استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

مراحل بازسازی خانه و جزئیات و نکات مهم آنها

مراحل بازسازی خانه
مراحل بازسازی منزل

آشنایی با مراحل بازسازی خانه یکی از اقدامات مهم بعد از تصمیم گیری برای بازسازی خانه است. برای بازسازی یک خانه باید به اصول تخریب، طراحی و اجرا مسلط بود یا از یک متخصص مشاوره گرفت. بعضی از بازسازی ها به دلیل اعمال نظر اشخاص مختلف و بدون تخصص یا اجرای اشتباه متریال ها، نتیجه عکس دارند. همچنین ترتیب مراحل بازسازی خانه در کاهش هزینه ها و زمان بازسازی و اجرای اصولی تاثیر زیادی دارد. در این مقاله مراحل بازسازی منزل و بخش های مهم و جزئیات هر مرحله را بیان می کنیم، پس تا آخر مطلب همراه ما باشید.

مراحل بازسازی خانه

ترتیب مراحل بازسازی خانه برای اجرای صحیح و متوالی اقدامات بازسازی لازم و مهم است. مراحل بازسازی منزل را باید با توجه به اولویت ها و رعایت اصول ساختمانی و تقدم و تاخر کارها انجام داد. ترتیب مراحل بازسازی خانه به شرح زیر است.

چک کردن و شناسایی مشکلات خانه

قبل از شروع مراحل بازسازی خانه باید به نکات مهمی دقت کرد که باعث افزایش هزینه یا اشتباه در طراحی و اجرا نشود. مهمترین نکته در مراحل بازسازی یک آپارتمان، بررسی و بازرسی بخش های مختلف آن است. برای شناسایی مشکلات یک خانه باید یک فرد متخصص، تاسیسات و سیم کشی ها، کف و دیوارها، وضعیت سقف و نورپردازی ها، کابینت و غیره را بررسی کند. بعد از انجام این بررسی، بخش های قدیمی، خراب یا با طراحی اشتباه شناسایی شده و اولویت های بازسازی مشخص می شود. در صورتی که این مرحله به درستی انجام نشود، مسیر بازسازی متفاوت شده و ممکن است با صرف هزینه های غیر ضروری یا تغییراتی با تاثیر منفی همراه شود.

مراحل بازسازی خانه
بازسازی خانه

طراحی نقشه ساختمان و دکوراسیون داخلی

یکی از بخش های مهم از مراحل بازسازی خانه های قدیمی ، طراحی پلان و نقشه واحد می باشد. در صورتی که نیاز به بازسازی اساسی و تغییرات در نقشه خانه دارید پلان واحد حتما باید توسط یک مهندس طراحی شود. در این طراحی بهترین مکان برای هر بخش خانه تعیین شده و دستور تخریب یا ساخت به تناسب آن داده می شود. همچنین طراحی داخلی خانه با نرم افزارهای سه بعدی هم در زیبایی و هماهنگی متریال ها و طرح بسیار مهم است. بخش اساسی در مراحل بازسازی خانه قدیمی ، انجام طراحی سه بعدی و طراحی دکوراسیون داخلی است. مالک می تواند طراحی خانه را قبل از شروع بازسازی مشاهده و در صورت نیاز تغییرات لازم را درخواست کند.

تخریب دیوار و سقف کاذب

بعد از بررسی و تصمیم برای تغییرات در نقشه و حذف کردن دیوار، سقف کاذب و قسمت های اضافی دیگر، اقدام به تخریب می کنند. تخریب آرک های قدیمی آشپزخانه یا بیرون زدگی هایی که بخش های سازه ای نباشد هم از جمله اقدامات مهم در مراحل بازسازی ساختمان است. برای اجرای سقف های کناف و نورپردازی های جدید هم باید سقف های کاذب و گچبری های قدیمی تخریب شود. نکته مهم در زمان تخریب، دقت در تخریب بخش های غیر سازه ای و عدم خرابی ستون و تیرهای داخل دیوار و سقف است.

