سقف عرشه فولادی یکی از انواع سیستم های سقفی رایج و پر کاربرد در پروژه های عمرانی است که از ترکیب ورق های فولادی و بتن مسلح ساخته می شود. این سقف ها به دلیل برخورداری از ویژگی های خاص و منحصر به فرد مورد توجه بسیاری از مهندسین و طراحان قرار گرفته اند. اجرای آن به ویژه در پروژه هایی با بار مرده کم و ارتفاع زیاد، گزینه ایده آلی محسوب می شود. سقف های عرشه ای مانند هر سیستم ساختمانی دیگر، مزایا و معایب مختلفی دارند. به همین دلیل نیز بهتر است در ابتدا با مزایای سقف عرشه فولادی و معایب آن آشنا شده و سپس با توجه به پروژه ای که دارید، بهترین نوع سقف برای اجرا را انتخاب کنید.
در صورتی که قصد اجرای سقف عرشه فولادی استفاده کنید، می توانید با شرکت عمران مدرن از طریق شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس گرفته، از خدمات اجرایی این شرکت بهره مند شوید و در خصوص مزایا و معایب سقف عرشه فولادی مشاوره دریافت نمایید.
مزایای سقف عرشه فولادی
مزایای سقف عرشه فولادی موارد مختلف و متنوعی هستند که آن را به یکی از بهترین و پر طرفدار ترین نوع سقف ها در پروژه های ساختمانی تبدیل کرده اند. در واقع سقف های عرشه فولادی به واسطه برخورداری از مزایای گوناگون، امروزه در صنعت ساختمان سازی به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.
سرعت اجرای بالا از مزایای سقف عرشه فولادی در ساخت سازه
یکی از مهم ترین مزایای سقف عرشه فولادی که در پروژه های عمرانی اهمیت بسیار بالایی دارد، سرعت اجرای آن است. این نوع سقف ها به دلیل استفاده از ورق های فولادی پیش ساخته به عنوان قالب موقت، اجرای بسیار سریع و ساده ای دارند. همین عامل نیز زمان ساخت و ساز را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. سرعت اجرای بالای سقف های عرشه فولادی به خصوص در پروژه های بزرگ یا پروژه هایی که با محدودیت زمان مواجه هستند، ویژگی بسیار مهمی محسوب می شود.
مزایای سقف عرشه فولادی در کاهش وزن سازه
سقف عرشه فولادی با استفاده از ورق های فولادی نازک و سبک ساخته می شود. به همین دلیل نیز وزن کم تری نسبت به اکثر سقف های دیگر دارد. از این رو اجرای این نوع از سقف ها در پروژه های عمرانی، وزن کلی سازه را بهطور چشمگیری کاهش می دهد. کاهش وزن سازه یکی از بزرگ ترین مزایای سقف عرشه فولادی بوده و باعث می شود تا فشار کمتری بر روی ستون ها و پی ساختمان وارد شود. از طرفی کاهش وزن سازه، موجب کاهش مصرف سایر مصالح مانند بتن و فولاد در بخش های دیگر ساختمان می شود. همچنین کاهش وزن سازه، عملکرد آن در برابر زلزله را نیز بهبود می بخشد.
از آنجایی که سقف های عرشه فولادی سبک هستند، در پروژه هایی که سازه ها به کاهش بار اضافی نیاز دارند، گزینه بسیار مناسبی بوده و می توانند باعث بهینه شدن طراحی سازه شوند. برخورداری از این ویژگی باعث می شود تا سقف عرشه فولادی به ویژه در ساختمان های بلند یا پروژه های با محدودیت های خاص از نظر وزن بسیار مفید باشد.
کاهش هزینه ها از مزایای سقف عرشه فولادی
از دیگر مزایای سقف عرشه فولادی می توان به کاهش هزینه های پروژه اشاره کرد. اجرای سقف عرشه فولادی از جنبه های مختلف هزینه های یک پروژه ساخت و ساز را کاهش می دهد. برای نمونه اجرای این نوع از سقف ها نسبت به اجرای سقف های دیگر به نیروی انسانی کم تری نیاز دارد. به همین دلیل نیز دستمزد مربوط به کارگران و نیرو های متخصص کاهش می یابد. از طرف دیگر برای اجرای سقف های عرشه فولادی به داربست و قالب های بسیار کمی نیاز است. این ویژگی نیز نقش پر رنگی در کاهش هزینه های پروژه ایفا می کند. همچنین با کاهش وزن سازه و نیاز کم تر به مصالح، هزینه های مربوط به اجرای فونداسیون نیز کاهش می یابد.
استحکام مناسب سقف عرشه فولادی
برخورداری از استحکام بالا، از دیگر مزایای سقف عرشه فولادی است. این نوع سقف ها به دلیل ترکیب ورق فولادی با بتن مسلح، از استحکام و مقاومت بسیار خوبی در برابر بار های مختلف برخوردار هستند. در واقع سقف عرشه فولادی به راحتی می تواند بار های مرده و زنده سازه را تحمل کند و مقاومت مناسبی در برابر نیرو های جانبی مانند زلزله و باد از خود نشان دهد. به واسطه همین ویژگی نیز افراد با خیال راحت می توانند از سقف عرشه فولادی برای پروژه هایی که به استحکام بالا نیاز دارند، استفاده کنند.
