استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

وال پست پنجره

وال پست پنجره
وال پست پنجره

وال پست پنجره یکی از اجزای حیاتی در طراحی و ساخت سازه‌ های بتنی یا فولادی بوده و کاربرد آن، تقویت دیوارهای اطراف بازشو هایی همانند پنجره‌ ها و درب‌ ها می باشد. این نوع از وال پست‌ ها به‌ طور خاص در مناطقی که در آن‌ ها پنجره یا درب وجود دارد، به‌ کار رفته تا ضمن حفظ استحکام دیوار، از بروز ترک‌ های ساختاری جلوگیری کنند. در اطراف پنجره ها و درب ها، دیوارها قدرت کمتری داشته و در برابر نیروهای خارجی مانند زلزله و باد، به راحتی دچار آسیب می شوند. همچنین، ترک‌ های سازه‌ ای اطراف درب و پنجره ها، به مرور زمان می‌ توانند آسیب‌ هایی جدی به سازه وارد کنند. با اجرای وال پست اطراف پنجره و درب، دیوار تقویت شده و موجب حفظ استحکام آن می‌ شود.

در دیوارهای دارای پنجره، برای بازشوهای بزرگتر از ۲/۵ متر، نیاز به اجرای وال پست اطراف پنجره و نعل درگاه در کنار بازشو می باشد. برای بازشوهای کوچکتر از این اندازه، در صورتی که از چهارچوب فلزی مناسب که پاسخگوی بارهای وارده باشد، استفاده شود و المان های مسلح کننده دیوار به قاب متصل شوند، احتیاجی به تعبیه وال پست اطراف پنجره نمی باشد. در غیر این صورت باید برای این دهانه ها نیز وال پست پنجره تعبیه کرد. نصب وال پست در مرحله سفت کاری صورت می گیرد. در این مقاله به بررسی مزایا و مشخصات وال پست پنجره مناسب، هزینه اجرای وال پست پنجره و عوامل تعیین کننده آن، نوع اتصال وال پست اطراف پنجره و همچنین ویژگی های وال پست جان پناه پشت بام خواهیم پرداخت.

هزینه اجرای وال پست پنجره

اجرای وال پست پنجره به عنوان یکی از بخش‌ های مهم در ساختار ساختمان، به عوامل متعددی وابسته بوده که می‌ توانند بر قیمت نهایی تاثیر بگذارد. این عوامل شامل نوع مصالح، ابعاد والپست، نحوه اجرای اتصال‌ ها، میزان سختی پروژه و تعداد نیروی کار مورد نیاز است. در این بخش، به بررسی این عوامل و نحوه تاثیر آن‌ ها بر هزینه اجرای والپست پنجره می‌ پردازیم. پیش از خرید وال پست جان پناه پشت بام و اطراف پنجره، می توانید قیمت وال پست را در شهر مورد نظر خود استعلام نمایید.

وال پست پنجره
اتصال وال پست پنجره

جنس وال پست اطراف پنجره

یکی از اصلی ترین عواملی که بر قیمت اجرای وال پست اطراف پنجره تاثیر می‌ گذارد، نوع و جنس وال پست است. معمولا از مصالح فلزی مانند نبشی، لوله‌ های فولادی و پروفیل‌ ها برای ساخت وال پست استفاده می‌ شود. بسته به نوع و کیفیت این مصالح، قیمت نهایی متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، وال پست‌ هایی که از فلزات مقاوم‌ تر و با کیفیت بالاتر مانند استیل ضد زنگ ساخته شده اند، هزینه بیشتری دارند. وال پست جان پناه پشت بام و پنجره، در انواع ورق سیاه و گالوانیزه به فروش می رسد. قیمت وال پست گالوانیزه بیشتر از انواع ورق سیاه می باشد.

