بالابر مصالح ساختمانی یکی از تجهیزات ضروری در پروژه های ساختمانی محسوب می شود که وظیفه آن، بهبود سرعت و کارایی انتقال مواد و مصالح به نقاط مختلف در ساختمان است. این دستگاه به دلیل توانایی حمل بارهای سنگین و انتقال آن ها به ارتفاعات، به طور گسترده در ساخت و سازها استفاده می شود. یکی از عوامل کلیدی که هنگام استفاده از بالابر مصالح باید مد نظر قرار گیرد، ظرفیت بالابر ساختمانی است. در این مقاله از عمران مدرن به بررسی ظرفیت بالابر ساختمانی، عوامل موثر بر آن و نحوه انتخاب صحیح دستگاه ها برای پروژه های گوناگون می پردازیم.
گروه عمران مدرن، تخصصی ترین مرجع فروش انواع بالابرهای ساختمانی می باشد. جهت دریافت مشاوره رایگان و یا استعلام دقیق قیمت بالابر ساختمانی می توانید با کارشناسان حرفه ای و مجرب این گروه تماس حاصل فرمایید.
در حال حاضر ظرفیت بالابر ساختمانی ۳۵۰ و ۵۰۰ از قیمت ۱۵,۰۰۳,۰۰۰ تومان شروع شده و تا ۲۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان افزایش می یابد. ظرفیت بالابر ساختمانی ۷۵۰ و ۱۰۰۰ قیمت بیشتری دارد و از ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان شروع می شود. بالابر های با این ظرفیت امکان سفارشی سازی دارند و در صورت درخواست مشتریان تولید می شوند. البته در تعیین قیمت بالابر ساختمانی پارامترهای متعددی از جمله نوع بالابر، ظرفیت حمل، ارتفاع کاری، قدرت الکتروموتور، برند الکتروموتور و برق مصرفی آن دخیل می باشند. برای مثال، بالابر با موتور الکتریکی اغلب قیمت ارزان تری نسبت به بالابر با موتور بنزینی دارد. هرچه توان موتور بیشتر باشد، قیمت نیز بالاتر می رود. همچنین بالابرهایی که برای ساختمان های مرتفع طراحی شدند، از آنجایی که به بدنه های محکم تر و موتور های قوی تر نیاز دارند، قیمت بیشتری دارند.
گروه عمران مدرن، معتبرترین مرجع فروش انواع بالابر ساختمانی می باشد. جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت بالابر ساختمانی با کارشناسان حرفه ای و مجرب عمران مدرن تماس حاصل فرمایید.
در پروژه های ساختمانی، بالابرها به دو دسته کلی بالابرهای مصالح و بالابرهای نفربر تقسیم می شوند که موضوع مورد بحث در این مقاله، بالابر مصالح ساختمانی می باشد. ظرفیت بالابر ساختمانی به حداکثر وزن مجاز بار گفته می شود که دستگاه می تواند به صورت ایمن آن را در بین طبقات جابهجا کند. این ظرفیت اغلب بر اساس توان موتور بالابر، طراحی سازه و سیستم های ایمنی دستگاه تعیین می شود. البته با انتخاب صحیح ظرفیت بالابر می توان موجب افزایش کارایی پروژه و جلوگیری از مشکلات ایمنی گشت.
در صورتی که بالابر با ظرفیت کمتر از نیاز انتخاب شود، عملیات حمل و نقل به کندی انجام خواهد شد و احتمال خرابی و خطرات ناشی از حمل بار بیش از حد، افزایش می یابد. از سوی دیگر، انتخاب بالابر با ظرفیت بیشتر از نیاز پروژه، منجر به افزایش هزینه های غیرضروری و مصرف بالاتر انرژی می شود. بنابراین از اهمیت انتخاب ظرفیت مناسب، نباید غافل شد.
هنگام خرید بالابر ساختمانی متناسب با نیاز پروژه، باید به کیفیت قطعات بالابر ساختمانی و چندین پارامتر مهم توجه نمود؛ چرا که این پارامترها بر ظرفیت بالابر ساختمانی تاثیر می گذارند. در ادامه به معرفی هر یک از آن ها خواهیم پراخت.
بالابرهای مصالح ساختمانی همانند سایر بالابرها و آسانسورهای ساختمانی در انواع مختلفی مانند بالابرهای وینچی، هیدرولیکی و برقی، تولید و به فروش می رسند. ظرفیت هر یک از این بالابرها، متفاوت است و نوع بالابر باید با توجه به نوع پروژه و مصالح مد نظر، انتخاب شود. به عنوان مثال، بالابر مصالح ساختمانی هیدرولیکی اغلب برای بارهای سنگین و پروژه های بزرگتر مناسب می باشد.
یکی از عوامل مهم که رابطه مستقیم با ظرفیت بالابر ساختمانی دارد؛ ارتفاعی است که مصالح باید به آن منتقل شوند. به عبارت دیگر هرچه ارتفاع بیشتر باشد، فشار بیشتری به دستگاه وارد می شود و این موضوع منجر به کاهش ظرفیت بار قابل حمل می شود.