مراحل بازسازی ساختمان
تخریب دیوار برای بازسازی

تخریب کف از مراحل بازسازی خانه

از دیگر مراحل بازسازی خانه های قدیمی ، تخریب کف و بازسازی آن است. کفپوش های سرامیکی باید با دقت و بدون فشار زیاد به لایه زیرین و لوله کشی ها تخریب شوند. در فضاهای مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام که دارای عایق رطوبتی در کف هستند هم باید نسبت به عدم آسیب این عایق و لوله کشی ها دقت کرد. البته تخریب و تعویض کفپوش سرویس و حمام در صورتی که نیاز به تعویض لوله کشی ها و عایق رطوبتی نباشد و بودجه هم محدود باشد نیازی نیست. در این حالت می توان برای تغییر و زیباسازی سرویس ها، سرامیک های جدید را به صورت چسبی روی دیوار و کف قبلی نصب کرد.

تعویض لوله کشی آب، گاز و برق کشی

بعد از تخریب کف و جمع آوری کفپوش ها، مرحله تعویض لوله کشی های آب سرد و گرم یا فاضلاب انجام می شود. در مراحل بازسازی منزل این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجایی که این تاسیسات در کف واحد قرار دارند در زمان بازسازی باید به بهترین شکل تعویض شوند تا در آینده دچار ترکیدگی و پوسیدگی نشوند. اگر ضرورت تعویض لوله کشی ها توسط مهندس و کارشناس بازسازی تشخیص داده نشود، مالک خانه در آینده ضرر زیادی را متحمل می شود.

اکثر لوله کشی های قدیمی به دلیل اینکه فلزی بوده اند، به مرور زمان پوسیده شده و باید تعویض شوند. علاوه بر این، در صورت نیاز لوله کشی های گاز تغییر مکان داده شده یا به داخل دیوارها منتقل می شوند. تعویض سیم کشی های برق یا اضافه کردن پریز و کلیدهای برق هم جزء همین مراحل بازسازی آپارتمان می باشد.

مراحل بازسازی خانه های قدیمی
تعویض لوله کشی فاضلاب

نصب کفپوش های جدید از مراحل بازسازی خانه

در مراحل بازسازی آپارتمان ، بعد از لوله کشی و انجام کارهای لازم در سطح زیر کف مانند عایقکاری، نوبت به نصب کفپوش ها می رسد. در صورتی که نیاز به تعویض کاسه توالت ایرانی باشد، باید قبل از نصب سرامیک کف، تعویض شود. برای اجرای یک کف با سطحی یکدست و تراز، اول باید زیرسازی مناسبی انجام شود. معمولاً با استفاده از ملات ماسه سیمان، کفسازی اصولی به صورت تراز شده انجام می شود و سپس سرامیک یا دیگر کفپوش ها نصب می شوند. با توجه به شرایط خانه و درخواست مالک، می توان از سرامیک، لمینت یا سنگ برای کف استفاده کرد. هر کدام از کفپوش ها مزیت ها و معایبی دارند و میزان بودجه مالک برای انجام مراحل بازسازی خانه قدیمی هم در انتخاب متریال کف تاثیرگذار است.

تعویض یا تغییر درب و پنجره های قدیمی

یکی از اولویت های مراحل بازسازی خانه های قدیمی ، تعویض پنجره های فلزی قدیمی است. این پنجره ها به دلیل اینکه عایق صوتی و حرارتی نیستند، باعث هدر رفت انرژی و انتقال سر و صدا به داخل خانه می شوند. برای این مرحله توجه به جداکردن پنجره بدون تخریب دیوار و جایگذاری صحیح پنجره جدید مهم است.

مراحل بازسازی منزل
تعویض پنجره قدیمی با پنجره upvc

همچنین درب های قدیمی ورودی، اتاق ها و سرویس ها هم در صورت نیاز تعویض می شوند. اگر درب ها ظاهری تمیز و بدون خرابی داشته باشند می توان برای کاهش هزینه ها به رنگ کردن آنها بسنده کرد.