ابعاد والپست پنجره

ابعاد و اندازه والپست پنجره ، از دیگر عواملی است که تاثیر زیادی بر هزینه اجرای وال پست اطراف پنجره می گذارد. به طور معمول، برای ساختمان‌ هایی که دارای پنجره‌ های بزرگ، از وال پست‌ های بزرگتر و مقاوم‌ تر استفاده می شود. نصب والپست های بزرگ، هزینه بیشتری را در بر خواهد داشت. هرچه ابعاد و ضخامت مصالح بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می‌ یابد. این پروفیل ها در طول های متفاوتی تولید می شوند، اما معمولا ضخامت و اندازه بال آن ها یکسان است. لازم به ذکر است که علاوه بر ابعاد پیش ساخته، امکان تهیه وال پست در ابعاد سفارشی نیز وجود دارد.

هزینه اتصال وال پست اطراف پنجره

نوع اتصالات وال پست پنجره ، تاثیر مستقیمی بر استحکام سازه، سرعت نصب و در نهایت هزینه اجرای آن دارد. انتخاب نوع اتصال وال پست اطراف پنجره به عوامل مختلفی مانند نوع سازه، بودجه، استحکام لازمه و سرعت اجرا بستگی دارد. اتصالات وال پست در اطراف پنجره به سه دسته اصلی اتصال پیچ و مهره‌ ای، اتصال جوشی و اتصال با انکر بولت و رول بولت تقسیم می‌ شوند.

اتصال جوشی استحکام بالایی داشته و به دلیل سرعت بالای اجرای آن، هزینه تمام شده کمتری خواهد داشت. اتصال پیچ و مهره‌ ای و انکر بولت، انعطاف‌ پذیری بیشتری ارائه داده اما اجرای آن زمان‌ بر بوده و درنتیجه به دلیل بیشتر شدن دستمزد نیرو کار، هزینه تمام شده اجرای والپست پنجره بالاتر خواهد رفت. برای انتخاب بهترین روش، تحلیل شرایط پروژه، تعیین بودجه و مقایسه هزینه‌ ها و مزایا اهمیت دارد. با مطالعه ادامه این مقاله، بیشتر با هر یک از روش های اتصال والپست و مزایا و معایب هرکدام، آشنا خواهید شد.

خرید والپست پنجره

خرید والپست پنجره باید با توجه به طراحی های انجام شده و متراژ کار انجام شود. برای خرید وال پست پنجره باید مشخصات فنی آن را مدنظر قرار داد. جنس والپست نیز باید پیش از اقدام به خرید تعیین گردد. با توجه به اینکه قیمت فروش وال پست به دلیل نوسانات بازار ثابت نبوده و دائما در حال تغییر می باشد، نیاز به استعلام قیمت روز وال پست می باشد. به طور کلی قیمت والپست پنجره در مقابل مزایای آن مقرون بصرفه است. همچنین هزینه آن در برابر هزینه های کلی ساخت و ساز بسیار ناچیز است.

وال پست جان پناه پشت بام

حداقل ارتفاع جان پناه بر اساس ضوابط سازمان آتش نشانی، 1/2 متر می باشد. در این حالت مناسب است که ستون های پیرامونی بام، به منظور مهار لرزه ای جان پناه تا ارتفاع 1/35 متر بر روی بام ادامه پیدا کنند. در فاصله بین ستون ها در صورت نیاز به اجرای وال پست جان پناه پشت بام ، طول آزاد کوتاه شده و دیوار جان پناه بین وال پست ها باید به نحو مناسبی جهت تحمل بارهای خارج صفحه مسلح شود. یک روش دیگر برای مهار لرزه ای جان پناه استفاده از میلگردهای مسلح کننده قرار گرفته در دیوار و مهار شده در دال سقف (وال پست جان پناه پشت بام به صورت بتنی) در فواصل یک متر می باشد.