نوع و وزن مصالح ساختمانی (مانند بتن، آجر، فولاد و چوب) نیز از دیگر عوامل مهم در تعیین ظرفیت بالابر ساختمانی تلقی می شوند. برای جابهجایی مصالح سنگین تر، ظرفیت و توان بالابر باید بیشتر باشد تا عملیات انتقال مصالح با ایمنی کامل انجام شود.
سرعت جابجایی و انتقال مصالح توسط بالابر نیز بر ظرفیت آن تأثیر می گذارد. در برخی پروژه ها که به سرعت بیشتر برای حمل و نقل مصالح نیاز است، ظرفیت بار کمتر از حد معمول می باشد تا دستگاه بتواند با سرعت عمل بیشتری مصالح را جابجا کند.
یکی دیگر از نکات مهم که در خصوص ظرفیت بالابر ساختمانی باید توجه شود، طراحی آن مطابق با استانداردهای ایمنی و مهندسی است. برای جلوگیری از حوادث و به حداقل رساندن آسیب ها، همواره باید دقت شود که بارگذاری بیش از ظرفیت مجاز انجام نشود و تجهیزات ایمنی بالابر ساختمانی مانند ترمزهای خودکار و سیستم های پایش بار به درستی عمل کنند.
بالابر های مصالح ساختمانی بر اساس ظرفیتی که می توانند حمل کنند به چند دسته تقسیم می شوند. در انتخاب ظرفیت بالابر ساختمانی، باید به وزن مصالح دقت گردد. در جدول زیر، ظرفیت بالابر ساختمانی های مختلف ذکر شده است.
نوع بالابر | ظرفیت بار (کیلوگرم) | نوع برق | توان موتور (اسب بخار) | کاربردهای متداول |
بالابر مصالح کوچک | ۲۵۰ | تک فاز | ۳ | پروژه های ساختمانی کوچک و متوسط، تعمیرات |
بالابر مصالح متوسط | ۵۰۰ | سه فاز | ۵/۵ | پروژه های ساختمانی متوسط، حمل بتن و آجر |
بالابر مصالح سنگین | ۷۵۰ و ۱۰۰۰ | سه فاز | ۷/۵ و ۱۰ | پروژه های بزرگ، حمل مصالح سنگین (فولاد، بتن) |
بالابر های مصالح ساختمانی با توجه به نوع برق مصرفی در انواع تک فاز و سه فاز تولید می شوند. نیروی مورد نیاز بالابر ساختمانی تک فاز برای جابجایی مصالح، به کمک یک الکتروموتور تک فاز تا توان ۳ اسب بخار تامین می شود. این بالابر با برق ۲۲۰ ولت شهری قابل استفاده می باشد. به همین دلیل استفاده از بالابر ساختمانی تک فاز در ساخت و ساز های شهری که دسترسی به برق تک فاز آسان است، بسیار رایج و کاربردی می باشد. تنها نکته مهم در خصوص بالابرهای تک فاز، ظرفیت حمل و جابجایی مصالح است که این بالابرها می توانند تا ۲۵۰ کیلوگرم را جابجا کنند.
اما موتور بالابر ساختمانی سه فاز، موتور قدرتمندتری است که با برق سه فاز ۳۸۰ ولت کار می کند و می تواند بار بیشتر از ۲۵۰ کیلوگرم را جابجا کند. این نوع بالابر، اغلب در فضای صنعتی کاربردی است و برای تبدیل برق تک فاز به سه فاز می بایست از اینورتور یا درایو استفاده کرد. البته در صورت استفاده از برق سه فاز شرایط ایمنی باید کاملا تامین و رعایت شود.
با توجه به ظرفیت بالابر ساختمانی می توان در پروژه های ساخت و ساز مختلف از بالابرها استفاده کرد. از بالابرها جهت جابهجایی مصالح ساختمانی به طبقات مختلف در پروژه ها استفاده می شود. مهم ترین کاربردهای بالابر ساختمانی عبارتند از:
به عنوان جمع بندی این مقاله می توان افزود که ظرفیت بالابر ساختمانی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در افزایش کارایی و ایمنی پروژه های ساختمانی است. انتخاب درست و هوشمندانه این دستگاه باعث بهبود زمان بندی پروژه، کاهش هزینه ها و ارتقاء سطح ایمنی کارگران می شود. در نتیجه، با توجه به عواملی مانند نوع مصالح، ارتفاع و سرعت حمل و نقل، می توان یک بالابر با ظرفیت مناسب برای پروژه های مختلف عمرانی انتخاب نمود.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع دقیق از ظرفیت بالابر ساختمانی موجود در عمران مدرن، با کارشناسان فروش این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
برای مطالعه بیشتر:
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
استفاده از پارتیشن شیشه ای تک جداره وقتی قصد تفکیک فضاهای داخلی را دارید اما…
هبلکس به عنوان یکی از مصالح ساختمانی سبک و مقاوم، جایگاه ویژه ای در صنعت…