نحوه اجرای گرمایش از کف در سیستم های حرارتی ساختمان، بسیار مهم بوده و باید با رعایت مراحل و شرایط مناسب انجام شود. سیستم های گرمایش از کف با توزیع یکنواخت گرما سبب می شوند که محیطی دلپذیر با کمترین اختلاف دمایی به وجود آید. این امر به معنی صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی و کارایی بیشتر، در مقایسه با سیستم های گرمایش سنتی، می باشد. البته، اجرای گرمایش از کف نسبت به سیستم های گرمایش سنتی می تواند گران تر باشد. به خصوص در ساختمان های قدیمی که نصب این سیستم ممکن است نیاز به تغییرات سازه ای قابل توجه ای داشته باشد. انتخاب سیستم گرمایشی مناسب بستگی به چندین عامل دارد و ضروری است با یک متخصص در زمینه گرمایش مشورت نموده و بر اساس نیازهای خود به بهترین انتخاب دست یابید.
در این مقاله به طور کامل به آموزش گرمایش از کف پرداخته شده و با بررسی صفر تا صد این پروسه مانند، بتن ریزی گرمایش از کف ، به پرسش گرمایش از کف چگونه اجرا می شود ، پاسخ داده خواهد شد.
انواع نحوه اجرای گرمایش از کف ، به دو سیستم برقی و آبی تقسیم می شود. در سیستم های برقی، کابل های الکتریکی یا فرش گرمایشی زیر کف نصب می شوند. هنگامی که سیستم روشن می شود، یک جریان الکتریکی از طریق کابل ها یا فرش گرمایشی عبور می کند که منجر به تولید حرارت می شود. سپس این حرارت از طریق تابش به اتاق منتقل می گردد. در حالی که، سیستم های آبی، از لوله هایی که آب گرم در آن ها چرخش دارد، استفاده می نمایند. لوله ها معمولا از جنس پلاستیک هستند و به یک بتن سنگین متصل هستند یا به زیرسازی اتصال داده می شوند. یک منبع یا پمپ گرمایشی، آب را گرم کرده و آن را از طریق لوله ها چرخانده و سپس حرارت آن به صورت تابشی به اتاق منتقل می گردد.
پیش از شروع آموزش گرمایش از کف لازم است اشاره کرد، هر دو نوع سیستم گرمایش کف دارای مزایا و معایب خود هستند. انتخاب سیستم وابسته به عوامل مختلفی مانند مساحت و کاربری ساختمان، نوع کفپوش و منبع تامین برق می باشد. در ادامه این پرسش که گرمایش از کف چگونه اجرا می شود ، برای هر دو سیستم بررسی خواهد شد.
نحوه اجرای گرمایش از کف را می توان به چند بخش اصلی تقسیم کرد. برای عملکرد صحیح و بی نقص سیستم، دقت در پیگیری و اجرای تمامی مراحل آموزش گرمایش از کف ضروری است.
پیش از ورود به بحث آموزش گرمایش از کف ، لازم است تا با اقدامات پیش از اجرای این سیستم آشنا شویم. در واقع، قبل از آغاز به نصب و استفاده از سیستم گرمایش از کف، باید مطمئن شد که ساختمان و فضای مورد نظر، آماده قرار دادن این سیستم می باشد و تمامی اقدامات لازم در خصوص نصب و اجرای صحیح آن صورت گرفته است. به عنوان مثال، قبل از نصب هر نوع سیستم گرمایش از کف، باید اطمینان حاصل نمود که فضای نصب سیستم، به طور کامل عایق بندی شده باشد تا اثر حرارت به سرعت از بین نرود. در ادامه به طور مفصل به اینکه عایق کاری گرمایش از کف چگونه اجرا می شود می پردازیم.
همچنین، پیش از شروع فرایند نصب باید از پاک بودن سطح زیرین کف اطمینان حاصل شود و اتصالات بین مواد عایق با چسب مناسب پوشش داده شوند تا جلوی از دست رفتن حرارت از طریق آن ها گرفته شود. از دیگر اقدامات پیش از نصب سیستم گرمایش از کف، نصب سیستم های آب رسانی، برقی و گازی می باشد. در واقع، هر آنچه در زیر کف ساختمان نصب می شود، در این مرحله اجرا می گردد. تهیه نقشه گرمایش از کف و انتخاب مکان کلکتورها نیز در این مرحله از نحوه اجرای گرمایش از کف صورت می پذیرد.
بعد از تهیه نقشه گرمایش از کف ساختمان در مرحله قبل، حال نوبت به نصب سیستم گرمایش از کف طبق نقشه می رسد.
برای اجرای بتن ریزی گرمایش از کف باید به نکات زیر توجه نمود:
یکی از نکات مهم بتن ریزی گرمایش از کف این است که در ابتدای بهره برداری از سیستم، برای جلوگیری از آسیب به بتن کف، دمای پکیج یا موتور خانه به صورت تدریجی افزایش داده شود. دلیل این امر این است که به دلیل پایین بودن دمای هوا و کف ساختمان، از وارد کردن شوک حرارتی قوی به سیستم خودداری شود.
در روز اول، حداکثر ۲۵ درجه و روزانه حداکثر ۵ درجه افزایش دما پیشنهاد می شود.
تفاوت نحوه اجرای گرمایش از کف در ساختمان های دوبلکس در تعداد کلکتورها می باشد. برای گرمایش از کف در ساختمان های دوبلکس، به طور معمول از کلکتور جداگانه برای هر طبقه استفاده می شود. با این روش، هر طبقه دارای یک کلکتور مجزا برای گرمایش از کف خود می باشد. این نحوه اجرای گرمایش از کف ، به هر طبقه این امکان را می دهد که به صورت مستقل و بهینه گرمایش از کف خود را کنترل نماید. به علاوه، در صورت وجود مشکل در یکی از کلکتورها، تنها طبقه مربوطه تحت تاثیر قرار می گیرد و طبقه دیگر از این مشکلات جدا خواهد بود.
همچنین، استفاده از کلکتور جداگانه برای هر طبقه، از نظر اقتصادی نیز مزیت هایی دارد. به دلیل اینکه هر طبقه به صورت مستقل و بهینه توانایی کنترل دمای کف خود را دارد، از احتمال افزایش مصرف انرژی در ساختمان کاسته شده و همچنین هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات نیز کاهش می یابد.
برای مطالعه بیشتر:
قیمت پایه فنس بتنی در کرج، یکی از عوامل کلیدی در تعیین هزینه های حصار…
پایه فنس بتنی در شهریار یکی از گزینه های محبوب برای حصار کشی پروژه های…
بلوک های سیمانی ۳۰ سانتی یکی از رایج ترین و پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان…
موزاییک ها از یکی از محبوب ترین و پر کاربرد ترین نوع کفپوش ها در…
نصب آسانسورهای مناسب و به روز علاوه بر تأمین راحتی ساکنان و کارکنان، به افزایش…
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…