وال پست جان پناه پشت بام
وال پست جان پناه پشت بام

مراحل اجرای وال پست اطراف پنجره : روش‌ ها و نکات اجرایی

وال پست اطراف پنجره ، یکی از بخش‌ های حیاتی در مقاوم‌ سازی دیوارها در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله و باد است. در ساختمان‌ ها، بازشوهای قرار گرفته در دیوارهای غیرسازه‌ای، مانند پنجره و درب، نقاط ضعف محسوب می شوند. در صورت اجرای نادرست، ممکن است در هنگام لرزش‌ های شدید، ترک خورده یا تخریب شوند. به همین دلیل، توجه به اجرای اصولی وال پست پنجره ، برای افزایش یکپارچگی و جلوگیری از آسیب‌ های سازه‌ ای، بسیار ضروری است. در ادامه مراحل اجرای وال پست در اطراف پنجره را بررسی می کنیم.

تعیین محل دقیق وال پست‌ های پنجره ها

پیش از اجرای وال پست پنجره ، باید محل دقیق آن بر اساس نقشه‌ های سازه‌ ای مشخص شود. موقعیت قرارگیری پنجره، نوع اسکلت ساختمان (بتنی یا فلزی) و عرض دیوار، تعیین‌ کننده محل وال پست خواهند بود. والپست‌ های عمودی در دو طرف پنجره و والپست‌ های افقی، در قسمت بالایی و در برخی موارد پایین پنجره اجرا می‌ شوند.

انتخاب نوع پروفیل والپست پنجره

بسته به ابعاد پنجره و نوع دیوار، از مقاطع مختلفی که در پایین اشاره کرده ایم، برای وال پست اطراف پنجره استفاده می‌ شود:

  • نبشی (L): اغلب برای دیوارهای سبک و اجرا در ساختمان‌ های کم‌ ارتفاع
  • ناودانی (U): اغلب برای در ساختمان‌ های بلند و دیوارهای سنگین
  • قوطی (Box): برای اجرای مقاوم‌ تر در برابر نیروهای شدید زلزله

برخی افراد جهت کاهش هزینه، به جای استفاده از یک وال پست ناودانی آماده U شکل، دو نبشی به شکل L را به یکدیگر جوش می دهند. به همین دلیل می توان گفت که امکان استفاده از هردو مقطع نبشی و ناودانی، چه در ساختمان های بلندمرتبه و چه در ساختمان های کم ارتفاع، وجود دارد.

اتصال وال پست اطراف پنجره

بسته به نوع سازه، سه روش اجرایی رایج برای اتصال وال پست در اطراف پنجره وجود دارد:

اتصال جوشی والپست پنجره (در سازه‌ های فلزی)

در این روش، وال پست‌ های اطراف پنجره به طور مستقیم به تیر، ستون یا شاسی فلزی سازه جوش داده می‌ شوند. نبشی‌ ها یا ناودانی‌ های وال پست به صورت پشت‌ به‌ پشت اجرا شده و با جوشکاری به تیر و ستون ساختمان متصل می‌ گردند. در گذشته، اتصال وال پست‌ ها به دیوار با میخ‌ های تفنگی مجاز بود؛ اما بر اساس ضوابط جدید، استفاده از میخ‌ های کاشت ضربه‌ ای ممنوع بوده و باید از پیچ و رول‌ پلاک استفاده نمود. این روش بیشتر در سازه‌ های فلزی کاربرد داشته و استحکام بالایی ایجاد می‌ کند.

در حالت کلی اتصال جوشی، رایج‌ ترین روش برای اتصال وال پست پنجره است. زیرا سرعت اجرای آن بالاتر بوده و به نیروی کار و هزینه اولیه کمتری، نسبت به روش پیچ و مهره‌ ای و انکربولت، نیاز دارد. در بسیاری از پروژه‌ های ساختمانی، جوشکاری مستقیم وال پست به تیر، ستون یا نبشی‌ های اطراف پنجره، به دلیل سادگی اجرا و در دسترس بودن تجهیزات جوشکاری، ترجیح داده می‌ شود.