امکان اجرای همزمان در طبقات متعدد
یکی دیگر از مزایای سقف عرشه فولادی ، امکان اجرای سریع آن در طبقات متعدد است. این نوع سقف ها به دلیل قابلیت نصب سریع، این امکان را برای مهندسین فراهم می کنند تا در پروژه های چند طبقه، بتوانند با فاصله زمانی کوتاه یا به صورت هم زمان، سقف های متعددی را اجرا کنند. بی شک این قابلیت به طور قابل توجهی زمان ساخت و ساز را کاهش می دهد.
مزایای سقف عرشه فولادی از نظر کاهش زمان توقف پروژه
همانطور که گفتیم، سقف های عرشه فولادی برای اجرا، به قالب بندی های پیچیده یا داربست های مکرر نیازی ندارند. همین عامل نیز باعث می شود تا استفاده از سقف های عرشه فولادی، در پروژه های عمرانی زمان توقف پروژه را به حداقل برساند. در واقع اجرای سقف عرشه فولادی به مهندسین اجازه می دهد که به طور پیوسته و بدون توقف، پروژه را پیش ببرند.
مزایای سقف عرشه فولادی برای اجرای سازه با دهانه بزرگ
به جرئت می توان گفت یکی از بزرگ ترین مزایای سقف عرشه فولادی ، امکان اجرای آن در فضا های بزرگ است. این نوع از سقف ها به دلیل وزن سبک و استحکام بالا، به راحتی می توانند فضا های بزرگ را بدون نیاز به ستون های اضافی پوشش دهند. برخورداری از این ویژگی، سقف های عرشه ای را به یکی از بهترین نوع سقف ها برای پروژه هایی که نیاز به فضاهای وسیع و بدون تقسیم بندی زیاد دارند، تبدیل کرده است. به همین دلیل نیز امروزه اجرای سقف عرشه فولادی در سالن های ورزشی، کارخانجات یا انبار ها بسیار رایج است.
معایب سقف عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی در کنار برخورداری از مزایا و ویژگی های گوناگون و متنوع، مانند هر نوع سقف دیگری، معایبی نیز دارد. به طور کلی معایب سقف عرشه فولادی عبارت اند از:
- نیاز به حفاظت بیشتر در برابر آتش
- سیستم سقف عرشه فولادی، در برابر حرارت ناشی از آتش سوزی آسیب پذیرتر است. البته می توان با استفاده از روش های مناسب مانند پوشش های ضد حریق، خطرات احتمالی ناشی از گسترش آتش را به حداقل رساند. در صورتی که تدابیر مناسب برای حفاظت از ورق های فلزی در برابر آتش اندیشیده نشود، در مواقع اضطراری ایمنی سازه به خطر می افتد.
- آسیب پذیر در برابر رطوبت بتن
- رطوبت موجود در بتنی که برای پر کردن فضا های خالی بین ورق ها مورد استفاده قرار می گیرد، مشکلاتی را برای سقف ایجاد می کند. در صورتی که این رطوبت در سقف باقی بماند، در طولانی مدت کیفیت بتن و استحکام سقف را تحت تأثیر قرار خواهد داد. از طرف دیگر این رطوبت مشکلات دیگری مانند خوردگی فولاد و کاهش عمر مفید سقف را به همراه دارد. از این رو باید در حین بتن ریزی از مواد و روش های مناسب برای جلوگیری از جذب رطوبت استفاده کرد.
- عایق صوتی ضعیف
- یکی از اصلی ترین معایب سقف عرشه فولادی ، عایق صوتی ضعیف آن است. از آن جایی که این نوع از سقف ها طراحی خاص و ضخامت کمی دارند، به هیچ عنوان برای عایق صدا مناسب نیستند. به همین دلیل نیز استفاده از آن در محیط هایی که آلودگی صوتی قابل توجهی دارد، توصیه نمی شود. البته می توان با استفاده از مواد یا سیستم های عایق این مشکل را تا حدودی حل کرد.
سخن پایانی
سقف های عرشه فولادی به دلیل برخورداری از ویژگی و قابلیت های خاص و منحصر به فرد همچون سرعت بالای اجرا، هزینه های نگهداری پایین و … محبوبیت بسیار بالایی داشته و در پروژه های مختلف ساخت و ساز به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. اما این نوع سقف ها در کنار برخورداری از مزایای گوناگون، معایبی نیز دارند به همین دلیل نیز برای استفاده در همه پروژه های عمرانی مناسب نیستند. از این رو بهتر است قبل از اقدام به اجرای این نوع سقف در سازه، در ابتدا مزایا و معایب سقف عرشه فولادی را بررسی و با هم مقایسه نمود و چنانچه در یک پروژه عمرانی، مزایای سقف عرشه فولادی بیشتر از معایب آن باشد، نسبت به اجرای این سقف ها اقدام کرد.
در این میان، شرکت عمران مدرن با تکیه بر دانش و تجربه چندین ساله خود در زمینه اجرای انواع پروژه های عمرانی، قادر است تا سقف عرشه ای مد نظر شما را با بهترین کیفیت و سریع ترین زمان اجرا کند. اگر شما هم در پروژه ساخت و ساز خود، به اجرای سقف عرشه ای نیاز دارید، کافی است که برای مشاوره از طریق شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید تا از خدمات حرفه ای و منحصر به فرد آن بهره مند شوید.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید