وزن کابین آسانسور بر اساس طراحی و مشخصات کابین اسانسور متغیر است. به طور کلی وزن آسانسور از حدود ۴۵۴ تا ۲۷۲۲ کیلوگرم است. ابعاد کابین اسانسور ، مواد و ساختار تکیه گاهی از عوامل موثر بر وزن کابین آسانسور می باشند. در ادامه به معرفی مختصر انواع آسانسور و وزن آن ها پرداخته شده است.
وزن کابین آسانسور با توجه به اجزای مختلف آن و وزن نفرات حمل شده در داخل آن قابل محاسبه است. وزن کابین آسانسور 6 نفره به شرح زیر می باشد:
حالا میتوان وزن کلی کابین آسانسور را محاسبه کرد:
وزن کلی کابین آسانسور = وزن کابین بدون تزئینات + وزن تزئینات + وزن سنگ + وزن یوک کابین + وزن درب + وزن نفرات داخل کابین
وزن کلی کابین آسانسور = 220 کیلوگرم + 510 کیلوگرم + (سنگ) 75 کیلوگرم + 260 کیلوگرم + 90 کیلوگرم + 450 کیلوگرم
مجموع وزن کابین آسانسور = 1605 کیلوگرم
طبق استانداردهای معتبر در طراحی آسانسورها، وزن کابین آسانسور 4 نفره معادل ۳۰۰ کیلوگرم میباشد. کابین آسانسور به طور معمول با ابعادی به عرض ۹۰۰ میلیمتر و عمق ۱۰۰۰ میلیمتر طراحی می شود. ارتفاع کابین برای ۴ نفره باید حدود ۲۲۰۰ میلی متر باشد. این پارامترها بهطور گسترده در صنعت طراحی و اجرای آسانسورها بهکار می رود تا اطمینان حاصل شود که آسانسورها بر اساس استانداردها عمل کرده و ایمنی مسافران را تضمین میکنند.
رایج ترین نوع آسانسور، آسانسور کششی (که به عنوان آسانسور برقی نیز شناخته می شود) است. تمامی آسانسورهای کششی دارای یک قاب وزنه می باشند که مانند الاکلنگ با حرکت در کنار کابین آسانسور باعث حرکت کابین می شود. آسانسورهای کششی شامل دو نوع دنده ای و بدون دنده می باشند. وزن کابین آسانسور کششی در حالت خالی حداقل بین ۲۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلوگرم است.
آسانسورهای کششی دنده ای توسط موتورهای الکتریکی جریان متناوب (AC) یا جریان مستقیم (DC) تغذیه می شوند. این آسانسورها دارای یک جعبه دنده هستند که به موتور الکتریکی متصل شده و شیار بالابر را می چرخاند و طناب را حرکت می دهد.
سرعت آسانسور کششی دنده ای استاندارد بین ۳۸ تا ۱۵۲ متر در دقیقه است و می تواند تا ۱۳۶۰۰ کیلوگرم بار را تحمل کند. وزن کابین آسانسور کششی دنده ای هنگامی که خالی باشد، حدود ۳۸۰۰ تا ۸۰۰۰ کیلوگرم است.
این آسانسورها با استفاده از کابل سیم که به قسمت بالابر متصل شده و از یک انتها به دور میله پیچیده شده است، کار می کنند. انتهای دیگر کابل به وزنه تعادل متصل می شود که از طریق بالابر بالا و پایین می شود. وزن کابین آسانسور و وزنه تعادل، کابل را می کشد و سپس شیار را چرخانده و اسانسور شروع به حرکت می کند. وزن کابین آسانسور کششی بدون دنده وقتی خالی باشد حدود ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلوگرم است.
آسانسورهای هیدرولیک سیستم های بالابری هستند که کابین آسانسور را با استفاده از پیستون هیدرولیک بالا و پایین می کنند. وزن کابین آسانسور هیدرولیک حدود ۱۸۰۰ کیلوگرم می باشد. همچنین وزن ظرفیت این کابین ها بیش از ۲۷۰۰ کیلوگرم است.
آسانسور هیدرولیک بدون موتورخانه مشابه آسانسور هیدرولیک معمولی است. این آسانسور در پایین گودال دارای پیستون های تلسکوپی می باشد که به کمک این پیستون ها، کابین آسانسور ممکن است حداکثر مسافت ۱۵ متر را طی کند. وزن کابین آسانسور هیدرولیک بدون موتورخانه معادل ۱۳۶۰ کیلوگرم و ظرفیت حمل آن ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم است. این آسانسور یک انتخاب ایده آل برای ساختمان های متوسط و کم ارتفاع می باشد.