مراحل بازسازی آپارتمان
تعویض درب ورودی

برق کشی و اجرای سقف جدید از مراحل بازسازی آپارتمان

از بخش های مهم و تاثیرگذار در مراحل بازسازی ساختمان ، نورپردازی حرفه ای است. در صورتی که طراح داخلی، نورپردازی و چراغ های جدیدی را در نظر گرفته باشد باید قبل از نقاشی خانه، برقکاری آنها انجام شود. تمام نورپردازی بخش هایی مانند سقف، نورپردازی دیوارها یا تی وی وال، نورپردازی کابینت ها و سرویس ها در این مرحله انجام می شود. دقت به ترتیب مراحل بازسازی خانه قدیمی و انجام برقکاری قبل از نصب دیوارپوش، کناف و نقاشی اهمیت زیادی دارد. بعد از انجام برقکاری سقف، نوبت به اجرای کناف سقف می رسد. کنافکار با توجه به طراحی انجام شده، کار نصب کناف ها و تعبیه جای نورها را انجام می دهد.

مراحل بازسازی خانه قدیمی
برق کشی چراغ های سقفی

تعویض و نصب کابینت های جدید

بخشی که بودجه و تاثیر زیادی در ظاهر خانه دارد، کابینت هاست. بعد از انجام به ترتیب مراحل بازسازی خانه و انجام تمامی کارهای مربوط به لوله کشی و برقکاری و زیرسازی ها در آشپزخانه، کابینت جدید نصب می شود. کابینت های جدید با طرحی متفاوت و کامل تر و دارای کابینت هوایی با ارتفاع بیشتر هستند. طراحی کابینت ها بستگی به سبک دکوراسیون داخلی دارد و می تواند مدرن، کلاسیک یا نئوکلاسیک باشد. جنس بدنه و درب کابینت ها هم با توجه به سبک معماری و بودجه مالک تعیین می شود. کابینت های جدید با جنس های ام دی اف، ممبران، هایگلاس یا پوشش پلی اورتان ساخته می شوند.

ترتیب مراحل بازسازی خانه
تعویض صفحه کابینت آشپزخانه

کاشی و سرامیک دیوارهای آشپزخانه، سرویس و حمام

در مراحل بازسازی خانه قدیمی ، تعویض کاشی و سرامیک های قدیمی و از مد افتاده یکی از تاثیرگذارترین اقدامات است. تعویض کاشی و سرامیک دیوار و کف سرویس و حمام و آشپزخانه با توجه به طراحی، بودجه و سلیقه مالک انجام می شود. در حال حاضر کاشی و سرامیک های ابعاد بزرگ مانند ۶۰ در ۱۲۰ سانت یا ۸۰ در ۸۰ سانت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. این کاشی ها باعث بزرگتر دیده شدن فضاهای مورد نظر می شوند ولی نصب سخت تر و گران تری دارند. در صورتی که سرویس و حمام، دیوار و کف تراز و بدون مشکلی دارند می توان برای کاهش هزینه مراحل بازسازی ساختمان ، کاشی ها را به صورت چسبی روی سرامیک قبلی چسباند.

برای نصب کاشی های دیوار آشپزخانه معمولاً از دو نوع کاشی برای بین کابینت و باقی دیوارها استفاده می کنند. کاشی با ابعاد ۶۰ در ۱۲۰ سانت بهترین انتخاب برای بین کابینت است چون ابعاد بزرگ و بندهای کمتری دارد. کاشی های دیوار آشپزخانه را هم می توان به صورت چسبی و روی کاشی های قبلی نصب کرد تا تخریب و هزینه کمتری داشته باشد. این مرحله یکی از تاثیرگذارترین مراحل بازسازی آپارتمان است.

مراحل بازسازی خانه
نصب کاشی

نصب شیرآلات جدید آشپزخانه، سرویس ها و روشویی

تعویض شیرآلات قدیمی به دلیل خرابی کلی و ظاهری آنها معمولاً جزء مراحل بازسازی خانه می باشد. شیرآلات ظرفشویی، دوش و شیر روشویی و توالت ها، با برندهای جدید و متناسب با طراحی داخلی انتخاب و تعویض می شوند. روشویی ها و توالت های فرنگی قدیمی هم در این مرحله باید تعویض شوند. روشویی های جدید با مدل های متنوع کابینتی و بدون پایه و جنس های متفاوت در بازار به فروش می رسد.

نقاشی دیوارها و سقف از مراحل بازسازی منزل

از آخرین مراحل بازسازی خانه های قدیمی ، که بعد از اتمام تمامی کارهای زیرسازی مربوط به سقف و دیوار انجام می شود، نقاشی دیوار و سقف است. دیوارها معمولاً با رنگ های روغنی مات یا نیمه براق نقاشی می شود. تمیز کردن کف خانه قبل از شروع نقاشی نکته ای بسیار مهم در تمیزی و زیبایی رنگ دیوار است.

برای رنگ آمیزی دیوار می توان از رنگ های روغنی یا آکریلیک استفاده کرد. رنگ های روغنی بر پایه حلال یا تینر و رنگ آکریلیک بر پایه آب است. رنگ های آکریلیک زودتر خشک می شوند ولی زیبایی رنگ روغنی بیشتر است. انتخاب رنگ دیوارها بر اساس نظر طراح و سلیقه مالک انجام می شود. نقاشی ساختمان یکی از ظریف ترین و زمان برترین مراحل بازسازی خانه است.

مراحل بازسازی ساختمان
نقاشی دیوار

دیزاین و نصب متریال دیوارها

در مراحل بازسازی ساختمان ، طراحی دیوارهای خاص و شاخص مانند دیوار تلویزیون از موارد بسیار جذاب و تاثیرگذار است. دیوارهای اصلی در پذیرایی و اتاق خواب را با توجه به شرایط فضا انتخاب می کنند و با متریال های مناسب، طراحی و اجرا می کنند. دیوار اصلی پذیرایی می تواند با متریال های سنگ، سرامیک، ماربل شیت، ترمووال یا ترموود یا متریال های جدید دیگر اجرا شود. همچنین یک دیوار اصلی در هر اتاق خواب را می توان با طرحی ساده ولی شیک و جدید دیزاین کرد. این متریال ها هر کدام با توجه به وزن و نوع جنس آن، روش نصب متفاوتی دارند.

مراحل بازسازی خانه های قدیمی
نصب دیوارپوش

اجرای نورپردازی از مراحل بازسازی آپارتمان

در پایان مراحل بازسازی منزل ، نصب چراغ های آشپزخانه، لوسترها، هالوژن ها و نورهای دیواری و سقفی انجام می شود. در صورتی که یک طراحی کامل با رعایت میزان نور استاندارد برای هر فضا وجود داشته باشد، نورپردازی مکمل دکوراسیون داخلی می شود. هر فضایی با توجه به ابعاد، رنگ ها و گرمی و سردی آنها، به نورپردازی خاصی نیاز دارد که توسط طراح و کارشناس بازسازی تعیین می شود. در صورتی که نورپردازی نامناسبی انتخاب شود، باعث خستگی چشم شده یا متریال مصرفی را زشت نشان می دهد.

ترتیب مراحل بازسازی خانه
نصب لوستر

جمع بندی

مراحل بازسازی خانه ، دارای نکات مهم و اصولی تخصصی است که نیاز به یک کارشناس و مهندس با تجربه دارد. ترتیب مراحل بازسازی خانه و اولویت های بازسازی از نظر اقتصادی و زمان انجام کار بسیار اهمیت دارد. انجام طراحی اصولی با توجه به شرایط مختلف خانه مانند نور، ابعاد و سبک دکوراسیون، جزو مهمترین مراحل بازسازی ساختمان است. در هر مرحله، با توجه به بودجه ای که در نظر گرفته شده می توان از گزینه های مختلفی در انتخاب متریال و اجرا استفاده کرد.

برای مطالعه بیشتر:

بازسازی سرویس بهداشتی قدیمی

بازسازی آشپزخانه های قدیمی

هزینه بازسازی کابینت

خانه های قدیمی بازسازی شده

بازسازی اتاق خواب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌‌دهید؟

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!