وال پست اطراف پنجره
وال پست اطراف پنجره

اتصال پیچ و مهره ای والپست پنجره (در سازه‌ های بتنی)

در روش اتصال پیچ و مهره ای، وال پست‌ پنجره با استفاده از نبشی‌ های سوراخ‌ دار، پلیت و پیچ و مهره، به سازه‌ متصل می‌ شوند. ابتدا پلیت‌ ها با رول بولت به بتن متصل شده و سپس وال پست روی آن پیچ و مهره می‌ شود. این روش بیشتر در سازه‌ های بتنی و همچنین برای اتصال وال پست‌ های پیش‌ساخته به کار می‌ رود. مزایا این روش، قابلیت تنظیم و تعویض در صورت نیاز و همچنین کاهش مشکلات ناشی از حرارت جوشکاری می باشد. از معایب آن نیز می توان به زمان‌ بر بودن در مقایسه با روش جوشی، اشاره کرد.

اتصال وال پست پنجره با انکر بولت و رول بولت

در روش اتصال والپست پنجره با انکر بولت و رول بولت، وال پست‌ ها با استفاده از انکر بولت‌ ها (در دیوارهای بتنی) یا رول بولت‌ ها (در دیوارهای آجری و سفالی) به دیوار یا سقف متصل می‌ شوند. این روش بیشتر برای وال پست‌ های اطراف پنجره در ساختمان‌ های بتنی کاربرد دارد. از مزایای این روش اجرای سریع و آسان، کاهش هزینه نسبت به روش جوشی و همچنین از معایب آن، استحکام کمتر نسبت به دو شیوه پیشین است.

اجرای بست‌ های مهاری و درز انقطاع

برای جلوگیری از ایجاد ترک و افزایش استحکام دیوارها در برابر نیروهای جانبی، در اجرای وال پست اطراف پنجره از بست‌های مهاری و درز انقطاع استفاده می‌ شود. بست‌ های مهاری، وال پست را به دیوار متصل کرده و مانع از جابجایی آن در اثر زلزله یا باد می‌ شوند. همچنین، ایجاد درز انقطاع (Flex Joint) بین پنجره و وال پست، باعث کاهش انتقال نیروهای ناگهانی و جلوگیری از آسیب به دیوارهای مجاور می‌ شود. این اقدامات، علاوه بر افزایش دوام و ایمنی سازه، هزینه‌ های تعمیر و نگهداری را نیز کاهش می‌ دهند.

اجرای دیوارچینی و اتصال آن به وال پست

پس از نصب و جایگذاری وال پست پنجره ، دیوارچینی باید با استفاده از ملات ماسه سیمان یا چسب‌ های مخصوص انجام شده تا استحکام کافی داشته باشد. برای اتصال قوی‌ تر دیوار به وال پست و جلوگیری از ترک‌ خوردگی، از روش‌ هایی مانند استفاده از میلگرد بستر در لایه‌ های دیوار و اجرای وال پست با ورق‌ های گالوانیزه پانچ‌ شده، استفاده می‌ شود. این روش‌ ها، باعث افزایش چسبندگی ملات به وال پست و بهبود عملکرد دیوار در برابر نیروهای جانبی می‌ شوند.

برای مطالعه بیشتر:

وادار میانی

تولید وال پست

طراحی وال پست

ناودانی وال پست

وال پست جدید

نمایندگی وال پست آماده

وال پست در اسکلت فلزی

وال پست چیست

قیمت نبشی وال پست

اجرای وال پست با میلگرد

وال پست الیاف شیشه

جایگزین وال پست

وال پست دیوار

هبلکس دیوار

وال پست سوله

وال پست بلوک هبلکس

جزئیات اجرای وال پست

وال پست تلسکوپی

فرق وال پست با میلگرد بستر

وال پست frp

وال مش

اجرای وال مش

قیمت پوکه برای شیب بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.4 ( 4 نظر)