آسانسور هیدرولیک بدون موتورخانه یا MRLسیستم های آسانسور کششی مدرنی هستند که کابین آسانسور را با استفاده از یک دستگاه بالابر برقی که در بالای چاه آسانسور قرار دارد بالا می برند. این آسانسور در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و فضای کمتری را در طول ساخت و ساز اشغال می نماید. به همین دلیل انتخابی مناسب برای ساختمان های با زیربنای متوسط می باشد. وزن کابین آسانسور هیدرولیک بدون موتورخانه بین ۵۹۰ تا ۱۵۹۰ کیلوگرم بوده و ظرفیت حملشان تا ۱۸۰۰ کیلوگرم متغیر است.
آسانسورهای وکیوم بدون استفاده از کابل یا سیستم قرقره کار می کنند. اصول طبیعی فیزیک بر عملکرد این آسانسورهای هوا محور حاکم است. این سیستم بالابر فقط یک لوله در یک خلا مهر و موم شده می باشد که از مواد پلی کربنات و آلومینیوم ساخته شده است. وقتی دکمه حرکت به سمت بالا فشرده شود، سیستم فشار بالای لوله را کاهش داده و به فشار هوای زیر اجازه می دهد که آن را بالاتر براند. با این حال، فشار پایین با پایین آمدن شما کاهش یافته و آسانسور را به سمت پایین هدایت می نماید.
وزن کابین آسانسور خانگی وکیوم بین ۱۶۰ تا ۴۱۰ کیلوگرم بوده و می تواند باری به وزن ۱۸۰ تا ۳۸۵ کیلوگرم را حمل کند.
آسانسورهای تجاری اغلب برای حمل و جابه جایی تعداد بیشتری از افراد نسبت به آسانسورهای مسکونی ساخته می شوند. آسانسورهای مسافربر بر اساس اندازه و ظرفیت کابین و سرعت آسانسور طبقه بندی می شوند. وزن کابین آسانسور تجاری در دسته بندی وزن کابین در رده ۹۵۰ تا ۲۳۰۰ کیلوگرم طبقه بندی می شود.
آسانسورهای باربری آسانسورهای بزرگی هستند که برای حمل اقلام بین طبقات یک ساختمان استفاده می شوند. در نتیجه، اغلب بزرگ تر از آسانسورهایی هستند که برای حمل مسافران در نظر گرفته شده است. این آسانسورها اغلب از سیستم کششی استفاده می کنند. البته آسانسورهای حمل و نقل هیدرولیک نیز وجود دارند. وزن کابین آسانسور باربری به طور متوسط ۲۵۰۰ کیلوگرم می باشد و معمولا بین ۲۳۰۰ تا ۴۵۰۰ کیلوگرم بار را جابجا می کنند.
وزن وزنه تعادل آسانسور = نصف حداکثر وزن ظرفیت آسانسور + وزن کابین آسانسور
کابین آسانسور توسط یک وزنه تعادل عظیم متعادل می شود که وزن آن طبق فرمول زیر محاسبه می گردد.
برای مثال اگر ظرفیت وزن کابین آسانسور ۸ نفره را ۶۰۰ کیلوگرم در نظر بگیریم (به ازای هر نفر ۷۵ کیلوگرم)، نصف این مقدار ۳۰۰ کیلوگرم خواهد بود. حاصل جمع این مقدار با وزن کابین آسانسور ، برابر با وزن کلی است که می تواند در قاب وزنه وجود داشته باشد.
به طور کلی وزن آسانسور از حدود ۴۵۴ تا ۲۷۲۲ کیلوگرم است.
وزن کابین اسانسور هیدرولیک بدون موتورخانه بین ۵۹۰ تا ۱۵۹۰ کیلوگرم بوده و ظرفیت حملشان تا ۱۸۰۰ کیلوگرم متغیر است.
وزن کابین آسانسور باربری به طور متوسط ۲۵۰۰ کیلوگرم می باشد و معمولا بین ۲۳۰۰ تا ۴۵۰۰ کیلوگرم بار را جابجا می کنند.
برای مطالعه بیشتر:
نصب آسانسورهای مناسب و به روز علاوه بر تأمین راحتی ساکنان و کارکنان، به افزایش…
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…