوشش بام شینگل را دارید یا در نظر دارید یک مهندس مجرب، به طراحی و اجرای بام ساختمان شما بپردازد، عمران مدرن همراه شماست. ما در عمران مدرن سعی داریم تمامی خدمات مهندسی از طراحی نمای ساختمان گرفته تا انجام آزمایشات و اجرای ساختمان را بدون واسطه ارائه دهیم. می توانید برای انجام پوشش بام شینگل و یا خرید آن با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

شینگل خارجی

معایب سقف شینگل

قیمت سقف متحرک

سقف طرح سفال

سقف متحرک

آخرین عناوین

اجرای سیپورکس

بلوک سیپورکس که با نام های هبلکس، تبلکس و ساروج نیز شناخته می شود؛ یک…

2 ساعت پیش

گچ کاری روی هبلکس

اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی‌ های خاص این نوع بلوک، نیازمند…

3 ساعت پیش

قیمت جدول بتنی ایران فریمکو

قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…

20 ساعت پیش

مزایا و معایب ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…

2 روز پیش

معایب دیوار پیش ساخته گچی

دیوار پیش ساخته گچی یکی از مصالح مدرن و کارآمد در صنعت ساختمان سازی است…

2 روز پیش

تفاوت ضد یخ ملات و بتن

تفاوت ضد یخ ملات و بتن ، یکی از مواردی است که همواره برای افراد…

2 روز پیش